Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
631
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Samsung, akıllı telefonlar için 150MP'lik görüntü sensörü geliştiriyor
U
4 yıl
General
Konu Sahibi



Teknoloji devi Samsung'un, amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılmak üzere Nonacell teknolojisine dayalı, 150MP'lik çözünürlük sunan bir görüntü sensörü üzerinde çalıştığı bildirildi.



Ayrıca Bkz.Redmi Note 9S'in tanıtılacağı tarih belli oldu



İlk müşteri Xiaomi olabilir



Şirketin geliştirdiği 150MP'lik sensörün, düşük ışıkta parlak fotoğraflar çekilmesini sağlayan Nonacell teknolojisi üzerine kurulacağı öne sürülüyor. Samsung 2017 yılında 2x2 piksel grupları oluşturan Tetracell teknolojisini tanıtmıştı. Tetracell'in gelişmiş bir versiyonu Nonacell teknolojisinin ise 3x3 piksellik gruplar oluşturarak Tetracell teknolojisine kıyasla iki kattan daha fazla ışık yakaladığı belirtilmiş.





Samsung, geliştirdiği bu 150MP'lik görüntü sensörünü sadece kendi cihazları için kullanmayacak. Sızan bilgilere göre şirketin ilk müşterilerinden biri Xiaomi olacak ve sensör Oppo, Vivo gibi diğer Çinli şirketlerin cihazlarında da kullanılacak. 150MP'lik görüntü sensörü ile gelmesi beklenen akıllı telefonların ise 2020 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Samsung ise bu teknolojiyi yeni Galxy S modellerinde kullanabilir.


 Haberi Portalda Gör

Harika bir haber zaten dünyanın sonu geliyor yüksek çözünürlüklü hatıralar bırakırız.
Yoruma Git
epstemolojk_kopus - 4 yıl +11
Bunlar hep kullanıcıların cahilliğinden kaynaklanıyor.

108 mp diye çıkardıkları sensör gerçekte efektif olarak kaç mp çekiyor? 3x3 şeklinde her 9 pikseli tek piksel şeklind...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Bloodin - 4 yıl +10
Gerçek 108 MP çözünürlük olduğu gibi gerçek 150 MP çözünürlükte olacaktır.
Yoruma Git
serhat.cinar - 4 yıl +6