Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1693
Cevap
116434
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu
E
14 yıl (869 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Konu Remzi_izmir arkadaşımız tarafından açılmıştır. 21.1.2014 tarihinde bana devir etmiştir. Konuyu kullanıcı kulübü ile birlikte yardım konusu olarak düzenledim. Kendisine teşekkür ediyorum.



NEXUS 10 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ekran : 10.1" 2560 x 1600 (300 ppi) | Super PLS TFT | Corning® Gorilla® Glass 2
İşlemci : Exynos 5250 Cortex-A15 Çift Çekirdek 1700MHz
Grafik İşlemci : Dört çekirdekli Mali T604
RAM : 2 GB 12.8 GB/s LPDDR3
Depolama : 16 GB / 32 GB Flash Bellek
Kamera : Arka 5 MP Flaşlı 1080p Video Kayıt | Ön 1,9 MP 720p Video Kayıt
Batarya : Lityum-iyon polimer 9,000 mAh
Kablosuz : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (150 Mbps) | Bluetooth v3.0 | Çift taraflı NFC
Sensörler : GPS | İvme ölçer | Pusula | Ortam ışığı | Jiroskop | Basınç
Bağlantılar : 3.5 mm kulaklık jakı | Mikro-HDMI | Mikro USB 2.0
Güncel Yazılım : Android 5.0 Lollipop
Boyut ve Ağırlık : 263,9 x 177,6 x 8,9 mm | 603 gr

HAKKINDA (Vikipedia)

Nexus 10 veya üretici firmanın adıyla birlikte Samsung Nexus 10, Google ve Samsung Electronics tarafından geliştirilen tablet bilgisayardır. Tablet bilgisayar, Google Nexus serisinin ikinci tablet bilgisayarı olup, orijinal ekipman üreticisi (OEM) ve ortakları tarafından, Android mobil işletim sisteminin tüketim cihazlarına belirli bir çizgide uygulanması amacıyla tasarlanmış ve üretilmiştir. İlk 7 inçlik Google Nexus tablet Nexus 7 başarısının ardından, 10.1 inçlik, Nexus 10; 2012 yılı itibariyle 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğü ile dünyanın en yüksek çözünürlüğüne sahip tablet bilgisayarı olmuştur. Nexus 10, 29 Ekim 2012 tarihinde ilan edildi ve 13 Kasım 2012 tarihinde satışa sunuldu.

NEDEN NEXUS CİHAZLARI TERCİH EDİLMELİ ?

Caner Kamburoğlu'nun yazısında nedenleri öğrenebilirsiniz. Yazıyı okumak için BURAYA TIKLAYINIZ


NEXUS 10 ROOT İŞLEMİ

UYARILAR:

  • Root işlemi cihazı garanti kapsamından çıkarmaktadır. Unroot işlemi anlatılacaktır (Eski haline döndürür ve garanti kapsamına geri çevirir).
  • Bootloader Unlock ve Lock işlemleri cihazınızda ki tüm verileri sildiği için önemli dosyalarınızın yediğini mutlaka alınız.
  • Konu bilgilendirme amaçlıdır ve burada anlatılan işlemlerden doğacak problemlerden ne şahsım ne de donanımhaber sorumludur. Karar tamamen sizindir.


Root'un avantajları ve dezavantajları ile ilgili Caner Kamburoğlu 'nun hazırlamış olduğu yazıyı mutlaka okuyunuz. Yazıyı okumak için BURAYA TIKLAYIN

Android 5.0 Root

5.0 Lollipop'u nasıl root edeceğinizi anlatayım.

Öncelikle şu adresten CF-Auto-Root dosyasını indirin :http://download.chainfire.eu/290/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-manta-mantaray-nexus10.zip

Cihazınızı recovery moda alarak bilgisayara bağlayın.

Dosyayı açtığınızda "root-windows.bat" 'ı yönetici olarak çalıştırın ve gelen ms-dos ekranında enter tuşuna basın gerekli işlemler otomatik başlacak.

Android 4.4.4 Root

ADIM 1 Gerekli dosyaların indirilmesi

Öncelikle bu dosyayı indiriniz :https://docs.google.com/uc?id=0B0t-uxI6e9HDUUxEb1gzMnV6eTQ&export=download
İndirdiğiniz .rar dosyasını Winrar ile "Buraya Çıkart" işlemini yapınız.
Nexus10 dosyasını C: 'ye (kök dizini) kopyalayınız.

Adım ile ilgili görseller
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

ADIM 2 Bootloader Modunda Cihazın Açılması

Ses yükseltme Ses azaltma ve Güç düğmesine aynı anda basarak bootloader modunda cihazı açalım.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

2. resimde olduğu cihaz açıldığında, cihazı bilgisayara bağlayalım.

ADIM 3 Bootloader Sürücüsünün Yüklenmesi

Cihazı Bootloader modunda bilgisayara bağladınızda Aygıt Yöneticisinde Android 1.0 isminde (yanında sarı ünlem vardır) bir aygıt görülecek.
Bu aygıtı bilgisayara tanıtmak için Android 1.0 aygıtına sağ tıklayın ve menüden "Sürücü Yazılımını Güncelleştir" seçeneğine tıklayın.
Açılan pencereden "Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara" seçeniğini seçin.
"Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver" seçeneğini seçelim.
"Disketi Var" tuşuna basalım.
İndirip C: 'ye kopyaladığımız Nexus10 klasörünün içinde usb_driver klasöre girelim ve android_winusb.inf sürücü dosyasını işaretleyip Aç diyelim. Daha sonra Tamam tuşuna basalım.
Listeye Android Bootloader Interface geldi ve bunu seçip Devam tuşuna baslım.
Eğer sertifika ile ilgili bir uyarı gelirse Yükle seçeneğine basınız.
Sürücümüz yüklendi. Aygıt yöneticisinde Android Bootloader Interdace görülecektir.

