A

Yarbay
23 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
29 üye
Görüntülenme (?)
346 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Faber Castell Sırt Çantası (Amazon - 47.80TL)
Ürün çok kaliteli durmuyor ama fiyatı uygun geldiği için aldım.

https://www.amazon.com.tr/dp/B07CP9PZT3/
A
4 yıl
gumrukihale.com - gumrukihalesi.com - gumrukihaleleri.com
gumrukihale.com - gumrukihalesi.com - gumrukihaleleri.com domain alan adları satılıktır.

Merhaba,

gumrukihale.com - gumrukihalesi.com - gumrukihaleleri.com domain alan adları satılıktır.

Gümrük ürünlerinin satışı, gümrük müşavirliği hizmetleri ve gümrük ihalelerine yönelik aracılık, gümrükten satılan araçları için proje çizimi gibi hizmetlerin reklamını için kullanılabilir.

Gümrük ihaleleri ile ilgili haber sitelerinde düzenli olarak haber yapıldığı için de kendi kendine reklamı yapan bir alan adıdır. Aynı zamanda toplumda uygun fiyatlı olarak lanse edilmesi nedeniyle gümrük ihaleleri ciddi ilgi çekmektedir. Gerçi halihazırda bu alanda çalışma yapmak isteyen kişiler ihalelere ve gümrük ürünlerine artan ilginin farkındadır.

Gümrük İhalelerine ilgi olup olmadığını araştırmak isterseniz. Facebook'da söz konusu ihaleler hakkında açılan grupları ve sayfaları inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

İleride yatırım amaçlı icra satış siteleri tarzı siteleri gümrük ihalelerine uygulamak adına da güzel bir yatırım olabilir.

PM ya da sahibinden ilanı üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-domain-hosting-yazilim-gumruk-icin-jenerik-domain-gumrukihale.com-853956168/detay/
A
4 yıl
2020 Macbook Air i3 alınır mı? (Alternatif tercih: Huawei Matebook D15)
Merhaba,

Macbook Air 2020'nin İ3 versiyonunu almayı düşünüyorum. Eğitim indirimi olduğu için bu modeli düşünüyorum.

Beklentilerim:
- Uzun Ömürlü Olsun
- Pil Süresi
- Mail,word, pdf çevirme gibi işlemleri yaparken bana bir sıkıntı çıkarmsın. En azından Adobe Acrobat X Pro'yu rahatlıkla çalıştırsın istiyorum.

Şarj süresi olarak beklentim arkada müzik falan dinlerken yukarıda saydığım işlemleri de yaptığımda beni 4-5 saat götürebilsin.

Burada sorma sebebim ise Youtube'da ve diğer sitelerde yapılan incelemelerde İ5 li versiyon incelenediği için İ3 versiyonu ile ilgili bir bilgiye ulaşamam. Çoğu aışveriş sitesinde de iyi-süperden öteye giden yorumlar görememiş olmam.

Bu modeli kullanım fikir verebilecek olan var mı?

Bu modele alternatif olarak rakibi olmadığını bilmekle beraber fiyatı yaklaşık 3000 TL daha uygun olan Huawei D15'i düşünüyorum ama şarj süresi olarak beklentimi maalesef karşılamıyor. Çünkü yoğun kullanımda online kamera açık sınavlarımda bazen süreler 3-4 saati bulabiliyor.
A
6 yıl
Mobil eds varken kırmızıda geçmek
A
7 yıl
Skechers GLIDES- ADAMANT (Sadece 45 numara) 134.50 TL
Skechers modellerine bakarken gördüm.Sadece 45 numara var ellerinde ben 44 numara giydiğim için alamadım.Bu arada 44 giyiyorum 45 de olur diyen var ise internette kalıp olarak normal skechers modellerinden biraz daha büyük olduğu söyleniyor.
https://www.skechers.com.tr/glides-adamant-64597-nvy
A
7 yıl
Satılık Domain Kargolasana.com
Domain:kargolasana.com

Firma: godaddy.com

Sona erme tarihi: 4/11/2018

Domain aktarımı: Godaddy üzerinden yapılacaktır.

