Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
864
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Seçim Özeleştirisi: Kılıçdaroğlu'nun Sinsi Planı ve Peşinden Giden Zombiler
P
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/watch?v=ASFZ2VWLZNA&feature=youtu.be


https://www.instagram.com/reel/CmEP7ruga6N

Geçen seçimi iktidar kazanmadı, muhalefet kaybetti. Kaybettrenler ve göz göre göre kaybettrmek isteyenlere karşı çıkanlar belli, Yeniden gözünüzü boyamalarına izin vermeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mart 2024; 3:41:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Not : Zombi seçmenin en bariz örneği videoda konuşan dünyadan bihaber Özlem Gürses gibi şahıslardır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 hafta
Yarbay

6lı masanın aday belirleme arefesinde yazdığım bir mesajı koyayım bende buraya..

Kimler neler neler demedi bana karşı..Özellikle çakma muhaliflerin gözü kapalı şekilde İmamoğlu ve Yavaş'ın aday olacağını büyük iddialarla kendilerine inandırmalarına şahsen hem garipsemişimdim hemde trajikomik bulmuştum. Oysaki perşembenin gelişi çarşambadan belliydi..Siyaseti iyi takip etmeyip, ayrıntıları kaçırınalar Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kucaklarında görünce "Biz neyin kavgasını bunca zaman verdik" psikolojisine girdiler. O gün İmamoğlu ve Yavaş'ı kendisi ve partisinden bile üstte görüp ölümüne savunan Akşener'in bugün geldiği noktada ortada. Akşener partisinin parçalanmasını dahi göz ardı ederek bu 2 isme anlamsız şekilde sarıldı, oysaki 2022 yılı içinde İmamoğlu ve Yavaş'ın aday yapılmayacağı belliydi. İmamoğlu ve Yavaş'da muhalif seçmen kitlesinin beklentilerini göz ardı edip korkakça davrandılar. Siyaset korkaklığı asla kaldırmaz. Olay belediye başkanlığını elde tutma zamanı değildi 2023 seçimlerinde, sen Cumhurbaşkanı makamına göz koyduysan kelle koltukda ilerleyeceksin, yoksa siyasi kariyerin belediye başkanlığı ötesinede gidemez..Bunu zaman içinde terkar anlayacağız zaten..

2022 mayısında başlayan bu belirginlik 2023 martına kadar sürdü ama hiç kimse Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına inanmadı, inanmak istemedi ve bu psikolojidede gerekli refleksi gösteremedi. İşte bu durum ve hal bir "Zombilik" ortamı oluşturdu. Bugün İmamoğlu'nu yere göğe sığdıramayan muhalif gazeteciler Kılıçdaroğlu aday olduğu zaman medyada onun adaylığının en doğru seçim olduğunu savunuyordu. Çakma muhalif olma kavramıda zaten bu. Kamuoyu Kılıçdaroğlu'na gereken tepkiyi koymadı. En başında yanlışları olsada Akşener'in masadan kalkması olayı temelde çok doğru olmasına rağmen bu kritik siyasi hamleye destek çıkan olmadığı gibi Akşener adeta Kılıçdaroğlu için her yerde harcandı ve imajı zedelendi. O gün Akşener'e Saraçhane mitingi gibi büyük bir destek olsaydı Kılıçdaroğlu geri adım atacakdı. Ve veya Akşener kendi adaylığını açıklasa bu bile farklı bir etki yaratacak ve Kılıçdaroğlu yine geri adım atıp İmamoğlu yada Yavaş'ın adaylığını kabul eder duruma gelebilecekti. Ancak Akşener'in arkasında durulmadığı için Akşener'de geri vites yaptı ve siyasi kariyerini fiilen bitirdi. 6lı masa tartışmalarını ise Kılıçdaroğlu kazandı.

Ben bu olacakları 2020den beri yazıyordum buralarda. 2023 seçimleri bitti ve gitti. Seçimleri asıl kaybettirende çakma muhalif kesim oldu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı Akşener'i destekleselerdi, bir kamuoyu oluştursalardı en fazla 1 hafta sürerdi o kaos ortamı, Kılıçdaroğlu dayanamaz geri çekilirdi. Kılıçdaroğlu 6lı masa sürecini o kadar detaylı şekilde kurguladıki masada esasen olması gerekmeyen, hatta olması abes olan 4 partiyi etkisi altına aldı ve kendisinin adaylığına 39 vekil karşılığında bir nevi siyasi rüşvet vererek kabul ettirdi. Akşener'de masada 5e 1 kaldı..Buna kimsede itiraz etmediği gibi Akşener'in masadan kalkmasını hainlikle eş değer tuttu. Bunun adınada muhaliflik denildi..Yersen...

