C

Yüzbaşı
25 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
105 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
C
6 ay
3000 TL\u0027ye kadar oyun-müzik kulaklık tavsiyesi?
Arkadaşlar forumda aynı konudan milyon tane olduğunun farkındayım ama malum ekonomik sebepler yüzünden 3 ay önce verilen tavsiyenin bile bir anlamı kalmıyor.

O yüzden 2024 ocak ayı itibariyle bu fiyatlara ne tavsiye edersiniz?

Özellikle dikkat ettiğim şeyler;
-Mikrofonlular çok çirkin görünüyor, mümkünse artic 1 gibi saklanabilen veya hiç görünmeyen tipte olsun,
-Aynı fiyata kablolunun sesi daha iyi olacaksa kablolu tercih ediyorum. Sesleri aynıysa kablosuz da olabilir.
-Flac müzik arşivimi dinlemek için de kullanacağım, mümkünse müzik yönü ağır bir kulaklık olsa çok iyi olur.
C
9 ay
Windows 11 Anlık Renk Bozulmaları
Arkadaşlar merhaba, Windows 11 yüklü Hp Omen 17-Ck0011nt laptop kullanıyorum. Normal ekran çözünürlüğü 2k ama ben Pc ısınmasın diye 1080p moduna alarak, oyunları da yine aynı şekilde 1080p de oynayarak kullanmak istiyorum ancak 1080p moduna geçince ekrandaki renkler anlık olarak bozulup geri geliyor. Misal internet sitesine girince renklerin bozuk olduğunu gördüğümde bir kere masaüstüne dönüp tekrar tarayıcıya girince düzeliyor. Saniyelik bir şey yani. Laptop 2k çözünürlükteyken aynı sorunu şarja takılı olmadığı zamanlarda da yapıyor bu arada ama en çok 1080p çözünürlükte kullanırken yaşıyorum bu sorunu. HDR'dan kaynaklı sandım ancak hdr zaten kapalı.

Yabancılar sanırım bu soruna "washed out colors" diyorlar. İnternette biraz araştırdım ancak tavsiyeler genellikle driver güncelle (ki benimkiler güncel) veya native çözünürlük neyse onda kullan gibi şeyler. 1080p modunda kullanırken bu sorunu aşmanın yolu yok mudur?

(Bu arada neden 2k ekranlı pc'yi 1080'e zorluyorsun diyecek olanlar da vardır mutlaka, ona da peşin cevap vermiş olayım, 1080 ile 2k çözünürlük arasında oyun oynamanın aşağı yukarı 15 derece sıcaklık farkı oluyor neredeyse. O yüzden bu şekilde kullanmak istiyorum.)

Şimdiden teşekkürler.
C
geçen yıl
Laptop Şarj Aleti Takılıyken Yere Düştü?
Arkadaşlar selamlar.

HP Omen 17-ck0011nt Laptop kullanıyorum. Bugün laptop şarj girişinin olduğu tarafa doğru düştü ve şarj aleti kırıldı. Şarj aletini taktığım zaman şarj oluyor görünüyor fakat bilgisayar masaüstünde bile aşırı derecede kasılıyor/donuyor. Ekrandaki fare işaretçisi bile takıla takıla ilerliyor.

Birebir aynı model şarj aleti/adaptörü bulamadım. Buna en iyi hangi marka/model şarj aleti önerirsiniz? Bir de şarj aletini doğru alsak bile pcnin içinde zarar gören parça varsa bunu nasıl anlayabiliriz? (Oyunlara girilmeyecek kadar çok donuyor. Şarj aleti takılı değilken daha akıcı çalışıyor öyle diyeyim.)
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
)
C
geçen yıl
Laptop’un icindeki beyaz madde?
Arkadaslar Hp Omen 17-ck0011nt modelini kullaniyorum. Termal macunu yenilemek icin icini acinca icinden tuhaf kremamsi bir sey cikti. Ne oldugunu bilen var mı? Oldugu gibi birakmali miyiz yoksa temizlemeli miyiz?
< Resime gitmek için tıklayın >
C
2 yıl
Msi Katana Gf76 vs Monster Tulpar v21.8.1?
Arkadaslar kolay gelsin. İki laptop arasinda kaldim. Yardiminiza ihtiyacim var.

https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v21-8-1/


Monsteri alirsam win11+1tb 6600mb okuma ssd+sogutucu ile 36bin tlye geliyor ve yaninda kulaklik hediyesi var.

https://www.hepsiburada.com/msi-katana-gf76-11ug-254xtr-intel-core-i7-11800h-16gb-512gb-ssd-rtx3070-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000013ILTA


Msi alirsam da win11 ile beraber 33 bin tlye geliyor ve yaninda ekstra sogutucu kulaklik vs olmadigi gibi ssd kapasitesi 512 gb olarak (okuma yazma hizlarini bilmiyorum) geliyor.