Adım ile ilgili görseller
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

ADIM 4 Bootloader Kilidini Açma (Unlock)

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Bu adımda yapacağınız işlem cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmekte. Tüm verileriniz ve dosyalarını silineceği için yedek almayı unutmayın.

Öncelikle bilgisayardan Komut İstemcisini çalışırın. (Windows 7 Başlat, Windows 8 metro arayüzünde arama kutusuna CMD yazıp enter'a basınız)
Not: Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırmanız tavsiye olunur.
cd..
Yukarıda ki komut ile C: kök dizinine kadar çıkın.
cd Nexus10
Yukarıda ki komutla C:'de ki Nexus10 klasörüne girelim.

Not: Yukarıda ki komutlar yerine Nexus10 klasörüne Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın. Açılan menüden Komut penceresini burada aç 'a tıklamanız yeterli.

fastboot oem unlock
Yukarıda ki komutu yazıp enter tuşuna basın. Cihaz da Bootloader kilidini açmak için onay vermeniz gerekiyor. Ses azaltma/yükseltme tuşlarıyla Yes seçeneğini seçip güç düğmesine basıp onaylayalım.
Onayladıktan sonra Bootloader ekranına yeniden döndünüz. Bağlantı kablonuzu çıkartıp Güç düğmesine basarak cihazı yeniden başlatın.
İlk kurulum ekranı sizi karşılayacak ve cihazı aktifleştirip bir sonraki adıma geçin.

Not:Komut İşlemcisini kapatmayın. Bir sonraki adımda yeniden komut gireceksiniz.

Adım ile ilgili görseller
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

ADIM 5 Düzenlenmiş Recovery Menüsünün Yüklenmesi (Clockwork 6.0.1.6)
Cihazı aktifleştirip açtıktan sonra bağlantı kablosunu cihaza bağlayarak Nexus10 klasöründe bulunan "UPDATE-SuperSU-v1.80.zip" kopyalayıp dosyasını cihazınızın içine yapıştırın.
Bağlantı kablosunu yeniden çıkartın ve Ses yükseltme Ses azaltma ve Güç düğmesine aynı anda basarak bootloader modunda cihazı açalım.
Açıldıktan sonra bağlantı kablosunu yeniden takın.
fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-6.0.1.6.img
Yukarıda ki komutu Komut İstemcisine yazıp enter tuşuna basın.
İşlem bittikten sonra bağlantı kablosunu çıkartın ve sonraki adıma geçin.

Adım ile ilgili görseller
Hazırlanıyor...

ADIM 6 SuperSu'nun yüklenmesi

Bir önceki adımı bitirdiğinizde cihazınız Bootloader ekranında olacak ve Ses alçaltma/yükseltme tuşları ile Recovery Mode 'a gelin güç düğmesine basarak onaylayınız.
Cihazınız yeniden başlayacak ve Düzenlenmiş (Clockwork) Recovery ekranı gelecek.
install zip from sdcard menüsünü seçin. (dokunmatik çalışmazsa güç düğmesi enter görevi yapmakta)
choose zip from sdcard 'ı seçin.
0 'ı seçin.
Bir önceki adımda cihazınıza kopyaladığınız UPDATE-SuperSU-v1.80.zip seçin.
Yes - Install UPDATE-SuperSU-v1.80.zip ile onaylayınız.
İşlem bittikten sonra Go back ile anamenüye dönün ve reboot system now ile cihazınızı tekrar başlatınız.

Cihaz açıldığında program listenize Su gelmiş ise root işlemini başarıyla bitti. Geçmiş olsun

İMZA
< Resime gitmek için tıklayın >
[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_69550294/f_//tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/57/d6/5f/57d65f0d7c6d650a577454373cce486f.png[/image][/link][/center]

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle -- 7 Ocak 2015; 14:00:26 >

W
14 yıl (1442 mesaj)
Binbaşı

http://www.miiguru.com/1-mii/6890-google-nexus-10-tablet-16gb.html

921 TL ye şuan stokta diyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaylandIZMIR -- 26 Aralık 2012; 17:54:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
14 yıl (2606 mesaj)
Binbaşı

Bende konu açmıştım burayı görmeden, 2 haftadır kullaniyorum ipad3 u satıp 32gb ligini aldım şu ana kadar doğru karar verdiğimiz düşünüyorum buda inceleme linkim


http://forum.donanimhaber.com/m_69632830/mpage_1/f_/key_//tm.htm



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl (1442 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: volkie

Bende konu açmıştım burayı görmeden, 2 haftadır kullaniyorum ipad3 u satıp 32gb ligini aldım şu ana kadar doğru karar verdiğimiz düşünüyorum buda inceleme linkim


http://forum.donanimhaber.com/m_69632830/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Hayırlı olsun.
Fiyat süper



S
14 yıl (38361 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: manlop

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

quote:

Orijinalden alıntı: manlop

arkadaşlar yurt duşından tablet alma durumum var,aklım nexus 7 de idi ancak nexus 10 büyük ekranıyla çok hoşuma gitti,nexus 7 nin kağıt üstünde 4 çekirdeği bu cihazdan sadece hız anlamında iyi olduğunu gösterirmi?.birde şu anda ingilterede 32 gb fiyat durumları nelerdir bilen varsa bilgilendirirse memnun olurum.

Amerika fiyatı ile aynı geliyor.

Taxfree den faydalanmak gerekir.

