Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 kayıtlı üye, 10 misafir, 6 mobil kullanıcı
37201
Cevap
1908295
Tıklama
114
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung S23 Ultra [ANA KONU] Haziran Güncellemesi Geldi! (434. sayfa)
E
geçen yıl
Binbaşı

Bu durumda saati almadan bu bilgiyi incelemelerden edinmiş olarak ya hiç almamanız, ya her şarjdan önce kordonu çıkarıp sonrasında geri takmaya ya da prize takılı şarj etmeye razı olmanız gerekiyor sanırım, tasarımı itibariyle bu kordon saatin şarj almak için düz olarak temas etmesi gereken yüzeyi havaya kaldırıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MaDLoCK
M
geçen yıl
Binbaşı

Saati özellikle para vererek almadım telefonun yanında hediye geldi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eabeloved
C
geçen yıl
Yüzbaşı

Genel olarak arkadas cevremde herkes “ya cebinde Iphone varken gidip Samsung’a o paralar verilir mi?” diye sorup duruyor. Ben de hazır siparişi vermişken yaklasik 15 aydir kullandigim 13 Pro Max’i neden kullanmak istemedigimi ve neden Samsung’a donmek istedigimi dusundum. Genel olarak aklima gelenler sunlar oldu:

-Galeri: Iphone galerisi hayatimdan gordugum en kotu galeri uygulamasi olabilir. Samsung’da whatsapp’dan gelenler, kameradan cekilenler, internetten indirilenler vs hep kendi ozel klasorunde toplanir, karisik bir goruntu olmaz. Iphone galerisinde telefona giren tum fotograflar istisnasiz olarak “son kaydedilenler” diye bir klasore toplaniyor ve siz baska klasorler olustursaniz bile fotograflar iki klasorde birden gorunmeye devam ediyor. Son kaydedilenler klasorunden silinmedigi icin de 1000 tane fotografi ayirmaniz gerektiginde ve siz bunlardan 50 tanesini eksik ayirdiginizda farkina bile varamiyorsunuz. Diyelim ki 10 senedir akilli telefon kullanan ve telefonunda 10 bin fotograf olan birisiniz. İsiniz yoksa 10 bin fotografin icinde 8 sene once internetten indirdiginiz bir fotografi bulmaya calisiyorsunuz :d

Klavye: Samsung klavyesinin onunde diz coker tovbe ister. Samsung klavyesinde ust kisma rakam satiri ekleyebilirsiniz, bosluk tusunun yanina nokta, virgul vs. gibi sik kullanilan kisayollari koyabilirsiniz, clipboard mantigiyla son kopyaladiginiz 20 parca seyi klavyenin hafizasinda tutmaya devam edebilirsiniz, tusa kac milisaniye basinca ikincil karakterler acilacagina kadar secebilirsiniz. Iphone klavyesinde bunlarin hic biri olmadigi gibi “Ş” harfini yazmak istediginiz zaman “S”ye basili tutunca karsiniza hangi harf cikiyor? Yine “S” :d, tutup bir de saga sola cekip istediginiz harfe getirmeniz lazim. Hayir bi insan ikincil karakteri kullanmak istemiyorsa neden basili tutsun degil mi? Adamlar onu bile dusunmemisler :d

Bildirimler: Ekranda gereksiz bir kalabalik yapiyor. Ayni uygulamadan, ayni kisinin attigi 5 mesaji 5 ayri bildirim olarak goruyorsunuz. Normalde bir bildirimin altinda 5 mesaji gosterip minimal bir tasarim yapmak yerine ekranin yarisini kapatan sacma bir tasarimi var.

Zil/Bildirim Sesleri: Samsung’da mesajlari sadece titresim, zil sesini ise acik olarak kullanirdim. Cunku acil bir sey olursa insanlar birbirini arar ve aramalari kacirmak istemeyiz. İs yeri gruplarindan gelen mesajlar veya uygulamalardan/oyunlardan gelen bildirimler cok onemli olmadigi icin titresim yeterli olur. Iphone’da ne yaparsaniz yapin boyle bir ayar yapamiyorsunuz. 15 aydir bir yontem ariyorum ama yok. Kafayi yiyorum resmen. Ya aramalari kacirmamak icin sesi acip “çın çın” diye mesaj sesleri yuzunden sinir oluyorum ya da sesleri kisip arama kaciriyorum. Ortasi yok. Bu kadar basit bir ayar nasil olmaz aklim almiyor.

Hızlı ayarlar menüsü: Samsung’da yukaridan asagi cekilen menude hem bildirimler hem hizli ayarlar varken Iphone’lar 6.7 inc ekrana ikisini nedense sigdiramiyor ve ekranin sagindan cekince ayri, solundan cekince ayri panel aciyor. İgrenc tasarimini gectim, telefon yatayken sinirlarin cok iyi cizilmemesi yuzunden hep yanlis panel aciliyor.

