Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
64
Cevap
4885
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Rusya açıkladı: “S-400’lerin bazı parçaları Türkiye’de üretilebilir”
T
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Türkiye, Rusya’dan satın aldığı S-400 Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi’nin ilk parçalarını Türkiye’ye getirdi. Üç etaplı sevkiyatın ilk aşaması tamamlandı. S-400’ü gelmesinin ardından ABD, Türkiye’nin F-35 programına katılımını askıya aldığını açıkladı.

Türkiye, ABD’nin yaptırım uygulamaya başlamasının ardından S-400 projesinden geri adım atmak yerine Rusya ile iş birliğini daha ileriye taşıma çalışmalarına başladı. Bu kapsamda S-400’ün bazı parçalarının Türkiye’de üretilmesi planlanıyor.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Başkanı Sergey Çemezov, S-400’lerin Türkiye’de üretilmesi görüşmeleri ile ilgili olarak, “Türkiye ile teknolojik açıdan, başta havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında iş birliğini genişletmeye hazırız. S-400’lerin teslimatını Türkiye’nin talebi doğrultusunda hızlandırdık. Bu tür bir uygulama, dünyada ender görülmektedir. Sistemlerin ilk teslimatı bu ay yapıldı ve takvim doğrultusunda ilerliyoruz. S-400 hava sistemlerinin belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye’de üretilmesine yönelik görüşmeler de devam ediyor.” dedi.

S-400 özellikleri

S-400 hava savunma sistemi, Türkiye hava sahasına giriş yapan savaş uçakları, radar tespit uçakları, keşif uçakları, balistik füzeler, orta menzilli füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha edebilecek.

600 kilometre uzaklıktan tehdidi belirleyebilen S-400'ler, 60 kilometre uzaklıktaki balistik hedefleri, 400 kilometre uzaklıktaki aerodinamik hedefleri ve 10 metre kadar alçak irtifadaki hedefleri vurabilirken, Amerika’nın Patriot füzeleri ancak minimum 60 metre yükseklikteki hedefi vurabiliyor.



 Haberi Portalda Gör

civata ve somunlarını üreteceğiz sanırım.
olsun bi yerden başlamak lazım.
Yoruma Git
Guest-41F3DB120 - 5 yıl +26
S
5 yıl
Yarbay

https://www.birgun.net/haber-detay/turkiye-f-35-uretim-zincirinden-cikartiliyor.html

AKP eseri AKP esiri....

O uye hakkinda TANI koyacak uzman doktor dahi olsan kesin tani icin sahsen gormen gerektigini de bilirsin. Yani yaptigin agir hakarettir. Senin gibi dusunenler de oyle.


Turkiye begenilsin veya begenilmesin NATO ulkesidir ! S400 ler de NATO ya karsi olan Rus olusumun bir enstrumanidir! AKP madem NATO dan cikmak istiyor o halde TSK den arindirilacak NATO ve Amerikan askeri demirbaslari ve NATO subaylarini da .

Bunlari yapmadan S400 leri almis gibi gosterip Nisan 2020 ye ertelenmesi de akla Ruslara yanasirim bak! Ona gore ... Yani Turkiye kendisini jeostratejik oneminden oturu Amerika ya karsi koz yapmistir. Sonucta S400 ler aktive edilmemistir normalde en gec Eylul a kadar tum testler egitimler bitmis olacakti ...


Anlasilan AKP Amerika ile anlasma cabasinda bunu da Trump ile yapmaya calisiyor malum Trump enteresan sekilde Turkiye yi kollayacak neredeyse. NET ifadeleri yok ama NET sekilde de RED etmiyor da ... Amerika da secim donemine girilmistir Trump icin Turkiye sadece bir secim malzemesidir ...


Hangi psikolojik teshiste "asagilik kompleksi" varmis merak ettim .

Gorunen o ki sezgilerime ve tahmine gore sende bir ofke kin patlamasi var. Kesin TANI icin seni bir uzman doktora gitmeni onermekteyim derhal .... Insanlarla farkli gorustesin diye kufur ediyorsun. Buna bir cozum arattir....

Gerci olay gorusler otesi hakikatlere dayali... Dusunceler catismasi degil. Hayatlardaki hissedilis... Yaptirimlar... Yerli sirketlerin maddi olarak etkilenmesi F35 lerin parcalarini ureten sirketlerin ve calisanlarin gecimini bir carki durdulmasidir !


Tum bunlarda AKP in beceriksizligi...


AKP temelde ozunde goreceli ne kadar iyi bir yaklasimdadir diye ama is planlama ve icraatte elini yuzune bulastirmasi ile Turkiye zaten suan krizde iken daha da buyuk bir krize sokacak olmasidir...


Goreceli hakli bir durus var diye elini yuzunu bulastirma hakkini vermez!


AKP in usatligini gormekteyiz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wi Fi
R
5 yıl
Yarbay

İyide bende diyorum ki rusların elinde motor teknolojisi var onlarla anlaşma imzalarsın yerli firmalarından biri rusların desteği ile motoru yapıp tankın içine motoru yerleştirir bu atla deve değil bunun bir çok örneğide var dünya da.

Savaş araçlarında bende yazdığımın arkasındayım konumuz birden farklı modeller değil tek bir modelin gelişimi f16'ya farklı bir motor geliştirip takabilirsin bu tamamen ileri mühendislik ile alakalı tarihte bunun bir çok örneği mevcut altay'a bugün 1500 beygirlik motor takarsın yarın tankta modernleştirmeye gidersin 2000 beygirlik motor takarsın anlatamadığım şey bu savaş araçları mühendislik gelişimine açık şekilde tasarlanır.

Buyrun bu da tarihten örnekler hala kullandığımız M48 patton tankların gelişimi motor farkları hepsi yazıyor demek ki neymiş aynı model üzerinde çeşitli geliştirmeler ve farklı motorlar kullanılabiliyormuş.

https://www.wikizero.com/tr/M48_Patton

https://www.wikizero.com/tr/Messerschmitt_Me_262

https://www.wikizero.com/tr/Messerschmitt_Bf_109

https://www.wikizero.com/tr/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon

https://www.wikizero.com/tr/McDonnell_Douglas_F-4_Phantom_II


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Parsbey
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.