Ödeme işi havale yoluyla Enpara ya da İş Bankasından olacaktır.

İstediğim fiyat 300 TL idir.Ama tekliflere de açığım.

Proje değişikliği nedeniyle satılıktır.
A
8 yıl
Dünden Bugüne Dizel Motor İçin Ödene Fark
Zamanında kendi blogum için B sınıfında dizel farkı ile otomatik vites farkının ne kadar olduğunu araştırmıştım.Aynı zamanda bu forumda marka bazında otomatik vites ve dizel farklarını incelemiştim.O zamanki yazılarımdan bulduğum dizel - benzinli farkı aşağıdaki gibi:

26.06.2015 ayında VW Polo için istenen dizel farkı 10400 TL imiş.Bugün Polo'da dizel için ödenen fark 15100TL.Yani toplam fark 4700 TL.

26.06.2015 tarihinde Euro kuru: 2.98 TL (10400 = 3490 Euro)

17.09.2016 tarihinde Euro kuru: 3.32 TL ( 15100 TL = 4548 Euro)

Not: Polo'yu tercih etme sebebim sınıfı için referans bir model tercih edilebilecek olması.Bir de aynı donanım baz alınarak dizel-benzinli farkı hesaplanmıştır.)

Dünden bugüne artan dizel-benzinli farkı için ne düşünüyorsunuz?

< Resime gitmek için tıklayın >
A
8 yıl
Bas Gaza!
Sizlere ''Bas Gaza!'' başlıklı yazımda Türkiye Cumhuriyeti'nin 2015 Devlet Bütçesi gelirlerinden yaralanarak motorlu araç kullanıcılarını az da olsa elimden geldiğince aydınlatmak istedim.Öncelikle motorlu araç kullanıcısı bir bireyin ödediği başlıca vergi kalemlerine şöyle bir bakalım.
1-Motorlu Taşıtlar Vergisi
2-Motorlu Taşıt Araçlarına İlişkin ÖTV
3-Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin ÖTV
Bildiğiniz gibi bir motorlu araç alırken bu üç vergi haricinde KDV, gümrük vergisi , eğitime katkı payı gibi bir çok vergiyi ödemek zorunda kalıyoruz.Ama biz bu yazımıda sadece bu üç vergi üstünden konuşacağız.
Öncelikle MTV yani motorlu taşıtlar vergisi ile başlarsak. 2015 yılında toplanan MTV miktarı 8.983.898.000 TL bu da 2015 yılı devlet bütçe gelirlerinin %1.93 üne denk geliyor.
Bu bir kenarda dursun bir de 2015 yılında motorlu taşıtlardan alınan vergi miktarına bakalım. 2015 yılı içerisinde motorlu taşıt araçlarına alişkin ÖTV adı altında toplanan ÖTV miktarı 17.068.872.000 TL bu da 2015 yılı devlet bütçe gelirlerinin %3.67 sine denk geliyor.
Petrol ve doğalgaz ürünlerine ilişkin ÖTV'ye geldiğimizde ise öncelikle şunu belirtmek gerekiyor.Kullanılan petrol ve doğalgaz ürünlerinin tamamı ulaşım için kullanılmıyor.TUİK verilerine göre akaryakıtın %11'i ulaşım araçlarına kullanılıyor.Ama şu da var.Petrol kullanılarak üretilen son ürün ihraç edildiği zamanda ÖTV iadesi yapılıyor.Böyle birçok istisna var.Bu nedenle biz ne kadar Petrol ve doğalgaz ürünlerine ilişkin ÖTV'in %11'ini alsakta aslında ÖTV gelir içerisinde motorlu taşıt kullanıcılarının cebinden çıkan miktar gelirin büyük bir kısmını oluşturuyor.Biz bunu bilemeyeceğimiz için sadece %11 lik kısmını değerlendirmemiz içerisine alıyoruz.O da yaklaşık 5.662.908.350TL yapıyor.Bütçe gelirinin yaklaşık %1.21'ine denk geliyor.
Kısaca sırf ÖTV ve MTV açısından baktığımızda Türkiye'nin yıllık bütçesinin %6.81'ini motorlu araç kullanıcıları oluşturuyor.Kısaca Türkiye'nin %6.8 ine araç kullanıcıları bakıyor diyebiliriz.Şimdi ''Adamlar yol yapıyor'' diyen kardeşime sesleniyorum.Karayolları Genel Müdürlüğünün 2015 yılı içerisinde harcadığı para 7.246.304.000TL bu da genel bütçenin %1.52 si yapıyor.Ha üstüne aldıkları paradan söz etmiyorum.Üstüne diyeceksiniz belediyeler de yol yapıyor.Yapıyor da hayrına mı yapıyor? Sokağına asfalt attığı vatandaştan asfalt parası alıyor.Ha bir de üstüne kestikleri trafik cezalarından elde ettikleri gelirden söz etmiyorum bile.Köprü yapıyorlar diyen kardeşime tek sözüm var.Köprüyü yap,işlet,devret modeli ile yapıyorlar.Onun parasını da vatandaş ödüyor.Kısaca vatandaştan hem yol yapıcaz diye para alıp , vatandaşın parası ile yaptırdıkları yolu vatandaşa para ile kullandırtıyorlar.Bu da yetmiyor.O yolun reklamını da vatandaşın cebinden çıkan para ile yine vatandaşa yapıyorlar.Kısaca vatandaşın parası ile vatandaşa reklam yapıyorlar.

