Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
542
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Seçim Göçü İçin Alınabilecek Önlem Var Mıdır?
N
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar bazı uyanık kesimler kendi adamlarını küçük ilçe ve köylerde seçimi kazandırabilmek için kendi akrabalarına ikametgah aldırıyorlar.

Bu suç değil midir? Hiç orada oturmayan evi olmayan bir insanın orada oy kullanması normal midir? Şikayet edilirse sonuç ne olur bilgisi olan var mı?



C
geçen yıl
Yarbay

Geçen ay mahalleden taşındım yeni adresimi hemen edövletten girip başvuru yaptım ama 1 ay geçmesine rağmen halen eski adresim mernis olarak görünüyor.
Cimer’ e bildirdim henüz dönüş yapılmadı.

Zaten seçimlerde Miami’ de olacağım…





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 6 Ocak 2024; 19:31:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
geçen yıl
Teğmen

Bu zaten mümkün değil.

Yerel seçim için adres değişikliğinde son tarih 1 Eylülde doldu. O tarihten sonra hikamet değiştirsen bile oy kullanma hakkın eski yerinde çıkıyor.


https://www.aa.com.tr/tr/gundem/yerel-secim-icin-adres-degisikliginde-son-gun-1-ekim/3002653



A
geçen yıl
Binbaşı

İkametgah aldırmanın suç olduğunu kim uydurdu. Kimin nereye kaydını aldırdığı özel bilgiye girer. Falanın kaydı falan yerde diye bir suçlama kişilerin tekelinde olamaz.

Bir kişi kaydını bir yere aldırmışsa, bunun sıhhat durumu kamu idaresini ilgilendirir. Kişi oturmadığı yere kayıt aldıramaz zaten. Kişi oturmadığı bir yere kaydını aldırmışsa bu kişinin değil kamu idaresinin suçu olur. Kişi oturduğu yere kaydını aldırmazsa bu kişinin suçu olur.

Seçimi ilgilendiren konuda zaten YSK süre sınırı koyarak önlemini almış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Ocak 2024; 20:57:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.