Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
109
Cevap
6776
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Sağ Şeritte Mazotu Biten Araca Arkadan Vurma (5. sayfa)
S
9 yıl
Binbaşı

geçmiş olsun.Siz şükredin adama birşey olmamış.Bu arada kim eksiliyor bu yorumları?



B
9 yıl
Yarbay

Bu çok iyiymiş yahu bende alayım araca.




Bu mesajda bahsedilenler: @yolcum
B
9 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun canınıza ve ya karşı tarafın canına bir şey olmamış şükürler olsun.

Gelişmelerden haberdar edin bizi de bilgilenelim. Bu arada arabanızın markası neydi ki aracınız güvenliymiş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 20 Ocak 2015; 7:44:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

nasıl bir mantık var sende? sağ şeride geçmiş adam mazotu bittiği için yakmış dörtlüsünü.. tabi uyarı levhasını koymamış orası ayrı mesele

işin tuhaf kısmı koskoca dörtlüsü yanan minibüsü görmedin o ufacık şey mi seni kurtaracak.. belli ki hızlıydın duramadın..

herkesin başına gelebilir mazot bitmesi önemli olan trafiğin akışını bozmayacak şekilde durarak uyarı vermesidir..

bu ve benzeri yorumlara katılmıyorum sonuçta bir levha vs. koysaydı çarpan arkadaş önce ona çarpar daha önce fark eder ve minibüse çarpmadan durabilirdi..



T
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Durum: 28 / Sayfa: 23 'de açıkça beyan ediliyor. Teşekkürler.




< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @etkinus
R
9 yıl
Yarbay

hatalı sağlama mı yaptınız?

Ek olarak; insan 20-30 metre geriye bir uyarı felan koyar. Ben bu tip bir olayda kazaya çok yaklaşmıştım. Hava kararsa ne yapacaksın??

Adam çekmiş sağa ne dörtlü var ne de bir şey. Daha beteri de var böyle....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 20 Ocak 2015; 17:45:37 >

A
9 yıl
Yarbay

Bozulan aracı emniyet şeridine en kısa sürede çekmek ve gerekli önlemleri almak sürücü mesuliyetindedir.

Karayolları kanununda açıkça yazar.

Mesela bu sabah bir tane tır lastik koparmış.Adamın iki lastiği patlamış.Aracı sağa çekmiş.

Reflektör koymuş.Kopan lastiği de alıp kenara getirmişti.

Size %50, master sürücüsüne %50 verilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

Ben tırı örnek verdim sadece.

Karayolları kanununda araç bozulursa, en hızlı şekilde emniyet şeridine çekme sorumluluğu var sürücünün.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yolcum
S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Adam tutanaga " dortlulerimi yaktim, arabanin arkasina reflektor koymak icin inecekken siddetli bir sekilde sarsinti oldu, kendime gelip inip baktigimda aracima, arkadan gelen bir aracin carpip, aracima maddi hasar verdigini gordum. "

Seklinde yazarsa gecmis olsun 8/8 siz kusurlusunuz.

Aractan tam inerken vursa ön camdan dışarı çıkardı yemezler o yalanı.

Vitese takip el frenini cekip dortluyu yakip emniyet kemerini daha cikartmamistir.

Laf olsun diye yaziyorsunuz.

Ayrica tutanakta dikkatim dagildigi icin yazmis. Bu durumlarda gordum frene bastim arac durmadi yazinca daha ilimli yaklasiliyor olaya. Konuyu acan arkadas ipini kendisi cekmis.

ayrıyetten gerçekte işleyen fizik kurallarına göre birisine arkadan çarpıldığı zaman şöför ön camdan çıkmaz aksine koltuğa daha da yaslanır yani çıkması imkansız

Evet dediginiz gibi bu da olayin fiziksel yorumu ama bunu yazinca anlamasi kolaylasacak mi bilemedigimden hic girmedim bu konuya. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Yarbay

öncelikle geçmiş olsun hocam.

sorunuzun cevabı malesef ikinizde kusurlusunuz.
sizinki adı belli arkadan çarpmışsınız (karayolları trafik kanunu asli kusurlardan 84 d maddesi)
diğeri ise karayolları trafik yönetmeliği 135. maddesine göre arıza vb durumlarda gerekli önlemleri almak zorunda. alınacak önlemler aşağıdaki gibidir.

