Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
16
Cevap
307
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RTX4080 ve Ryzen 7 7800X3D sistem toplama
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

GPU: RTX4080
CPU: Ryzen 7 7800X3D
RAM: 32x2 (64gb) GSKill Tridentz Neo CL30 RGB
KASA: NZXT H7 Flow
Soğtucu: Deepcool LD360
SSD: Samsung 990 Pro 2TB
Anakart: MSI MAG b650 tomahawk wifi
PSU: MSI MPG a850g

Sistemi düşünüyorum. Eksik, fazla veya gerekli gereksiz herhangi konuda fikirleriniz için müteşekkirim şimdiden.
Mesela kendimce ikilemde kaldığım mesela anakarta x670 serisi değer mi?
(NOT: Ryzen 7 3700x - 2080Super'den geçiş yapacağım. AM5 istiyorum özellikle ileride değişim için. )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 18 Haziran 2024; 22:57:2 >

S
geçen yıl
Yarbay

Pek anlamam ama 10 numara sistem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

evet hocam ama hani çok tecrübeli arkadaşların tecrübeleri ile karıştırılıp geri dönüş olursa daha güzel olur diye fikir soruyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63
S
geçen yıl
Yarbay

Sorup soruşturmakla haklisin tabi acele etmemek gerek güzel yatirim sonuç da ufak pürsüzlük olmamasi adina acele etmemek lazim,sistem toplamak istersem işlemci , anakart olarak ram olarak yönebilecegim parcalar,belki şahsi adıma bütçeyi aşmamal adina kart ve ssd olarak bi tık düşerdim olmasi gereken hayal edilen parcalar şimdiden hayirli olsun..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 18 Haziran 2024; 23:42:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

evet kart cok sıkıntı. onu sonra halledceğim. ssd güzel olsun istiyorum. 512gb m2 ve 1tb sata ssd hiçbir şeye yetmedi. 1tb sata mı geri çıkaracağım. diğerini eski kasada bırakacağım. kart asıl olay hocam. 35civarına 4080 bulmaya calısacağım. cok iyi olur olursa.




Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63
M
geçen yıl
Yarbay

35 civarı biraz zor gibi. Anakrt,şu, tomahawkdan daha serin çalışır.


https://www.qp.com.tr/asrock-b650-livemixer-amd-am5-atx-anakart
64 gb ramde çok aşırı geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
geçen yıl
Binbaşı

M
geçen yıl
Yarbay

4K/2160p (100/144 Hz vb) monitör alacaksan / varsa

İşlemci AMD ; Ryzen 7 7800X3D (8/16)
Anakart AMD ; ATX, B650 yongalı, Wi-Fi
Bellek ; EXPO, 32GB (2x16GB) 5200/5600Mhz

İşlemci Soğutucu (sıvı) ; 360mm
SSD Sabitdisk ; PCI-e 4.0, 1920GB-2TB
Kasa ; E-ATX
PSU ; ATX 3.0, 850-900W 80plus


Ekran Kartı ; GeForce RTX 4080 SUPER 16GB

RTX 4080 Super Fiyatları | En Ucuzu Akakçe





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 19 Haziran 2024; 12:34:47 >

M
geçen yıl
Yüzbaşı

7800x3D alıyorsan gaming odaklı sistem alıyorsun dolayısıyla 64GB RAM biraz gereksiz. Bir de 6000Mhz üzeri almanın da çok anlamı yok. AMD'nin önerdiği sweet spot 6000Mhz CL30.

Yine bu işlemcinin güç tüketimi oldukça düşük olduğu için anakart seçimi çok daha rahat. Eğer ileride workloadu yüksek bir şey almayacaksan ortalama bir b650 fazlasıyla yeterli. Tek bakman gereken şey anakartta istediğin özellikler neler? Wi-fi, bluetooth, usb desteği vs.

Bu kadar high tier sisteme belki a1000g psu da daha iyi gidebilir uzun vadeli upgrade seçeneği için ama elzem gözükmüyor sana kalmış.

Onun dışında hayırlı olsun, bende de 7800x3d, b650 tomahawk ve a1000g var yeni aldım. Eğer msi alırsan ödül sistemi var steam kodu veriyor ona da bakarsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
geçen yıl
Yarbay

benim 5800x3d 7900xtx sistemde 64gb ram var ddr4 5500 liraya vatan'dan son kalanları almıştık burada bir arkadaşla beraber. 7600'den mi ne düşmüştü iki günde iki kez indirimle. g.skill 3600 neo xmp 2x32gb süper valla. bence al 64 ilerde uğraşmazsın ben bazı oyunlarda 26 27gb kullanım görüyorum. guru3d'de de elemanın biri 4 way 970 SLI yapmış sürekli 64gb ramim var diyip duruyordu 4gb olması lazım 970'in ve 4080 16gb az diyorduk ya demek ki onun vram yetmediğinde sisteminkini mi kullanıyor o eleman daha iyi bilir ama benim kart zaten 24gb ona rağmen 26-27gb nasıl ram kullanıyor? belki ryzen sistemler ya da x3d sistemler yağı bol bulunca banyo yapıyordur?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

valla bakacağım hocam inşallah buluruz uyguna 4080. anakrt vatandan geçtim b650 tomahawk.




Bu mesajda bahsedilenler: @metin abi 65
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

teşekkürler hocam. 64 hep hayalimdi şahsen xd. bol olsun rahat olsun. 32 yi kullandık gördük. 64 zamanı geliyor yavaştan.
bu bahsettiğiniz msi ödülü nedir? açıklarsanız çok memnun olurum. msin a850g vatandan sipariş verdim. nasıl alacağım ödül vs.? teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @madmansbruh
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

he valla 64 alınmalı kesinlikle.




Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
M
12 ay
Yüzbaşı

M
12 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

teşekkür ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @madmansbruh
A
12 ay
Yüzbaşı

Oyun icin 64 gb'a gerek yok bence ama siz almak istemissiniz o zaman size kalmis zaten.
Arasında fiyat farkı varsa fury renegade, kc 3000 veya wd sn850x alınabilir. Bilmediğim bircok modelde çıkmış.
Şöyle bir baktım 990pro fiyat olarak çok farklı değilmiş. Bir ara sağlığının hızlı düşmesi sorunu vardı. Çözülmüş mu bir araştırıp ona gore alabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. 16 kullandım yetmedi 32 kullandım en son satıp. Şimdi de hep küçüklük hayalim 64 kullanacağım. Kafa rahat olsun :) Fiyat farkı evet yok gibi artık. Kaliteli olsun soğutuculu 990pro aldım amazon garantili. Dediğiniz sorun çözülmüş diye okumuştum araştırırken.




Bu mesajda bahsedilenler: @Abdülkerim Satuk Buğra
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.