Nexus 7 de kullandım ama font iyileştirmesi Nexus 7 de çok kötü... Modifiye Ubuntu yüklü Nexus 7 lerde bile fontlar daha keskin.

Yani Android font iyileştirmesi çok vasat. Anca retina ekranlı bir cihaz ile fontlar iyi gözükebilir Nexus 10 gibi ...


Nexus 7 yi tercih eden genelde portatifliği ön planda olanlardır. Nexus 10 klasik iri bir tablet .


Nexus 10 ile Nexus 7 hız açısından bir farkı yok çünkü birinde ekran çözünürlüğü artarken işlemcisi ve GPU su da RAM i de orantılı artırılmıştır. Yani hissedilen performans her ikisinde de aynı.

Görüntü kalitesi olarak tabiki Nexus 10 baskındır.

Nexus 7 lerde dik pozisyonda iken sol yan çerçeve de kalkma epey yaygın bu sorunla defalarca değişim yapanlar vardır. Malum kalkık çerçeveden toz geçmete ekranda tozlar kaplamaktadır. Çerçeveye hafif dokunulduğunda bile cart curt sesler gelmekte. Internete bu konuda birçok fotoğraf ve video vardır.

Aynı sorun Nexus 10 da yaygın olarak var ama çerçevesinde değil arkasında tam orta kısımda ( basıldığında cart curt sesler gelmekte ) . Orası pek ücra olduğundan dizayn hatası olarak pek fark edilmeyecektir. Göz ardı edilebilecek bir donanımsal arızadır...

öncelikle çok teşekkürler hocam cevabın için.ingilterede cihazın bulunamam ihtimaline karşın alcak kişiye nexus 7 yi yazdım sizce başka hangi modelleri önerirsiniz.

Kusura bakma bu bölüme fazla bakamadım.

Tavsiyeler kriterlere göre olur : Bazıları Galaxy Tab Note 10.1 kaleminden çoklu pence desteğinden ötürü tercih eder. wifi li sade olanı veya SIM kartlı olanı ...

Bazıları için FULL HD olsun ister Asus Acer ın birer modeli şuan var... Biri 1920x1200 öteki 1920x1080 ekran çözünürlüğüne sahip.

Onun dışında çoğu tablet 1280x800 çözünürlüktedir... Arada 1024x768 veya 1024x600 lü tabletler var 7" veya 10" ekran çözünürlüğü enaz 1280x800 7" olmalı Nesus 7 bana göre kısmen idare edebilir.



Ne amaç için kullanacaksan ona göre seçmelisin ben sana tek bir tanesini tavsiye edemem. Benim kriterlerim farklı senki farklı ...



Nexus 10 nun ekran için GENEL olarak tek eksikliği ekran kontrastı rakiplerine göre düşük olması ... Nexus 10 da LCD paneli IPS değil RGB PLS olmasından kaynaklanıyor.




Nesus 10 Pogo Cable


Magnetic Pogo kablosu 20 $ + 5 $ Kargo bedeli ile satışa başlanmış işte :


Videoyu izlemek için tıklayınız


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu kablo ile şarj süresi %25 kısaldığı ifade edilmekte bu ürünü alanların genel yorumları olumlu yönde ...

Bu kablo ile daha hızlı şarj ederken micru usb port girişi de meşgul edilmemiş olacak ...

Mıknatıslı Pogo kablosu kazara cihaza zarar verebilecek bir imkanı yoktur yani kazara bir darbe ile girişler bozulamaz.

Ürün Samsun gun anavatanı Kore den geliyor ortalama 7-10 gün ürün teslimatı sürmekteymiş.


http://pogocable.com/



S
14 yıl (38361 mesaj)
Yarbay

Birşey daha farkettim :

Nexus 10 dahili hafıza biçimi FAT32 filan değil Ext3 veya Ext4 olabilir. Yani 4 GB tan büyük dosyaları rahatlıkta atılabiliyor.

Test amaçlı 2560x1440 çözünürlüğündeki "TimeScapes.2012.1440p.WEB-DL.AAC2.0" 6.18 GB lık dosyayı sorunsuz Nexus 10 da kopyalandı. Stock Rom oynatmıyordu custom rom yükledim akıcı oynatıyor hemde dahili resi göstericisinde bile akıcı oynatmakta. Tabi isteyen bsplayer yükleyebilir ...

Arayüzü güzel olan Archos un var ücretlidir. ( Archos Video Player 7.1.3 ) Deneme amaçlı tam sürümlüsünü paylaşıyorum beğenirseniz satıl almanızı aksi halde android cihazınızda kaldırmanızı tavsite ederim.

Ses codec leri için Google Store dan ücretsiz archos tüm codec uygulaması çıkacaktır. Ücretsiz tüm archos codec lisini indirin indirilen uygulamayı da çalıştırarak indirilen uygulama codec leri yükleyecektir. Böylece sesleri de açacaktır.

İndirme adresi :


Archos Video Player 7.1.3
http://www.putlocker.com/file/C457B10963241550


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Birşey daha farkettim :

Nexus 10 dahili hafıza biçimi FAT32 filan değil Ext3 veya Ext4 olabilir. Yani 4 GB tan büyük dosyaları rahatlıkta atılabiliyor.

Test amaçlı 2560x1440 çözünürlüğündeki "TimeScapes.2012.1440p.WEB-DL.AAC2.0" 6.18 GB lık dosyayı sorunsuz Nexus 10 da kopyalandı. Stock Rom oynatmıyordu custom rom yükledim akıcı oynatıyor hemde dahili resi göstericisinde bile akıcı oynatmakta. Tabi isteyen bsplayer yükleyebilir ...