Teknik arıza, kayma, yolda ani olarak meydana gelen bir bozukluk veya heyelan, yükün koyması ve düşmesi ve benzeri gibi mecburi hallerin yerleşim birimleri dışındaki karayolu taşıt yolu üzerinde meydana geldiği takdirde; araç sürücüleri, bütün imkanlarını kullanacak hareket ettirme, itme ve benzeri şekil ve surette, araçlarını karayolu dışına, bu mümkün olmaz ise bankette, bu da mümkün değilse taşıt yolunun en sağ kenarına almak ve her durumda yol, hava ve trafik şartları ile gece ve gündüz olmasına göre,-gerekli güvenlik ve uyarı tedbirlerini almakla yükümlüdürler.

Herhangi bir arıza veya trafik kazası sebebiyle karayolunda kalan araçların kurallara uygun olarak işaretlenmesi gerekir. Arızalı araç sürücüleri aşağıdaki tedbirler alınıncaya kadar, dörtlü ikaz lambalarını yakmak ve bu sırada duraklama ve park etmedeki bütün tedbirleri almak, zorundadırlar.


Yol, hava ve trafik durumu ile gece ve gündüz oluşuna göre, nizami park ve kuyruk ışıkları -yakılmadığı, veya yakılması durumunda dahi 150 metre mesafeden diğer araç sürücüleri tarafından açıkça görülemediği durumlarda.

Arızalanan aracın ön ve arkasına uygun yerlere diğer araç sürücülerinin 150 metre mesafeden açıkça görebilecekleri şekilde birer kırmızı yansıtıcı (Reflektör) veya kırmızı ışıklı cihaz konulacaktır.


Reflektör, kırmızı ışık yansıtacak. Bir kenarı 45 cm eşkenar üçgen şeklinde, her kenarında 5 cm genişliğinde ışık yansıtan yüzey olacak. Ayak yapısı gelip geçen araçların rüzgarından devrilmeyecek nitelikte olacaktır.

Arızalı araç dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde ise; kırmızı ışık veya yansıtıcı cihaz, aracın ön ve arkasında en öz 30 metre mesafe olacak ve diğer araç sürücüleri tarafından en az 150 metre mesafeden görülecek şekilde konulacaktır.

düzeltme: önceki sayfada cevap verilmiş kusura bakmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 21 Ocak 2015; 0:46:16 >

E
9 yıl
Binbaşı

Karayolunda Bozulup Kalan Araçlar
Madde 135- Herhangi bir arıza veya trafik kazası nedeniyle karayolunda sürülemeyecek araçlar için aşağıdaki esas ve usuller uygulanır.
a) Durumlarına göre bozulan araçlar için parketme ve duraklamada alınacak önlemlerden gerekli olanlar uygulanmakla birlikte;
1) Yol, hava ve trafik durumu ile gece ve gündüz oluşuna göre nizami park ve kuyruk ışıkları yakılmadığı, yakılamadığı veya yakılması halinde dahi 150 metre mesafeden diğer araç sürücüleri tarafından açıkça görülemediği takdirde, bozulan aracın ön ve arkasına uygun yerlere diğer araç sürücülerinin 150 metre mesafeden açıkça görebilecekleri şekilde birer kırmızı yansıtıcı veya kırmızı ışıklı cihaz konulması,
2) Dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının aracın ön ve arkasında en az 30’ar metre mesafede olacak ve diğer araç sürücüleri tarafından en az 150 metreden açıkça görülebilecek şekilde yerleştirilmesi,
3) Otobüs, kamyon ve çekicilerin karayolu üzerinde arıza ve uzun süreli bırakılması halinde, normal hava şartlarında en az 150 metreden net olarak görülebilecek şekilde 150x25 cm. ebadında Avrupa Topluluğu Direktifleri ve Avrupa Ekonomik Komisyonu Regülasyonlarından ECE 70’deki teknik şartlara uygun engel işaretinin konulması,
Mecburidir.
b) Bozulan araç, tehlikeli madde taşıyorsa her durumda kırmızı ışıklı cihaz kullanacak ve devamlı şekilde başında beklenmek suretiyle gözetim altında bulundurulacaktır.
Yukarıda belirtilen tedbirlerin alınması tamamlanıncaya kadar araçta acil uyarı (dörtlü ikaz) lambaları varsa bu lambaları veya dönüş lambaları birlikte yakılabiliyorsa bunların yakılması mecburidir.


