Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir
12318
Cevap
519194
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: S40 I (1995-2004) (323. sayfa)
E
6 yıl
Binbaşı

Sadece sensöru nereden bulabilirim bilmiyorum. Muhtemelen komple değiştireceğim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Binbaşı

Benim arabada şöyle bir problem başladı. Yolda giderken camı açtığında benzin kokusu geliyor içeriye. Ufak bir araştırma yaptım. Lpg de iken yakıtın geri dönüşünü sağlayan sistemde arıza olabilir ya da hortumlarda bir sızıntı olabilir deniyor. Hortumlarda sızma olsa o kadar yol yaptım benzin illaki azalır diye düşünüyorum. Geçen lpg bitti yolda. Üzerine 30 km yol yaptım benzinle giderken de geldi camı açınca koku. Ne olabilir acaba .. böyle bir problem yaşayan var mı aramızda sormak istedim.

Cumartesi muayeneye goturcem arabayı. Sürekli bişeyler çıkıyor millet dert etmeden biniyor ben takiyorum kafaya. .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
6 yıl
Binbaşı

Hocam bir dönem ben de sıfır araba muamelesi yaptım benim araca, her ıvır zıvırına takılıyordum. Sonra zamanla olsa gerek, bir aydınlanma geldi, 15 yaşında olduğunu kabul ettim bizim eski şahini bile 7 yaşında satmışız ki motor rektefiye bile gördü, sadece boyası yoktu Yani biraz göz ardı etmek lazım artık, ne s40 lar görüyorum bazen, onlar gidiyorsa bizimkilerin daha hiçbir şeyi yok..

Ekleme: krank keçesinden yağ gelmesi bile moralimi bozamadı henüz, umarım daha büyükleri gelmez tabii





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin310 -- 30 Ekim 2018; 17:25:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ayanİbrahim
N
6 yıl
Yarbay

Bende hala var o psikoloji, kurtulamadım. Klima ızgarasından ses mi geliyor? Gelmeyecek arkadaş, 17 yaşında sıfır araba bu. Yarım saat trafikte gittikten sonra klimayı açınca devir biraz fazla mı dalgalandı? Hayır dalgalanmayacak.

Böyle diye diye çoğu ıvır zıvır ufak şeyi hallettim. Bu açıdan iyi oldu. Ama maddi ve manevi bir yorgunluğa sebep oluyor orası kesin.



Yorgunluk demişken, bu haftasonu şehir dışına çıkmam gerekti. Fırsat bu fırsat deyip yalıtım malzemelerini alıp Çarşamba-persembe gecesi bagaj zemini-arka kapılar ve sol arka davlumbazı bitirdim. Bayağı yorucu oldu ama kesinlikle fark etti. Hatta arka tarafa yapılan yalıtım ön tarafa göre daha çok etki etti diyebilirim.

24 saat içinde sadece 5 saat uykuyla 600 kmye yakın yol yapıp, bir de kendi işlerimle uğraştım. Hafiften de soğuk kapmış gibi oldum. Bu arabayla uzun mesafeye gidip de kafamın bu kadar az yorulduğu olmamıştı. Hızım ise giderken 130-140 gelirken 100-120 arasiydi.

Daha önce çok şikayetçi olduğum, kaba asfaltlı köy yollarında arka koltuğa gelen o lastik uğultu sesi rahatsız etmeyecek seviyeye düştü.

Zaten yumuşak kaliteli yollarda lastik sesi artık bir gürültü etmeni olmaktan çıktı, nokian lastikler ile nasıl bir şey ortaua çıkacak çok merak ediyorum.

PC'ye geçince bir kaç fotoğraf ile renklendiririm.



Bir de sorum olacak, yola çıkmadan evvel lastik basınçlarını kontrol ettim. Sol iki teker normaldi ama sağ ön ve arka 24-26'kadar düşmüştü. Lastikterde hasar yok. Ama son zamanlarda bir veya iki defa virajlarda arabayı bayağı zorlaşmıştım. O esnada lastik ile jant arasından kaçırmış olabilir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
N
6 yıl
Yarbay

EVAP sistemi de sebep oluyor olabilir. Bu sistem depoda oluşan benzin zbuharını motora gönderip yakıyor. Yani emme manifolduna kadar benzin buharı geliyor. Eger bu sistemde kaçak varsa rüzgar yardımıyla kabine gelebilir benzin kokusu.
İlk bakabileceğiniz yer radyatörün sağ üstündeki EVAP valfindenden boğaz kelebeğinin altına giden hortum. Benzin buharı bu hortumun içinden emiliyor. Çok eskidiyse kaçırıyor olabilir.
Sistemin geri kalanını (kanisteri ve diğer hortumları) kontrol etmek için ise ön tamponu sökmek gerek.

Koku önden geldiğine göre bir de benzin geri dönüş valfinden kaçırıyor olabilir. Bunu kontrol etmek için de boğaz kelebeğinin üzerini kapatan plastik korumayı sökmeniz gerek. T25 vidası vardı sanırım.
Geri dönüş valfinden boğaz kelebeğine giden ufak ve kısa bir hortum var. Eğer valf sorunluysa buradan benzin damlatmaya başlar. Hortum da eski ise, etrafa sızabilir.

Bir diğer ihtimal de enjektörlerin veya enjektör kütüğüne benzin getiren hortumun kaçırması. Ama düşük bir ihtimal. Bunun dışında ön tarafta benzinle alakalı başka bir şey yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ayanİbrahim
L
6 yıl
Yarbay

Araba 20 gundur yatiyordu kapisini dahi acmamistim

Bugun calistirayim bi 5 dk diye bindim bastim tek marsta calisti ama kir kir kir diye calisiyor rolanti oynar gibi ama rolanti oynamiyor uzun sure calismadi diyemi acaba :(



Sonra lpg ye gecti hersry duzeldi saat gibi calisiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 30 Ekim 2018; 20:55:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
6 yıl
Yarbay

20 gün az değil bence normal. Zaten akü bile biraz zayıflamış olsa biraz sapıtmaya yetmiştir.

@ersin310un dediği gibi sonuçta sıfır araba değil böyle ufak tefek şeyleri çok takmamak gerek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LordMayros @ersin310
E
6 yıl
Binbaşı

Eyvallah hocam perşembe hepsine baktiracagim. Bir de depo kapağında conta eskimiş ise ya da horrumunda sorun varsa yapabilir demişler hepsine baktiracagim bakalım ne çıkacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
E
6 yıl
Binbaşı

Sizinki hem sıfırlanıyor hem de donanımları artıyor hocam, her arabaya kısmet olmaz bu her şey tamamlanınca geriye sadece t4 motoru kalıyor

Yalıtım işini bitirmenize sevindim, yorucu olmuştur ama sonucunu aldınız anlaşılan. Kaba asfaltta bile ses kesildiyse tamamdır bu iş. Aslında gürültü ölçümü yapabilseniz eminim teknik olarak da gözle görülür hale gelmiştir. Üstelik lassalarla bu durumda bir de.

Ben de geçen hafta yeni polo ile bir ankara yaptım. Baya baya geniş ve oyuncaklı olmuş, 1,6tdi 90 hp, fena gitmiyor ama limitlendirildiği çok belli. En ufak bir yazılım bile coşturur aracı belli ki. Sadece en başından beri sevmediğim dsg yi beğenmediğim, vites değiştirme mantığı hoşuma gitmiyor. Polodan sonra volvoya binince s40 ın sürüş pozisyonu çok daha iyiymiş onu farkettim. Bir de bindiğim aracın şuan 160bin tl, s40 ın ise 30bin tl olduğunu hatırlayınca daha bir mutlu oldum

Lastik basınçları bende de bazen asimetrik düşebiliyor ki benim araç genelde kapalı garajda, lastikler güneş görmez vs. dediğiniz gibi virajdan oluyor olabilir. Bir de aracın bir tarafı toprak vb. farklı bir zeminde kaldıysa da olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
E
6 yıl
Binbaşı

Dün eski araba muhabbeti yaptım, bizim niva yine hayata küstü size de bir sorayım belki yorumunuz olur.

1-2 hafta önce konjektör yüzünden şarjı kesmişti. Parça değişti, yaklaşık 300-400km yol yaptık. Geçen gün rastgele obd den baktım (arıza lambası yanmıyor çünkü). P0560-system voltage malfunction hatası vardı, ne çıkacağını bilemediğim için devam ettik öyle, fanın sık devreye girmesi dışında bir sorun yoktu. En son dün akşam marşa bastım, biraz zorlandı sanki, sonra 10km kadar yol aldım, fan girince gösterge ışıkları ciddi düştü ve fan neredeyse hiç devreden çıkmadı. Eve gelip kontağı kapattım ve 2. Marşta evde kimse yok neden olabilir acaba? Yanlış parça yüzünden olabilir mi? Daha başka garip kodlar da var ama sadece bu elektrikle ilgili.



N
6 yıl
Yarbay

Geriye bir tek sağ arka davlumbaza dıştan yalıtım kaldı. Malzemesi hazır ama zaman lazım.

Şu ana kadar yaptığım yalıtım kritik noktalaraydı. Ön göğüsün arkasına, taban halısına, veya arka kapı panellerine sünger kaplaması da yapılabilir. Ama şu an gerek görmüyorum.

He ama ileride bu işe harcayacak bol para ve zamanım olursa, o zaman yaparım.

Bu arada polo ile s40ı konfor, sürüş karakteri bakımından kıyaslama şansınız var mı? Bizimkilerin 5 katı pahası var, değiyor mu acaba?

Klima kargom da geldi. Monte edilmeyi bekliyor. Dışarıdan bakınca kolay gibi. 3 tane sensör, bir tane hortum.



T4 beni aşar. Yakıtı ve ruhsata işletme sıkıntısını geçtim, kaputun altındaki hemen hemen her parçanın değişmesi gerek. Şanzıman son dişlisi farklı vs.

En mantıklısı 2.0 atmosferik, ama 1.8 ölene kadar devam. Şimdilik memnunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
E
6 yıl
Binbaşı

En önemli kısımları halletmişsiniz zaten, belli ki diğerlerini yapmak daha zor olacak. Ama klima için ön göğüs tamamen sökülecekse 2 işi bir arada halletme şansınız da var, yoksa önceden dediğim gibi tüm dashboardu sökmek benim gözümde baya çetrefilli. Bu arada klimanız hayırlı olsun, umarım kolayca monte olur, ufak ufak tamamlanıyor eksikler. T4 işin esprisi tabi ama bir gün motora girmek gerekirse baştan iyi planlamak lazım, çok daha verimli şekilde toplayabilirsiniz motoru.

Polo konusuna gelirsek, aradaki fiyat farkını düşünününce bence çok net mantıksız Objektif olarak değerlendirirsem, sıfır kondisyonda olduğu için polo tabii ki daha rafine. Düşük hızlarda, bozuk yollarda daha bütün ve sessiz ilerliyor. Hız arttıkça volvo daha stabil ve kontrol edilebilir. En net farkedilen kısmı polo eskisine göre baya büyümüş olmasına rağmen yan rüzgarlardan etkileniyor, örneğin otobüs sollarken. Volvoda bu tarz tedirginlik yaşadığımı pek hatırlamıyorum. Direksiyon elektrik destekli (ya da tam elektrikli) olduğu için düşük hızlarda çok hissiz, ama yüksek hızda sertliği güzel, yine de genel olarak hissiz.

Şanzıman için dediğim gibi dsgnin ölü sürüş tarzını beğenmiyorum, 1200devir 7. Viteste gitmek için diretirken güç ihtiyacı yüzünden bir anda 4 veya 5. Vitese inebiliyor. Aynı sıkıntı 1-2 arasında da var, sürekli 2ye atma çabasında olduğu için bazen kafası karışıp 1de patinaja düşebiliyor. Bana göre bizim şanzıman çok daha konforlu, ayrıca vites seçimlerinde kararsız değil. Garip olarak, vag grubu dizel-dsg araçlarda bence gösterge ve gerçek devir arasında tutarsızlık var. Vites değişimlerinde devir ibresi çok hızlı hareket ediyor ama motor sesi ile bazen örtüşmüyor, sanki bilerek yazılımsal yapılmış gibi. 10 yıl önce kullanma fırsatı bulduğum, 1.9tdi ile gelen 6 ileri yağlı dsgdeki olumlu izlenimi bunda alamadım.

Sonuçta bütün olarak zevkli değil ama tüm ihtiyaçları rahatça karşılayabilecek bir araç. Fiyatı düşündüğümüzde kesinlikle tercih konusu değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
E
6 yıl
Binbaşı

Kullandığımız mevcut araçlar şu an piyasada bulunan bir çok alt ve orta sınıftan iyi bence. Hele hele DSG şanzıman çok berbat bişey 60km hızda 7 ye alması çok tuhaf bir durum. Sıkıştırma yapmazsan ölü gibi geliyor araba sanki. EDC şanzıman bile ondan iyi duruyor. Gerçi onda da kararsızlık çok fazla. sirket aracı fluence den biliyorum. Aynı yolu yazın hem fluence hem S40 ile gittim fluence den indigimde her yerim ağrıyor du o derece yoruyor uzun yolda insanı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
6 yıl
Yarbay

150 bin liraya motor defalarca yenilenebilir, arızalar vs. tamir ettirilip sıfır ayarına getirilebilir

Tabii zevkler tartışılmaz, sonuçta polo ya 150 verince de parayı çöpe atmış olmuyorsunuz, satarken büyük kısmını geri alıyorsunuz. Ama tek seferde 150 vermek ile önce 30 verip sonra ara ara 3-5 harcamak da aynı değil kesinlikle.



Yakınlarda A3 tdi, A3 1.0 tsi, yeni civic'e binme şansım oldu. Kullanmadım ama yolcu olarak seyahat ettim. Konfor(daha çok koltuklar) ve malzeme kalitesi anlamında umduğumu bulamadım. Zaten ikisinin de arka koltukları hiç hoşuma gitmedi. Hatta sadece bunlar değil, showroom'da V40'ı incelemiştim. Onun da arkası hoşuma gitmedi.

Tabii E200 kompressor, (showroom'da da olsa) S90 ve i20'den bahsetmeye gerek duymuyorum.

i20'den inerken elim kapı fitiline değdi. Bir an irkildim. S40'da alışmışım etli ve kalın, kaliteli fitillere.



Şakası bir yana, benim s40 ile modern araçlar arasındaki en büyük şikayetim kötü lastiklerle gelen lastik sesiydi. Orijinalinde de yalıtımı gayet iyi bir araç aslında, özellikle bagaj, kabin tabanı ve motor-kabin arası duvardaki yalıtım gayet yeterli. Ama özellikle arka tarafa biraz uğraşınca çok daha iyi sonuçlar elde edilebiliyor.

Açıkçası yeni volvoların da eskiler kadar uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Hadi şimdi 16-17 yaşlarında iyi kötü kullanıyoruz. 2018 model bir araç 15 sene sonra bunlarla aynı dayanıklılığı göstermeyecektir bence.

Mesela 2016 modelden itibaren çin malı DICE cihazları işe yaramıyormuş artık. Volvo genel sistemine sürekli canlı bağlantı kurmak gerekiyormuş. Bu bile başlı başına sıkıntı.İleride 15 yaşındaki arabayı mecburen yetkili servise götürmek zorunda kalabiliriz.



Bu arada geçen Bulgaristan plakalı V40 gördüm füme rengi. Motoru da 1.9 dizeldi. Keşke TR'ye de gelmiş olsaydı. Az yakıta volvo keyfi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
E
6 yıl
Binbaşı

2016 modelden sonrasında program farklı evet. Gittiğim özel servis program için volvodan 3 aylık 10500 lira civarında üyelik ücreti istendiğini söylemişti. Araba geliyor artık garantileri dolmaya basladi belirli bir zaman sonra mecbur vereceğiz parayı diye bir muhabbet geçmişti.

Şimdi yazıyı okuyunca parçalar birleşti aklımda; ) özel servisler de bir zaman sonra üyelik yapacak mecbur is yapmak isterse.



Bu arada yağ filtresinin önemini bir kez daha anladım. Serviste bir araç gördüm motor yemiş araba. (Hyundai elentra ) arabadan çıkan yağ filtresi o kadar kötü haldeydi ki parçalanmış resmen kağıdı erimiş, yamulmus , simsiyah felan. Bundan dolayı motor gitmiş. Filtlelerin iyi olması ve iyi yag kullanımı önemli imiş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
6 yıl
Yarbay

Bu yaz mann ve orijinal yağ filtrelerini karşılaştırmıştım. Mann iyi diye bilinir ama bizim araç için ürettikleri filtre içime sinmedi.
O yüzden orijinal(yani mahle) filtrenin 15 bin km'ye kadar yolu varken mann ile maksimum 10 binde değişim öneriyorum. İdeali 7-8 bin.
Ben 10 bin kilometre mann kullandım ve söktüğümde hafiften yamulmaya başlamıştı. Orijinal filtre ise 10 bin km'de ilk günkü gibi sapasağlam çıkıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ayanİbrahim
E
6 yıl
Binbaşı

Kesinlikle katılıyorum size, oturup ciddi bir finansal hesaplama yapsak eski araba maliyetler bazında yine önde olacaktır bence. Tabi bizim için geride olsa da çok önemli değil, sonuçta derdimiz işletme maliyeti en düşük araca binmek değil, bütçemizin yettiği en iyi volvoya binmek

Bizim konuyu herkes okumayacağı çok polemik olmayacaktır ama yakın zamanda bindiğim A6 da bile beklediğim kaliteyi göremedim. Özellikle koltuk minderleri çok kısa ve bizim s40a göre bile konforu daha iyi değildi. Ayrıca, 3.0 litrelik dev tdi ın da start-stop uyumu evlere şenlik. O sınıfa geçilip konu konfor olacaksa s80, xc70e ulaşmak zor.

Son mukayese olacak ama, geçen sabah polo ile 3,8 yaktığım işyeri güzergahımda bu sabah s40 ile 6,4 yaktım. Lpg de 7,5lt desek, polo ile neredeyse aynı rakama geliyor. Bu da ayrıca keyfimi yerine getirdi tabi

Ara dönemde üretilen ford motorlu araçlar neyse bir şekilde yürütülüyor da son 1-2 yıla ait safkan volvolar ileride nasıl olacak ben de merak ediyorum. S90, xc90 motorlarında acaip acaip teknolojiler var, sanayi esnafı bunlara çözüm bulabilir mi bilemiyorum. Hele ki ortadaki devasa tabletvari ekranlara birşey olsa nasıl çözülecek düşünmek dahi istemiyorum. Başlı başına stres kaynağı. Günlük kullanımda 15-20 yaşından büyük araç kullanan son nesil olacağız bu gidişle..

Bizim serinin dizel motorları tam türkiye işi aslında, hazır renault motoru, çok düşük maliyetlerle yürütülebilir olurlardı bizim şartlarda. Bu arada bizim araçların bg plakalı temizine denk gelmek zor. Bulgaristanda yaşayan kuzenim benim arabayı görünce bu kadar temiz s40 var mı hala, bizim buralarda çoğu hurdalıkta demişti hatta türkiye değerini duyunca şok olmuştu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
N
6 yıl
Yarbay

Alex'de 2002 dizel var. 280 küsür bin km'de. Ortalama tüketimi 4.9-5 litre falan oluyormuş.
Ben de bu sıralar dizel S60'lara sardım. Kasa olarak 2005 sonrası daha makbul, aynı 2001 S40 gibi revize edilmiş. Ama motor olarak da 2005 öncesi daha makbul çünkü DPF yok.
Bunun dışında isimlendirme karmaşası var. Farklı motorlara aynı kodlar verilmiş, D5 ve 2.4D gibi. 2005 sonrası iki motor da birebir aynı, tek fark yazılım. Yani ikisini de stok 185'e kolayca çıkarabiliyorsunuz.
2005 öncesi ise 165'lik ünite farklı, ama o da 185'i görüyormuş kolay şekilde.
Üstelik dizel S60'larda TF80 6 ileri Aisin var. 5 ileriye göre daha modern ve sorunsuz bir şanzıman.

Sonuç olarak tipini beğenmesem de en mantıklısı V70. Çok fazla dizel S60 var ama çoğu kötü durumda, temizini bulmak sıkıntı. Ama V70'i zaten V70'e ilgisi olan biri alacağından çoğu temiz kullanılmış oluyor.
Hep benzinli düşünürken, 1600 kiloluk 2.4 litre arabanın 5-6 litre ortalama yaptığını görünce fikrim 180 derece değişti .

Yalnız o A6'nın konusunu açsanız iç savaş çıkar forumda. Forumda CemUsUs nickli kullanıcı da A8'in en üst model koltukları, S80'in yanına bile yaklaşamaz diyordu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 1 Kasım 2018; 12:11:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
E
6 yıl
Binbaşı

Benim arabayi egzostcuya götürdüm. Arabada bildiğin katalitik konvertör yokmuş. Katalitik görünümlü susturucu taktirmislar. Bu da egsoz dan gelen yogun kokuyu açıklamış oldu. Universal katalitik konvertör taktırdim su an koku olayı minimize oldu resmen. Egsoz muayenesinden de geçtim .

Arabada bir rahatlama oldu gibi ama psikolojik de olabilir bilmiyorum. Yakıt konusunu felan artık bilahare bakicam .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: eloq

Benim arabayi egzostcuya götürdüm. Arabada bildiğin katalitik konvertör yokmuş. Katalitik görünümlü susturucu taktirmislar. Bu da egsoz dan gelen yogun kokuyu açıklamış oldu. Universal katalitik konvertör taktırdim su an koku olayı minimize oldu resmen. Egsoz muayenesinden de geçtim .

Arabada bir rahatlama oldu gibi ama psikolojik de olabilir bilmiyorum. Yakıt konusunu felan artık bilahare bakicam .
Ne kadara mal oldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.