Arayüzü güzel olan Archos un var ücretlidir. ( Archos Video Player 7.1.3 ) Deneme amaçlı tam sürümlüsünü paylaşıyorum beğenirseniz satıl almanızı aksi halde android cihazınızda kaldırmanızı tavsite ederim.

Ses codec leri için Google Store dan ücretsiz archos tüm codec uygulaması çıkacaktır. Ücretsiz tüm archos codec lisini indirin indirilen uygulamayı da çalıştırarak indirilen uygulama codec leri yükleyecektir. Böylece sesleri de açacaktır.

İndirme adresi :


Archos Video Player 7.1.3
http://www.putlocker.com/file/C457B10963241550

sende hangi custom rom yüklü
Cyanogenmod mu?
ben cm-10.1-20130121-EXPERIMENTAL-manta-M1'i indirdim ama daha kurmadım (tablet daha yolda... :) )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl (38361 mesaj)
Yarbay

K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2106226

Kernel kmantia

teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

Tecrübene dayanarak şunu yap bunu yap diyebileceğin bir şeyler var mı?
Mesela sende hangi Launcher kurulu, zaten Custom Rom olduğundan root sormuyorum.

Güzel cihaz da Fazla Türkçe kaynak bulamadım.

İlgilenenler için aşağıdaki linki paylaşmak isterim
Nexus 10 Bootloader kilidi açma, ClockworkMod Recovery yükleme ve Root erişimi sağlama rehberi


ingilizce olarak
http://theandroidrom.com/how-to-root-and-install-clockworkmod-recovery-on-nexus-10-official-android-4-2-1-jelly-bean-jop04d/


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
14 yıl (38361 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

Tecrübene dayanarak şunu yap bunu yap diyebileceğin bir şeyler var mı?
Mesela sende hangi Launcher kurulu, zaten Custom Rom olduğundan root sormuyorum.

Güzel cihaz da Fazla Türkçe kaynak bulamadım.

İlgilenenler için aşağıdaki linki paylaşmak isterim
Nexus 10 Bootloader kilidi açma, ClockworkMod Recovery yükleme ve Root erişimi sağlama rehberi


ingilizce olarak
http://theandroidrom.com/how-to-root-and-install-clockworkmod-recovery-on-nexus-10-official-android-4-2-1-jelly-bean-jop04d/

Launcher customlarda ne ise onu kullanmaktayım. Launcher tercihleri zevk ve beklentiye göre değişir. Tavsiyesi pek olmaz.

Türkçe kaynak olmaması normal pek alan yok veya ilgilenenler yabancı kaynaklardan takip ediyor.

Stock ROM ile performans ve özellikler kısıtlıdır. O yüzden bootloader kalıdırılmalı rootlanmalı ve Kernel modifiyeli zevke uygun custom romlar yüklenebilir.

Kendi adıma söyleyeyim Nexus 10 hakkında tecrübelerim yeni sayılır.

Bu arada 2 adet hızlı orjinal mıknatıslı Pogo Sarj kablosu siparişi geldi 5 gün önce elime ulaştı. Güney Kore den çok çabuk geldi . Zarflanmış gibi paketlenmişti. Gümrüğe takılmamıştı zaten muafiyet bedelini aşmamıştım.



Aksesuar tavsiyem Türkiye de satılanlardan sakın almayın koruma kılıf/ kapak açıldığında ekran otomatik açılmıyor ve Pogo şarj kısmı kapalı büyük hata... Birileri ekranı döndür öyle şarj et diyebilir ama bu çözüm değil ergonomik te değil...


Yurtdışından alınacak aksesuarlara dikkat edilmelidir. Türkiyedekiler çok kazık ve kalitesiz.



1
14 yıl (35 mesaj)
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Birşey daha farkettim :

Nexus 10 dahili hafıza biçimi FAT32 filan değil Ext3 veya Ext4 olabilir. Yani 4 GB tan büyük dosyaları rahatlıkta atılabiliyor.

Test amaçlı 2560x1440 çözünürlüğündeki "TimeScapes.2012.1440p.WEB-DL.AAC2.0" 6.18 GB lık dosyayı sorunsuz Nexus 10 da kopyalandı. Stock Rom oynatmıyordu custom rom yükledim akıcı oynatıyor hemde dahili resi göstericisinde bile akıcı oynatmakta. Tabi isteyen bsplayer yükleyebilir ...

Arayüzü güzel olan Archos un var ücretlidir. ( Archos Video Player 7.1.3 ) Deneme amaçlı tam sürümlüsünü paylaşıyorum beğenirseniz satıl almanızı aksi halde android cihazınızda kaldırmanızı tavsite ederim.

Ses codec leri için Google Store dan ücretsiz archos tüm codec uygulaması çıkacaktır. Ücretsiz tüm archos codec lisini indirin indirilen uygulamayı da çalıştırarak indirilen uygulama codec leri yükleyecektir. Böylece sesleri de açacaktır.

İndirme adresi :


Archos Video Player 7.1.3
http://www.putlocker.com/file/C457B10963241550

Oynatmiyordan kasit çok mu takiliyodu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
14 yıl (33 mesaj)
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

Tecrübene dayanarak şunu yap bunu yap diyebileceğin bir şeyler var mı?
Mesela sende hangi Launcher kurulu, zaten Custom Rom olduğundan root sormuyorum.

Güzel cihaz da Fazla Türkçe kaynak bulamadım.

