Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
158
Cevap
4392
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Şeytan Korkmadı mı ? (2. sayfa)
H
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Madem şeytan cinler sınıfına giriyor,Tanrı niçin şeytandan bir insana secde etmesini istiyor ? Niçin Hz.Adem şeytana secde etmiyor ?
Şeytan ya meleklerden daha üstün ya da onlarla aynı seviyede,ona sadece cin demek mantıklı değil.

Fazla bilgi bir yerden sonra kibiri doğurabilir.Fakat burada bahsettiğimiz sadece bilgi değil.

quote:

Hani biz meleklere, “Âdem'e secde ediniz” demiştik. İblîs hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblîs cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı. “Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun zürriyetini dost mu ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. Zâlimler için bu ne fenâ bir takastır!” (Kehf 50)


Bu ayette onun cinlerden olduğu söyleniyor. 51. ayette de onun insan gibi aciz ve sonradan yaratıldığı anlaşılıyor :

''Ben İblîs'i ve soyunu ne göklerin ve yerin yaratılışına ne de kendilerinin yaratılışına şâhit tuttum. Ben, yoldan çıkanları yardımcı edinecek değilim.'' (Kehf 51)

Onun da insanlar gibi özgür iradesi var. O da fasık olabilir.

''Yalnız İblis secde etmedi. O büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu'' (Sad 74)

'' Meleklere, “Âdem'e secde ediniz” dediğimiz vakit İblis'ten başka hepsi secde ettiler. İblis secde etmedi, kibirlendi ve kâfirlerden oldu.'' (Bakara 34)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Şeytan, Tanrı'nın varlığından şüphe etmiyor.Çünkü kendisini Tanrı'nın yarattığını insanlar gibi kitaplardan değil bizzat kendisinden öğrendi.Fakat buna rağmen ona karşı geliyor.
Bu olayı insanlara benzetenler olacaktır.Durum şu ki insan ve şeytanı aynı terazide tartamayız.Fakat biri Tanrı'nın yanında yer alırken diğeri bir ilüzyonda yaşıyor.
Gerçeği tam anlamıyla bilen bir varlık niçin ona aykırı hareket etsin ?

(Müslüman arkadaşların görüşleri dikkate alınacaktır.)

Sadece cinler ve insanlar imtihan için yaradılmıştır.Melekler allahın her buyruğunu yerine getirir meleklerde kötülük kavramı yoktur ilk ateşten yaratılan cindir yani şeytan.Şeytan yaratıldıktan sonra onda iyilik ve kötülük kavramı verilmiştir ilk başlarda şeytan allahın emirlerini yerine getiren bir varlıktı henüz onun imtihanı gelmemişti.Sonra Biz insanoğlu yaratıldık ve şeytanın imtihanı başladı.Tüm melekler hz.Adem babamıza secde ederken şeytanda kötülük kavramı ortaya çıkmıştır Ben ateşim o ise çamur ben üstünüm asla secde etmem demiş bir nevi Bir çocuğun babası başka çocuğu severken kıskanması gibi şeytanda bizi kıskanmıştır.Kendisini hiç bir zaman Haşa allahın yerinde görmemiştir hiç bir varlık göremez zaten şeytanın derdi sadece insanlardır.Allahın emirlerini hiçe saymış ve hz.ademe oyun oynamıştır.

Şeytan neden korkmadı dersen kibir ve kıskançlık cinlere özgüydü henüz insanlık yok iken şeytanın gözüne perde inmiştir kibir ve kıskançlıktan. şeytan kendi iradesiyle cevherini bozduğu için tövbe etme ve imana girme özelliğini kaybetmiştir. Tövbe etme özelliğini kendi iradesi ile kaybetmiş ve insanları sapıklığa itme vazifesini bizat kendisi Allah'tan istemiştir.Kısacası kendi iradesiyle yaptığı şeyler onun imtihanını geçirememiştir ve daha kötü bir yola girmiştir

Özetlersek Şeytan kendini allahtan üstün değil insanoğlundan üstün görmüştür.HZ.Peygamberimiz zamanın da Allah tarafından şeytana bir emir gelmişti hz.Peygamber ile konuşcaksın diye ve şeytan bu emiri yerine getirmiştir kısacası hala allahın emirlerini yerine getirdiği için şeytanın kendisini haşa allahtan üstün gördüğünü sanmıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 17 Mart 2016; 5:20:22 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İşte burayı aklım almıyor.Allah'ın en sevdiği kullarından birisisin fakat sonra büyük bir günah işleyip bir hiç uğruna kendini yok ediyorsun.İkinci bir şansın olmadığını bildiğin için de geri adım atamıyorsun.Neredeyse şeytana acımaya başlıyacağım.

Bilgi için teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Koks34
H
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Hz.Adem yasak elmayı yediğinde Allah onu ikinci bir şans olarak Dünya'ya göndermişti.Fakat şeytana ikinci bir şans verilmedi.
Kendini Hz.Adem'in yerine koy.Sebebini bilmeden bir cine secde eder miydin ? Yaratılanların en kötüsü bir cin, en iyisi bir insan.Bir insan şeytandan daha kötü olamaz,bir cin de Hz.Muhammed'den daha iyi olamaz.

Neden olduğunu hala söylemedin ? @Hümiyettin

Hz. Adem yasak meyveden yemiş, elma değil. Şeytanın Allah'a karşı kibirlenmesi ile yasağı çiğneyip Allah'a karşı kibirli davranmamanın aynı olmadığını düşünüyorum.

Allah'ın emretmesi yeterli olmalıdır. Onun kendisini yarattığını biliyor ve ona iman ediyorsa ona karşı gelemez. Yaratılanların en kötüsü olduğu söylenemez. Onu geçen insanlar da olabilir. Bazen boynuz kulağı geçer. O kibirlendi ve Allah'ı inkar etmedi. İnsanlar ise her dediğine karşı gelip, kibirlenip onu inkar edebilir. Bunlar toplamda daha kötü olduğunu gösterir.

İnsanın yaratılmışların en üstünü olduğunu söylemedim. Aşağıdaki ayeti koyup üstün kılınanlar arasında cinler de olabilir demiştim.

'' Andolsun, biz Âdemoğulları'nı şan ve şeref sahibi kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık; temiz besinlerle onları rızıklandırdık. Yine onları yarattıklarımızın birçoğundan cidden üstün kıldık.'' (İsra 70)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İslamda meyve olarak geçtiğini unutmuşum.

İkisinin arasında fazla fark olmadığını düşünüyorum.Sonuçta iki taraf da kendini kontrol edemedi.

