Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
29
Cevap
10726
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Saçı Sabunla Yıkamak Dökülmeyi Engeller mi? (2. sayfa)
O
5 yıl
Yarbay

Saç dökülecekse dökülür, yoksa dökülmez. Ne yaparsanız yapın, çözümü yok bunun

Bizimkiler yıllarca yok jöle sürme yok bilmemne yapma dediler, boş...

Dayım, dedem keldi, babam ve onun babası olan dedem ise noel baba gibi bembeyaz ama yerinde saçlar. Ben de onlara çekmişim ki 40 yaşıma yaklaşırken normal sayılabilecek seyrelmeler varken, kel kalmadım, bu saatten sonra da kalmam herhalde. Çok erken dökülüyor çünkü saçlar eğer dökülecekse.



P
5 yıl
Onbaşı

Uzun zaman önce Johnson'ın mı Nivea'nın mı tam hatırlamıyorum bir şampuanını kullanmıştım, bir markette uygun fiyata görmüştüm ve birkaç tane satın almıştım, sahtemiydi neydi bilmiyorum ama saçlarımı o kadar çok döktü ki, o günden sonra sabuna döndüm.

Ben çok uzun zamandır zeytinyağlı sabunla yıkarım saçlarımı, saçlarım kalın telli olduğundan saçlarımı fırça gibi sert yapması dışında bir sorunum yok.

Ancak saçın döküleceği varsa dökülür, genetik olarak yatkınsan ne yaparsan yap dökülür bence, kullandığın şampuan sadece dökülmesini yavaşlatabilir.



T
5 yıl
Yarbay

bu şampuan nasıl ekşide çok met etmişler alalım mı

https://www.hepsiburada.com/sampuanlar-c-26012282



L
5 yıl
Yüzbaşı

Önümüzdeki yıllarda saç klonlama gelsede böyle şeyleri dert etmesek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam saçın dökülmesi birçok nedene bağlıdır.Genetik,psikolojik,stres,saçı hor kullanmak vs...Bunların arasında eğer saçlarınız genetik nedenlerden dolayı dökülüyorsa yapılacak hiçbirşey yoktur.İstediğiniz kadar şampuan ya da sabun deneyin o saç dökülür.Ancak dökülmesini belki geciktirirsiniz o kadar.Onun dışında genetik saç dökülmesinden sonra karşınıza üç seçenek çıkar.Ya kelliği kabulleneceksiniz,ya saç ekimi yapacaksınız ya da protez saç taktıracaksınız.

Benim de saçlarım dökülüyor.Üstelik saçlarım baya bir uzun.Toplanacak kadar uzun yani.2011 yılından beri böyle.Son bir yıldır saçlarım aşırı derecede döküldü.Öyle ki saçlarımı topladığım da bu başımın arka tarafı açık kalıyor,beyaz deri gözüküyor.Önler desen geriye doğru bir çekilme var.Bunun sonucunda ben de ''Ne yapabilirim?'' diye düşünmeye başladım.Doktora gitsem bana %100 ''Sen de genetik saç dökülme var'' diyeceği için hiç doktora gitmedim.Oturdum bu saç neden dökülüyor diye düşünmeye başladım.En sonunda da nedenini buldum.

Saçlarım uzun olduğu için her gün saçlarımı yıkardım.Hatta sokaktan geldiğim zaman tekrar saçlarımı yıkardım.Yani neredeyse her gün saçlarımı iki kere bol şampuan ile yıkardım.Havlu ile çok sert bir şekilde başımı kurulardım.Sonrasında da kurutma makinesi ile tam da saç diplerine vuracak şekilde çok sert bir şekilde saçlarımı kurulardım.Tarak ile de hiç özen göstermeden bodoslama saçlarımı tarardım.Her saç taradığımda tarakta tutam tutam saçlar olurdu lakin saçlar o kadar gürdü ki önemsemezdim.Bunların dışında son birkaç yıl benim için baya stresli geçmişti,uyku düzenim bozulmuştu,yemek düzenim bozulmuştu vs.