İlgilenenler için aşağıdaki linki paylaşmak isterim
Nexus 10 Bootloader kilidi açma, ClockworkMod Recovery yükleme ve Root erişimi sağlama rehberi


ingilizce olarak
http://theandroidrom.com/how-to-root-and-install-clockworkmod-recovery-on-nexus-10-official-android-4-2-1-jelly-bean-jop04d/

Arkadaşım selam,

Yorumundaki linkleri ancak inceleme fırsatı buldum. Tekrar dediğim gibi android dünyasına biraz yabancıyım.
Bu Custom rom konusunu biraz daha açabilecek, veya daha detaylı anlatım yapan siteler forumlar var mı acaba ?
Birde bu custom rom olayı kullanmaya başlamadan önce yapmak durumundamıyız ?
Bir nevi formatlama gibi bişey bu, ne kadar tavsiye ediyorsunuz. İlk alınan halini custom rom ile değiştirmek ne getirir ?

Cevap verirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: wasded

Arkadaşım selam,

Yorumundaki linkleri ancak inceleme fırsatı buldum. Tekrar dediğim gibi android dünyasına biraz yabancıyım.
Bu Custom rom konusunu biraz daha açabilecek, veya daha detaylı anlatım yapan siteler forumlar var mı acaba ?
Birde bu custom rom olayı kullanmaya başlamadan önce yapmak durumundamıyız ?
Bir nevi formatlama gibi bişey bu, ne kadar tavsiye ediyorsunuz. İlk alınan halini custom rom ile değiştirmek ne getirir ?

Cevap verirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkürler.

Selam,

Bende Ebayden sipariş verdim Muhtemelen gümrüğe takıldıktan sonra bir kaç gün içinde Elimde olur. tam denk geldi bende bu hafta tatile çıkacağım. Artık sonraki hafta elime alırım :( Neyse Bu Tablette deneyimim yok ama elimden bir sürü tablet geçti. Bu tablet konusunda bende "smart1978" 'e soruyorum.

Android'e yabancıyım demişsin. Bende Tablet gelir gelmez. Önce verdiğim rehberdeki rehbere bakarak, BootLoder kilidini aç ve root yap. sonra boz sil değiştir, mahvet. Biraz tecrüben olsun :) Sonra CustomRom ve ye dönersin. Ben Elf II de staj yaptım. Ona rom atmak vs kolaydı :) 15-20 kere custom rom atıp silmişimdir. Denemelerimi yapıp, öğrenmişimdir. Güzel tabletti vesselam. Şimdi pipo max m1'im var.

Nexus 10'u detaylı anlatan site bulsam bende dalacağım da bulamadım. Tabi ingilizce kaynak çok...

Mesela
http://theandroidrom.com/category/samsung-2/nexus-10/

Android olarak bilgi veren site ise Allahtan çok
www.akillirobot.com Nexus 10 bilgisi ararken karşılaştığım güzel bir Blog. Ama çok fazla birşey yok. Bir solukta bitiyor :)
Forum olarak ise benim Favorim işte Donanım haber başta
www.cinlitabletler.com nedense şimdi açılmıyor.
androidturkey.net
www.androidturkiye.org/forum.php

falan filan..

quote:

İlk alınan halini custom rom ile değiştirmek ne getirir ?


Tecrübelerime dayanarak, hiç bir cihazı yanında ilk gelenle kullanmam. Ekran kartı mı aldım. Netten güncel driver indirip kullanırım. Anakart mı aldım Bios'u hemen güncellerim, Tablet mi aldım stabil olduğunu OKUDUĞUM rom yüklerim. Android cihazlar En başta çok sadece gelir. İşi iyi bilen programcılar ise ben buna ne koyar da performansını arttırırım, kullanımı kolaylaştırırım der. eklemeler çıkartmalar yaparlar. Cihazın iç işleyişini filan arttırırlar. Mesela Elf II'imde adam sd kartı cihazın flash belleği ile tek gören bir şey yapmıştı. ayrıca external_sd diye girmene gerek kalmıyordu.... Tabi birine göre iyi olan diğerine kötü olabiliyor. Bir diğeri SD kartı Ext4 ile formatlatıp hızlandırıyordu (Nexus'da SD kart desteği ne yazık ki yok) Nexus da normalde ayrıca harici Disk de takamıyorsun. Ancak Root olursan bu gerçekleşiyor (saçmalık ötesi).

Ben Önce Cyanogenmod kurmayı düşündüm. smart1978'e sordum. Benihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2106226 buraya yönlendirdi. Bende cihaz gelince bunu kurmayı düşünüyorum.

Ayrıca Olmazsa Olmaz Uygulamalar Olarak
Wifi Analyzer
WiFi Manager
Acrobat Reader
Root Explorer
Solid Explorer (File Expert kullanıyordum bu daha iyiymiş)
Beautiful seasons weather (sadece görsel birşey hoşuma gitti)
Go Launcher (Kişisel tercih, Herkes Apex ve Halo kullanıyor)
Android Task Manager Pro
Adobe Photoshop Touch
TeamViewer
Quickoffice Pro
MX Player
Titanium Backup Pro
PlayerPro Music Player
GameCIH (oyunlarda hile yapıyorum :) )
AndroZip
Crome ve FireFox
Hacker's Keyboard.... Bak bu önemli çok güzel bir Türkçe klavye yön tuşları bile var.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl (33 mesaj)
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

quote:

Orijinalden alıntı: wasded

Arkadaşım selam,

Yorumundaki linkleri ancak inceleme fırsatı buldum. Tekrar dediğim gibi android dünyasına biraz yabancıyım.
Bu Custom rom konusunu biraz daha açabilecek, veya daha detaylı anlatım yapan siteler forumlar var mı acaba ?
Birde bu custom rom olayı kullanmaya başlamadan önce yapmak durumundamıyız ?
Bir nevi formatlama gibi bişey bu, ne kadar tavsiye ediyorsunuz. İlk alınan halini custom rom ile değiştirmek ne getirir ?