şimdi ise ölmüş tavuğun duası okunuyor anlamsızca. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş, Bay Kemal Bay Bay Kemal olmuş ve o Kemal hala CHP'nin başına bela olmayıda sürdürüyor. Eğer İBB'de kaybedilirse bambaşka bir siyasi ortamda bizleri bekliyor olacak..



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Çakma muhalif İmamoğlu veya Yavaş'ın aday olacagını inananlar değildi. Bu insanlar mantıklı düşünüyordu. Asıl zombiler Kılıçdar aday olduktan sonra peşine ip gbi dizilenlerdi.

Nitekim aklı basında, vatansever insanların hepsi Kılıçdar' In adaylığının seçimi kaybetmekle eş oldugunu ve Kılıçdar'ın bu denli bir hain veya koltuk delisi olacagını tahmin edemedi çnkü bu seçimi satmaktı. Meğersem Kılıçdaroğlu ve peşinde getirdiği 40 vekil seçtirdiği Akpliler seçimi satmayı düşünüyormuş.

Namuslu insanlar bunu düşünemedi. Kılıçdar aday oluyorum dediğinde orayı yıkmamız gerekiyordu ancak çoğu kişi biat etti, iradesizlik gösterdi, gözlerinin boyanmasına, kirli bir propagandaya kendilerini bıraktılar.

Ümit Özdağ gbi birkaç kişi canla basla mücadele verip seçimi ikinci tura bıraktırdı ve ülkenin mülteci istlasına uğramasına veya Türk devlet in aleyhine yasalar çıkarılmasına mani olmak için çabaladı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mart 2024; 3:58:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DARTH_BLACK
H
4 hafta
Yarbay

Muhalefette desteklenmesi gereken insanlar

1 İmamoğlu (RTE'nin ilk ve tek alternatifi)
2 Zafer partisi (ülkeyi mülteci belasından kurtaracak tek parti
3 Fatih Erbakan (akpnin tek alternatifi)

Kalanlar boşşunda boşu varlıkları tamamen ülkeye zarar koltuk isgal ediyorlar çünkü onlar o koltuktan kalksın şu forumdan random insanlar otursun daha iyiye gider ülke



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 hafta
Yarbay

zombi olanlar KK'ya destek verenlerdi, doğru ama İmamoğlu ve Yavaş'da toplumun taleplerinide görmezden geldi, korkakça davrandılar..

Ümit Özdağ değilmiydi Yavaş'a destek olan, aday çık diyen? Yavaş'da cesaret olsaydı CHP'den istifa eder bağımsız girerdi seçime. İyi parti şak diye tam desteği verirdi, Özdağ'da bu desteğe dahil olurdu.
İmamoğlu desen zaten fecaat bir süreç yaşattı. Yavaş aday olmak istemedi ama oda kaçak dövüştü, İBB karşı tarafa verilmemeli kafasında ilerledi. Kısaca oda korkakça davrandı.

Erdoğan nasıl Erdoğan oldu? Okuduğu şiir yüzünden mahkemede özür dilemediği ve hapse girdiği için Erdoğan oldu. Yani siyasi kariyerini düşünmedi, 4 yıllık İBB başkanlığını kaybetme pahasına adam kendi fikri inancının arkasında durdu. Erdoğan o mahkemesinde özür dileseydi mahkum olmayacaktı. Hapisten çıktıktan sonrada siyasi yasaklıyken hocası Erbakan'a karşı durarak yenilikçi akımın öncüsü oldu, yani halkın kendisi için biçtiği kaftanı kabul etti.. İmamoğlu ve Yavaş ise yüzyılın seçiminde kendi koltuklarını düşündüler. Ve veya, hiçbir muhalifin kabul edemeyeceği bir anlayışta Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını samimiyetle kabul ettiler ve geri çekildiler..Her iki seçenekte siyasi korkaklıktır, kimsede kusura bakmasın..

