Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
45918
Cevap
1812769
Tıklama
89
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (123. sayfa)
B
7 yıl (516 mesaj)
Yüzbaşı

S10

Video sabitleme açık 1080p 60fps de ekran (ekrandaki obje) yakınlaşıyor.Video sabitleme kapatınca ekran normal görünüyor.Kapalıyken kayıt yapınca malum çekilen video titriyor.Daha önce geçici olarak s9+ kullanmıştım.Onda böyle bir durum görmedim/yada fark etmedim.1080p 60fps düşük ışıkta görüntü kalitesinde azalma (kumlanma oluyor ve keskinlik azalıyor gibi)oluyor.30fps daha iyi görünüyor.S9+ 60fps düşük ışıkta bu konuda daha iyiydi sanki.Neden arada fark var anlamış değilim.Acaba benim cihaz mı sorunlu?


Ayrıca Süper Dengeli(SteadyShot) ayarını açınca 60fps devre dışı kalıyor.Zaten açıkken kamera ayarını değişmiyor 'arka video boyutu' ayarı kısmı silik görünüyor.Samsung s10 tanıtımında gösterilen videoda s9 ile karşılaştırma videosu vardı Super Steady(Super Dengeli) açıkken video 60fps gibi geldi bana.En azından aynı video youtube da kalite ayarına bakarsanız 60fps görünüyor? Ben mi ayarı bulamadım bilemedim.

https://www.youtube.com/watch?v=b3d_W6wZf3c





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 13 Mart 2019; 17:44:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
7 yıl (26000 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

Kompakt makinelerin bitirdi zaten hocam. Profesyonelleri bitirmesi de bir kaç seneyi bulur. Adamlar 5-10 kamera koyar oldu telefonlara.
Pro makineleri bitirmeleri bence daha uzun sürer.Kocaman ışık alan sensörler var makinelerde.Koca koca lensler var.Hadi normal ışıkta çok fark göremeyebiliriz ama loş ışıkta fena döverler.Hadi fotoğraflarda yaklaştı diyelim, video kısmında bence daha çok yol kat etmeleri lazım.Özellikle düşük ışıkta tüm telefonlar ağır bir şekilde patlıyor.Pro kameralar ile aralarında ciddi farklar var.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl (516 mesaj)
Yüzbaşı

Hayır henüz denemeye fırsat olmadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 13 Mart 2019; 21:33:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @goldweb
S
7 yıl (34459 mesaj)
Yarbay

Takinti kelimesini son yillarda DH ahalisince artik uzman olmayanlarda agzina lastik olmus kullanmaktadir sayilari gozlemledigim kadariyla az degil ozellikle baskalarina karsi da cok denk gelmekteyim sahsima da ilk degilsin .

Eskiden insanlar birbirlerine sizofren filan derdi SIKISTIGINDA cevap veremediginde veya anlam veremediginde :)


Simdi de populer trend olan TAKINTI obesyon ifadesi var sizofren out olmus gibi ...


Sen velevki uzmansin ( ki uzman dahi olsan teshis icin kesin tani yuzyuze yapilanladir yazilarla filan kesin tani konulmaz bir uzman elbette suphe duyabilir de ama suphe kesinlik ifade etmez ) .

Aslind aola sudur : Gercek ile ALGI meselesi. Gercegi ifade etmekle sen veya herhangi birinin ne algiladigi onemli olan. Yani sen kendi dunyanda gercekligi nasil ozumsuyorsun ? Ne kadar oldugu gibi ne kadar kendine gore oznel algisal filtrelerle kafanda duygularinda sekillenmektedir acaba ?

Istersen ozelden daha rahat yazisabilirsin benle bos vakitlerinde okursun yazarsin sorarsin gec gelen cevap endisesi de olusmasin sorun degildir . Kisa cumlelerimle ;)




ASIL konuya donersek :



5G hakkinda hazirliklar yapilmaktadir gerci gostermelik gibi olsa da yani beklenen sekilde ticari 5G suan icin yok AMA Recep Tayyip Erdogan yillar once soyle demisti unutan yoktur iste :
https://www.cnnturk.com/turkiye/erdogandan-5g-aciklamasi