Cevap verirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkürler.

Selam,

Bende Ebayden sipariş verdim Muhtemelen gümrüğe takıldıktan sonra bir kaç gün içinde Elimde olur. tam denk geldi bende bu hafta tatile çıkacağım. Artık sonraki hafta elime alırım :( Neyse Bu Tablette deneyimim yok ama elimden bir sürü tablet geçti. Bu tablet konusunda bende "smart1978" 'e soruyorum.

Android'e yabancıyım demişsin. Bende Tablet gelir gelmez. Önce verdiğim rehberdeki rehbere bakarak, BootLoder kilidini aç ve root yap. sonra boz sil değiştir, mahvet. Biraz tecrüben olsun :) Sonra CustomRom ve ye dönersin. Ben Elf II de staj yaptım. Ona rom atmak vs kolaydı :) 15-20 kere custom rom atıp silmişimdir. Denemelerimi yapıp, öğrenmişimdir. Güzel tabletti vesselam. Şimdi pipo max m1'im var.

Nexus 10'u detaylı anlatan site bulsam bende dalacağım da bulamadım. Tabi ingilizce kaynak çok...

Mesela
http://theandroidrom.com/category/samsung-2/nexus-10/

Android olarak bilgi veren site ise Allahtan çok
www.akillirobot.com Nexus 10 bilgisi ararken karşılaştığım güzel bir Blog. Ama çok fazla birşey yok. Bir solukta bitiyor :)
Forum olarak ise benim Favorim işte Donanım haber başta
www.cinlitabletler.com nedense şimdi açılmıyor.
androidturkey.net
www.androidturkiye.org/forum.php

falan filan..

quote:

İlk alınan halini custom rom ile değiştirmek ne getirir ?


Tecrübelerime dayanarak, hiç bir cihazı yanında ilk gelenle kullanmam. Ekran kartı mı aldım. Netten güncel driver indirip kullanırım. Anakart mı aldım Bios'u hemen güncellerim, Tablet mi aldım stabil olduğunu OKUDUĞUM rom yüklerim. Android cihazlar En başta çok sadece gelir. İşi iyi bilen programcılar ise ben buna ne koyar da performansını arttırırım, kullanımı kolaylaştırırım der. eklemeler çıkartmalar yaparlar. Cihazın iç işleyişini filan arttırırlar. Mesela Elf II'imde adam sd kartı cihazın flash belleği ile tek gören bir şey yapmıştı. ayrıca external_sd diye girmene gerek kalmıyordu.... Tabi birine göre iyi olan diğerine kötü olabiliyor. Bir diğeri SD kartı Ext4 ile formatlatıp hızlandırıyordu (Nexus'da SD kart desteği ne yazık ki yok) Nexus da normalde ayrıca harici Disk de takamıyorsun. Ancak Root olursan bu gerçekleşiyor (saçmalık ötesi).

Ben Önce Cyanogenmod kurmayı düşündüm. smart1978'e sordum. Benihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2106226 buraya yönlendirdi. Bende cihaz gelince bunu kurmayı düşünüyorum.

Ayrıca Olmazsa Olmaz Uygulamalar Olarak
Wifi Analyzer
WiFi Manager
Acrobat Reader
Root Explorer
Solid Explorer (File Expert kullanıyordum bu daha iyiymiş)
Beautiful seasons weather (sadece görsel birşey hoşuma gitti)
Go Launcher (Kişisel tercih, Herkes Apex ve Halo kullanıyor)
Android Task Manager Pro
Adobe Photoshop Touch
TeamViewer
Quickoffice Pro
MX Player
Titanium Backup Pro
PlayerPro Music Player
GameCIH (oyunlarda hile yapıyorum :) )
AndroZip
Crome ve FireFox
Hacker's Keyboard.... Bak bu önemli çok güzel bir Türkçe klavye yön tuşları bile var.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar.


KontDRACULA_Wind

Cevabın için teşekkürler. İlgili kaynakları inceleyeceğim.

Ben bir şey daha soracağım. Gümrüğe takılma olayından söz etmişsin. Sen tabletini kendin mi sipariş ettin ? Kendi Türkiye'deki adresine mi kargolattın ?
Mesela benim tableti bir tanıdığım getirecek kabin bagajında her hangi bir sorun yaşamaz herhalde. Gerçi "Volkie" diye bir arkadaşımız da birisine getirtmiş,
kendisine sorduğumda herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylemişti.

Bizde gümrükte yaşamayız herhalde ( Yaşamayız DİMİ :) ) ?

Tekrar teşekkür ederim, iyi forumlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl (38361 mesaj)
Yarbay

Yazdıklarım biraz yanlış anlaşılmış : Android li telefon ve tablet yıllardır kullanmaktayım custom rom stock rom hertürlüsünü kullandım ama Nexus 10 da yeniyim dedim .

İngilizce asıl kaynağından tahip ettiğim için Türkçesi varsa da pek önemsemiyorum zaten herkesin kaynağı xda gibi yabancı forum siteleri ...


