Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
411
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Satya Nadella: Microsoft, mobil teknolojiye yatırım yapmaya devam edecek
M
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi


Microsoft'un kendi mobil platformunu resmen kaderine terk ettiğini hepimiz biliyoruz. Windows 10 Mobile deyim yerindeyse diri diri gömüldü ve artık Windows telefonların hiç bir geleceği yok.

 

Yazılım devi resmi olarak Windows telefonlar için yeni özellikler sunmayı planlamadığını açıkladı. Windows 10 Mobile sadece 2019'un ortasına kadar güvenlik yamaları alacak.

 

Ayrıca Bkz.Apple, 8K ekranlı VR/AR başlık geliştiriyor
Ancak bu durum Microsoft'un mobil teknolojiye yatırım yapmayı bırakacağı anlamına gelmiyor. Şirket CEO'su Satya Nadella, analistlerle yapılan bir konferans görüşmesinde bu konu hakkında oldukça ilginç açıklamalar yaptı.

 

Nadella, Microsoft'un mobil teknolojiye katılımının tamamen sona ermediğini belirterek, kendilerini mobil işlerden soyutlamamak için ister küçük kurumsal hizmetler olsun isterse de bulut tabanlı hizmetler olsun sürekli olarak çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 


Microsoft'un hayalinde çok farklı bir mobil cihaz var


Açıkçası, bu durum Microsoft'un yepyeni bir cihaz üzerinde çalıştığına işaret etmiyor ancak şirketin mobil teknoloji konusundaki yatırım ve girişimlerinin henüz sona ermediğinin bir kanıtı olabilir.

 

Yazılım devinin uzun vadeli stratejisinde "mobil" terimi farklı bir anlam taşıyor. Şirketin sadece bir telefonun ötesinde birden fazla form faktörüne sahip yeni bir mobil cihaz üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

 

Microsoft, 2010 yılında iki ekranı olan Courier isimli katlanabilir bir dijital günlük geliştirmişti. Dizüstü bilgisayar görünümünde olan ürün katlandığında, kitap boyutunda taşınabilir bir cihaza dönüşebiliyordu.

 

Yazılım devinin bu form faktörünü Andromeda isimli yeni bir cihazla geri getirmeye çalıştığı düşünülüyor. Yani Satya Nadella'nın sözünü ettiği mobil gelecek bu üründe hayat bulabilir.

 Haberi Portalda Gör

K
6 yıl
Yarbay

Windows mobile 6.1 sürümüne kadar efsane bir işletim sistemiydi sonra windows phone 7 ile içine kapanık bir çok şeyi desteklemeyen saçma sapan bir işletim sistemi çıkartılar.

Bir kere o karolar baştan iğrençti.

Misal zamanında i-mate jasjar 'ım ile yaptığım bir çok şeyi nokia 1520 ile kesinlikle yapamazsınız. O derece batırdılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 28 Nisan 2018; 12:15:27 >


D
6 yıl
Yarbay

mıcrosoftun yeni bir alanda yayilma stratejisi mevcut urunlerinin tekeli ile kullanicilari zorlamak ve kisitlamak uzerine kuruludur. dolayisiyla tekelleri olmadigi alanlarda yeni ve farkli hizmetler sunan rakipleriyle rekabet etmeleri mumkun olmuyor.




C
6 yıl
Yarbay

Hiç yapmasalar daha iyi. Çünkü ne zaman yatırım yapsalar çalışan şeyi de bozuyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yüzbaşı

ben isterim bişiler yapılmasını,
zira idol4s wm'ye alıştım.
iphone x'de turkcell takılı duruyor.




M
6 yıl
Yüzbaşı

Mümkünse MS mobilde birşey yapmasın. Batırıyorlar, olan MS'ta güvenip cihaz alan bizlere oluyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.