Üstünlük konusunda sadece çıkarım yapmıştım.Fakat ayetten de yola çıkarsak farklı bir anlam çıkmıyor.Yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık denirken burada kastedilen melekler olamaz çünkü onlara programlanmış robotlar diyebiliriz.Geriye sadece cinler kalıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hümiyettin
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Fakat Kuran yalnızca insanlara ve cinlere gönderilmiştir.Birçok ayetin başlangıcında iki türe de hitap edilerek başlanır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hümiyettin
J
8 yıl
Yarbay

islam dini inancina bakarsak seytan yalan atmadan gercekleri tanriya soyleyerek gorevini yapmis. Ama tanri benden daha iyi mi bileceksin diyerek seytani kovmus. tanri da insanlar icin cehennemi yaratarak bir nevi seytanin hakliligini tescillemis oluyor.

kisaca, seytan gorevini yapmis, duygularla ifade etmek gerekirse korkmak yerine gorevini yaptigi icin mutlu olmali.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

Bu masallara inanan var mi hala ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

İslam alimleri, 1400 yıl tartışmasına rağmen Şeytan kesin cindir veya kesin melektir dememiştir.
Fakat Cin olduğu görüşü daha yaygındır.
Aynı şekilde, meleklerin öğretmeni olacak kadar zeki birinin, böyle bir aptallık yapması büyük bir çelişkidir.
Asıl soru şudur? Tanrı bilmiyormuydu, şeytanın isyan edeceğini? O zaman, bilerek insanların başına saldı.

Neden saldığı değil.Şeytan kendi iradesiyle insanlara musallat olmayı insanları sapıklığa itme vazifesini bizzat allahtan istemiştir. Şeytanın musallat kılınmasıyla insanların dereceleri ortaya çıkacak, inanan-inanmayan belli olacaktır.

Yüce Allah tabir caizse insanlık aleminde renklilik murat etmiştir. Şayet şeytan olmasa insanlar da melekler gibi olur, aralarında derece farkları ortaya çıkmazdı. Ama şeytanın vesvesesiyle bir kısım insanlar onlara tabi olurken, bir kısmı da onları dinlemeyip, derece kat etmektedir. Bunun sonucu olarak insanlık âleminin medar-ı iftiharları olan peygamberler, veliler, alimler gibi kaliteli insanlar ortaya çıkmışlardır. Eğer, insan nefsine kötülüğü emretme özelliği verilmemiş olsaydı ve insanlara şeytan musallat olmasaydı insanların dereceleri de meleklerde olduğu gibi sabit kalacaktı.


O zaman herşeyi bilen Allah, şeytanı yaratırken ileride insanları sapıtacak şekilde yarattı. Çünkü yarattığı şeyin ilerde ne yapacağını da biliyordu.

kardeşim sorun bendemi ben mi anlatamıyorum bilmiyorum da Cinler de insanlar gibi imtihana tabi tutulan akıllı ve şuurlu varlıklardır. İnsanlarda nefis olduğu gibi cinlerde de nefis vardır. ilk yaratılan şeytan cin olduğu için şeytanda da nefis vardır imtihana tabi tutulmuştur. Şeytanın isyanı haşa Allah'ın zorlaması ile olmamıştır.Allah biliyordu belki bu kadar derin durumu biz bilemeyiz ama şeytan olmasa insanlarda cinlerde Melekler gibi olacaktı kötülük yok imtihan yok hiç birşey için yaşayacaktık.Şeytanın da nefsi vesvesesi olmasa insanları saptırmayacak bir varlık olmasaydı ne kötülük olurdu ne iyilik direk insanlar ve cinler melekler gibi olurdu.Ve şuan yaşadığımız hayatın hiç bir anlamı olmazdı.

Şeytan insanları sapıtacak şekilde yaratılmadı ilk yaratılan varlıkta(Şeytan) imtihan için nefis verildi ve sonra bir çok cin yaratıldı onlarada nefis verildi ve en son insanoğlu yaratıldı bizede verildi bu özellik.Şeytan isteseydi Hz.Adem babamıza secde edebilirdi kendi iradesi sonuçta herşeyi göze alıp kendi cevherini kendi iradesiyle bozduğu için kovulmuştur ve insan oğlunu sapkınlığa itmek için bu görevi Allahtan istemiştir. Bu görev sayesinde Allaha kulluk edenler ortaya çıkacak Şeytanın tarafına kötülüğe yani geçicek insanlar belli olacaktır.Şeytanın tek amacı vardır insanı Haşa Allaha ve peygambere düşman etmektir.

Şeytan insanlara sadece vesvese verir, kötülüklere sevk eder, ama zorla bir şey yaptıramaz. Eğer böyle bir gücü olsaydı, insanların kötülükler sebebiyle sorumlu olmaması gerekirdi.Kısacası Şeytan sana kötülüğün(Ne Kadar kötülük varsa sadece gösterir) (zinayı uyuşturucuyu Allaha ve bütün peygamberlere iman etmemeyi dini emirleri yerine getirmemeyi gösterir ama Zorlamaz Insanoğlu kendi iradesiyle seçer)

Hayır ben anlatamıyorum. Mantıksal olarak onermeler ve argumanlar ile ızah edeyım.

0. Allah iyidir ve iyi niyetlidir.

1. Allah her şeyi bilir.

2. Şeytanı Allah yarattı.

3. Şeytan Allaha isyan edecek ve insanları saptıracaktı.

4. 1. Ve 3. argumana göre Allah şeytanın isyan edip, insanları kötülüğe saptıracağını yarattığı andan ıtıbaren biliyordu.

5. Kötülüge bilerek izin verende ısleyen kadar kötüdür.

6. 4. Ve 5. Argumana göre Allah kötülüğe bılerek izin verdi. Kötülüğü bılerek yarattı. O zaman Allah iyi değildir. Yani 0. Onerme yanlıştır
veya Allah herşeyi bilmiyordur ve 1 onerme yanlıştır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

İslam alimleri, 1400 yıl tartışmasına rağmen Şeytan kesin cindir veya kesin melektir dememiştir.
Fakat Cin olduğu görüşü daha yaygındır.
Aynı şekilde, meleklerin öğretmeni olacak kadar zeki birinin, böyle bir aptallık yapması büyük bir çelişkidir.
Asıl soru şudur? Tanrı bilmiyormuydu, şeytanın isyan edeceğini? O zaman, bilerek insanların başına saldı.

Neden saldığı değil.Şeytan kendi iradesiyle insanlara musallat olmayı insanları sapıklığa itme vazifesini bizzat allahtan istemiştir. Şeytanın musallat kılınmasıyla insanların dereceleri ortaya çıkacak, inanan-inanmayan belli olacaktır.

Yüce Allah tabir caizse insanlık aleminde renklilik murat etmiştir. Şayet şeytan olmasa insanlar da melekler gibi olur, aralarında derece farkları ortaya çıkmazdı. Ama şeytanın vesvesesiyle bir kısım insanlar onlara tabi olurken, bir kısmı da onları dinlemeyip, derece kat etmektedir. Bunun sonucu olarak insanlık âleminin medar-ı iftiharları olan peygamberler, veliler, alimler gibi kaliteli insanlar ortaya çıkmışlardır. Eğer, insan nefsine kötülüğü emretme özelliği verilmemiş olsaydı ve insanlara şeytan musallat olmasaydı insanların dereceleri de meleklerde olduğu gibi sabit kalacaktı.


O zaman herşeyi bilen Allah, şeytanı yaratırken ileride insanları sapıtacak şekilde yarattı. Çünkü yarattığı şeyin ilerde ne yapacağını da biliyordu.

kardeşim sorun bendemi ben mi anlatamıyorum bilmiyorum da Cinler de insanlar gibi imtihana tabi tutulan akıllı ve şuurlu varlıklardır. İnsanlarda nefis olduğu gibi cinlerde de nefis vardır. ilk yaratılan şeytan cin olduğu için şeytanda da nefis vardır imtihana tabi tutulmuştur. Şeytanın isyanı haşa Allah'ın zorlaması ile olmamıştır.Allah biliyordu belki bu kadar derin durumu biz bilemeyiz ama şeytan olmasa insanlarda cinlerde Melekler gibi olacaktı kötülük yok imtihan yok hiç birşey için yaşayacaktık.Şeytanın da nefsi vesvesesi olmasa insanları saptırmayacak bir varlık olmasaydı ne kötülük olurdu ne iyilik direk insanlar ve cinler melekler gibi olurdu.Ve şuan yaşadığımız hayatın hiç bir anlamı olmazdı.