Bir süre stock romu kullandım amaç sağlıklı kıyas yapabilmekti. Custom rom ve custom kernel kesinlikle şart. Hız ve video oynatmada uyumluluk artırılmaktadır. Gereksiz birçok kernel hataları ayıklanmıştır. Bazıları overclock tercih edebilir ama şahsen şimdilik bu işe bulaşılacak kayda değer bir ihtiyaç yoktur. Zaten overclock suz custom romlar ve optimize edilmiş kernel ( ler ) ile pekala genel olarak hız artışı sağlanmaktadır. OTG kablosu ile NTDS gibi erişim imkanı sağlanmıştır hatta önemli bir kriter olan birçok tablette otg kablosu desteği olsa bile ekstra güç yetersizliği Nexus 10 da yoktur. 2.5" 1 TB lık dizüstü hardisklerini ( harici hdd bendeki usb3.0 lı My passport ) sorunsuz çalıştırmaktadır.


Custom rom için illa verdiğim enyisidir diye birşey yok birsürü custom romlar vardır o mesajımı yazarken o an kullandığım custom oydu.

Genel tavsiyem her çıkan custom romları hemen denemeyin başkalarının tecrüblerini ggözlemlerine göre yükleyin tabi yabancı forumdakileri takip edin. Burda yapılacak gözlem ve eleştiriler hem geç hem de sığ olabilir.



GSM özelliği şuanda yok ama Nexus 7 GSM li modeli çıkartması gibi Google Nexus 10 un bir sonraki modeli GSM li olabilir kaç ay sonra bilemeyiz Yaza doğru olabilir belkide Android 5.0 ile tanıtılabilir. Kesin birşey yok olmayabilirde ama bence olacak gibi.

Şahsi fikrim tabletlerde GSM özelliği ekstra aşırı maliyet ve daha fazla pil tüketimi doğruacaktır ve her tablet kullananın yanında telefonu vardır bluetooth hatta wifi ile hızlı GSM interneti kablosuz paylaşılabilmektedir. Şahsen denedim tavsiye ederim. Ekstra hat ekstra masrafla uğraşmayın derim.


Tavsiye olmazsa olmazlara bir uygulama :

ezPDF Reader ... Emsallerinden üstün eşsiz özelliği iki sayfayı bir gösterebilme opsiyonu ( Dual view ) böylece retina ekran 300 ppi ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Dev yazı fontlarını Cleartype gibi veya iyileştirilmiş özel fontlarla dev boyuttaki fontlrda yumuşatma sağlanabiliyor fakat küçük nesnelerde yani font boylarında retina ekran kendisini konuşturacaktır. Ben denedim ezPDF ile gerçek retina yoğunluğu ve çözünürlüğü yaşamaktayım. Pratikte bu kadar düşük font boyları tercih edilmeyecektir ama bazı durumlarda ufak fontları da pdf lerde görmek keskinlik adına olumlu donanımsal bir özelliktir.


ezPDF tam sürüm test amaçlı indirme linki uygulamayı beyenirsenizlütfen satın alın :

http://www.tusfiles.net/c34y1930ufa4


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl (33 mesaj)
Onbaşı

Arkadaşlar tekrar selam

Sizlere bir sorum olucak.
Diğer arkadaşları verdikleri linkleri ve kaynakları inceledim. Ve bir karar verdim. Cihazımı alınca 1 gün normal rom da kullanacağım. Ve sonra custom rom kuracağım. Okuduğum yazılar topladığım bilgiler gerçekten de custom rom un bir çok açıdan (Pil ömründen tutunda performans kazancına kadar) getirisi olduğunu gösteriyor.

Bende bu romu kurmaya karar verdim.
ClockWorkMod - Nexus 10

İçimizde bu romu kullanan arkadaşlarımız var mı acaba ? Yada ne düşünürsünüz ?

Şimdiden teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasded -- 4 Şubat 2013; 21:29:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet331


quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

tabletleri neden aldınız site önerin arkadaşlar

ebay.com

Gumruge takilmadi mi hocam yoksa amerikadayken mi aldiniz??

Şuan bekliyorum. Daha gelmedi. Ama muhtemelen gümrüğe takılacaktır.

Bu arada igilenen arkadaşlar için 2 link vereyim.

"Android 4.2.2(JDQ39) güncellemesi Galaxy Nexus, Nexus 7 ve Nexus 10 için başladı"
http://www.akillirobot.com/2013/02/12/android-4-2-2-jdq39-guncellemesi-galaxy-nexus-nexus-7-ve-nexus-10-icin-basladi/


Android 4.2.2′de ne gibi yenilikler var, neler değişti?
http://www.akillirobot.com/2013/02/12/android-4-2-2de-ne-gibi-yenilikler-var-neler-degisti/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 13 Şubat 2013; 9:27:36 >

K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

Ebay de 600 $ civarinda fiyatlar var bir de gumruk hesab edersek cok pahali bir tablet degilmi? 3G si de yok..
Harici kart destegi, HDMI ve ikinci kamera durumu nedir?
Yani var mi?

Şurada bir inceleme vardı. Seyredersen biraz bilgi verebilir.
http://www.teknoseyir.com/76049/google-nexus-10-incelemesi/

Ayrıca
http://www.google.com/nexus/10/

arkada gerçek, 5 MP, önde 1.9 MP kamera var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl (465 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: scudman

quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

quote:

Orijinalden alıntı: scudman

uzun zamandır tablet almak için araştırma yapıyordum. asus tf700 alıcaktım ama fiyatları düşmedi. ama nexus 10 almaya karar verdim. amerikada bi akrabam var ona aldırıcam.

kullananlara şunu sormak istiyorum. bu cihaz için asus tf serisindeki gibi yada samsung note 2 deki gibi klavye bulunabiliyor mu? asusu özellikle klavye yüzünden düşünüyordum. bu cihaz için varsa klavyesini de almak istiyorum. yoksa kablosuz klavye ve mouse ile kullanıcam.



tabletin klavye için ayrıca bir dock ünitesi yok ama piyasada kablolu kablosuz onlarca klavye seti var.

