Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1882
Cevap
139732
Tıklama
4
Öne Çıkarma
SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU]
E
4 ay
Teğmen

Arkadaşlar burası S23 FE kullanıcıları için yardımlaşma ve bilgi paylaşım alanıdır. Lütfen beğendiğiniz veya kullandığınız yeni telefonunuzun başlığı altında görüşlerinizi bildirin. Telefonun eksileri zaten belli ve defalarca kez söylendi. Çoğu kullanıcı zaten bunları bilerek aldı. Burada o kadar kullanıcı var telefonu sürekli kötülemenin alemi yok. Kötü kaba kalitesiz gibi söylemleriniz insanlara herhangi bir faydası yok. Beğenmemişsin satmışsın. 2 katı verip aldığın telefonun bundan daha iyi olduğunu söylemenin manası yok!


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Arkadaşlar burası S23 FE kullanıcıları için yardımlaşma ve bilgi paylaşım alanıdır. Lütfen beğendiğiniz veya kullandığınız yeni telefonunuzun başlığı altında görüşlerinizi bildirin...
Yoruma Git
Yorumun Devamı enjoy35 - 4 ay +10
Tarihte formatla bataryasi düzelen telefon yoktur herhalde. Bir telefonun bataryası az gidiyorsa az gidiyordur. Onu bunu kapat şu ayarı değiştir sıfırla falanla düzelmez 1 ay sonra yine aynı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ardarulez - 2 ay +10
Bu eleman ve bunun gibi kanallardan izlemeyin şu incelemeleri. Dikkat edin asla hiç bir cihazı kendisi temin edip incelemiyor. Elinde olmayan cihaza inceleme yapıyor kendince. Elinde ki maket mo...
Yoruma Git
Yorumun Devamı birolbb - 8 ay +9
A
2 ay
Binbaşı

Tarihte formatla bataryasi düzelen telefon yoktur herhalde. Bir telefonun bataryası az gidiyorsa az gidiyordur. Onu bunu kapat şu ayarı değiştir sıfırla falanla düzelmez 1 ay sonra yine aynı tas aynı hamam.

S21fe den bildiriyorum o da aynısının laciverti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarulez -- 25 Nisan 2024; 14:50:56 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
8 ay
Teğmen

Bu eleman ve bunun gibi kanallardan izlemeyin şu incelemeleri. Dikkat edin asla hiç bir cihazı kendisi temin edip incelemiyor. Elinde olmayan cihaza inceleme yapıyor kendince. Elinde ki maket model veya benzer ürüne launcher kurduğu oluyor. Sağdan soldan yabancı forumlarda vs topladığı yorum ve görüntüler ile inceleme yapıyor. Bunun yerine yabancı kanalları en basitinden gülüp geçilen Hindu kanallarına bakın en azından her detayıyla ve gerçekten elinde ki cihaz ile inceleme yapıyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolbb -- 23 Ekim 2023; 1:38:29 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @szm428
N
8 ay
Onbaşı

Cihazı öğleden beri kullanıyorum. İlk izlenim olarak diyebileceğim, elde tutuşu kullanımı harika. Kişiden kişiye değişebilir ancak telefonun ağırlığı daha sağlam bir tutuş ve daha kaliteliymiş gibi bir izlenim veriyor bence.
Ekran çerçevelerine gelecek olursak beni kalınlığı hiç rahatsız etmedi, bence tek sorun alt çerçevenin orantısız olması ki ona da göz zamanla alışır.

Pili için henüz bir şey söylemek için erken ama flip 3 tem geçtikten ve ancak 3 saat ekran süresi alabildikten sonra bu rahatlattı diyebilirim. Şu an şarjı %51 ve ekran süresi 2.30 saat. Konum olsun senkronizasyon olsun her şey açık, 120hz açık ve tabi tasarruf modu kapalı. yarı yarıya mobil veri/wifi kullandım. Oturdukça daha da iyi ekran süresi verir diye düşünüyorum

Kamerasına geleceksek bana kalırsa mü kem mel. Ama ön kamera beklediğim kadar iyi değil, yine flip 3 e kıyasla daha şık olduğunu söyleyebilirim ancak iphone 11 kamerasına ne eklemiş tartışılır?