Özelleştirememe: Iphone’larin ciktigi ilk gunden beri hic degismeyen tasarimindan cok da bahsetmeye gerek yok sanirim. Adamlar hic bir seye izin vermiyorlar resmen. Mesela ikonlari istediginiz gibi dizemiyorsunuz. İlla yukaridan asagiya dogru arada bosluk olmadan dizmeniz gerekiyor. Veya ana ekranin en solunda yer alan widget alaninda hic bir sey kullanmiyorsaniz bile o ekrani kapatamiyorsunuz. “Duzenle” yazan bos bir ekran duruyor orda :d

Dpi (?): Buna ne baslik atacagima emin olamadim. Soyle ozetleyeyim; ekran cok buyuk olsa da ekrana sigan sey miktari az. Mesela twitter uygulamasini bir android bir de ios telefonla actiginiz zaman dedigim daha net anlasilacaktir. Buyuk ekrani yeterince verimli kullanamiyoruz nedense.

Tek elle kullanım: Berbat. Tek elle kullanmak icin ekrani dükkan kepengi gibi asagiya kaydirmak ekranda sacma sapan bir goruntuye sebep oluyor. Bu sacmaligi kullanmadiginiz zaman da ustten cekilerek acilan bildirim bari/hizli ayar menusune ulasmak imkansiz. Samsung’larda ekranin ortasindan cekmek yeterli oliyor ama Iphone’da oyle bir ayar yok. Arama diye sacma sapan, ayda yilda bir kullanmamiz gereken bir sacmalik yuzunden gunde 100 kere yapmamiz gereken seyi engellemis adamlar.

Geri tusu: Anlatmaya bile gerek yok. Samsung’larda istedigimiz gibi elimizin altinda dururken Iphone gitmis en uc koseye koymus. İki el kullanmadan hic bir menuden geri cikamiyoruz.

Daha dusunsek aklimiza milyon tane sey gelir de simdilik yazmaktan yoruldum. Umarim telefon kazasiz belasiz bir sekilde en kisa zamanda gelir de su zulumden hizlica kurtulurum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
geçen yıl
Binbaşı

Elma ürünleri konusundaki üst düzey algıyı yıllardır herkeste olan ortak bir hisse senedine benzetirim. Kimse hakkında kötü konuşmaz ki kıymeti düşmesin.

Eylül Ekim gibi Tablet almaya karar verdim, ekstra yüzde 17 personel indirimi ile alacak olmama ve bir saate yakın kurcalayıp kendimi ikna etmeye çalışmama rağmen ipad pro yu beğenemedim. olmadı ya beğenemedim abi. Hep bir sınır hep bir tek düzelik. Meeh dedim aldım s8+ ı. Memnuniyetim 10/10. Aynısı telefonda da oldu. O paraya neden 14 pro Max almadın samsung a bu para verilir miymiş xd. Rehberden kişi silme işlemin nasıl gidiyor geçen hafta başlamıştın???



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CRoSSBoNeSS
E
geçen yıl
Binbaşı

Elinize kolunuza klavyenize sağlık. Şöyle bir şey arıyordum ne zamandır. Hayatım boyu iOS kullanmadım, abim senelerce Samsung'dan sonra 12 pro max'e geçti büyük hevesle. Aylardır kafamı ütülüyor, iyi değil, şöyle böyle diye. Ama net gerekçeler sorunca yanıt alamıyorum kendisinden. Pasaport kayıtlı olduğu için tuğla gibi kalıyor elinde telefon tabii. Yazdıklarınızın eminim devamı da vardır. Bu kadarı da benim için yeterli ancak düşüncelerinizi toparlayıp devam ettirmek isterseniz merakla bekliyor olacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 26 Mart 2023; 23:26:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @CRoSSBoNeSS
E
geçen yıl
Binbaşı

Watch 4 classic ile bu varken watch 4 classic'i sattım demiştiniz sanırım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MaDLoCK
M
geçen yıl
Binbaşı

Watch 4'ü geçen sene almıştım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eabeloved
E
geçen yıl
Binbaşı

Son tahlilde;

Elinizde parayla aldığınız Watch 4 Classic ve hediye gelen Watch 5 Pro vardı. Siz saatinizi kablosuz şarj standında, telefonunuzun yanında şarj etmeye kararlıydınız. Ancak Watch 4 Classic'i elden çıkardınız Watch 5 Pro'yu satmak veya sevdiğiniz birine hediye etmek varken.

Neyi gözden kaçırıyorum?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 26 Mart 2023; 23:42:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MaDLoCK
O
geçen yıl
Yüzbaşı

Ya benm arac da skoda bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım kablolu android autoda, ama s23 ultra alınca hiç bağlantı yapamadım sürekli bağlantı başarısız hatası alıyorm niye acaba var mı fikrin hocam??