İnsnaların Kılıçdaroğlu'nun adaylığında iradesizlik göstermesi sosyal medyanın baskılamaları ve Kılıçdaroğlu güzellemeleri yüzünden yaşandı. Akşener bunu tersine çevirmek için masadan kalktı ama destek görmedi. Ben çok iyi hatırlıyorum, Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladığında ve hatta Akşener masadan kalktığındada muhalifler "Kılıçdaroğlu hedef şaşırtıyor, asıl aday ismi güçlendirmek istiyor" diyenlerde oldu..Milletin kafasının karışmasını ise Kılıçdaroğlu istedi zaten ve istediğinide aldı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
E
4 hafta
Yarbay

Ve bu şahıslar hala anketlere göre konuşuyor İmamoğlu ve yavaşi göklere çıkarıyor sözde tarafsız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
E
4 hafta
Yarbay

Bu zombiler özgür özeli hala kurtarıcı zannediyor

Kurtarıcı sizsiniz onlar değil , siz oy verdikçe dostlar alışverişte görsün muhabbeti oluyor

Gidin CHP belediye kaybetsin ak parti kaybetsin ülke 30.sene ileriye gider

Rekabetçi siyaset yok artık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

İnsanların gönlünden İmamoğlu veya Yavaş geçiyorsa bu kişilerin aday olup oy istemeleri kadar doğal birsey olamaz . Ben bu adaylara karşı değilim.

Sadece oylar bölünmesin diyerek yapılan şantaja boyun eğersek yarın art niyetli insanlar bunu bize karşı kullanır demek istiyorum.

Ben Chp'nin de Akp'nin de yozlastigini düşünüyorum. Zafer , Iyip , Yrp muhalefet partileri ortaya çıktı. Büyük partilerin ( Düzen Partileri ) bu partileri sanki kendilerine destek vermeye mecburmus gibi bir algı yaratmanlarına seçmen olarak çanak tutulmaması gerektiğini, eğer gönlümüzden geçiyorsa bu partilere de gönül rahatlığı ile oyumuzu atıp düzen Partilerine muhtaç olmadığımızı göstermemiz , bu muhalif partilerin onlarin aklini basina almalari icin bir sopa vazifesi gordugunu unutmanak gerektiğini söylüyorum.

Yanlış yaparlarsa oylar muhalefetin de muhalefetine gider , daha da yanlış yaparlarsa boynuz kulağı geçer. Rakibini yenmek için önce kendi içini duzeltmen gerekir , kendini duzeltmen içinde seni buna zorlayan bir rakip olması gerekir.

O yüzden bu dayatmalarla aslında kendi savunduklarimiza zarar veriyoruz.

Eğer birseyler yanlış gidiyorsa oylar bölünmeli, birseyler dayatiliyorsa oylar bölünmeli, seçmen kimsenin tapulu malı olmamalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Enes Eyibil
P
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Örnek vermem gerekirse Chp'ye muhalif bir parti çıktı aaa sen oyları bölüp Akp'ye kazandıracaksın. Hain - ajan ! Kesin Cumhura yanlayacak.

Akp'ye muhalif bir parti çıktı aaa sen oyları bölüp Chp'ye kazsndiracsksin , hain - ajan ! Kesin Millete yanlayacak !

Halbuki bu partiler neden ortaya çıktı? Senin partının yanlisliklari yüzünden, yolsuzluğu yüzünden, adam kayırması yüzünden , halkın sesini duymaması yüzünden.

Bu yeni partiler bizim sorunlarımızın gün yüzüne çıkmasıdır seçmen olarak bizim bu partileri inkar etmemiz, linç etmemiz bizim gelecegimize zarar verir .

O yüzden kim ki korku siyaseti ile şantaj yapmaya kalkıyor, istemediğimiz birseyi bize dayatıyor o zaman kısasa kısas deyip kestirip atmak gerekir ki bir daha şantaj yapamasınlar , cesaret bile edemeyince.

Kötü siyasete , kötü hizmete katlanmamak , değişimden korkmamak , yeni şeyler denemekten kacmamak gerekir ( tabiki mevcut düzenden, hizmetten memnun değilsen). Hicbirsey dünyanın sonu değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mart 2024; 6:32:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Enes Eyibil
S
4 hafta
Binbaşı

Bu seçimde dahil, geçmiş seçimin de kazananını ülkücü oylar belirliyor, toplam %25 oy oranıyla istediği görüşü iktidara getiriyor. Ata ittifakı S.Oğanı gördük, son 2 günde, ters köşe yaptı, kameralara bile bakamadı, soru bile alamadı, hemen kayboldu. Kılıçdar napsın, zombiler napsın, adamlara güvenilmiyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Kilicdar'in kazanmak için yapması gereken tek şey aday olmamaktı. Bu kadar basit .

Sen asla kazanamayacak tek kişiyi bulup aday yapıyorsun sonra Kilicdar nasıl kazanacaktı diyorsun ? Yanıt kazanamayacakti , ne yaparsa yapsın kazanamayacaktı ve anketlerde bu kabak gibi ortadaydı.