Şeytan insanları sapıtacak şekilde yaratılmadı ilk yaratılan varlıkta(Şeytan) imtihan için nefis verildi ve sonra bir çok cin yaratıldı onlarada nefis verildi ve en son insanoğlu yaratıldı bizede verildi bu özellik.Şeytan isteseydi Hz.Adem babamıza secde edebilirdi kendi iradesi sonuçta herşeyi göze alıp kendi cevherini kendi iradesiyle bozduğu için kovulmuştur ve insan oğlunu sapkınlığa itmek için bu görevi Allahtan istemiştir. Bu görev sayesinde Allaha kulluk edenler ortaya çıkacak Şeytanın tarafına kötülüğe yani geçicek insanlar belli olacaktır.Şeytanın tek amacı vardır insanı Haşa Allaha ve peygambere düşman etmektir.

Şeytan insanlara sadece vesvese verir, kötülüklere sevk eder, ama zorla bir şey yaptıramaz. Eğer böyle bir gücü olsaydı, insanların kötülükler sebebiyle sorumlu olmaması gerekirdi.Kısacası Şeytan sana kötülüğün(Ne Kadar kötülük varsa sadece gösterir) (zinayı uyuşturucuyu Allaha ve bütün peygamberlere iman etmemeyi dini emirleri yerine getirmemeyi gösterir ama Zorlamaz Insanoğlu kendi iradesiyle seçer)

Hayır ben anlatamıyorum. Mantıksal olarak onermeler ve argumanlar ile ızah edeyım.

0. Allah iyidir ve iyi niyetlidir.

1. Allah her şeyi bilir.

2. Şeytanı Allah yarattı.

3. Şeytan Allaha isyan edecek ve insanları saptıracaktı.

4. 1. Ve 3. argumana göre Allah şeytanın isyan edip, insanları kötülüğe saptıracağını yarattığı andan ıtıbaren biliyordu.

5. Kötülüge bilerek izin verende ısleyen kadar kötüdür.

6. 4. Ve 5. Argumana göre Allah kötülüğe bılerek izin verdi. Kötülüğü bılerek yarattı. O zaman Allah iyi değildir. Yani 0. Onerme yanlıştır
veya Allah herşeyi bilmiyordur ve 1 onerme yanlıştır.

yorumu okuduğuna eminmisin yazdığın herşeyi açıkladım zaten şeytanın üstlendiği bu görev olmasa iyi ve kötülük zaten olmayacaktı yaradılış amacımız iyi ve kötü allaha kulluk edenler ve etmeyenler amacımız bu şeytanın görevi ise insanı saptırmak kötülüğe tabiki izin verilcek kötülük olmasa iyilik kavramıda olmaz melekler gibi olurduk yaratılmamız gerekmezdi o zamanda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 21 Mart 2016; 11:31:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

İslam alimleri, 1400 yıl tartışmasına rağmen Şeytan kesin cindir veya kesin melektir dememiştir.
Fakat Cin olduğu görüşü daha yaygındır.
Aynı şekilde, meleklerin öğretmeni olacak kadar zeki birinin, böyle bir aptallık yapması büyük bir çelişkidir.
Asıl soru şudur? Tanrı bilmiyormuydu, şeytanın isyan edeceğini? O zaman, bilerek insanların başına saldı.

Neden saldığı değil.Şeytan kendi iradesiyle insanlara musallat olmayı insanları sapıklığa itme vazifesini bizzat allahtan istemiştir. Şeytanın musallat kılınmasıyla insanların dereceleri ortaya çıkacak, inanan-inanmayan belli olacaktır.

Yüce Allah tabir caizse insanlık aleminde renklilik murat etmiştir. Şayet şeytan olmasa insanlar da melekler gibi olur, aralarında derece farkları ortaya çıkmazdı. Ama şeytanın vesvesesiyle bir kısım insanlar onlara tabi olurken, bir kısmı da onları dinlemeyip, derece kat etmektedir. Bunun sonucu olarak insanlık âleminin medar-ı iftiharları olan peygamberler, veliler, alimler gibi kaliteli insanlar ortaya çıkmışlardır. Eğer, insan nefsine kötülüğü emretme özelliği verilmemiş olsaydı ve insanlara şeytan musallat olmasaydı insanların dereceleri de meleklerde olduğu gibi sabit kalacaktı.


O zaman herşeyi bilen Allah, şeytanı yaratırken ileride insanları sapıtacak şekilde yarattı. Çünkü yarattığı şeyin ilerde ne yapacağını da biliyordu.

kardeşim sorun bendemi ben mi anlatamıyorum bilmiyorum da Cinler de insanlar gibi imtihana tabi tutulan akıllı ve şuurlu varlıklardır. İnsanlarda nefis olduğu gibi cinlerde de nefis vardır. ilk yaratılan şeytan cin olduğu için şeytanda da nefis vardır imtihana tabi tutulmuştur. Şeytanın isyanı haşa Allah'ın zorlaması ile olmamıştır.Allah biliyordu belki bu kadar derin durumu biz bilemeyiz ama şeytan olmasa insanlarda cinlerde Melekler gibi olacaktı kötülük yok imtihan yok hiç birşey için yaşayacaktık.Şeytanın da nefsi vesvesesi olmasa insanları saptırmayacak bir varlık olmasaydı ne kötülük olurdu ne iyilik direk insanlar ve cinler melekler gibi olurdu.Ve şuan yaşadığımız hayatın hiç bir anlamı olmazdı.

Şeytan insanları sapıtacak şekilde yaratılmadı ilk yaratılan varlıkta(Şeytan) imtihan için nefis verildi ve sonra bir çok cin yaratıldı onlarada nefis verildi ve en son insanoğlu yaratıldı bizede verildi bu özellik.Şeytan isteseydi Hz.Adem babamıza secde edebilirdi kendi iradesi sonuçta herşeyi göze alıp kendi cevherini kendi iradesiyle bozduğu için kovulmuştur ve insan oğlunu sapkınlığa itmek için bu görevi Allahtan istemiştir. Bu görev sayesinde Allaha kulluk edenler ortaya çıkacak Şeytanın tarafına kötülüğe yani geçicek insanlar belli olacaktır.Şeytanın tek amacı vardır insanı Haşa Allaha ve peygambere düşman etmektir.

Şeytan insanlara sadece vesvese verir, kötülüklere sevk eder, ama zorla bir şey yaptıramaz. Eğer böyle bir gücü olsaydı, insanların kötülükler sebebiyle sorumlu olmaması gerekirdi.Kısacası Şeytan sana kötülüğün(Ne Kadar kötülük varsa sadece gösterir) (zinayı uyuşturucuyu Allaha ve bütün peygamberlere iman etmemeyi dini emirleri yerine getirmemeyi gösterir ama Zorlamaz Insanoğlu kendi iradesiyle seçer)

Hayır ben anlatamıyorum. Mantıksal olarak onermeler ve argumanlar ile ızah edeyım.