Ama klavye seti kullanan biri olarak bir işe yaradığını düşünmüyorum. Çok fazla yazı yazmıyorsanız (Office, facebook vs ) sadece yanında fazlalık yapıyor...

Elf II'me yarıca klavye setide almıştım. walla kullanmıyorum...

office edit için kullanıcam. kendi aksesuarı yoksa asustaki gibi kablosuz klavye mouse işi mi görür sanırım.

hocam sanırım sende nexus 10 var. genel olarak cihazdan memnun musun?

Bende birkaç tablet var.
Nexus 10 harici hepsi Çin malı tabletler :)
Nexus 10 ise daha yeni geldi. 10dk önce kullanmaya başladım. Gümrüğe takıldı gidip aldım. EBay'den sipariş etmiştim. Ama gümrük vergisi çok pis girdi. ben bu kadar tahmin etmemiştim. 189 (Gümrük) +4 TL (posta ücreti) verdim. Acayip içime oturdu. 40-50 TL filandır demiştim.

Başıma gelenleri yazayım da arkadaşlar ders alsın.
Kafayı ucuz Nexus 10 aramaktan kırınca, fiyatını ucuz görüp hemen aldım. Salaklık bende 16GB versiyonu almışım. Birkaç sayfa açıktı bu 32gb diye aldım.

Neyse Amerikadan gelmesi gelmesi 26 gün sürdü. Ben bu kadar zamanda Çinden Çin postası ile mal getirtiyorum. USPS de en az çin postası kadar ağır. Hergün PTT'nin sayfasından ürünü takip ettim. 13'ünde Türkiyeye geldi Ankara'ya bu gün geldi (18'i) Gelir gelmezde Gümrük kapmış bunu :) PTT'nin sayfasında "Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)" diyor ama net'ten takip etmesem haberim olmayacak. Telefonla Ankara PİM'i aradım ama telefon cevap vermiyor. Beklemeye alıyor sonra çatırt diye kapatıyorlar. Bende bu herhalde İvedik Metro İstasyonunun oradaki yerdedir diye düşündüm. Evet oradaymış.

Forumları takip ettiğim kadarıyla Benden ödeme makbuzu filan istiyorlar. Bende PayPal çıktısını ve Ebay sayfasını PDF formatında alıp Corel ile değiştirdim. Fiyatı düşük gösterdim. 349.99$ yaptım. (Grafikerim hiç sorun olmadı) SAHTE evrak ile gittim gümrüğe. Adamlara işte paketim gelmiş dedim. ödeme aha burada yazıyor dedim. zaten adam direkt PayPal çıktısını sordu.

Bendeki kağıt iyi güzel. LayLay lom. Yanımda paketi açtılar baktılar tablete. Birde içinden Adamın makbuzu çıkmaz mı? hehehe 529$ diyor. Len iş güzar bu ne şimdi. Benim Makbuz 349.99$ gelen kutudaki makbuz 529$. Ama satıcı ne yapsın. ben makbuz koyma demedim ki?

Adam len bu ne dedi. Paypal makbuzundaki Ürün No da yazan numaradan Ebay'e baktı... Tata... Ekranda 529$ diyor. Bende artık ne yapayım, walla bukadar kontrol edeceğinizi bilmiyordum şu makbuzu ben yaptım dedim. Neyse Ben böyle diyince fazla üstüme gelmediler. Adam ilk defa karşılaşıyorum nasıl yaptın filan dedi. Bir daha olması, Evrakta sahteciliğe girer filan dedi. (Pay Pal çıktısı resmi evrak değil ki neyse :) ) sahte evrak olmasa bile can sıkıcı olurdu. iş uzardı. Uzatmadılar şükür.

Aslında satıcı kutu içine kendi ebay çıktısını koymasa (makbuz dediğim bu) kotarırdım bu işi ya neyse.

Gümrükte bir hesapladılar vergimi ohaaaaaaaaaaa 189TL. Walla içime oturdu.
Tablet 1253 TL ye geldi bana. (+45$ kargo dahil)

Bundan Ne ders alıyoruz.
Ebay'den tablet almayacakmışız.
İllah Nexus 10 istiyorsak Arada yurtdışına çıkan bir arkadaş ediniyormuşuz.
Yada Nexus 10'u Aliexpress den Çin postası ile alıyormuşuz 600$ kargo yok. Ve bence kesinlikle Gümrüğe girmez. Salaklık bene Çinden alsaydım keşke :(((( (çin malı tablet değil. bildiğiniz Nexus 10)
http://www.aliexpress.com/item/Google-Nexus-10-Ready-stock-2GB-RAM-16GB-or32GB-ROM-Tablet-PC-United-States-Daigou-The/747557040.html

Yada satıcı ile anlaşıyoruz. Adam bize düşük makbuz gönderiyor Yada içine atmıyor.

Birde Gümrükçüden öğrendiğim taktik. Satıcı parayı 2 ye 3'e bölüyor.
Satıcı 2-3 satış açıyor. Bir satışta düşük fiyat var diğerinde geri kalan ücret kadar fiyat var. iki satışı da ödüyorsunuz ama tabi tek bir ürün geliyor. Gümrüğe düşük fiyatlı olanı satışı gösteriyorsunuz.



Birazda Nexus 10'dan bahsedelim. Açtım tableti. Direkt olarak 4.2.2 yi yüklemeye başladı. Yüklemeyi yaptı sorun yok.
İleride diğer tecrübelerimi de yazarım.


böööüğğğğğğ 189 lira len..... offff çinden tablet alınır o fiyata be :(





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 18 Şubat 2013; 18:04:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.