Parmak izi ve yüz okuyucuya gelirsek, bence kötü. önceden s20 fe kullanmıştım onda da kötüydü. Sanırım asıl s serisinde farklı bir teknoloji var ve fe geride kalıyor. Yüz tanıma her yer ışıl ışıl olmadığı sürece çok çok yavaş, tabi sadece kameradan anladığı için beklenilen bi durum herhalde

Ayrıca hiç ısınma vs yaşamadım. tabi gün içinde maksimum 30-40 dk instagram kullandım ve oyun oynamadım. Whatsapp youtube music dışında yoğun kullanılan uygulama olmadığından olabilir.

Bir şey eklemeyi unuttum, güneş altında ekran parlaklığını ekstra ekstra arttırdığı zaman renkler o kadar soluklaşıyor ki siyah beyaz gibi duruyor ve kapama özelliğini bulamadım. bence en yüksek parlaklık seviyesi zaten görmeye uygunken bu özelliği kapayamamak kötü olmuş < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noitstall -- 17 Ekim 2023; 22:40:23 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

I
8 ay
Yüzbaşı

Merhabalar,

Telefon hakkında kısa süreli deneyimlerim ve görüşlerimi aşağıda bulabilirsiniz.

5 seneyi aşkın süredir kullandığım Oneplus 6 modelinden geçiş yaptım ve S23 FE modeli bazı konularda bende ciddi hayal kırıklığı yarattı.

Ekran'la başlayacak olursam; oldukça kaliteli bir ekran kullanılmış. Renkler, parlaklık, görüş açıları ve hız olarak gerçekten başarılı. Eski telefonuma gore özellikle 120hz gözle görülür bir fark yarattı.

İşlemci hız olarak yeterli geldi. Telefonda oyun oynayan birisi olmadığımdan dolayı test etmedim ama tüm uygulamalar gayet akıcı, stutter olmadan çalışıyor. İlk kurulum esnasında biraz ısındı ama gündelik kullanımda sorun olacağını sanmam.

Yazılım ve arayüz; Samsung arayüzüne yabancıyım fakat alışmakta hiç zorluk çekmedim. Hem estetik, hem de kullanışlılık açısından oldukça başarılı buldum. İlerki telefon tercihlerimde Samsung telefonlar daha olumlu yaklaşmama sebep oldu.

Build konusunda da başarılı buldum. Elde sağlam duruyor ve premium hissiyatı var. Fakat benim görüşüme göre ergonomi konusunda ciddi sıkıntıları var. Bu noktalar öznel olduğu için herkes için farklı olabilir, fakat telefonu iade edecek olmamın başlıca sebeplerinden birisi bu.

Ekran/Gövde oranı oldukça kötü. Hatta o kadar kötü ki eski telefonum 'notch screen' olmasına rağmen daha iyi bir orana sahipti. Çerçeveleri S serisi bir cihaza yakışmayacak kadar kalın.
Tabii ki bu durum ergonomiyi de kötü etkilemiş. Kullanımını daha büyük 6.7' ekrana sahip telefonlardan (S20+ ve S21+) bile kötü buldum. 170gr ağırlığa sahip bir cihazdan geçmeme rağmen 40gr fazlası (belki de kalınlığı ve boyutları sebebiyle) rahatsız etti.

Ama malesef en kötü noktası bu da değil. Ekran altındaki parmak izi sensörü benim kullanımıma göre olması gerekenden 1-2 cm aşağıda konumlandırılmış ve deneyimimi çok kötü etkiledi. Bu da yetmezmiş gibi yavaş ve tutarsız. 5 senelik telefonumdan kötü çalışıyor ki bu kabul edilebilir bir durum değil. Parmak izi yerine yüz tanıma kullanayım dedim o da yavaş (evet, bu da eski telefonumdan kötü). Sensör'ün konumu kişiye/alışkanlıklara göre değişkenlik gösterebilir ama tutarlılık ve hız konusunda belki de optik sensör kullanılmasından dolayı problem var. Samsung gibi bir firma kullanıcı deneyimini en temel düzeyde etkileyecek bir konuda nasıl böyle bir hata yapmış anlamak mümkün değil.