0. Allah iyidir ve iyi niyetlidir.

1. Allah her şeyi bilir.

2. Şeytanı Allah yarattı.

3. Şeytan Allaha isyan edecek ve insanları saptıracaktı.

4. 1. Ve 3. argumana göre Allah şeytanın isyan edip, insanları kötülüğe saptıracağını yarattığı andan ıtıbaren biliyordu.

5. Kötülüge bilerek izin verende ısleyen kadar kötüdür.

6. 4. Ve 5. Argumana göre Allah kötülüğe bılerek izin verdi. Kötülüğü bılerek yarattı. O zaman Allah iyi değildir. Yani 0. Onerme yanlıştır
veya Allah herşeyi bilmiyordur ve 1 onerme yanlıştır.

Birincisi şeytan sana fiziksel bir müdahalede bulunamaz , telepati yöntemiyle beynini ele geçiremez , sana gözükemez , seninle temasa geçemez , karşılıklı diyaloğa giremez.Şeytanın tek yapabileceği şey telkindir.Telkin dediğin şey de , şunu yapmasan bunu yapsan daha iyi olur türünden şeylerdir.Mesela kız arkadaşın seni terk etti , git onu öldür diye telkin verebilir.Bazı kişilerde de işe yaradığını görüyoruz.Allah'a karşı isyan etmek , mesela senin yaptığın gibi Allah'ın adaletini yanlış şekilde düşüncelerle inkar etmek hep şeytanın telkinlerinden kaynaklanan düşüncelerdir.

Şeytan senin beyninin içindedir ve kaçış yoktur.5 vakit namaz kılan adam bile şeytanın telkinlerinden kurtulamaz.Mesela şeytan der ki , şöyle en ön safa geç de düzgün bi namaz kıl , herkes senin nasıl huşu ile namaz kıldığını görsün.İtibarın artsın.İşte bu adam bu düşünceyle namaza durduğu anda , onun namazının Allah katında hiçbir değeri yoktur.Yatıp kalkmaktan başka işe yaramaz.Ancak sen Allah'ın huzuruna çıktığının bilinciyle namaza durursan , kalbinden geçen niyet temiz olduktan sonra Allah'la arana kimse giremez.Allah katında yapılan her ibadetin niyeti önemlidir.Yoksa günde 5 bin kere tesbih çeksen faydası yok.33 kere kalpten tesbih çekerek Allah'ın adını her andığında içinde hisseden insanın yanında gece gündüz boşa tesbih çeken insanın hiçbir değeri yoktur.

İşte islam itikadı ve inanç esasları böyle hassas bir çizgiye sahiptir.Namazda bile şeytana uymamak için derin düşünce esasları barındırır.İnsan bir kere doğru yolu bulunca , kalpten inanınca şeytanın yapabileceği hiçbirşey yoktur.Gerçekten inançlı insan şeytanın lakırdılarını duymaz bile.İnsanın yapabilecekleri karşısında şeytan hiçbişey yapamaz.Bi avuç müslüman işkence görüp eziyet çekerken , sabredip dünyanın gördüğü en büyük medeniyeti kurar.Çin Seddinden avrupanın ortasına , sibiryadan afrika çöllerine kadar büyür.Hz.İsa'ya inanan bir avuç inançlı insan sabreder ve dünyanın görüp görebileceği en büyük imparatorluk olan Roma imparatorluğunu inançlı yapar.Hz.Musa'ya inanan bi avuç inançlı insan sabredip , dünyanın en güçlü insanı olan firavunun ve ordusunun elinden kaçıp kendi medeniyetini kurar.Zavallı şeytan ne yapsın?O da zavallı , iradesi zayıf insanları kandırmaya çalışmakla yetinir.

Sen şeytana kanıyosan bu senin problemin.Bak ortalıkta bir sürü torbacı var.Sokağa çıksan senle iki muhabbet kurup gel kafayı çekelim diye ufak ufak alıştırıp seni keş yapacak bir sürü şeytan dolaşıyor.Ama sen neden onlara kanmıyosun?Neden keş olup çıkmıyosun?Bak , genç adam kendini canlı bomba yapıp patlatıyo.Peki sen neden böyle terörist olmuyosun?Neden kendini patlatmıyosun?Diyeceksin ki ben aptal mıyım da üstüme bomba sarıp kendimi patlatayım.Ee sen aptal mısın ki şeytana kanıyosun?Seni canlı bomba yapacak teröristlere kanmıyosun ama seni dinsiz yapacak şeytana kanıyosun.Git o zaman terörist ol , sonra polis seni yakalayınca bahane hazır.Beni teröristler kandırdı.Allah'ın huzuruna varınca da bahane hazır , beni şeytan kandırdı.Kanmıyacaksın kardeşim.Allah seni kanmıyacak zeka kapasitesinde yaratmış.Etrafına bak , yıldızlara bak , canlılara , çiçeklere bak.Bütün bunların yaratıcısının olması gerektiğini düşünemiyosan sen şeytanın kölesi de olursun , canlı bomba da olursun , seri katil bile olursun.Çünkü seni seven yaratıcını terk edersen şeytanın oyuncağı olursun.



P
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: kingman29


quote:

Orijinalden alıntı: .fcan


quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

İslam alimleri, 1400 yıl tartışmasına rağmen Şeytan kesin cindir veya kesin melektir dememiştir.
Fakat Cin olduğu görüşü daha yaygındır.
Aynı şekilde, meleklerin öğretmeni olacak kadar zeki birinin, böyle bir aptallık yapması büyük bir çelişkidir.
Asıl soru şudur? Tanrı bilmiyormuydu, şeytanın isyan edeceğini? O zaman, bilerek insanların başına saldı.

Neden saldığı değil.Şeytan kendi iradesiyle insanlara musallat olmayı insanları sapıklığa itme vazifesini bizzat allahtan istemiştir. Şeytanın musallat kılınmasıyla insanların dereceleri ortaya çıkacak, inanan-inanmayan belli olacaktır.

Yüce Allah tabir caizse insanlık aleminde renklilik murat etmiştir. Şayet şeytan olmasa insanlar da melekler gibi olur, aralarında derece farkları ortaya çıkmazdı. Ama şeytanın vesvesesiyle bir kısım insanlar onlara tabi olurken, bir kısmı da onları dinlemeyip, derece kat etmektedir. Bunun sonucu olarak insanlık âleminin medar-ı iftiharları olan peygamberler, veliler, alimler gibi kaliteli insanlar ortaya çıkmışlardır. Eğer, insan nefsine kötülüğü emretme özelliği verilmemiş olsaydı ve insanlara şeytan musallat olmasaydı insanların dereceleri de meleklerde olduğu gibi sabit kalacaktı.


O zaman herşeyi bilen Allah, şeytanı yaratırken ileride insanları sapıtacak şekilde yarattı. Çünkü yarattığı şeyin ilerde ne yapacağını da biliyordu.

Sen de fabrikada yolcu otobüsü yapıyosun.İnsanları uzun yollara taşısın diye her türlü konforu , abs feen sistemi gibi her türlü emniyet tedbirini koyup da yapıyosun.Ama o otobüs bi gün şarampolden yuvarlanıp onlarca insanı öldürebiliyo.Sen şimdi otobüsü insanları öldürsün diye mi yaptın?