http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=trafik



C
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Dörtlüleri yakması uyarı değil mi ??

Adamın gittiğini de bilmiyoruz o mesajdan ki , gayet doğal gidebilir. Önemli olan sağ şeritte trafiği aksatmayacak şekilde durması ve bir şekilde ikaz vermesi.
Dörtlü sinyallerin amacı da budur.. Reflektör ve diğer uyarı işaretleri de olmalı ama olamayabilir de... Dörtlülerin yanması ve trafiği engellemeyecek şekilde sağ şeritte olması yeterli görülebilir.

Misal; Trafikte tek başıma giderken kalbim sıkıştı. Sağa çektim, dörtlüleri yakıp durdum. Telefonla ambulans çağırdım, aldılar hastaneye götürdüler.. İnip reflektör koymakla mı uğraşacağım. Yada hastaneye gidemem trafiğin akışını ayarlamam lazım mı diyeceğim sağlık personeline...

Yada cep telefonum çaldı, sağa çekip emniyet şeridine girdim, dörtlüleri yakıp konuşmaya başladım. Ne yani, inip 30 m. geriye reflektör de mi koymalıyım telefonu açmadan önce ??

Yok öyle birşey..

Uzun süreli durmalarda, aracı terk etme durumlarında reflektör ve diğer uyarıcılarında konması iyi olur tabi ama, bu olayda arkadan vuran arkadaşı hiçbirşey kurtarmaz..



Sürekli yanlış analojiler

1. Aracın 150 metreden görüldüğünü nereden bildiniz e ben söyleyeyim bilemezsiniz ki bence görülmüyordur da ama ben de bilemem

polis de hiç bir zaman 150 metreye gidip de görülüyor mu diye bakmaz reflektöre bakar

2. Bu vakada kalp krizi var mı yok
Olsaydı bile kalp krizi geçiren haklıdır diye bir şey yok ne alaka kalp krizi geçiren kişi hata yapıp size vursa haklısın mı diyeceksiniz

3. Telefonla konuşmak için emniyet şeridine çekmek başka bir şey trafiğin ortasında durmak başka birşey burada emniyet şeridinde değil iki şeritli yolda sağ şerit söz konusu. Bir şeritte durup telefonla konuşuyor musunuz Allasen örnekler yine uyuşmuyor

4. Reflektör olsa arkadaş bu reflektörü görmese bile tangır tungur çarpar ve durabilirdi.

Bunun dışında dalgınlığıma geldi yazması konusunda bence de hatalı fakat tedbirlerin alınmaması da kusurdur net konuyu farklı yönlere çekmeye gerek yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Ocak 2015; 0:28:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: serkanarch

hocam koca aracı görmemişsin, uyarı levhasını mı göreceksin allah aşkına

Uyarı levhasını süs olsun diye mi koyuyorlar? Bu nasıl bir mantık yahu? Uyarı levhası olsaydı aracı daha erken fark edecekti, çarpmayacaktı belki.