Sizce Msi kalitesi yuzunden daha dusuk ozellikli pcyi mi almaliyim yoksa monsterdan kafama gore ozellestirip istedigim pcyi mi almaliyim?

Daha once monster kullanmistim ve genel olarak da memnundum. Sadece 1. Sene bittikten cok isinmaya baslamisti, onun da bakimsizliktan ve santiye ortami gibi asiri kumlu ve tozlu bi ortamda calismamdan olsugunu dusunuyorum.

Yardimlarinizi beklerim.
C
6 yıl
Lifecell\u0027e geçtikten sonra sim kart bozuldu.
Arkadaşlar selamlar, 2 gündür annemin telefonuyla ilginç bir sorun yaşıyoruz. Annemin taahhüt süresi dolduğu için Turkcell'den arayıp paketini Lifecell'e geçirmeyi teklif etmişler, annem de kabul etmiş. Sonra telefonu yeniden başlatın diye sms geldiği için yeniden başlatmış ve ondan sonra sim kart bozulmuş.

İşin ilginç tarafı, benim hattımı annemin telefonuna takınca çalışıyor, annemin hattını benim telefonuma takınca o da çalışıyor, ancak annemin hattı annemin telefonunda çalışmıyor. Böyle saçma sapan bir sorun işte. Defalarca kez müşteri hizmetlerini aradık ancak düzelmedi.

Sanırım sim kart değişikliği gerekiyor ancak sim kart da babamın üzerine kayıtlı ve babam farklı bir şehirde olduğu için yeni kart da alamıyoruz. 2 gündür ailecek tertemiz delirdik. bu işin bir çözümü yok mudur acaba?
C
6 yıl
2018 Muvazzaf Subay Astsubay Alımları
Selamlar arkadaşlar. Malum 2018 yılı muvazzaf subay ve astsubay alımı başvuruları başladı. Aranızda başvuracak olan var mı?
Ben hava astsubaylığına başvurmayı düşünüyorum ancak bazı sorularım var, hem başvuracak olanlar hem de bilgili arkadaşlar başlığa gelirse burada güzel bir topluluk olur, herkes birbirine yardım eder diye düşünüyorum. Konuyu yanlış yere açtıysam affola.
C
6 yıl
Paramedik Astsubay?
Arkadaşlar selamlar herkese.

Paramediğim. Şu anda çalışmıyorum Kpss'ye hazırlanıyorum. Kpss'den aldığım puana göre askeriyeye başvurmak istiyorum ancak ne internette doğru düzgün bilgi bulabildim ne de etrafımda bilgi alabileceğim kimse var. Askerlik konusunda neredeyse hiç bir şey bilmiyorum. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek kimse var mıdır acaba?

-Askeriyeye sağlıkçı olarak girebilmek için kaç Kpss puanı gerekiyor?
-Alımlar ne zaman yapılıyor?
-Alım şartları neler?
-Mülakatta neler istiyorlar?
-Şu an giren birini doğu görevine veya operasyona mı veriyorlar yoksa sakin yerlerde mi çalıştırıyorlar?
-Kpss'den giremezsem eğer, askerliğimi yaptıktan sonra kalmaya karar verebiliyor muyuz?
-İş şartları nasıl?

Yardımcı olacak olanlara şimdiden çok teşekkürler.
C
6 yıl
PC restart atıyor
Arkadaşlar bir arkadaşım yakın zamanda pc'ye yeni bir ekran kartı aldı. Ekran kartından memnun olmasına memnun ama son zamanlarda oyun oynarken sürekli restart attığını söylüyor. Ekran kartının sıcaklığı iyi durumda, 45 derecelerde geziyor. Sorunun psu'da olabileceğini düşünüyorum çünkü eski model "EVEREST ATX-300 REGULAR 250W PEAK 300W" kullanıyor. Sisteme yetmiyor sanırım, size danışmak istedim.

Sistem:

R7 250 amd ekran kartı
4 gb ram
i3 3210 3.20 ghz işlemci
Everest atx-300 psu
C
6 yıl
Kasa tavsiyesi verebilecek olan var mı?
Selamlar arkadaşlar kolay gelsin hepinize.

Evdeki bilgisayarım bozulmaya başladığı için yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Ancak ne tek tek sağdan soldan malzeme toplayıp sistem kuracak kadar bilgim, ne de buna ayıracak sabrım ve vaktim var. Kazık yemeden ve çok da fazla uğraştırmadan, maksimum 5000 TL'ye kadar bana kasa tavsiye eder misiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.