Videoyu izlemek için tıklayınız


Normalde 5G Huawei in Turkiye de esasli bir altyapisi ile ticari 5G sini pazara sunmasini beklerdim ( elbette yayginlik buyuk sehirlerin belli noktalarinda vs.. ) . Huawei in veri skandali, askeri ve teknoloji bilgi casusulugunda bircok deliller gerek devlet gerek patentli urunlere sahip ozel sirketlerin datalarina erismek icin temelden sizma olan altyapiya bu kadar onem vermeleri ama ayni sirket ne hikmetse mobil veya pc veya baska urunleirnde misal Turkiye icin esasli olmasi gerektigi bircok urun yelpazesi olmamasi dusundurucudur. Bunu da hep ifade etmisimdir ve ilginctir klise kanit kanit vs denilir ve zamana birakmisimdir da ve zamanla da bircok haber ve gelismeler de aciga cikmaktadir elbette karsi tedbirler de var.


RTE'in 5G de bu kadar iddiali olmasi 4G ye odaklanmayalim ifadesi cok bariz bellidir ki zamaninda Huawei sirketi altyapi kurmada o kadar cazip teklifler vermis ki rakip 5G altyapisi kuracak firmalarin onune de gecmis gorunuyormus son zamanlarda bu fesih edilmise benziyor veya azaltilmis gibi . Her halde stratejik kurumlar ve sirketler de Huawei den yana karsi tedbirlerini almislardir ...


Bazilari sunu ifade eder : Amerika da dinliyor Cinli hukumete calisan destek almis buyumus Huawei in de yapmis olmasi Turkiye icin cok dogal gibi gorunebilir... Lakin ortada yasanan dev guclu ulkelerin turlu turlu yaptirimlarindan yansimalarindan da olan Turkiye ye olacaktir yani en basta Turkiye tarafini belli etseydi bircok Avrupa Amerika Avustralya Japonya gibi ulkeler ilk baslarda kesin tavrini koysaydi Turkiye hic olmazsa arada kalip zarar gormezdi. Suan biraz zarar gormuse benziyor.


2015 teki Turkiye capindaki elektrik kesintisi vs de sahsen delil sunamam ama tesaduf te olamaz. Bir prova idi bence . Kaniti icin zaman ve kosullarin degismesi gerek derim ...


Konuyu dallandirdim pardon ama ifade etmek istedim de .

5G gecilmek zorunda. Dunya hizla gereken altyapilari kurmus ve gelistirmekteler genislemektedirler.

5G de artik 4G/ LTE gibi patent vs dertleri de pek yoktur.


Pratiksel 5G ye gecmenin hicbir zarari da yoktur.


Bir iddia da vardir saglik acisindan yuksek frekansli 5G lerde hucre yapisi bozulmaktaymis ... Bu konuda kesin net akademik bir bilgiye/ makaleye vs suan sahip degilim ama suphelenme payi da birakilmalidir.

5G artilari nelerdir bahsetmeme gerek yok Google amca ifade ediyor zaten .


S10 un 5G modelindeki en ve arka kamerasindaki 3 boyutlu derinlik algilayicisi sensoru Iphone X lerdekinden bir TIK daha ustun oldugunu da burada daha once bahsetmistim tekrar ettim hatirlatmak vurgulatmak istedim. Ozellikle S10 larda yuz tanima pek guvenli olmadigi da kanitlanmis olsa da bazi ince ayarlarla biraz iyilestirmeler yapilsa da bu sefer surec acilma bariz uzamaktadir bu da pratiksel pek albenisi de yoktur :/ .


Samsung bunu bildigi icin 5G modeline de talep artirmak icin 5G ile beraber 3 boyutlu algilama on ve arka kamera bolgelerine eklenilmistir .... Tabiki ekrani da daha da buyuk ...


Son cumlem senin son cumlene istinaden : Aslinda mesele su tuketici bilinci icin nacizane ilham kaynagi olabiliyorsam hatallarimdan degil de dogru seylerden ders cikartiliyorsa ne guzel derim. Tuketici bilinci artmasinin getirileri ben dahil hepimizin hayrinadir. Cikar direk olmasa da genelimiz uzerinden hepimizedir ozellikle Turkiye icin .