Ben kusurluyum, herşeyi bilmiyorum, onun için otobüsün akıbetini bilemem.
Fakat Allah kusursuz ve her şeyi biliyor.
Eğer bende Allah gibi otobüsün ilerde ınfılak etcegını bılsem ve buna izin versem, suclu olurum.

Otobüs kendi kendinemi kaza yapıyor ? Önceden belirtlilmiş ; alkollü kullanmayın diye.
Sürücüsü tüm talimatlara rağmen, alkollü bir şekilde sürüp kaza yaptıysa, imalatçımı suçlu olacak ?

Güldürme.


Anlamadın her halde.
Imalatçı her şeyi bilmiyor ve kusursuz değil.
Arkadaşımızın verdiği örnek yanlıştı. Otobüs ımalatcısı ile Allah aynı şey değil. Sende imalatçı üzerinden, örnek kurmaya devam etmeye çalışıyorsun.

-İmalatçı alkollü araç kullanırsan kaza yapacağını biliyor ve buna göre güvenlik talimatı veriyor.
-Allahta ; iyilik ve kötülükleri belirtiyor, kitap ve peygamber gönderiyor.

-Sürücü talimatlara uymassa kaza yapacağı kesin.
-Allahın bildirdiklerine uymazsan azap olacağı kesin.

Her iki durumdada imalatçı ve yaratıcıyı suçlu tutamassın.

Üstte paylaştığım uzunca bi yazı var, onu okuyun lütfen.. Şeytan niye yaratıldı ? sorusuna cevap var yukarda.



O imalatçı neden, bir adam tutup, her sofore #*kurallar bunlar* uymalısın# dedirtiyor ki? Ustelık sofor, talımatların imalatçıdan geldıgını bile teyid edemiyor.
Otobüsün üzerine talimatları yapıstıramaz mıydı?

Her otobüste talimat var zaten.
Kur'anda dünya otobüsünün talimatı.
Otobüs ortada talimat ortada, daha neyini teyid edemiyor bu şöför ?

Anlamadınız beni, o talımatın imalatçıdan geldiğine kanıt yok. Siz bu talımat imalatçıdan geldi diyorsunuz fakat onu otobüse imalatçı koymadı, bir insan tarafından sonradan koyuldu. Bunu talımatı getıren insanın, imalatçıdan mi getırdıgı teyid edılemıyor.kendi uydurmus olabilir

Daha nasıl kanıt olacak , Kur'an kendi kanıt zaten. Evreni ve bizleri, yaratıcıyı, Kur'andan daha iyi anlatıpta; tek bir çelişki, bilimsel hata barındırmayan kitapmı var?
Şüpheye düşebilenler olur diye bilimsel kanıtlarda var içinde ama sizdeki inat ne inadıysa çözemedim ben..
Sen herşeye rağmen bunun gerçekliğini reddedeblirsin, o halde niye azap olunacağım diyede sormamalısın.
Bunu sorarak en büyük çelişkiyi aslında kendin yapıyorsun.

Aynı şekilde;
Hem talimatları reddet, inanma, hemde niye kaza yapacağım diye sor .
Çünkü talimata uymuyorsun işte..
Talimat gerçekmi ?
Otobüsü anlatan bu talimatta, otobüsün yapısına aykırı bir çelişki göstersene ?
O halde sen neye dayanarak reddediyorsun ?





Hiç bir kanıt yok, o kitap da.
Bilimsel çelişkileri gösterdigim zamanda, cevap vermek yerine, kulaklarınızı kapatıp, görmezden geliyorsunuz.

SübhanAllah, kanıt yok dedi ya =)

Sadece bir tanesi ;



Senin çelişkilerini daha öncede gördük, kendini yorma istersen :)





Mantığınıza bittim ya, gece ayetı aymış,ay bi zamanlar dunyayı aydınlatıyormus. Sacmalamayın ayı gunduzde görebilirsin. Gecenın ayetı Yani ısaretı ay değildir. Ayın bir zamanlar yuzeyının lavlarla kaplı olduğu doğru fakat dunyayı aydınlatacak düzeyde olduğu yanlış.

Parantez aç, ayette kelimelerın manasını isteğin gibi carptır. Parantezı kapat.



Edit: ayı dünyanın dıbıne koymalarına bittim ya. Arada ne kadar mesafe var biliyor musun


Ciddimisin yoksa şaka mı ? =)
Gündüz aymı daha fazla gözükür, güneşmi ?
Gece ayın vakti, gündüz güneşin vakti demektir.. Aksinimi iddia edeceksin ?

Ayın önceden dünyaya daha yakın olduğu ve yanıcı olduğunu bilim adamı söylüyor.. Dolayısı ile önceden şimdi bildiğimiz ''gece'' yoktu.. Dünya sürekli aydınlık ve sıcaktı..

isra 12 : ''Oysa Biz geceyi ve gündüzü iki delil yaptık; sonra gece delilini silip/giderip gündüz delilini gösterici yaptık ki, Rabbinizden lütuf ve ihsan isteğinde bulunasınız; bir de yılların sayısını ve hesabını bilesiniz. Artık herşeyi ayrıntılı olarak anlattık.''

Ayet diyorki : geceyi(ayı) sildik/ giderdik/ görünmez kıldık, gündüzü gösterici yaptık.. Bir zamanlar gece yoktu diyor, bilim adamıda bunu söylüyor işte, bir zamanlar sürekli gündüzdü diyor..

Alıntıları Göster
Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Binbaşı

Gündüzü delil kıldık diyor.

Kuran, yıldızların söndürüldüğü zaman diyince kahkaha atanların sesleri kulağımda çınlıyor.

Ama durun, anlamak istemeyip şimdi ona lamba mı ki söndürülecek dersiniz

Sizin ayetlerdeki mana çıkarımlarınıza hayranım literature adiniz altin harfler ile yazilacak Kuranı çözen filanca diye

Çok zorlama oluyor sizinkisi, hayretle izliyorum. Kuranın üslubundan bihabersiniz, okudum bitirdim diyerek mürtedi nisa 89 ile resmileştiren kişisiniz o yüzden yimem. Neresinden tutsak elde kalıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 21 Mart 2016; 21:14:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @.fcan
P
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: Osorkon

Yani Kuran'ın dönemsel olduğunu kendin ima ediyorsun.Güzel.Dönemsel bir kitap yanlışlanabilir.Bu sebepten de bu dönemsel kitabın Tanrı'dan gelmesi olanaksızdır.Ha gayret dostum az kaldı

Ben nerede öyle birşey ima ettim ?

Dünyada gecenin çok az olması hatta olmaması bilim adamının söylediği birşey , benim değil :)

Ayet diyor ki ; geceyi(ayı) sildik/uzaklaştırdık, gündüzüde(güneşi) gösterici kıldık. böylece seneleri, günleri hesaplayasınız..

Yani bilim adamının söylemi, kuranı destekliyor :)

fcan isimli arkadaş, kendisinin bilim adamından daha iyi bildiğini savunduğu için boş boş tartışıyoruz işte =)

Tartışamıyoruz malesef

Yok ben nerede öyle birşey ima ettim.