Yaklaşık iki aydır yukarda anlattığım hataları yapmıyorum.İnternette ufak bir araştırma ile saça iyi gelen besinleri ve yağları öğrendim.Mesela her sabah mutlaka üç yumurta yiyorum.Daha sonra Keçi Boynuzu pekmezi tüketiyorum.Zira saçı besleyen kanmış.Kan değerleriniz ne kadar yüksek olursa saçlar o kadar iyi beslenirmiş.Bu ve benzeri gıdaları tüketerek kan değerimi yükseltmeye çalışıyorum.Daha sonra saçlarımı kurutma makinesi ile kurutmayı tamamen bıraktım,havluyla da öyle ıslaklığını alacak şekilde yumuşuk bir halde kuruluyorum.Ayrıca bu marketlerde satılan ''Argan Yağı'' ve ''Tatlı Badem Yağı'' gibi saçı ve kökünü besleyen yağları saçlarıma sürüyorum.Her gün saç yıkama düzenimi tamamen terk ettim.2-3 gün de bir saçlarımı yıkıyorum.Şampuan olarakta Hacı Şakir'in ''İpek Proteinleri ile Badem sütü'' adlı şampuanını kullanıyorum.Onu da direk başıma sıkmıyorum.Mesela avuçlarıma sıkıyorum,avuçlarımda birbirine ovalayıp ellerime yaydıktan sonra saçlarıma yumuşak birşekilde masaj yaparak sürüyorum.Sonrasında da bir tas vasıtasıyla saçlarımı yıkıyorum.Eskiden duş başlıkları ile saçlarımı yıkardım fakat suyun tazyiki çok kuvvetli olduğu için saç diplerine zarar verir diye eski usule geçtim.Bir tas ve bir kova su yardımıyla saçlarımı yıkıyorum.Sonrasında da yukarda anlattığım üzere bir havlu yardımı ile yumuşak birşekilde saçlarımı kuruladıktan sonra tamamen doğal kurumaya bırakıyorum.

Peki sonuç ne oldu?Dökülme neredeyse tamamen durdu.Eskiden ellerimi saçlarımın arasına attığımda saç telleri elimde kalırdı.Her seferinde bir düzine saç avuçlarımda olurdu.Fakat şimdi bu neredeyse hiç olmuyor.Dahası beyaz derinin göründüğü yerlerde tekrar tüylenmeler başladı.Bunlarında zamanla büyüyeceğini ve kelleşen bölgelerin kapanacağını umut ediyorum.Dediğim gibi eğer saçlarınız dökülüyorsa saç bakımınızı ve yıkama sürecini,yeme-içme durumunuzu vs bir gözden geçirin.Direk ''genetik dökülme var'' deyip kesip atmayın...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 22 Ocak 2019; 12:5:36 >

H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Offf herkes farklı bir şey demiş ne yapacağım ya



Kel kalmak istemiyorum insanlar is hayatında bile inanılmaz önem veriyor dış görünüşe insanin hayatını doğrudan etkileyen bir şey



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Teğmen

Saç dökülmesini ne yaparsanız yapın yapın engelleyemezsiniz. Sadece dökülmeyi geçiktirirsiniz.Ya da azaltırsınız. Ama eninde sonunda o saçlar dökülür. Genetikdir, değiştirilemiyor maalesef. Piyasa da ki her şeyi tecrübe ettim ben. Bir işe yaramıyor. Kalıtsal dökülme varsa tek ve kesin çözüm saç ekimidir. Aklınızda bulunsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yarbay

Bende kel kalıcam korkusuyla proscar kullandım,minoxidil kullandım sarımsak kullandım çeşitli şeyler kullandım ama seyreldi,benim saçlarım var ama seyrek görsen belki neden protez kullanıyorsun bile diyebilirsin,demem şu ki boşver,cok dökülürse protez saç kullanırsın yada mesut çevik abin gibi ektirirsin.

Mesut Çevik vs ben yapmak isterdim ekimle protez saç apayrı şeyler.



V
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: -iceinmyveins-

ulan hiçbiriniz anlamıyorsunuz deme. saçın androgenetik alopecia yani erkek tipi saç dökülmesi yüzünden dökülüyorsa hiçbir şey işe yaramaz o saçlar dökülecek. önüne geçemezsiz sadece belli bir miktar geciktirebilirsin. erkek tipi saç dökülmesi saç köklerinin erkeklik hormonu olan testesterona aşırı duyarlı olmasından kaynaklanır. insanlar bunu önlemek için östrojen hormonlu ilaçlar kullanıyor. bu yüzden sırf saçları dökülmesin diye takım taklavattan olan insanlar var.
kıl dökülmesi genellikle vitaminsizlikten kaynaklanıyo. Hamur işini falan bırakması lazım. Her sabah peynir,zeyting,yumurta sağlıklı kahvaltı yapsın anca öyle düzelir. Herkes problemi dışardan kaynaklandığını düşünüyo ama asıl problem içeride. Ayrıca vücudun diğer bölgelerinde ki kıl miktarı arttığı zaman saça vitamin yetişmiyo ve ilk orası dökülüyo. Siz hiç köse olupta saçı dökülen gördünüz mü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 22 Ocak 2019; 14:52:28 >

C
5 yıl
Yarbay

1 Genetik dökülme
2 Hastalık , stres , psikoloji
3 Şampuan sabun

Sıralama böyle , ilk iki neden yoksa zaten dökülmez

Babamda yıllardır sabun kullanıyor ama döküldü çünkü genetik babasınında dökülmüştü

Kardeşimin aynı şekilde döküldü

Benim dökülmedi ama bende de bi gariplik var saçlarım aşırı dökülmesine rağmen hiç boşluk yok ve çok gür , berberimin demesine göre hızlı yenilendiği için dökülüyormuş



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Kerastase Densifique Erkek Saç deneyen var mı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.