Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
5490
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boyasız göçük düzeltmede değer kaybı
C
4 yıl (1035 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2005 model aracıma bayram öncesi çarptılar. Trafik sigortası karşı tarafı %100 kusurlu bulmuş. 2005 model olmasına rağmen arabam kazasız boyasız. Birkaç tane 300-500 lira tutarlı trameri var. Sol ön çamurlukla sol ön kapıda göçük ve çizik var. Dikiz aynayla (ayna çalışıyor sadece kapağı yok) çamurluk sinyali kırıldı. Boyasız göçük düzeltme ile hallolacsk inşallah. Usta, sadece çizik vs müdahale edilecek yerlerde ufak rötüş boyanacağını söyledi, anladığım kadarıyla birkaç çizgi ve nokta boyalar olursa olacak. Tramer de yaklaşık 3bin lira çıkacak. Danışmak istediğim husus, boyasız yapılacak bu düzeltme sonucunda değer düşüklüğü alınır mı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl (21489 mesaj)
Yarbay

2005 model araba , dediğiniz gibi temizse motoru şanzumanı iyiyse değer kaybı olacak bir şey yok. 300 500 TL anca bir kayıp olur bence. Alsatçı galerici öldürmeye çalışır illa, onlara kulak asmayın.
Siz yine kazadan önceki resimlerini çekip saklayın. Satarken gösterirsiniz alıcıya.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (1035 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim.
Fotoğrafları var saklarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Deníz
D
4 yıl (8649 mesaj)
Yarbay

Düzeltme sonrası göze batan bir şey kalmazsa, boyada bozulma yansıma bozukluğu vs gibi herhangi bir değer kaybı yaşanmaz. Güzelce yapılırsa ben takılmam açıkcası


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (6602 mesaj)
Yarbay

o yaştaki araçta güneş yanığı var mı?



C
4 yıl (1035 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Dura-Ace
S
4 yıl (9752 mesaj)
Yarbay

Deger kaybi alamazsiniz yaş siniri var 10 yaş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (9573 mesaj)
Yarbay

Boyasız göçük düzeltmede değer kaybı OLMAZ. Boyanırsa olur.

İşgüzar ekspertizler "Kuru Çekiç" yazarlar ama bu değer kaybı yaratmaz.

Tramere hiç de yansıtmasanız olur. Cepten ödeyin daha ucuza yaptırırsınız. Tramerde 3,000 TL ise onu ben en fazla 1.000 TL'ye çözerim.



T
2 yıl (2 mesaj)
Er

merhaba değer kayıpları ile ilgilenen bir avukat olarak insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.


  • ''2020 yılı öncesinde araç değer kaybı başvurusu yapılabilmesi için yaş ve kilometre sınırı da bulunmaktaydı fakat 09.10.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar sonrası bu şartlar kaldırılmıştır
Değer kaybı başvurusu yapılabilmesi yukarıda sayılan bu şartların gerçekleşmesi halinde mümkün olabilecektir.
Türk Ticaret Kanunu’nun 1409. Maddesine göre yaşanan trafik kazasında değer kaybı oluşması durumunda, kusurlu olan tarafın trafik sigortası, hem kaza dolayısıyla meydana gelen hasarı ve bu sebeple oluşan zararı karşılamakta hem de doğrudan zarar gören ve kusurlu olmayan veya daha az kusurlu olan tarafın değer kaybını telafi etmekle yükümlüdür. Karşı tarafın sigortasından ya da karşı tarafın kendisinden herhangi bir değer kaybı talep edilebilmesi için meydana gelen kazada yüzde yüz kusurlu olunmaması gerekmektedir. Eğer kısmi bir kusur söz konusuysa kusurlu olunmayan oranda bir talepte bulunulabilir.'' KISACASI ARACIN MARKA MODEL FARK ETMEKSİZİN BÜTÜN ARAÇLARDA DEĞER KAYBI TALEP EDİLEBİLİR.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sinoplu
S
2 yıl (9752 mesaj)
Yarbay

94 tofaşa çarpsak deger kaybi mi odeyecek sigorta yabi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Taunuscuu
A
2 yıl (987 mesaj)
Yüzbaşı

2000 kartal için sigorta şirketinden değer kaybı tahsil ettik yaklaşık 4 ay önce :) Yaşa km ye bakmaz önceden ağır hasar kaydı vs yoksa alınır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sinoplu
T
2 yıl (2 mesaj)
Er

Aynen öyle brodway tamponu çamurluğu farı ve kaputta onarım vardı 7 bin lira aldık değer kaybı. O yüzden bilirkişiye bağlı tamamen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sinoplu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.