Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
968
Tıklama
0
Öne Çıkarma
500 tl Bütçe Harddisk Tavsiye
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar yaklaşık 500 tl kadar bir bütçem var. Harddisk almak için 4-5 sene tık demeyecek hızlı, sessiz ve sağlam bir harddisk arıyorum 1 gün içinde siparişini vermeyi planlıyorum. Aklımdaki harddisk buhttp://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-2tb-caviar-black-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html#galeri

Ayrıca sshdler kafama takılıyor ama ileride ssd de almayı planlıyorum bu açıdan gereksiz gibide geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



H
11 yıl (10458 mesaj)
Yarbay

Black serisi çok ağır işlemler için. Hani çok yükleniyorsan black al. Yoksa blue işini görür.

Ek olarak 1tb wd black alıp 120GB SSD alabilirsin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

1 tb az gelir mi çünkü oyunların gbi giderek artıyor 40lar 50ler havada uçuşmaya başladı. Ayrıca en azından 4-5 sene rahat gitsin diyorum hemde 5 sene garantisi varmış caviar blackin o açıdan düşündüm. Ssdyi de en azından 250 gb alırım eğer alırsam belki düşünmeme dahilinde 1 tb caviar black 250 gb ssdi yapabilirim ama bilemedim. Toptan pcyi alma bu ekonomik şartlarda ağır geldi bende tek tek şu anki pcme birleştirerek en sonunda 0dan bir pcye kavuşayım diyorum. Bu arada parçaları tek tek alıp eski sistemimde kullanmam birkaç sefer bazı parçaları tak çıkar yapmamın bana herhangi bir zararı olur mu teşekkürler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
11 yıl (1912 mesaj)
Binbaşı

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-2tb-caviar-black-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html?srt=PU Bu üründen alabilirsin son 3 tane. Ayrıca 5 yıl garantili. 2 TB da az gelir dersen daha az performanslı yüksek depolamalı hdd ler bulabilirsin.

Edit: Ya da bu üründen(http://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-1tb-red-intellipower-sata-30-64mb-cache-nas-harddisk.html?srt=PU) 2 tane alıp raid yaprak gayet güzel bir performans elde edebilirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPT-76 -- 15 Eylül 2015; 2:42:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl (27541 mesaj)
Yarbay

Sorun olmaz.
quote:

parçaları tek tek alıp eski sistemimde kullanmam birkaç sefer bazı parçaları tak çıkar yapmamın bana herhangi bir zararı olur mu



H
11 yıl (10458 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yanlızşahin

1 tb az gelir mi çünkü oyunların gbi giderek artıyor 40lar 50ler havada uçuşmaya başladı. Ayrıca en azından 4-5 sene rahat gitsin diyorum hemde 5 sene garantisi varmış caviar blackin o açıdan düşündüm. Ssdyi de en azından 250 gb alırım eğer alırsam belki düşünmeme dahilinde 1 tb caviar black 250 gb ssdi yapabilirim ama bilemedim. Toptan pcyi alma bu ekonomik şartlarda ağır geldi bende tek tek şu anki pcme birleştirerek en sonunda 0dan bir pcye kavuşayım diyorum. Bu arada parçaları tek tek alıp eski sistemimde kullanmam birkaç sefer bazı parçaları tak çıkar yapmamın bana herhangi bir zararı olur mu teşekkürler.

Hocam eğer gerçekten çok fazla oyun yuklucekseniz ve silmeyecekseniz 2tb şart size. Eğer silerim bitirdikten sonra diyorsanız 1TB işinizi görür.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam normalde 500 kullandım hep biraz oyun oynamayı abartınca yetmiyordu ileride 250 gb ssd + hdd yapacağım o yüzden 4-5 sene idare etsin diye en performanslı iyiy gördüğüm caviar black oldu ama 2 mi 1 mi alsam bilemedim. 2 tb alsam uzun süre yeter gibi geliyor bir sorun yaratmazsa 100 tl kadar bir fiyat farkı var şu an. Ayrıca red serisi daha işletme ve kurumsal şeyler için ben tamamen oyun için hızlı performanslı sağlam bir hdd arıyorum. 1 ve ya 2 tb caviar black alacağım büyük ihtimalle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanlızşahin -- 15 Eylül 2015; 11:50:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar sizce hangisi 1 tb caviar black mi 2 tb caviar black mi alayım almak için az zamanım var.



