Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
4519
Cevap
269668
Tıklama
26
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra (Ana Konu) (3. sayfa)
D
geçen yıl
Yüzbaşı

Yaklaşık 1 hafta önce, aşağıda linklerini de verdiğim, JETech ekran koruyucu ve Spigen Rugged Armor Pro kılıf elime ulaştı ve o zamandan bu yana kullanıyorum. Haklarında bir iki kelam edeyim ki almayı düşünenlere yardımcı olmuş olayım.

JETech ekran koruyucunun içinde iki tane sertleştirilmiş cam (tempered glass) ve tableti hizalayabilmek için çerçeve geliyor. Aynı zamanda uygulamayı kolaylaştırmak için her birinden ikişer tane olmak üzere anti statik ıslak mendil (gerçekten ıslaktı, ucuz ürünler gibi kupkuru gelmedi), camı silmek için mikrofiber bez (gözlük camı bezleri gibi), ekranda kalan tozları vs almak için bant ve gerçekten kaliteli spatula paketten çıkıyor. Uygulamayı yapmak kolaydı, özellikle hizalama için bir çerçeve de olduğu için hizalamakta zorlanmadım ama bulunduğum odada inanılmaz derece toz uçuştuğu için ilk uygulamada maalesef koruyucu cam ile ekranın arasına 2 tane toz zerresi kaçtı. Tekrar kaldırıp temizlemeye çalışırken ise ekran koruyucu film değil, cam olduğundan ötürü kırıldı ve ikinci koruyucuyu kullanmak zorunda kaldım. Daha titiz bir şekilde uyguladığımda başarılı bir sonuca ulaştım. Kesinlike tavsiye ederim. Kalemle kullanmadım henüz ancak ekran koruyucudan önce tanımladığım parmak izimi sorunsuz olarak okutabiliyorum koruyucu üzerinden. Leke tutmuyor, parmak izi göstermiyor demek biraz iddialı olur ancak zaten amacım bunları bertaraf etmek değil açıkçası. Yukarıda bir arkadaşımızın başına gelen ekran çizilmesini yaşamamak için tableti koruyucuyu almadan sadece 3-4 saat kullandım ve bıraktım. Şu anda korkmadan kullanabiliyorum. Bir şey olursa ekran koruyucuya, tekrar gönül rahatlığıyla aynı ürünü alırım, tavsiye de ederim.

Link:
https://www.amazon.nl/-/en/dp/B0CBMRSP4K?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
Spigen Rugged Armor Pro'dan da son derece memnunum. Arkasında S-pen için ayrıca bir yuva var, bu da tabletin mıknatısına ek olarak bi tutuş ve koruma sağlıyor. Kılıfın tabletin kenarlarını tamamen saran koruyuculuğu, aynı zamanda kalemi tabletin üst kısmına yerleştirememenize neden oluyor maalesef ancak benim dert ettiğim bir konu değil. Stant olarak kullanılan ekran kapağı gayet sağlam ve uyandırma/kilitleme özelliği de var. Kılıfın memnun olmadığım noktası ise, tableti tamamen çevreleyen bir yapıya sahip olmasına rağmen, tableti elime alıp taşırken (ekran kapağı kapalı değil de stant konumundayken), ekranı avuçlamamak için kılıfın tableti kavrayan kısımlarından tutuyorum ve bu kısımlar çok sıkı hissetirmiyor. En azından telefonumdaki Spigen kadar sıkı hissettirmediğini ve sanki çıkacakmış hissiyatı yaratığını söyleyebilirim. Belki de sadece histen ibarettir ancak eksi nokta olarak yazmak istedim. Bu ürünü de tam koruma istiyorsanız gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kamera lenslerini de koruyacak kadar kalınlığı var, bu sayede kamera lenslerini çizmek de oldukça zorlaşıyor.


https://www.amazon.nl/-/en/dp/B0C4G7CJ49?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
geçen yıl
Binbaşı

S9 Plus'da her ikisini de kullanıyorum (EggNS, Yuzu).. Isındığını bile farketmedim.

Ben mi farketmedim, arkada stand olduğu için mi anlaşılmıyor, yoksa S9 Plus'ın soğutması daha mı verimli ? Bilemiyorum. Böyle yanıyor düzeyinde bir ısınmayı da farketmemek imkansız herhalde ama, her türlü emülatörü rutin kullanıyorum (Dolphin, AetherSX2, PPSSPP, SNES9X, RetroArch vsvs). Isınma bana göre yok düzeyinde, gördüğüm en yüksek CPU sıcaklığı da 46-47 oldu. Daha üstünü görmedim. Zaten kasaya da yansıyan bir sıcaklık da yok gibi. Her çalıştırdığım emülatörde ilk denemelerimde hep kontrol ettim.