Soruda burada ortaya çıkıyor zaten İmamoğlu ve Yavaştan kazanacağı kabak gibi ortadayken neden kazanamayacak kişi aday oldu ?

Adam çıkıp koca bir halka şantaj yaptı beni sevmiyorsunuz biliyorum ancak bana mecbursunuz dedi . Halkta seninle olacağıma kara toprağın olurum dedi . Erdogan'la beraber yok olmayı seçti fakat seçimden sonra Erdoğan ülkeyi yokolusa götüren politikasından çark etti şans eseride hepimiz kurtulduk.

Ancan bu bize şunu gösterdi Kilicdar ucin o koltuğa oturmak ülkenin batıp yokolmasindan bile önemliymiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mart 2024; 6:41:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @selamivural
T
4 hafta
Yüzbaşı

Özgür Kemal'in veliaht prensidir. Chp de aynı chp'dir. Kontrollü değişim ortadadır. Demlenmeye devam etsinler. %45 zor görürler o da maksimum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thrashead -- 29 Mart 2024; 6:56:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 hafta
Yüzbaşı

6'lı masa 2 yıl toplantı üstüne toplantı yaptılar,Cunhurbaşkanı adayını yıpranır diye son güne kadar açıklamadılar,Yıpranacak aday göstermeyin,Mansur Yavaşı veya Ekrem İmamoğlunu aday gösterin,Türkiye'de Mansuru ve Ekremi bilmeyen yok,yıpransaydılar çoktan yıpranırlardı.

Mansur Yavaşta,Ekrem İmamoğlu'da bilinen,tanınan kişiler,gösterin birini aday seçimi kolayca kazansın,yok göstermedir,14 mayıs seçimini kazanmak istemediler,Kıskandılar Mansur Yavaşı ve Ekrem İmamoğlunu,ondan aday göstermediler,Yine'de Ekrem İmamoğlu çıkıp ben Cumhurbaşkanı adayıyım deseydi,seçmen arkasından gelirdi,

Bu konuşmaları unutmayın,22 yıldır seçmenin gözünü boyamaktan başka iş yapmıyorlar.Onun için Zafer Partisi diyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=_aH99nfIuYg


https://www.dailymotion.com/video/x8liyml


https://twitter.com/eczozgurozel/status/1665654408451969025


< Resime gitmek için tıklayın >



D
4 hafta
Yüzbaşı

Bir gün gelecek bu tip konu başlığı atanlar adalet önünde "Ben ettim,siz etmeyin" diye yalvaracaklar.



E
4 hafta
Yarbay

Oylar bölünecek başka çare yok yok son seçim yok bilmem ne

Oylar bölünsun ki CHP misakı millî parti olan CHP ülkeyi bölmeyi hedefleyen parti ile işbirliği yapmasin

Oylar bölünmeli ki iktidar tek rakip var kolayca yeneriz demesin, çalışsın birşeyler yapsın

Oylar bölünmeli ki gelen partiler hayırdır diyebilsin ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
T
4 hafta
Yüzbaşı

Aynen hocam Chp fabrika ayarlarına gerçek manada dönmeden hiç bir şey değişmez. Bunlar birlikte yürüyorlar. Başkanlıkla iki partiye indirdiler sistemi. Diğer partiler bunların eteğinde hareket etmek zorunda kaldılar. Bu da iki partinin de işine geliyor ve bu düzen maalesef bu sistemle değişmeyecek. İki parti de memnun inanın. Birlikte kazanıyorlar ama Türkiye ve biz kaybediyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Enes Eyibil
A
4 hafta
Yarbay

Oylar bölünsün bölünsün.

Ak Parti'nin ekmeğine yağ sürün. Fragmantasyon kime yarar iyi düşünün gençler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
4 hafta
Yüzbaşı

Argüman değiştirmeniz gerekiyor artık. Akp nin ekmeğine yağ süren ancak ve ancak CHP dir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astegon
A
4 hafta
Yarbay

Ben hangi cümlemde CHP demişim?

Hangi alanda desteklemişim?

40+ yaşındayım şimdiki gibi fragmantasyon ömrümde görmedim.

Karşınızda harika bir şekilde örgütlenen bir parti yok. Bir ekosistem var. Maddi imkanlar üzerine kurulmuş bu ekosistemi parça pinçik olarak yeneriz diyorsanız buyurun meydan sizin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Lirikal Militan