!
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE


quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Adam tutanaga " dortlulerimi yaktim, arabanin arkasina reflektor koymak icin inecekken siddetli bir sekilde sarsinti oldu, kendime gelip inip baktigimda aracima, arkadan gelen bir aracin carpip, aracima maddi hasar verdigini gordum. "

Seklinde yazarsa gecmis olsun 8/8 siz kusurlusunuz.

Aractan tam inerken vursa ön camdan dışarı çıkardı yemezler o yalanı.

Vitese takip el frenini cekip dortluyu yakip emniyet kemerini daha cikartmamistir.

Laf olsun diye yaziyorsunuz.

Ayrica tutanakta dikkatim dagildigi icin yazmis. Bu durumlarda gordum frene bastim arac durmadi yazinca daha ilimli yaklasiliyor olaya. Konuyu acan arkadas ipini kendisi cekmis.

Laf olsun diye yazan sizsiniz.dediginiz gibi olsa bile arkadan o siddetle carptiginda sofor fazlasiyla zarar gorur , cunku tutunmuyor kazayi beklemiyor o arada.

oyle osa bile kaza raporlarinda emniyet kemerinin gerildigi vs hersey cikar meydana.o kadar basit degil o isler yok inerken vurdu hasar verdigini gordum falan.

Askerligimi su anda jandarma olarak Canakkale Kucukkuyu da yapiyorum. Yaklasik 20 30 tane trafik kazasi olayi bizim mintikada gerceklesti. Aractan ceset cikarttigim oldu, olum haberi verdik. Ne jandarma trafik nede normal trafik birak kemer gergisinin sikistigini arabanin icine bile bakmazlar.

Ilk defa arkadan vurulan arabanin soforunun on camdan firladigini senden duydum.

Lutfen devam etmeyin alakasiz yazilara.

1.Arac perte ciktiginda soforde agir yaralanma vs olursa bal gibide bakilir.O anda bakilmayabilir ama sonradan illaki bakilir.

2. On camdan cikma lafin gelisiydi ama belli bir suratte arkadan vururlarsa kemer takili deilse on cama kafani cok rahat vurursun. Arkadan vuruldugu sirada geriye yaslanirsin ama sonra ileri dogruda itme meydana gelir.koltuga yaslanip kalmiyorsun.sirf bununla ilgili kac defa kamu spotu gibi videolar yayinlandi hic mi denk gelmediniz hayret..

Alakasiz yazi falan yok ortada.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 21 Ocak 2015; 11:20:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Dalgınlığıma geldi yazarak biraz kaybettiniz

Trafiği güvene almayı önemsiz zanneden arkadaşlar var burada paragraflar dollusu klişeler yazmanız gerçekleri değiştirmez trafiği güvene almak mecburidir

En az 30 metre geriye 150 metreden görülecek şekilde reflektör koymak zorunludur istiyorsanız zorunlunun tanımına bir bakın

Renç Koçibey ismini de aratın bizim kuşak bilir trafik güvenliğini sağlamamış bir araç yüzünden efsane şöför hayatını kaybetti burada hala zorunlu kurallardan bihaber olan kişiler masallar yazıyor

Arıza yapan araç en az 30 metre geriye reflektörünü koysa bir reflektör masrafıyla kurtarılırdı bence





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Ocak 2015; 23:02:07 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Polis çağırılırsa geliyor
Tutanak tutmayı reddetti eşimin aracına çarpan bir araç ve polis çağırdı. Polis geldi tutanak tutulmasına yardım etti. Tutmayan adama da kızdı ama geldi ve tedbirleri zorla aldırttı ceza da yazdı. Fakat gidip 150 metreden görülüyor mu acaba diye gidip de ölçmedi. Araca baktı reflector koymamışsın dedi diğer araca cezayı patlattı.
Demek istediğim oydu. Polis öncelikle kaza güvenliği sağlanmış mı bakar. Onda da reflektöre bakıyor. Sizin çirkin üslubunuz da bu gerçeği değiştirmiyor. Haklı çıkmak için gereksiz şeyler yazan ben değilim. Güvenlik sağlamak esastır ve önemlidir. Değilmiş gibi yazıp duruyorsunuz. Çok da kötü örnek oluyor.