Magic Dosbox ile daha oynatamadığım DOS oyunu olmadı. Klavye-mouse ile Doom2, Heretic, Duke Nukem, ROTT, Volfied, DXBall, Descent vsvs oynamak o kadar keyifli ki, sırf elimde bunun için tuttuğum Windows Laptopu bile sattım gitti.. Amiga için RetroArch'da çok iyi çalışıyor. Emülatör-retro işi bu tabletin bana göre iPad'i kıskançlıktan çatlatan en güçlü avantajlarından biri. Masaüstü + S9 Plus bana yetiyor..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 3 Eylül 2023; 5:38:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mpy
S
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: efztrk

Öğrenci indirimine girerse 20k civarına s9 plus alınır mı yoksa ipad air mi alınmalı
Bana göre apple alacaksanız öğrenci indirimi ile 27k ya ipad pro alınabilir, kalem hediye ediyor yanında onu satarsınız. Şu ipad air e verilen paraya yazıktır günahtır. Çağ dışı lcd ekran, 60hz tazeleme, dalga geçer gibi 64gb hafıza ve 18k fiyat. Samimi söylüyorum değil tab s9, tab s7 alırım bu ipad air yerine. İçine m1 işlemci koymuşlar sadece, o kadar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
geçen yıl
Binbaşı

S9, air 5i tokatlar. İkisini de kullandım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @erenfu
B
geçen yıl
Yarbay

Selam arkadaşlar belki almak isteyen için fikir olabilir aliexpress den aldığım baseus marka 8in1 vergi dahil 872 tl geldi ürün şık kaliteli ve gayet güzel çalışıyor 7 günde teslim oldu

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

Labs bölümünden yatay çalışması için ayar yaptınız mı? < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Led Zeppelin
L
geçen yıl
Yarbay

Çok teşekkür ederim hocam, çözüldü sorunum Ben her zaman yatay oluyor diye açmamıştım o ayarı. Sensöre uygun şekilde çalışıyormuş.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DODANLI
A
12 ay
Yarbay

Dün cihazı recovery modunda açıp hard reset yapmak istedim baya uğraştırdı ihtiyacı olan için daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama şu şekilde yapılıyormuş

1 Cihazı kapatın
2 şarj kablosunu bağlayın (bunu yapmadan olmuyor ben bu yüzden çok uğraştım)
3 ses aç ve güç düğmesine aynı anda basılı tutun
4 samsung logosu gelince 3 saniye bekleyip tuşları serbest bırakın
5 her iki wipe işlemini yapıp rastart yapın

Parmak izi veya desen size ait değilse cihazı kapatmaya zorlamak için güç tuşu ve ses kısma düğmesine 10 saniye basılı tutun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey444 -- 1 Ekim 2023; 12:30:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
12 ay
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asdfg112
A
11 ay
Yarbay

Eğer gelecek dediyseler kesinlikle gelmeyecek demektir ağlanacak halimize gülüyoruz. koskoca firmaya gözümüz kapalı güvenemiyoruz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Donanım Adam 112735
L
11 ay
Yarbay

Nasıl bir paketleme özeninden bahsediyorsunuz?

Apple Shop'dan bir sürü ürün aldım. Bildiğin jelatinle gelen ürünler.

Bana ürün böyle geldi. Hiçbir sorun yoktu.

Adamlar bizi düşünüp özel fiyat yapıyorlar, öğretmenini, öğrencisini elinden geldiğince cihaz sahibi yapmaya çalışıyorlar. Ona bile kılıf bulmayı başarıyorsunuz.