Yok orda öyle mana yok böyle mana var.

Yok ay dünyanın dibindeydi.

Yok beni anlamıyorsunuz.


Arkadaş nasıl bir bilim adamıysa, Kuranda , bilim adamlarının önceden keşfettiği şeyleri buluyor.
Birde keşfedilmeden bulsa


Nasa çaycılık yapmış bir bilim adamımsı(?)nın fikirlerin arkasına sığınıyor.
Ay o kadar dünyaya yaklaşsa, ayın yer çekimi dünyayı ne hale getirceğini bilmeyen,
Güneşin batmasıyla oluşan , Gecenin , ayın çıkmasıyla oluştuğunu zanneden,
Geceleri gök yüzünde ayın olmama ihtimalini düşenmeyen,
Ayın yüzeyinin güneş kadar ışık yayabileceğini iddaa eden,
bilim adamımsı(?)

Bilen bilir, böylelerini çok gördük, nasada çalışıyom diyip, japonları/türkleri bütün dünyayı dolandıran adamları(?)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Osorkon
B
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: Don McLean

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Ayın yüzeyindeki magmanın dünyayı güneş kadar aydınlatması olayı nasıl oluyor anlamadım. Ayrıca baya bi baktım internette ayın dünyaya 10 kat daha yakın olması veya güneş kadar aydınlatması gibi hiçbir şeye rastlamadım. Daha güvenilir bir kaynak varsa onu ver merak ettim.

Şimdiki ay'ın bile açık havada bi engel olmazsa geceyi nasıl aydınlattığını hatırla.
Birde ; şuanki durumundan 10 kat daha yakında oldup ; yanar durumda olduğunu hayal et.

http://www.gercekbilim.com/55-yillik-ayin-karanlik-yuzu-gizemi-cozuldu/

Başka sitelerdede aynı bilgi verilmiş.

Ayın her yıl dünyadan 4 santim kadar uzaklaştığı gerçek bilgidir, buradan yola çıkarakta hesap yapılabilir galiba.






Ay 1400 yil öncede neredeyse ayni uzakliktaydi hadi diyelim 10 km uzaklasmis o zamandan bu zamana ışığında gozle farkedilebilir bir degisiklik asla söz konusu olamaz.100km uzaklassin diyelim yine gözle görülür bir degisiklik olmaz.Arkadaş sıkın tamam bazen abartin ama bilimsel konularda bunu yapmayin.Ha birde yazmayi unuttum ay yuzey yapisiyla ilgili arastirmalar ayin dunyadan daha yasli olduğunu gosteriyor kisacasi ay dunyadan kopup olusmadi belki baska bir gezegenden kopmuş olabilir.

Sen çok yanlış gelmişsin dostum. Biz dünyanın başlangıçtaki halindenn bahsediyoruz, 1400 yıl öncesinden değil :)

Kusura bakmayın onu yanlış anlamışım ama yinede ay magma halindeyken dünyayı şu anda ki halinden daha fazla aydınlatamazdı yakın olsaydı bile.Katılaşmış lavın siyah rengi ve koyu kırmızı renk geceyi aydınlatmak işin aşırı yetersiz gelirdi.Güneş kadar parlak sıcak ışık yayan bir cisim olsaydı nitekim dünyada bir atmosfer oluşması mümkün değildi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Çkk saçma muhabbet dönmüş. Madem fizik, astrofizik bilmiyorsunuz neden biliyor gibi tartışıyorsunuz? Çağırın konunun uzmanını anlatsın.

Konunun uzmanı videoda anlatıyor.
Ama bazı arkadaşlar daha uzman olduğunu iddia edince, saçma bi tartışma oluyor haliyle.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız





O bahsettigin videoları ve filmi izledim. Hemde 2 3 defa. Tamamen cahil halkı dolandırmaya yönelik, saptırmalardan ibaret. 2,3 müslüman bilim adamının böyle bir video çekmesi, kuranı bilimsel yapmaz. Bilim adamı dediğin Kuranı ıncelemez, dogayı inceler. Yeni kesıfler hep dogada kesfedıldı Kuranda değil.
Altın çağların müslüman bilim adamları bilime çok faydalı olmuştur. Fakat onların elinde, kuranın bilimsel olarak çeliştigi anlayacak kadar bilimsel Veri yoktu. Ibnı Sina farabı Vs vs. Bir çok bilim adamı, sonrasında kafır ilan edılmıstır. Kuranın çeliştigi yerlerden bahsetme curetınde olduğu için. Bunları bılmezsın. Ömer hayyam mükemmel bir matematıkcıydı.fakat Halk ondan nefret etti.cunku kuranın kendisiyle çeliştiginı anlamıstı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Binbaşı

Dediğiniz kitaba bakıcam,

Aydan bahsetmiyorum ben, kullanilan kelimelere takilmanizdan bahsediyorum. İyice uzerinde dusunmek varken hemen niye bir sonuca variyorsunuz. Bir resme bakinca farkli manalar çıkabilir ama verdigi mesaj bakiidir.

Bilimden bihaber degilim, gayet merakliyim ama bilmedigim cok konular var olabilir. Bunlari ogrenmek icin yanlis bir telaffuzta güzel bir vesiledir, yanlisi soylereke dogruyada ulasabilirim siz dogrularsiniz kabul ederim yani yok sen yanlis biliyorsun gibi birsey demem, körü körüne savunmam. Beyaz cuceyide biliyorum, supernovayida, hipernovayida, pulsarıda. Belgeseller izleyip gerekli metinleride okuyorum. Kuranda aramıyorum bunları, Kuran bende bunlara yönelik merak uyandırıyor.

Daha öncede yanlis anladiniz evrimi örnek göstererek. Birşeylerin biryere uygun olması neticesi ile akla ve mantığa telafusu mümkün olabiliri belirtmek istedim.

Yalnız siz çok yanlışsınız. Atatürkün amacı batıl tarikatlardan, din tüccarlarindan arındırmaktı ülkeyi. Aklı kullanmak şeytan işidir diyen islamiyetin balına konan sineklere yönelik. Dinini gerektiği gibi yaşayanlara sözü yoktu, tarikarçılara yönelikti. Benim sana yada başkasına ne zararım var. Ama dinede zararı olan tarikatlar var. Ama ülkeye bakınca islam düşmanıyım diyenler kol geziyor. Ve pek tabiki kafir diye etiketlendirdikleri ile uğraşanlarda. Burada da insanlar rol oynuyor, aynı şekilde Atatürkcü düşünce de istismar ediliyor. Yine insan başrolde çünkü aşırı duygusal ve istismara açık.


Diyaneti kurmaktaki en buyuk sebeplerinden biridir bu. Bizim insanimiz din konusunda cok duygusal, din adı kullanınca guardı düşüyor insanın hele bide sakal filan gorunce kendilerini teslim ediyorlar. Sakal nedir ya, sakal uzatınca bitiyormu iş, pek tabi sakal varsa tamam direk akıllara hücum edersin bu dönemde. Hz.Peygamber, vahiy gelince namaz ikameti degisir işte mescidi aksadan, mescidi harama. Yahudiler dalga geciyor yahu siz bir oraya birde buraya dönüyorsunuz diye. Ayet iniyor, De ki: Doğununda Rabbi O'dur, Batınında.