Polis konusunda bilgilendirebildiysem ne mutlu.

Ben yazdıklarımda en çok emniyet tedbirlerini almanın önemini yazdım

Arkadaş tedbirlerini almadığını söylemiş diğer aracın. Siz bundan ne anlamadınız ben de onu anlamadım. Muhtemelen trafiği yönlendirmediğini, reflektörünü koymadığı anlaşılır.

Geçmiş olsun deyip geçeyim ayrı

geçmiş olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Ocak 2015; 21:19:04 >


Bu mesajda bahsedilenler: @yolcum
C
9 yıl
Yarbay

Polis gelirse reflektör konup konmadığına bakar lafımdan bir paragraf alakasız sonuç ve hakaret çıkarmış
Birisi de imza atmış

İşin komiği polis gelirse reflektör konup konmadığına bakar gelir se ise if then



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

!
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: CLA28

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Dörtlüleri yakması uyarı değil mi ??

Adamın gittiğini de bilmiyoruz o mesajdan ki , gayet doğal gidebilir. Önemli olan sağ şeritte trafiği aksatmayacak şekilde durması ve bir şekilde ikaz vermesi.
Dörtlü sinyallerin amacı da budur.. Reflektör ve diğer uyarı işaretleri de olmalı ama olamayabilir de... Dörtlülerin yanması ve trafiği engellemeyecek şekilde sağ şeritte olması yeterli görülebilir.

Misal; Trafikte tek başıma giderken kalbim sıkıştı. Sağa çektim, dörtlüleri yakıp durdum. Telefonla ambulans çağırdım, aldılar hastaneye götürdüler.. İnip reflektör koymakla mı uğraşacağım. Yada hastaneye gidemem trafiğin akışını ayarlamam lazım mı diyeceğim sağlık personeline...

Yada cep telefonum çaldı, sağa çekip emniyet şeridine girdim, dörtlüleri yakıp konuşmaya başladım. Ne yani, inip 30 m. geriye reflektör de mi koymalıyım telefonu açmadan önce ??

Yok öyle birşey..

Uzun süreli durmalarda, aracı terk etme durumlarında reflektör ve diğer uyarıcılarında konması iyi olur tabi ama, bu olayda arkadan vuran arkadaşı hiçbirşey kurtarmaz..



KOnu sahibinin mesajı gayet acık ve net.2 şeritli yolda sağ şeride azotu bittiği için dörtlüleri yakıp bekliyor.hareket halinde falan değil yani.

Dörtlüler elbette uyarı ama tek başına yeterli değil.Dörtlülerin amacı oysa Uyarı levhaları süs olsun diye arabalarda beklemiyor.O levhaların amacı da arkadan gelen trafiği uyarmak ve trafiğin güvenliğini sağlamaktır.Olmayabilir diye birşey yok.Bu durumda kullanılmayacakta ne zaman kullanılacak peki ? Yok öyle birşey..

Verdiğiniz örnek çok saçma.Sağlık durumuyla bu durum bir mi ? Kaza olursa kaydınız var hastaneye gitmişsiniz zaten.Yukarıda ki olayla tamamen alakasız bir örnek sizinkisi.

Ayrıca emniyet şeridi arıza halleri ve acil durumlar dışında duraklama yapılacak bir yer değil.

Tekrar söylüyorum arkaddan vuran suçsuz demiyorum ama vurduğu kişi de gerekli önlemleri almadığı için kusurlu tarafı olur.