Toplumsal Iliskiler uzerinden de ele almaktayim merak etmeyim. Gerek ekonomik gerek sosyolojik gerek egiitm seviyesi ile ( akademik ogretim kismina hic girmiyorum bile ki o bile Turkiye de vasat ve giderek te gerilemektedir :/ konu dallanmasin derin kapsamli meseleler ) . DH de bazen baska konulara da girmekteyim her telden . Gozlem analiz kendi capimda yapiyorum ama kimseye de klinik bir tani verme yetkim olsa bile bu sekilde sanal alemde sadece yazilanlarla da kimse birsey diyemez. Bir ara uzman birine de DH de denk gelmisligim vardir kendi ifadesi bu yonde idi . KEndisinin yalancisiyim ... Mantikli da geldi ama . Bircok sey belirtiler benzerdir yakindir keskin ayrimi vermek onemlidir .


Sanal alemde insan sarrafligi da pek islemiyor bence .

Uzu oldu kusura bakiniz :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @freudunpiposu
S
7 yıl (6431 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Pro makineleri bitirmeleri bence daha uzun sürer.Kocaman ışık alan sensörler var makinelerde.Koca koca lensler var.Hadi normal ışıkta çok fark göremeyebiliriz ama loş ışıkta fena döverler.Hadi fotoğraflarda yaklaştı diyelim, video kısmında bence daha çok yol kat etmeleri lazım.Özellikle düşük ışıkta tüm telefonlar ağır bir şekilde patlıyor.Pro kameralar ile aralarında ciddi farklar var.



Alıntıları Göster
Bitirmek isterlerse bitirirler hocam. İlk bilgisayar çıktığında bir oda büyüklüğündeydi. Bizim için imkansız görünenleri başarıyor bilim adamları, mühendisler vb.



K
7 yıl (2942 mesaj)
Yarbay

Google play de indirilme oranına bakın ordan anlarsınız : )



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratozgulz
E
7 yıl (120 mesaj)
Teğmen

Kampanya zamanı uygulaması 5000+ kez indirilmiş. Samsung Shop Online sitesinden de 3000 ve üzeri satılmadıysa 9000 limiti henüz dolmamıştır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Androidd
E
7 yıl (120 mesaj)
Teğmen

Kampanya zamanı uygulaması 5000+ kez indirilmiş. Samsung Shop Online, Hepsiburada ve N11 sitesinden de 3000 ve üzeri satılmadıysa 9000 limiti henüz dolmamıştır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @muratozgulz
G
7 yıl (2433 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yekzan

Milletimizin bence en rahatsız edici özelliği üzerine vazife olmayan şeylere karışıp, karışması gerekenler de kaçmak. Adli bir olay olur “aman şahit yazarlar ya da benden bilirler” diye şahitlikten kaçınır ama iki insan evlenir “ kız güzel damat çirkin” der, sıfır araba alırsın “sıfır almak akıl karı değil niye ikinci el almadın” der , pahalı telefon alırsın “bin liralık işini görmüyor mu niye aldın” der, kendi akşama kadar kahvdede okey oynar, ps oynayan oğlunu sen küçük çocuk musun diye aşağılar, pedal asistanlı elektrikli bisiklet alırsın “niye motor almadın ben buna 200 lira vermem” der. Katılır katılmazsınız ama ben Suriyelilere kızmıyorum, adamlar savaş vardı göç ettiler, biz de savaş yok ama şu sözünü ettiğimiz tipler yüzünden fırsat bulsam ben gideceğim ülkeden.

Konuyu dağıtmak istemem, bu arada ben s10e’yi beğendim, ekrana gömülü kamera da bence güzel olmuş, güle güle kullanın.

Alıntıları Göster
Yok hocam herkesin tercihine saygım sonsuz (suriyeliler hk. )

Yazdıklarınız o kadar doğru ki.. Gereksiz ve bencil o kadar çok insan var ki çevremizde hangi tiple nasıl uğraşacağımı şaşırıyorum bazen.. özetle forumda artık canımı sıkmaya başladı..uzaklaşacağım...

S10 E de çok güzel bir telefon. Beğendiyseniz umarım sizin de olur :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 14 Mart 2019; 0:5:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
~
7 yıl (31779 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TameJestano

Arkadaşlar gerçekten çıldırıcam note 9 konusunada yazmıştım 1 ay içerisinde iphone 8 plus'tan note 9 geçtim mobile legends adlı mobil oyun oynuyorum iphone 8 plusta akıcı bir şekilde hiç donma kasma yapmadan oynarken note 9da takım savaşı yaparken donmalar oluyodu özellikle birden fazla karakter aynı anda skill attığında bariz fps düşüklüğü yaşıyordum dedim heralde telefondan sattım s10 aldım aynı sorun bundada var çıldırcam o kadar para veriyorsun ama 8 plusta bile donmadan oynadığın oyun donuyor

edit: Şu detayıda belirteyim 1-2 oyun oynadığımda problem yok sanırım ısındıktan sonra oluyor tam emin değilim her zaman olmuyor yani onu söyleyim.
Bu olay can sıkar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl (40 mesaj)
Çavuş

Hocam can sıkmasını geçtim telefondan soğudum bak diğer herşeyi iyi o kadar para veriyorsun ama fps düşüklüğü oluyor çıldıracağım ya kötü iphone 6s bile donmuyor kullandığım için biliyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @SULZER
S
7 yıl (5444 mesaj)
Yarbay

%15-20 seviyelerine indiğinde tam şarj yapmak en doğrusu. Mümkün oldukça da bataryayı sıfır a indirmeden 15-20 aralığında şarja takmak iyidir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mailteams
S
7 yıl (15542 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TameJestano

Arkadaşlar gerçekten çıldırıcam note 9 konusunada yazmıştım 1 ay içerisinde iphone 8 plus'tan note 9 geçtim mobile legends adlı mobil oyun oynuyorum iphone 8 plusta akıcı bir şekilde hiç donma kasma yapmadan oynarken note 9da takım savaşı yaparken donmalar oluyodu özellikle birden fazla karakter aynı anda skill attığında bariz fps düşüklüğü yaşıyordum dedim heralde telefondan sattım s10 aldım aynı sorun bundada var çıldırcam o kadar para veriyorsun ama 8 plusta bile donmadan oynadığın oyun donuyor

edit: Şu detayıda belirteyim 1-2 oyun oynadığımda problem yok sanırım ısındıktan sonra oluyor tam emin değilim her zaman olmuyor yani onu söyleyim.
sadece exynosta var bu durum. oyun üreticisi exynosa daha iyi destek verirse ve sürücüsünü güncellerse sorun ortadan kalkar.
snapdragonlu telefonlarda yok.
oyun çıkacağı zaman ilk optimizeleri/sürücüleri snapdragon ile iphonun ekran kartı donanımlarına göre yapılıyor.
huawei ve mediatek işlemcilerini de takmıyorlar. huawei zaten son zamanlarda ekran kartına turbo modu getirdi bunun için. vsvs.

tavsiyem telefonundan çözünürlüğü sona aç. oyuna başlamadan ram temizliği yap. game toolsdan oyunu aç.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: eagleoneye

Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
7 yıl (114 mesaj)
Teğmen

Hocam bende S10+ var eşimde Iphone 7+. Pubg 7+'da daha akıcı geldi bana. S10+ için bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda umarım oyun üreticileri güncelleme ile bu sıkıntıyı hallederler.




Bu mesajda bahsedilenler: @TameJestano
O
7 yıl (2066 mesaj)
Binbaşı

Note 9 dan S10+ a geçtim,iyi ki geçmişim,ekran çok daha iyi,ses çok daha iyi,batarya çok daha iyi.Note 9 kullanırken elim ağrıyordu,bunda o problem yok.Cihaz çok hafif,narin,edgr kenarlar tam olması gerektiği gibi.Kamera note 9dan çok çok üstün.Güncellemeler geldikçe bu telefon farkı daha açacak.Note 10 bu telefonun üzerine bir şey koymadan sadece spen ile satış yapamaz bu sene, s10+ o kadar iyi olmuş.Durumu olan bu telefonu kaçırmasın. < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxygen1777 -- 14 Mart 2019; 11:11:19 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

İ
7 yıl (114 mesaj)
Teğmen

Bunun birçok nedeni olabilir. Örneğin benim iş yerinde şebeke az çekiyor ve bundan dolayı şarjım çok hızlı bitiyor. Ama evde şebeke sinyali güçlü, çok daha iyi bir pil süresi alıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerjj -- 14 Mart 2019; 12:57:0 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mustafa