Kısaca devlet büyüklerimiz diyor ki ''Bas Gaza Aşkım Bas Gaza 2023 yakın kim tutar seni bas gaza.''

Kaynakça:

http://www.gib.gov.tr/
http://www.tuik.gov.tr/

Not: Yazıyı sosyal medyada ve diğer forumlarda paylaşmak isteyenler.Nickimi belirterek istediği yerde paylaşabilir.
Forum Donanım Haber : Automobilista
Otopark.com Forum: kutu149
A
8 yıl
Sportoto Paylaşımı
Arkadaşlar iddia bölümünde hatta internette düzgün bir sportoto kuponu paylaşan bir mecra bulamadım.Futbol bilgime de en azından alın kupon bu diyecek kadar güvenmediğimden burada haftalık maçlar hakkında yorum yapabilir ve kendi kuponlarımızı burada paylaşabiliriz.

Bir de şu var.İddia'ya göre bakınca daha karlı olabilir.Sonuçta 25 kuruşa 15 maçı 12 sistem ile oynadığınızı düşünebilirsiniz.Güzel bir sistem oturtarak en kötü yatırdığımız paraları geri kazabilme ihtimaliniz yüksek.

Bu haftaki Sportoto Maçları:

< Resime gitmek için tıklayın >
A
8 yıl
YGS-LYS Geometri Soru Bankası Önerisi
Arkadaşlar Geometri Soru Bankası arıyor.Hedefim 30 'da 30 diyeyim.Sebebi çok zeki olmama güvenmem vs. değil.Geometriyi seviyorum.O nedenle çalışırken sıkılmıyorum da.Bu sebeple diğer derslere oranlara daha rahat çalışıyorum.Ama bir soruyu çözemediğim zaman ciddi ciddi kafaya takdığımdan mümkünse çözümli olmasını istiyorum.

Şu an Karekök YGS-LYS 1 denen kitapta üçgenleri bitirdim denebilir.

Aklımda Birey C almak var.Ama acaba gereksiz zor mu olur? Kendimi boşu boşuna yorar mıyım? diye düşünüyorum.Öncelikle Birey alacaksam B mi alayım? C mi?

Ondan sonra Birey dışında çözümlü hangi kaynakları önerirsiniz?

Bunlara ek çözümsüz olarak soru bankası öneriniz ne?

Fem Beyaz Geometri Soru Bankasını alsam nasıl olur? Konu anlatımı almayı düşünmüyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.