Batarya konusuna gelirsek... İlk kurulumdan önce saat 20:00 civarı tam şarj ettim ve kurulum esnasında şarjı resmen eritti. Akşam da biraz kullandım ve sabaha batarya 3 küsür saat ekran süresiyle %10'u görmüştü. İşlemciyi çok yoğun kullandığı için kabul edilebilir dedim. Sabah 9 civarı %85 şarj ederek kullanmaya başladım. Bu mesajı yazdığım 6 saatlik günlük kullanımımda (ki ekran çoğunda aktif bile değildi ve setup akşamdan tamamlanmıştı) şarjım %50'ye indi bile. Açıkçası cycle'lar arttıkça batarya performansı artsa bile bu telefonun 1 gün/ 4-4.5 saat ekran süresini geçebileceğini düşünmüyorum. Bu performans benim için ilk 2 sene kabul edilebilir olsa bile bataryanın aşınmasıyla birlikte 2-3 saat gibi rahatsız edecek seviyelere inecektir. Kısacası batarya konusunda en iyi tabirle: VASAT.

Benim gözümde bu telefon Samsung'un üzerinde çok düşünmeden A54 kasasına daha performanslı bir kaç parça ekleyip, cilalayıp piyasaya sürmesinden başka bir şey değil. S serisi etiketini ve 24.000tl'lik fiyatını hakettiğini düşünmüyorum. Öğrenci indirimi ile birlikte 19.7k gibi bir fiyata almama rağmen iade edeceğim. Benim en başarısız bulduğum tarafı kullanışlılık, ergonomi ve batarya konuları. Almayı düşünüyorsanız kesinlikle önceden gidip bir mağazada deneyimlemenizi öneririm.

Bazı noktalar kişiden kişiye değişebileceği için mutlaka cihazı beğenen kişiler de olacaktır (belki de ben cinsimdir :)), kullanıcılarına hayırlı olmasını dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ixion -- 17 Ekim 2023; 15:20:24 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
L
8 ay
Binbaşı

Bence bu fiyat aralaginda ögrenci indirimi ve hediye çekiyle günümüz şartlarında gayet guzel cihaz, Çin markalarini almaktansa orta ayar bir premium telefon almak daha mantıkli, cihazın tabikide eksikleri olabilir, baziları bu cihazdan S23 Ultra performansı beklerse bu Tofaştan Mercedes performansı beklemek gibi birşey olur, böyle beklenti içinde olanlar haliyle hayal kırıklıgına uğrar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 18 Ekim 2023; 6:59:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 ay
Yarbay

Daha 1-2 günde pilin nasıl bir performans vermesini bekliyorsunuz? Bir iki hafta kullanın bakalım, cihaz kullanım tarzınızı öğrensin, pil gereken şarj döngüsünü tamamlasın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 ay
Teğmen

Merhaba;
Telefon yeni ve dediğiniz gibi pek paylaşım yok artık insanlar forumları çok kullanmıyorlar. Biz 3 adet 256 gb satın aldık genel anlamda çok memnunuz. İleriye dönük kullanacaksanız 256 tavsiye ederim çünkü sistem harcıyor ve video v.s kalitesinden dolayı çabuk dolabilir ve hafıza kart girişi yok. fiyat ve performans bakımından kıyasladığımda samsung tarafında en mantıklı cihaz bence indirimle bu. Tek benim için olumsuz durum biraz ağır telefon yoğun kullanımda yoruyor. Şarjı da bir tık daha iyi olabilirdi ama sorun yaratmıyor.



L
6 ay
Binbaşı

Merhaba.
Ben eşime 2 yıl önce S21 FE aldım. Aldığımda küçük bazı sorunları vardı. Ancak yazılım güncellemeleri ile bütün kusurları gitti. Canavara döndü alet.

S23 FE'yi de o kafayla aldım. Aldığımda bazı ısınma sorunları vardı ama android 14 One ui 6.0 güncellemesinden sonra ısınma falan kalmadı telefonumda. Bir de bataryasını hep %15 - %85 aralığında kullanan biri olarak, yani bataryanın hep %70'lik bir kısmını kullanan biri olarak 6 saat 11 dakika ekran süresi almaya başladım (elbette ayarlar menüsünde biraz dolaşmanın da faydası oldu bu konuda). Cihazın kamera performansına da bu fiyat aralığında diyecek sözüm yok. S23 FE'nin vidyo ve fotoğraf performansı karşılaştırması, Galaxy A serisiyle karşılaştırmalar da dahil olmak üzere Youtube üzerinde var.