İslam böyle degil ki, müslüman kelimesi iman ederek kendisini Allaha teslim etmektir. Sünnetullaha, herşeye.

Hiçbirşey bildiginiz yok. Bizim yobaz kısım gibi sizde anlamamışsınız Atatürkü. Ben gayet iyi anlıyorum çünkü din adı kullanılarak insanları yanlış eylemlere yönlendiriyorlar. Bizzati islamiyetin içinde olan biri olarak deneyimlediklerimle söylüyorum. Din diye anlattıkları çoğu şey, islam ile alakasi olmayanlar.

Atatürk'un inancı kendinedir, bilmiyorum inancini araştirmadım velevki arastirsam, oo tamam inaniyor yada inanmiyor senaryosunun ne gibi bir anlami olacak, burada inanç ile insanları tartmıyoruz ne ateistler var doğru bir şekilde yaşayan, ne de müslümanım diyenler var yanlışlara saplanan. İlk önce insan olacak, zamanla taşlar yetine oturuyor. Söylemlerine bakınca ana fikirler ortaya çıkıyor.

Benimde pek tabi haykirdigim birşeydir. Kuran, sadece okunarak size mucize getirmez. Yemek kitabı leziz yemekler gösterebilir lâkin uygulayarak onları pişirmeden tadına doyamazsınız. Burada zorlayarak mucize doğurmuyoruz. Ama mesele safsata, çelişki iftira iddaası olunca böyle şeylerin cevabı da doğması pek mümkün.


• Arkadaşlar, efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.








< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 22 Mart 2016; 14:32:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @.fcan
L
8 yıl
Yarbay

Olay şu ki verdiğin kaynakta ay dünyaya daha yakın diyor. Tamam onu kabul ettim. Hatta başka yerlerde de rastladım. Ama ayın dünyayı gündüz gibi aydınlatması veya şimdikinden daha fazla aydınlatmasıyla ilgili hiçbir yerde hiçbir şey yazmıyor. Yabancı kaynaklara baktım bir şeyler bulurum belki diye bulamadım. Bununla ilgili bir şey denmemiş yani. Belki dediğin doğrudur. Ama sen tamamen kafanda kurduğun mantıkla konuşuyosun. Bir de videodaki adamın dediğine dayanarak. Ki kimsenin o adama inanmaması çok normal. Çünkü ortada çok bariz bir gerçek yok. Sadece tek bir kişinin söylediği ve başka hiçbir yerde bahsedilmeyen bir şey var. Nitekim Müslüman olsun Hristiyan olsun Ateist olsun insanların kendi ideoloji veya inançları için bir şeyleri yanlış söylemesi veya dolaylı anlatması veya abartması oldukça sık görülen bir şey. Kimsenin inanmaması doğal. Nitekim daha güvenilir bir kaynakta görene kadar da inanmamaya devam ederim. Veya bu forumda bilgisine güvendiğim birisi olayı açıklığa kavuşturur olur biter. O zamana kadar propoganda amaçlı yapılmış bir videoda yer alan sözleri kimsenin iplememesi çok normaldir. Aklı ve mantığı olan her insanın yapması gereken de budur. Kendini bu kadar kolay manipüle edilecek seviyeye getirmek iyi bir şey değil. O yüzden sen Nasadaki bilim adamından iyi mi bileceksin gibi bir tutum yanlış. Daha iyi bilmeyiz ama adamın doğru söyleyip söylemediğini bilemeyiz. Teyit etmemiz lazım.

Ayrıca ayın o zamanlar dünyayı aydınlatması ve gece diye bir şey olmamasıyla ilgili tüm yazılar yine İslami sitelerde.
Son olarak bahsettiğin ayetin tamamen zorlama bir şekilde o tarafa çekilmesi. Hiç alaka kuramadım. Ama asıl ilgilendiğim konu gerçekten dediğin gibi bir şey olup olmaması.




Bu mesajda bahsedilenler: @hsnksy92
P
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

Dediğiniz kitaba bakıcam,

Aydan bahsetmiyorum ben, kullanilan kelimelere takilmanizdan bahsediyorum. İyice uzerinde dusunmek varken hemen niye bir sonuca variyorsunuz. Bir resme bakinca farkli manalar çıkabilir ama verdigi mesaj bakiidir.

Bilimden bihaber degilim, gayet merakliyim ama bilmedigim cok konular var olabilir. Bunlari ogrenmek icin yanlis bir telaffuzta güzel bir vesiledir, yanlisi soylereke dogruyada ulasabilirim siz dogrularsiniz kabul ederim yani yok sen yanlis biliyorsun gibi birsey demem, körü körüne savunmam. Beyaz cuceyide biliyorum, supernovayida, hipernovayida, pulsarıda. Belgeseller izleyip gerekli metinleride okuyorum. Kuranda aramıyorum bunları, Kuran bende bunlara yönelik merak uyandırıyor.

Daha öncede yanlis anladiniz evrimi örnek göstererek. Birşeylerin biryere uygun olması neticesi ile akla ve mantığa telafusu mümkün olabiliri belirtmek istedim.

Yalnız siz çok yanlışsınız. Atatürkün amacı batıl tarikatlardan, din tüccarlarindan arındırmaktı ülkeyi. Aklı kullanmak şeytan işidir diyen islamiyetin balına konan sineklere yönelik. Dinini gerektiği gibi yaşayanlara sözü yoktu, tarikarçılara yönelikti. Benim sana yada başkasına ne zararım var. Ama dinede zararı olan tarikatlar var. Ama ülkeye bakınca islam düşmanıyım diyenler kol geziyor. Ve pek tabiki kafir diye etiketlendirdikleri ile uğraşanlarda. Burada da insanlar rol oynuyor, aynı şekilde Atatürkcü düşünce de istismar ediliyor. Yine insan başrolde çünkü aşırı duygusal ve istismara açık.


Diyaneti kurmaktaki en buyuk sebeplerinden biridir bu. Bizim insanimiz din konusunda cok duygusal, din adı kullanınca guardı düşüyor insanın hele bide sakal filan gorunce kendilerini teslim ediyorlar. Sakal nedir ya, sakal uzatınca bitiyormu iş, pek tabi sakal varsa tamam direk akıllara hücum edersin bu dönemde. Hz.Peygamber, vahiy gelince namaz ikameti degisir işte mescidi aksadan, mescidi harama. Yahudiler dalga geciyor yahu siz bir oraya birde buraya dönüyorsunuz diye. Ayet iniyor, De ki: Doğununda Rabbi O'dur, Batınında.

İslam böyle degil ki, müslüman kelimesi iman ederek kendisini Allaha teslim etmektir. Sünnetullaha, herşeye.

Hiçbirşey bildiginiz yok. Bizim yobaz kısım gibi sizde anlamamışsınız Atatürkü. Ben gayet iyi anlıyorum çünkü din adı kullanılarak insanları yanlış eylemlere yönlendiriyorlar. Bizzati islamiyetin içinde olan biri olarak deneyimlediklerimle söylüyorum. Din diye anlattıkları çoğu şey, islam ile alakasi olmayanlar.

Atatürk'un inancı kendinedir, bilmiyorum inancini araştirmadım velevki arastirsam, oo tamam inaniyor yada inanmiyor senaryosunun ne gibi bir anlami olacak, burada inanç ile insanları tartmıyoruz ne ateistler var doğru bir şekilde yaşayan, ne de müslümanım diyenler var yanlışlara saplanan. İlk önce insan olacak, zamanla taşlar yetine oturuyor. Söylemlerine bakınca ana fikirler ortaya çıkıyor.