Yemin ederim trollük yapacağım derken kendinizi gülünç duruma düşürüyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 24 Ekim 2023; 20:28:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Darkimore
C
11 ay
Yarbay

Kullanım amaçlarım gereği ios cihaz kullanan biri değilim. Ama hangi marka olursa olsun bu şekil cihaz gönderilmemesi gerektiği kanaatindeyim. İade edip geçerim bu şekil ürün gönderirlerse. Açtın etiketi cihaz kırık çıktı birde onla uğraş işin gücün yoksa. O yüzden en iyisi açmadan geri göndermek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 ay
Yüzbaşı

Ne kadar talihsiz bir yorum olmuş. Markalar her bütçe sınıfına uygun ürün üretiyorlar. Samsung üst serilerdeki özellikleri çok kısmadan uygun fiyatlarla kullanıcılara sunuyor. FE modelleri "çoluk çocuk tableti" değil. Ayrıca yurtdışındaki çoğu ülke bu ülkeden daha fazla alım gücüne sahip. FE ya da A serisi cihazlar üst seri ürün olmadıkları için elbette eksi yönleri olacak. Zaten imkanlar dahilinde üst seviye modeller tercih sebebidir. Şahsen ben Tab S9 Plus modelini gayet rahat alabilecekken OLED panelinden dolayı tercih etmedim. Aylarca bekledim FE Plus modelini. Temel düzeyde kullandığım için de eksi yönleri benim için bir anlam ifade etmiyor. Performans gerektiren işler için 8 Gen 2 çok başarılı bir işlemci tabi. Tüm bunlara rağmen Tab S9 FE modelleri temel seviye iPad'lerden kat be kat daha iyi benim gözümde.

Her zaman Samsung ürün kullanan biri olarak bir eleştiri ekleyeyim. 8 Gen 2'nin bu tablette olması ya da OLED ekran olması bu tableti kusursuz yapmıyor. Galaxy Tab pek çok konuda daha başarılı olmasına karşın Android üzerinde Apple Safari'ye genel browser performansı olarak yaklaşabilecek hiçbir tarayıcı yok. Hepsi birbirinden berbat.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LGatakan
E
11 ay
Yüzbaşı

Eğitim indirimiyle alıp biraz kullanarak meraklarını gideriyorlar. Sonra da üzerine kar koyarak satmaya çalışıyorlar, eğitim indirimi vs bilmeyene kitlemeye çalışıyorlar yani. Kredi kartına taksitle aldığını nakite çevirmiş de oluyor. Çıkalı 1-2 yıl olmuş şeylere ben sahibinden üzerinden bakmıyorum bile, millet fiyatlandırmayı diğer ilanlara bakarak yaptığı için sıfırından pahalıya geliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ermoba
L
11 ay
Yarbay

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Ben de bir haftadır TAB S9 plus kullanıyorum. Zaten alışkın olduğum ve severek kullandığım bir tablet.

Son üç yıldır TAB S7 plus kullandım. Öncesinde de 6-7 sene Note 10 tablet kullandım. Bunları hep S-PEN için almıştım zaten. Bol bol kullandım.S7 plus'da ekran koruyucum vardı ama öncesinde bir süre koruyucu film olmadan kullandım. Hiç bir çizik falan oluşmadı. Zaten bu yeni S-pen'lerin ucu çok özel yumuşak bir malzemeden yapılmış. 20x loop büyüteç altında inceledim. En uç kısmı sanki süngerimsi lastik bir yapıda. Çok bastırsanız bile ancak kalemin ucunu yıpratır ama tablet ekranına zarar vermez. Eski S penlerin ucu daha farklıydı. Onlarla bile yedi senede tableti çizmeyi başaramadım. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @SamaraMorgan
Y
10 ay
Binbaşı

Tam olarak ne yaparken dondurdun cihazı. Ben 3 haftadır beceremedim. İade etmeniz iyi olmuş ipad sizin için daha iyi bir tercih olacaktır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hajkhanx34
P
10 ay
Yarbay

Hocam çok samimi yazıyorum, gelip Samsung konusunda bunu sorarsanız linç ederler, en iyi ihtimal yüzde 90 samsung alın görüşü çıkar.

Apple konusuna sorarsanız da tam tersi olur.

Bu yüzden benim tavsiyem bu tarz şeylerde videolarla incelemeleri izleyip ihtiyaçlarınıza en yakın hangisi cevap veriyorsa onu almak.

S23 Ultra konusuna gidip iphone 15 Pro mu, bu mu derseniz ben dahil herkes S23 Ultra deriz.

Çünkü zaten dediğimiz için biz o konudayız. Apple konusunda da aynı şekilde ondan bu tarz şeylerde ben asla fikir sormam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 18 Kasım 2023; 16:20:50 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hajkhanx34
K
10 ay
Yarbay

Ekranı güzel sorun yok ancak ben şarjın dayanma süresinden pek memnun kalmadım daha önce kullandığım s5e ye göre daha vasat bir performans gösteriyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ENTÜRKTEYNMENT
T
10 ay
Yüzbaşı

Tab s9 12/256 gb al liseyide bitirir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @adnan104