Ben kendi s23 FE telefonumu 3 yıl kadar kullanırım, 2027'de değiştiririm kafasıyla aldım. Bu telefon da 3 yıl kullanıcısını üzmez. 2027 den sonra telefonlar çok değişecek. Çünkü Avrupa Birliği'nin aldığı kararlar buna zorluyor.

Avrupa Birliği diyor ki 2027 yılından sonra bu birliğe ithal edilecek telefonların bataryası, tıpkı eski telefonlarda olduğu gibi, kullanıcı tarafından değiştirilebilir olmalı. Bir batarya değişimi için cihaz servise gitmemeli, yoksa ithalatı onaylamam diyor diyor.

Şimdi bazı firmalar bu regülasyonlara şimdiden uymaya başlamışlar. Fair Phone 5 diye bir telefon var mesela. 5 yıl tam garanti, 7 yıl yazılım testeği ile geliyor. Ayrıca eli azıcık iş gören bir kişi telefonun bütün parçalarını değiştirebiliyor. 2 tıkla bataryayı da değiştirebiliyor. Çok güzel yapmışlar. İşte 2027'den sonra telefonlar biraz bu telefona benzeyecek:


https://www.youtube.com/watch?v=H1UJ5k3yMvA

Peki Samsung ve Apple gibi markalar buna uyacak mı? Büyük ölçüde uyar. Sonuçta Avrupa Birliği'nin Type-c konusunda ısrarının ne tür sonuçlar yarattığını yaşadık, gördük. Zaten şimdiden uymaya çabalamaya başlamışlar. Mesela S23 serisinin S22 serisinden bir farkı, bozulduğunda tamir edilebilmesinin ve batarya değişimi gibi işlerin bir miktar kolaylaştırılması olmuş.

2027 yılından sonra bu bataryası değiştirilebilir ve kolay tamir edilebilir telefonlar yaygınlaştıkça bu bizim kullandığımız tipte cihazların kimse yüzüne bakmayacaktır. Bu nedenle seçiminizi iyi yapın. Alacağınız en az 3 yıl sizi götürebilsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 13 Aralık 2023; 9:54:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arda dağlı
İ
5 ay
Yüzbaşı

Arkadaşlar cihaz değişim kampanyasıyla S24 plus a geçtim. S23 FE de güzel telefon ama bir üst sekmente geçmek istedim. Kendinize iyi bakın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 ay
Yarbay

Kullanıp satanın telefon hakkında bilgisi yok mu? Daha fazla kişi alıp ta mağdur olmasın diye gelir yazar. Forumun en büyük özelliği de budur, insanlar ilgili modelin başlığına girer bakar satın almadan önce araştırmak için, o başlıkta hep iyi yorum yapanlar olması ne kadar sağlıklı bir durum cihazı almak isteyip araştıranlar için. Çok aşırı sığ bir yorum olmuş, telefonu sattın gelip burada yazma!!!!!!




Bu mesajda bahsedilenler: @enjoy35
L
4 ay
Binbaşı

Ne yazacağız ki buraya bu telefonu kullananlar var diye, ben kullandım memnun kalmadım bunu da bildirmek görevim araştıran insanlar bunu okusun bilgilensin. Telefon çıkalı 5 ay olmuş hala para yiyen YouTube editörleri düzgün inceleme yapmamış. Telefona o kadar para verip 4-5 saat ekran süresi alıyorsam bunu eleştiririm.Sırf siz de para ödediniz moraliniz bozuluyor diye telefonun sıkıntılarını söylmeyecek miyiz. Bu telefon Dünya'da çok eleştiri aldı. Hatta o kadar gölgede kaldı ki düzgün inceleme videosu bile yok. Gsmarena batarya testinde en son sıraya demir attı. 200-300 dolarlık Xiaomi redmi telefonların bile gerisinde şu anda. Ben hayal kırıklığına uğradım. Samsung bu cihazlara daha fazla özenmeli. Yine de fiyatıyla fena bir telefon değil. Ancak özellikle batarya verimliliği ve artan ısınma durumu benim beklentilerimi karşılamadı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enjoy35
C
2 ay
Binbaşı

6.1 geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 ay
Teğmen

Şarj konusunda bu telefona efsane diyen hiç görmedim ama, amiral gemisi telefonların olması gereken neredeyse tüm özelliklere sahip şarjı da kabul edilebilir düzeyde. Fiyat olarakta nispeten ekonomik ve emsalsiz. İhtiyacınıza ve bütçenize göre siz eleyip daha iyisini alabilirsiniz elbette.




Bu mesajda bahsedilenler: @sadomax
N
2 hafta
Binbaşı

Hanımın telefonunu değişmem gerekti x6 pro ile s23 fe arasında epey bir düşündükten sonra s23 fe aldım bugün geldi.
Kutudan android 14 one ui 6.0 ile çıktı one ui 6.1 güncellemesini yaptım diğer telefondan verileri aktardım, bu esnada epey ısındı.
telefonu çok beğendim, bu paraya muadilleri yanına bile yaklaşamaz diye düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 24 Mayıs 2024; 21:23:46 >

S
2 hafta
Yarbay

Cihaz geldi, kamerası biraz sarı çekiyor gibi geldi bana. Arayüze ios sonrası alısmam biraz zaman aldı ama fena değil. android auto, apple carplaye göre daha gecikmesiz yani iyi.şarjı ise pro max e göre doğal olarak az gidiyor ama o telefonu da gün içerisinde şarja takıyorum. Bu paraya bu cihaz gayet iyi, çinli modellerde macera aramaya gerek yok.



Y
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

📢✅ BİLGİ

Galaxy S23 FE Donanım Özellikleri:

• Exynos 2200 (8 Gen 1 versiyonu da çıkabilir.)
• İyileştirilmiş soğutma sistemi
• 120HZ Super AMOLED Ekran
• Daha parlak ekran ve daha iyi gorilla glass koruması
• 50MP Ana Kamera (Isocell GN5 Sensör)
• 4500 mAh Pil
• 8/256 GB'a kadar depolama
• Daha iyi yapı kalitesi
• İyileştirilmiş titreşim motoru

Karşınızda Samsung Galaxy S23 Fan Editon: < Resime gitmek için tıklayın >
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s23-fe.html



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
7 ay
Yüzbaşı

Parmak İzi Kilit Açma hızını arttırma.

Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Kilit Ekranı > Parmak İzleri > Kilit Açarken Animasyonu Göster > Kapalı hale getirirseniz;

parmak izi kilit açma ve okuma hızının çok çok arttığını animasyonun sensör parmak izini okuduğu (sensör hızlı okuyor) halde kilit açma işlemi geciktirdiğini göreceksiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 6 Kasım 2023; 23:11:49 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
6 ay
Binbaşı

Normalde bu tür konularda tartışma başlatmak istemem ancak yazınızda çok ciddi sıkıntılı cümleler olduğu için yazmak zorundayım...

  • "Telefon Max desteği 20w bana sorarsan"
Bunu kimse size sormuyor. Bu tür konuları kimseye sormayız. Çünkü bu tür konular teknik konular. Teknik bir konu üzerine konuşuyorsak test cihazlarına dayanarak konuşmak durumundayız. Siz şimdiye kadar telefonun en fazla 20w elektrik çektiğini gösteren teknik ekipmanlara dayalı bir test yaptınız mı ki böyle bir iddiayı öne sürüyorsunuz?

Bende çeşitli test cihazları var. En basitinden bir watt metreli usb kablo bile alsanız gerçek nedir ne değildir kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Mesela benim ölçüm yapmak için kullandığım type-c kablolardan biri şu:

https://www.amazon.com/ESSAGER-Charging-Display-Compatible-MacBook/dp/B09RZQRY95?th=1
Ayrıca diğer ekipmanlarla da tutarlı sonuçlar elde ediyorum.
Benim gördüğüm kadarıyla gerek S23 FE, gerek S21 FE hızlı şarj aşamasında ortalama 23watt elektrik çekiyor. Bu değer bazen anlık 24w bazen anlık 22w değerlere sapabiliyor. Ancak ortalaması hep 23w. Yani 20w diye bir sınır yok. O işi bir geçelim. Forumu yanıltmayalım bir zahmet.


2. İkinci olarak telefonlarımızın bataryası da dahil olmak üzere hiçbir lityum temelli pil şarj aşamalarında sabit akım almaz. Burada uzun uzun anlatmama gerek olmayan temel fizik yasaları nedeniyle telefonun şarjı doldukça şarj hızı da düşmeye başlar.

Örneğin telefon %80-%85 şarja kadar şarj cihazından 23w elektrik çekiyorsa, %80-%85 civarlarından sonra bu hız sırayla 18w, 15w, 10w ve hatta telefonunuzun şarjı %98'e çıktığında 2w değerlere kadar düşer.
(Zaten tam da bu nedenle telefon üreticileri "telefonumuzun şarjı yarım saatte %80'e çıkıyor diye reklam yapar ancak %100'e ne kadar sürede çıktığını söylemekten kaçınırlar)

* Bu teknik bilgileri neden veriyorum? Şunları öğrenelim:

a.
Telefonunuz 25w ile şarj olabiliyor demek, telefonunuz şarj cihazından her an 25w elektrik çekiyor demek değildir. 25w telefonun şarj cihazından talep ettiği azami değerdir. Zaten bu talebi de şarjın başından sonuna kadar yapmaz. Çok kısa süre, (o da pil boşken veya yarısına kadar falan doluyken) yapar. Telefon ısınacak diye endişelenmenizi gerektirecek bir şey yok yani.

Hatta size şöyle söyleyeyim. Şarjı akımını regüle eden e-marker chipler 5 amper akımlı şarjlar için geçerli. 25w şarj o kadar düşük bir değer ki, Samsung'un kutuya koyduğu type-c kablo herhangi bir regülatif devre taşımayan piyasanın en dandik kablolardan biri.

b.
Bir şarj cihazının 25w rated olması demek, her an 25w vermeye programlı demek değildir. 25w değer demek, eğer telefon talep ederse en fazla 25w verebilir demektir.
Diğer bir deyişle ne kadar watt çekileceğini şarj aleti dayatmaz. Telefonun devreleri talep eder.
Yine bir şarj cihazının 100w veya 140w rated olması, eğer telefon talep ederse bu değerlerde elektrik verebilirler demek.
Siz %40 dolu bir S23Fe'yi 25w şarj cihazına da taksanız, 140w PD3.1 şarj aletine de taksanız, şarj aletinin telefona göndereceği max elektrik 25w'dir (hatta yukarıda da yazdığım gibi, çoğu zaman 23w'dir) Tekrar söylüyorum: Şarj aleti dayatmaz. Talep telefonun devrelerinden gelir. Telefonun talep etmediği watı şarj aleti vermez.
Telefon bana 23w şarj ver der, sizin 25w şarj aletiniz (ya da paraya kıyıp aldıysanız 45w, 65w, 100w, 140w şarj aletleriniz) sadece 23w verir.
Bu nedenle "Anlık şarj olarakte telefonun desteklediği maksimum W değerleri kullanın orijinal adaptörden şaşmayın" sözünüzün hiçbir anlamı yok.


3.
Üçüncü olarak samsung'un süper hızlı şarj diye bize kakalamaya çalıştığı hız en fazla 25w.
Şimdi hesap yapalım: S23FE'nin bataryası kaç mah? 4500 mah. 4500 mah demek 4.5 amper demektir. 4.5 amperi 3.7 volt ile çarpın kaç eder?
16.65 watt/saat eder.

25w / 16.65 Kaç eder?
En fazla 1.5C demek. En fazla diyorum. Çünkü daha önce de belirttiğim gibi telefon her an 25w elektrik çekmez.
1.5C demek hızlı şarj falan değildir arkadaşlar. Artık lityum piller 10c, 30c, hatta pahalı olanları 80c güçlerde şarj olacak şekilde tasarlanıyorlar. O nedenle korkmanıza gerek yok. Kökleyin. Bataryanızı öldürecek şey samsung'un çakma hızlı şarjı değil. Asıl zararlı şey %15'te şarja takmamak veya %85'ten sonra şarja devam etmek. Bunun da nedenini uzun uzun açıkladım. Daha önce de belirttiğim gibi, telefon şarjı %15'e düşünce uyarı vermesinin ve Samsung'un yeni telefonlarda ayarlar menüsüne şarjı %85'te durduracak seçenek eklemesinin bir nedeni var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 30 Kasım 2023; 20:26:7 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Emreketa
G
4 ay
Yüzbaşı

Cihazı alalı 2 ay olacak son düşüncem cihaz kesinlikle fazla ısınıyor. Oyun falan oynamıyorum. Alacak arkadaşlar 2 defa değil 3 defa düşünsün.

5 dk Chrome da gez ısın, 3 dk video izle ısın. Ankara'nın bu ayazında ısınan cihaz yazın neler yapmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.