Benimde pek tabi haykirdigim birşeydir. Kuran, sadece okunarak size mucize getirmez. Yemek kitabı leziz yemekler gösterebilir lâkin uygulayarak onları pişirmeden tadına doyamazsınız. Burada zorlayarak mucize doğurmuyoruz. Ama mesele safsata, çelişki iftira iddaası olunca böyle şeylerin cevabı da doğması pek mümkün.


• Arkadaşlar, efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.






Ben çok iyi anladım atatürkü diyorsunuz ardından
atatürkün ınancını bilmiyorum diyorsunuz.
Daha nelere ınandıgını bilmediğin insanı, nasıl anladıgını iddaa ediyorsun.

Atatürk dini kontrol altına almak istediği için dıyanet bakanlıgını kurdu. Çünkü Atatürkun dinlere dogma, demesı sebebiyle müslüman tayfası Atatürke karşı gelebilirdı. Menemen olayları boşuna olmadı. Sen şuan Atatürk kuduz aşısı yaptığı bir dine ınanıyorsun.

Atatürkü anlamak ile ne yaptığını bilmek ayrı şeyler.
Sen sadece ne yaptığını biliyorsun. Atatürkü anlamalısın.

Bilim ve mantığı daha fazla öğrenirsen belki beni de anlarsın

Din her zaman cahil insanları yönetme yöntemiydi.
"Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka bir şey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır."



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Q
8 yıl
Yarbay

Arkadaşlar Nefis ve Kibir meselesi burda öne çıkıyor.

Firavun Nemrut gibi adamlarda senin benim gibi insandı ama ellerine güç iktidar geçince kendini yaratıcı olarak görmeye başlamadı mı başladı.Demekki insana bazı şeyler verildiği vakit içimizdeki nefisten ötürü benlik duygumuz bizi haşa yaratıcıyım demeye kadar götürebilir.Tabi bunlar şeytanla aynı statüde değil Şeytan ben yaratıcıyım deme şansı yok.

Şeytanın durumunuda ben buna benzetiyorum.Çünkü şeytanda Meleklerin vaizi baya alim tabi yaratılış olarakta bazı veya birçok özellikleri insandan üstün.Allah cc Hz.Adem'i yaratıp bildiğimiz konu gerçekleşince Şeytan'ın içindeki kibir açığa çıktı ben daha üstünüm diyerek Allah cc hükmüne asi oldu zaten ilerisini biliyorsunuz.

Şeytan korkmadı mı meselesine gelince ; Allah cc bu kadar tanıyan bilen huzurunda bulunmuş şeytanın ben Allah'tan oldukça korktuğunu düşünüyorum bazı hadis ve kıssalardada vardır bunlara örnek ama içindeki kibirin benlik duygusunun güçlü nefsinin ve kin duygusunun (Yani nasıl olurda ben yada cinler varken insan yaratılırda ben ona tabi olurum onun üstünlüğünü kabul ederim)öne geçtiğini ve bile bile bu durumu kendi iradesiyle seçerek insana olan kinini madem ben cehenneme gidecem şunları bir saptırayımda benle beraber sokayım şunları diyerek göstermektedir.

Ama gene söylüyorum şeytan oldukça kurnaz ve alim.Mesela kıyamet öncesi Güneş Batıdan doğacak ondan sonra ettiğin tövbeler geçersiz tövbe kapısı kapanacak artık.Şeytanda güneşin batıdan doğmadan ki son ana kadar bekliyor ki insanları o son ana kadar saptırayım tamda güneş batıdan doğmadan birde tövbe edeyim Allah cc rahmeti azabını geçmiştir beni affeder bu kadar insanıda saptırdım cehenneme yollattım insanlardan da böylece intikamımı da alırım düşüncesinde ama tabi hüsranla bitecek bekleyişi birden bir bakacak ki güneş batıdan doğmuş.Yani sen şeytanı düşünürken nasıl yaptı nasıl etti nasıl böle bir riske girdi derken o planını kurmuş bile şeytanı iyi tanımak gerek

Şeytanın durumunu acayipsememek lazım bugün dini herkesten iyi bilen insanlar inadına inkar ediyor benlik duygularından dolayı ben niye peygambere tabi olayım vs vs.Hatta Amerika İsrail özellikle ahir zaman hadislerini inceleyip ona göre plan bile yapıyorlar ama sonuç ne gene gidiyor Müslüman katlediyor.Şu an Hristiyanların birçoğu internete girip kendi dinlerinin ne kadar sıkıntılı olduğunu görmüyorlar mı birçoğu görüyordur ama gene işlerine gelmiyor Müslümanlığı seçmek.


Yani biz burda şeytan korkmadı mı diye düşüneceğimize bu olaylardan ders alıp nefsimizi kibir ve kin duygularımızı dizginleyip bir mümin olmaya çalışalım ki şeytanın halinden beter olmayalım ders alalım.Şeytan ya herro ya merro hesabı gözünü kararttı bir kere cehennemi göze aldı o umudu olsa bile.


Zaten bu konu tamamen imtihanla alakalı bir durum.Allah cc şeytanın içindeki kibri asiliği kin duygusunu bilmiyormuydu biliyordu insanı yaratınca ona asi olup insanları saptırmak için elinden geleni yapacağını bilmiyor muydu biliyordu Hz.Adem'in şeytana uyucağını bilmiyor muydu biliyordu.İşte ondan sonra bildiğiniz üzere Hz.Adem yeryüzüne geldi ve imtihan başladı.Şimdi konu ne burda Allah cc yaptıklarından sorumlu tutulamaz ve niye böle yaptın oldu diyemezsin istese bizide yaratmazdı insanıda yaratmazdı şeytanıda yaratmazdı hiçbirşeyide yaratmayabilirdi.Peki niye bizi yarattı onu tanımamızı ( Sıfatlarıyla İsimleriyle) bu büyük güç kudreti görmemizi ona iman edip hakkıyla kul olmamızı emir ve yasaklarına uymamızı ve hakedersek Allah cc isterse cennete veya cehenneme gitmemiz için.İnsanada irade verdi Dünya'da yaşaması için zaman verdi nefsine mi uyacak şeytanamı uyacak yoksa mümin olup Allah cc emir ve yasaklarınamı uyacak diye.İster inkar et ister teslim olup Müslüman ol Allah cc zorlamıyor insanları bu konuda zorlasaydı herkes Müslüman olurdu şeytanda Müslüman olurdu o zaman sapla saman çerçöp nasıl ayrılacak nasıl mükafat veya azap Cennet Cehennem neye göre dolacak birde bu yandan düşünmek gerek.O yüzden Müslüman ve Müslüman olmak isteyen araştıran arkadaşlar bu konulara fazla takılmayın çünkü şeytan buralarda sağlam vesvese verir haşa Allah beni bu işe zorladı beni cehennem için yarattı benim suçum ne falan diye buralara dikkat edin düşman oldukça kurnaz bilgili ve sizi saptırmak için her türlü pis oyunu oynamaktan çekinmez





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 23 Mart 2016; 7:23:04 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >