Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
3302
Cevap
106491
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (110. sayfa)
S
9 ay
Yarbay

Benim çat diye fps düşme sorunu daha ilginç. Sadece med kit veya içki içerken 0'a düşüyor 1 saniyeligine :) Ateistler bunu da açıklasın hadi bakalım. 4080, 7800x3d, 64 cigolayt ram var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HARBINGER
A
9 ay
Binbaşı

Salınım sırasındaki atmosfer ve dolaşırken yıldırımın yanındaki ağaca düşmesinin verdiği hava çok iyi.

Rtx 3090la epik ayarda dlss balanced da 53-62 fps arası oynuyorum. Ani düşüşler yaşamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anbilivıbıl -- 26 Kasım 2024; 18:16:5 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
9 ay
Yarbay

Aç reddit'i, aç Steam forumlarını da gör bakalım genellemeler boş mu dolu mu...


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @innorvous
S
9 ay
Yarbay

Oyunu 15 saat 2K nativede oynadıktan sonra 4K fsr qualitye geçtim oyundaki çözünürlük ayarı 3840x2160 yapılınca aktif olan gizli grafik ayarları var kesinlikle.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



M
9 ay
Yarbay

Ben fazla ilerlemedim daha ama dediğinizi anladım. İlerleme oluyor yan ve ana görevlerle, görev icabı gidip haritayı açtıkça o zulaları toplamak daha mantıklı gibi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gwynbleidd.
W
9 ay
Yarbay

onca sene beklemeden sonra böyle bir oyun çıkmamalıydı oyun hem performans hem de teknik anlamda sorunlu. 1-2 yılda en fazla yapabilecekleri şey görevleri bugları vs düzelebilmek fazlasını beklemeyin. hele hele dlss ve fsr3 e güvenip çıkartılan oyunda performans iyileştirmesi hiç beklemeyin. 7900xtx 2k epic fgsiz native 100 fps alıyorum ama sanki 50fps gibi. fg açınca 170-200fps fakat fg isterse 9999 sahte frame oluştursun yine oyun 50fps hissiyatında. oyun mevcut nesil kartlara göre çıkartılmamış. gamma gibi modcular oyunu adam ederse eder yoksa hayal kırıklığı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 ay
Yarbay

Gamma gibi bir modun bu oyuna çıkması teknik olarak imkansız. Eski kullandıkları X-Ray moturu neredeyse Bethesda'nın motoru kadar modlanabilirdi. UE 5'de öyle işler yapılamaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 26 Kasım 2024; 18:50:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Winter Is Coming
K
9 ay
Yüzbaşı

Kesinlikle.




Bu mesajda bahsedilenler: @Starborn
S
9 ay
Yarbay

Hocam aynı setupa sahibiz bende de 4080 S var ama Ramim 32G. Bu oyun niye böyle ya? İki farklı mod indirdim biri Engine.ini diğeri mod klasörlü. Performans yine de berbat. Napıcaz tavsiyesi olan var mı? Gamepass sürümü diye mi böyle yoksa kürekle mi denesek?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Six Feet Under.
H
9 ay
Binbaşı

Valla hocam senin yasadigin soruna sanirim kimse cevap veremez Ben stutter konusuna cok fena takik oldugum icin bende olmaya baslarsa silerim oyunu direkt Neyse cok dillendirmeyeyim benimde basima gelmesin herkes keyifle oynasin




Bu mesajda bahsedilenler: @Six Feet Under.
S
9 ay
Yarbay

Aynen bunu kullanıyorum hocam bir de şunu;


https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/17
3440x1440 çözünürlük Epik ayarlar. DLSS Dengeli ve FG açık. Alan derinliği ve motion bluru kıstım bir de. Bara gittiğim kısma geldim PC resmen dayak yedi. FPS düşe düşe öldü resmen. Böyle bir şey görmedim ben.

Dün gece denedim. Crash veriyordu. Demin açtım, bu sefer Nvidia Overlay açmadım crash vermedi. Ama o kadar donuyo ki iğrenç oluyor hocam.

Optimized ayarlar deneyim geri dönüş yapayım ben.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 26 Kasım 2024; 19:16:9 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EnergyHill
S
9 ay
Yarbay

Asıl amacım Chromatic Aberration ve onun gibi gıcık efektleri kapatıp akıcı oynamaktı. Kapattık, görüntü net oldu ama performans kötü yine.



L
9 ay
Yüzbaşı

https://shiftdelete.net/stalker-2-heart-of-chornobyl-guncellemesi

Haber tarihi: 24 Kasım 2024

Haber Metni:

"Stalker 2’nin saç baş yolduran sorunları çözülüyor!

STALKER 2: Heart of Chornobyl güncellemesi yolda. Oyundaki hataları ve optimizasyon sorunlarını ele alacak.

STALKER 2: Heart of Chornobyl, çıkışının ardından oyuncuların karşılaştığı teknik sorunlar nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Geliştirici GSC Game World, bu sorunları gidermek için çalışma başlattığını ve gelecek hafta kapsamlı bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu.

STALKER 2: Heart of Chornobyl güncellemesi yolda

Oyunun bellek yönetimiyle ilgili çökme sorunlarına öncelik verilecek olan güncelleme, özellikle oyun içi ara sahneler, karakter modellemeleri ve görevler sırasında yaşanan hataları hedef alacak. Bunun yanı sıra, ana hikaye akışını engelleyen hatalar da giderilecek.

Görevlerde takılan NPC’ler, yanlış yönlendirmelere sebep olan işaretler ve bazı önemli ara sahnelerdeki problemler düzeltilecek. Geliştirici, oyuncuların hikayede takılmadan ilerleyebilmesi için görevleri yeniden düzenleyeceğini belirtti.

Güncelleme ayrıca, silah fiyatlarındaki dengesizlikler ve emisyonlar sırasındaki NPC davranışları gibi oynanış unsurlarında da bazı ayarlamalar yapacak. Kayıp yüz animasyonları, yanlış konumlandırılmış karakterler ve kıyafetlerin iç içe geçmesi gibi görsel hataların yanı sıra kullanıcı arayüzünde de çeşitli iyileştirmelere gidilecek.

GSC Game World, oyunun öne çıkan özelliklerinden olan A-Life simülasyon sisteminin şu anda beklenen performansı sergileyemediğinin farkında olduğunu ve ilerleyen güncellemelerde bu konuya odaklanacaklarını açıkladı. Ayrıca, analog çubuklardaki ölü bölge sorununun da düzeltileceği belirtildi.

Çıkış sorunlarına rağmen STALKER 2, ilk iki günde bir milyonun üzerinde satış rakamına ulaşarak önemli bir başarı elde etti. Oyun; Steam, Epic Games Store, Microsoft Store ve GOG üzerinden PC platformunda ve Xbox Series X/S, Xbox Game Pass dahil olmak üzere oynanabilir durumda."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 26 Kasım 2024; 19:21:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 ay
Yarbay

3060 16gb ram ile ve sıkıntılı pc'im ile bende öyle bir sorun yok garipmiş.Windows güncellemeyi deneyin birde belki o sürüm çakışıyor birde intel işlemcilerde sorun var bios güncelleyince düzeliyor.Hala düzelmez ise gamepassten kaynaklıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 26 Kasım 2024; 19:25:4 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sukrullex
G
9 ay
Yarbay

Patch ne zaman gelir ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
9 ay
Yüzbaşı

Bir haber metni aktardığımın farkındaysanız, bana hitap ederek o sözü söylemeniz manasız yani. Muhtemelen o optimizasyon kelimesi haber metninden anlaşılacağı üzere sitenin kendi ifadesi. Ortalığı boşa umutlandıran varsa onlar olmuş. Haberci ahlakı işte.

https://steamcommunity.com/games/1643320/announcements/detail/4455843903878203416?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Sizin verdiğiniz adresteki metnin çevirisi:

"Gelecekteki yamayla ilgili bilgi

Merhaba takipçiler.

STALKER 2: Heart of Chornobyl, önümüzdeki hafta içerisinde hem PC hem de Xbox'ta ilk yama yayınlanacak.

Oyun birkaç gündür piyasada (bunu söylemek hala gerçeküstü) ve geri bildirimlerinizi mümkün olan her şekilde dikkatle takip ediyoruz. Bölge'deki bir milyondan fazla takipçiye, oynadığınız için teşekkürler — bu bizim için dünyalar anlamına geliyor.

Bölge'de halletmeniz gereken şeyler olduğundan eminiz, ama bizim de var.

Aşağıdaki güncelleme şunları içerecektir:

Çökme Düzeltmeleri şunları içerir:
  • Daha önce oyunun beklenmedik şekilde kapanmasına neden olan sorunlar ve bellek ayırma hataları, özellikle render, iskelet örgüler ve görevle ilgili ara sahneler çevresinde ortaya çıkıyordu.

Ana Görev İlerleme Düzeltmeleri, şunları içerir:
  • Ana görev ilerlemesini engelleyen birkaç hata, NPC'lerin nesnelerde sıkışması, yanlış görev işaretçileri ve görev ara sahneleriyle ilgili sorunlar.
  • Oyuncuların daha fazla ilerleyemediği nadir durumları önlemek için ana görevlerin (Gerçeğin Vizyonları veya Küçük Bir Olay gibi) sorunsuz geçişler sağlamak amacıyla gözden geçirilmesi.

Oynanış ve Denge Ayarlamaları şunları içerir:
  • Silahlara eklentiler takılıyken fiyatlarının eklentiler takılı olmadan değerlerine göre sabitlenmesi.
  • NPC'lerin Emisyonlar sırasında barınaklarının olmaması durumunda nasıl davrandıkları da dahil olmak üzere davranışları.

Ara Sahneler ve Görsel Düzeltmeler, şunları içerir:
  • Nadiren eksik olan yüz animasyonları, yanlış yerleştirilmiş NPC'ler ve kopuk kafalar ve kıyafetlerin kesilmesi gibi görsel tutarsızlıklar.
  • Görsel efektlerin kalite ve kararlılık iyileştirmeleri.

Softlock Düzeltmeleri şunları içerir:
  • Gamepad'de oynarken mühimmatı yanlış yuvaya yerleştirdikten sonra oyuncuların ticaret ekranını kapatamaması sorunu.

Kullanıcı Arayüzü İyileştirmeleri, şunları içerir:
  • Görev bildirimleri artık diyaloglar sırasında doğru şekilde gösteriliyor.
  • Düzeltilen metinler ve eksik etkileşim istemleri.

Gelecekteki güncellemelerde ele alınması beklenenler:
  • Analog çubuklardaki ölü bölge hatalarının giderilmesi.
  • A-Life sistemindeki hataların düzeltilmesi.


STALKER 2: Heart of Chornobyl deneyiminizi sürekli olarak iyileştirmek için her türlü çabayı göstereceğimizi bir kez daha size bildirmek istiyoruz. Geri bildirimleriniz ve iyileştirme önerileriniz için gerçekten minnettarız.

GSC Game World ekibiniz."

Bu arada optimizasyon'dan meded beklemek yerine donanımı yükseltmeyi düşünün lütfen arkadaşlar. Herşeyin çözümü optimizasyon değil.

Bu oyunda 4070 ile sorun yaşayanlar muhtemelen 32 GB dual ram'leri olmadığı için bu sorunu yaşıyorlar.

Nitekim sistemi yeterince yüksek olanlar sorun yaşamıyor bu oyunda. 4090 ile sorun yaşadığını söyleyenlerin diğer donanımlarından haberimiz yok, isterseniz bir öğrenin. Çünkü mesela ben 3090 ile en küçük bir sorun yaşamadım. Diğer donanımın hepsinin üst düzey olması nedeniyle muhtemelen.

Firmalar bir taraftan sanki 4070 çok yüksek bir kartmış gibi takdim ediyor, diğer taraftan orta segment olduğunun bilgisini veriyor. Bilinçli ve tecrübeli kişiler ise ..80 serisi ile bile zaman zaman sorun yaşanabileceğini ve en iyi ve sorunsuz deneyimin üst düzey oyunlar ve en üst ayarlarda ve 4K'da ancak ..90 serisi ile mümkün olduğunu çok iyi biliyor. Yani bu 4070 ekran kartının kutusunun üstüne Stalker 2 resmini basıp oyunla satmalarında ciddi sorun var. Genel tabloya bakıldığında ortada büyük bir kandırmaca mevcut bu piyasada.

Şu da önemli. Artık 32 GB Dual Channel RAM gerekli bir bileşen. Özellikle Stalker 2 için bu gereklilik vurgulanmış. Aşağıdaki sistem gerekliliklerinin ilave notlarında 2k ve yüksek ayarlar denilmiş. Türkçe çevirisi şu: 4070 ile 4k ultra ayarlarda oynayamazsınız!

Önerilen:

İşletim Sistemi: Windows 10 x64 / Windows 11 x64

İşlemci: Intel Core i7-11700 / AMD Ryzen 7 5800X

Bellek: 32 GB RAM

Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3070 Ti / Nvidia GeForce RTX 4070 / AMD Radeon RX 6800 XT

Depolama: 160 GB kullanılabilir alan

İlave Notlar: Graphics Preset: HIGH / Resolution: 1440p / Target FPS: 60. 32 GB Dual Channel RAM. SSD required. The above specifications were tested with TSR, DLSS, FSR and XeSS.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 26 Kasım 2024; 21:29:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kocankoi
P
9 ay
Yüzbaşı

hocam 4080 le 4k neden oynamıyorsun ? bende 4070 var. aynı senın sorunlarını yasıyorum. açık alanda 4k high ayar dlss perf fg on yağ gıbı kayıyor. inş update ıle duzelır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sukrullex
S
9 ay
Yarbay

Monitörün native çözünürlüğünde oynuyorum hocam. 5k2k çözünürlük de yapabilirim ama böyle bile zorlanıyor sistem. Şimdi GoG sürümü indirdim ona bakıcam...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @parola13
P
9 ay
Yüzbaşı

robocop da aynı sorunlar vardı bende. bı kaç ay toparlandıktan sonra oynamıstım.



S
9 ay
Yarbay

Bu arada Flawless Widescreen modu da gelmiş. Fov ayarı falan da var. Deneyelim

< Resime gitmek için tıklayın >