B
11 yıl (7619 mesaj)
Yarbay

1tb black kullanıyorum. Kesinliklr daha ucuz bir 2tb hdd +ssd diyorum. Eger acelen yoksa bekle biraz. Kampanyaları takip et. Gecen 99tlye 1tb samsung vardi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

2 tb ve 1 tb black caviar arasında performans farkı olur mu hddyi kaliteli alayım başım ağrımasın diye düşünüyorum ileride 5 sene garantisi var hızı vs de iyi. Pcyi parça parça alacağım ssdyi daha sonra alabilirim. Bir zamana kadar 500 gb hddnin 270 gb csi dolunca oyun silerdim 1 tb yeterli gelir herhalde pek doldurabilir miyim bilmiyorum. Şimdi sistemi yenilersem doldururum oyunun gözüne o da var fiyat farkı 170 tl 1 ve 2 tb caviar blacklerde. Başka modellere de baktım gözüme en çok caviarın black serisi iyi geldi. Büyük ihtimal alacağım fakat 2 ve 1 tb konusunda kararsızım.



M
11 yıl (2607 mesaj)
Binbaşı

Abi sene olmuş 2015, parayı sokakta mı buluyosunuz ya, ayıptır 2tb harddiske 500tl verilir mi, hadi konuyu açan arkadaş bilmiyor olabilir, bi de evet al diyenler çıkmış

Sözüm konuyu açan arkadaşa değil, çünkü kendisi belli fikir danışıyor çok anlamıyor olabilir, herkes herşeyden anlamak zorunda da değil, ama forumda onu uyaracağımıza evet 500tl ye 2tb wd black alın deniliyor, bi de son 3 tane kalmış diyen var, yahu yarı fiyatına alırsın bi tane, kolay kolay bozulmaz 4-5 sene içerisinde de hadi bozulursa da o zaman gene bi tane daha alırsın, hadi diyelim ki veriler çok çok önemli, bozulmaydı vs riskine kesinlikle ve kesinlikle girmek istemiyorsun, o zaman da gene yarı fiyatına olandan 2 tane alırsın raid 1 yaparsın, tepe tepe kullanırsın, 5 sene içinde de verileri kaybetmen için her iki diskin de bozulması gerekir ki bunun da ihtimali %1 in altındadır. Kasayı kaldırıp yere atmazsan 2 diski birden 4-5 sene içerisinde bozamazsın.

Forumdan her ikisi de sıfır olmak üzere 4tb disk ve 250gb ssd aldım 600tl ye. İkisinin de güvenlik bantlarını ben açtım. 500tl ye 2 tb disk alın diyorsak forum kapansın gidelim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 15 Eylül 2015; 20:09:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yanlızşahin
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

@mBenJi sağolu önerin için biraz da araştırma ve 2 tbin bana fazla geleceğini düşünüp 1 tb caviar black almayı düşündüm hem fiyatta gözümde büyüdü indirimli hali 500 tl 2 tb hddnin ben ssd de ileride alırım diye düşünüyorum. 2si birden bana yeter büyük ölçüde. 310 tlye caviar black alıp üstüne 300-400 daha koyup ssdde alayım diyorum ne dersiniz sizce daha iyi olur mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl (2607 mesaj)
Binbaşı

Dostum burda bahsettiğimiz olay 1tb-2tb olayı değil, ona tabiki sen karar vereceksin ne kadar ihtiyacın var, 2tb diske nasıl 500tl verilmezse 1 tb için de 300tl verilmez, yazık günah, cavier black diğer disklerden fiyatı nerdeyse 2 katına ayrılacak kadar iyi bi disk değil, ne olursa olsun mekanik bi disk ve kesinlikle o kadar parayı haketmiyor, sorun hızsa ssd+mekanik alınır, sorun güvenlikse ucuzundan 2 tane alınır raid 1 kullanılır, muadili 170tl olan ürüne 310tl almak aradaki farkı vatan bilgisayara bağışlamaktan başka birşey değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl (232 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Tavsiyeniz için sağolun fiyatlar fazla fakat black serisi daha hızlı iyi vs olduğundan tercih edeyim diye düşündüm ama çoğu kişi hız durumu vs aynı diyor 100 tlye değmez diyor sizinde dediğiniz gibi. Hala tam karar veremedim.

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html?srt=PU Hocam son düşüncem şu bu yanınadahttp://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html veyahttp://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-1tb-caviar-black-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html ikisinden birini seçmek yönünde en geç birkaç güne alacağım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.