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @imtr
U
geçen yıl
Yarbay

Arada iphona geçsem mi diyordum... bu yazınız baş ucu notu olsun bana.. ama muhakkak part 2 de gelmeli.. üşenmeyin lütfen... :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CRoSSBoNeSS
E
geçen yıl
Binbaşı

Al benden de o kadar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugurtunc
U
geçen yıl
Yarbay

;) ama başımıza gelmeden de ders almayacağız sanırım.. yüksek standartları içselleştirip normalleştirmişiz biz... millet bizim günlük rutinimizin hasretini çekiyormuş yıllardır :) bu sene aod geldi.. seneye ses tuşunun tasarımı devrimsel olarak değişecek falan işte... ultra serisi 5 sene yerinde saysa ios sanırım anca yetişir :) :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eabeloved
M
geçen yıl
Binbaşı

Watch 4'ü satılmasını beklediğim için bu zamana kadar kutusundan çıkarmamıştım duruma göre eğer watch 4 satılmazsa watch 5 pro'yu kapalı kutu satarım diyordum ama watch 4'e müşteri çıktı sattım bunların haricinde watch 5 pro'yu ısı ölçer ve pil'den dolayı kullanmak istiyordum burdan şarj ile alakalı yorumlarıda okudum çözüm olarak kordonu ters kıvırarak çözüldüğünü görmüştüm ama galiba ekstra alınmış kordonlarla bu şekilde kullanıyorlar mevcut kordonla bu pek mümkün gözükmüyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eabeloved
U
geçen yıl
Yarbay

İphonesa en pahalısıdır.. en pahalısı ise en iyisidir ve en havalısıdır... ama aslında böyle olmadığını kimse kimseye itiraf edemiyor... eskiden olsa bir dönem hak verebilirdim.. belki ilk 5-7 note serisi dahil apple daha iyi olabilir... hadi note 20 ultraya kadar da daha iyi olsunlar... ama 21 ultra ile başlayan macera bugün 23 ultra ile başka bir seviyeye taşınmış... iki telefon aradındaki zerafet farkı bile yeter...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gsserhat
M
geçen yıl
Yüzbaşı

Hocam S23 te Android auto da sıkıntı var bende bağlayamadım sıkıntı olan çok insan var güncelemeyle düzelir diye düşünüyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ozan Tataroglu
E
geçen yıl
Binbaşı

Anladım. Aklınıza gönlünüze yatan bir çözüm bulursunuz umarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MaDLoCK
M
geçen yıl
Yüzbaşı

Kablosuz da hiç sıkıntı yaşamadım. Kablolu denemedim. Yarın deneyip yazayım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mk41
A
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Araç opel 2021 model, sıradan bir kablo ile sıkıntısız bağlanıyorum. Kablosuz bağlantı seçeneğim yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen yıl
Yarbay

Bende de Seat araç var, S20 plus kullanırken sürekli GPS sorunu yaşıyordum. S23 Ultra'ya geçtiğimden beri hiç sorun yaşamıyorum. Linkte verdiğim kabloyu kullanıyorum, bunun haricinde bir de Anker'in 0.9m data kablosu var onu da çok tavsiye eden vardı.

Tabi şimdi kablosuz Android Auto için adaptör sipariş ettim Aliexpress'ten, onu bekliyorum.

Samsung Marka Kablo

Amazon Anker Marka Kablo





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 27 Mart 2023; 1:12:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı

21 Martta Samsung Online siteden değişim için randevum vardı. Sağolsunlar randevuya kimse gelmedi. Oysaki telefonun faturası bile mail adresime gelmişti. Serzenişte bulunup şikayetimi çokça dile getirdim. Şikayetvardan da yazdım. Koca samsungdan sadece 1 kişi 22 martta yaptığım görüşmeyi değerlendirmem adına benimle görüştü. İphone 13 128 gb'ı 22000 iphone + 4000 samsung desteği ile geri alacak 40999 tl'ye 8/256 gb'lık s23 ultrayı bana vereceklerdi.

23 martta trendyolda 12/512 gb'lık model 38500 tl'ye satılıyor olunca ve de samsung hala dönüş yapmayınca s23 ultrayı satın aldım. Bugün de iphone 13'ü 22000 tl'ye satıp kurtuldum. Samsungdaki değişim kampanyasından çok daha iyi bir değişim oldu.

Bakalım Samsung ne zaman dönüş yapacak 😃

Iphone'dan 20 watlık şarj adaptörü kaldı. Bununla s23 ultranın tam dolumu yaklaşık 1 saat 47 dakika civarı sürüyor. 45 watlık şarj adaptörü almak gerekiyor sanırım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.