Ortalığı kızıştırmayı ne kadar da seversiniz. Bikere yazdıklarınla son cümlen birbirini tutmuyor , adamın suçsuzluğundan bahsediyorsun sonra suçlu diyorsun bu bir. İkincisi emniyet şeridi acil durumlar dışında duraklama yapılacak bir yer değil yazmışsın. Arabanın yakıtı bitmişse nasıl gidebilir? Adam bilerek işgal etmiyorki şeridi. Sizdeki nasıl bir kafa?

Ya sen ne saçmalıyorsun allah askına ? Daha okuğunu anlamaktan acizsin birde bana laf yetiştirmeye çalışıyorsun.Ortalığı kızıştıran sensin bir kere ben değil.

Ben en başta dedim arkadan vuran suçlu diye ama bütün kabahat bence arkadan vuranda değil diyorum.

Arkadaş orada emniyet şeridinde durup telefonla konuşmaktan bahsetmiş bende ona acil durumlar dışında durulacak yer değil dedim.Aracın yakıtı bitmesi acil durum zaten aksini mi iddia ettim ? NErede yazmışım eminyet şeridine parketme yakıtın biterse diye ? hadı cıakr koy önüme.

Sen neyin kafasını yaşıyorsun önce onu söyle bakalım ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
!
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fordmustanggt2005

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE


quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Arkadan vuran suçludur..

Sağ şeritte arıza yapan, duran araca vuran suçludur..

Sağ şeritte duran, dörtlüleri yakarak uyarı veren bir araca vuran (hemde frensiz bodoslama) vuran suçludur..


Sonuç : % 100 suçlusun..


( Üstteki durumla kendi durumunu karıştırma. Part etmenin yasak olduğu özel yerlerle (otobüs durağı vs. ) alakası yok senin durumunun. )


Hocam uyari levhalari koymasi gerekmez mi ? Aracin basinda durarak arkadan gelen trafigin guvenligini saglamak gerekmez mi ? Dortluleri yakip gitmek alinan onlemi ifade etmez.Yanlis mi dusunuyorum ?

Tam o anda mazotu bitse ve adam daha arabadan inemeden arkadan vursalar ne olacak?
Takip mesafesi denecek.
Artık 8/8 olayı da kalkıp %0-50-100 olayı geldiğine göre %100 arkadan vuran suçlu.

Ben arkadan vuran sucsuz demiyorum.Varsayimla yola cikamazsiniz burada.

Adamin mazotu bitmis terketmis araci.Ama geriye belli bir mesafeye uyari levhalari KOYMAK ZORUNDA.Arkadam gelen kisiler uzaktan dortluleri goremeyebilir bu cok normal.

Zaten takip mesafesi onde seyir halinde ki aracla araya koyulan measfedir.Burada takip meaafesi ile ilgili bir durum yok.Araciniz yolda kaldiysa geriden gelen trafigi uyari levhalariyla uyarmak gerekir.Su olsun diye durmuyorlar arabada.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
9 yıl
Yarbay

Abi bu forumdaki insanların zihniyeti anlamıyorum ya. Adam bir kaza yapmış ölümden dönmüş o can havliyle ne olur diye soruyor yok sen reflektörü görmemişsindir yok dikkat etmemişsindir yok öyledir yok böyledir azarlar gibi bir tavırla illa adamı suçlu çıkarınca elinize ne geçecek? Düşüncenizi söyleyip geçmiş olsun diyin bitsin. Ben eğer yolda emniyet şeridi yoksa ve gerekli güvenlik önlemi alınmamışsa suçun tamamen arkadaşa verileceğini sanmıyorum. Herkes arkadan vuran suçludur kafasıyla yazmış ama bu kural trafikte seyir halindeki araçlar arasında geçerli olur. Takip mesafesi mantığıdır. Olmadık yerde duran araca vurmanın arkası önü olmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >