Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 11 misafir, 1 mobil kullanıcı
57243
Cevap
2316181
Tıklama
224
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (53. sayfa)
G
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam elektrikli süpürge ile çeksen olur mu acaba 😀



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dalu
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Xiaomi S50/55 grubunda lazer arızası çok rastlanan bir şey değil.
Bu marka, diğer bir çok ürün gibi, Çin menşeili Slamtec firmasının A1 serisi lidar ünitelerini kullanıyor, tabii kendilerine göre modifiye ediyorlar belirli kısımlarını.
Bu üniteler eskiden beri iki kısmından arıza yapar: saniyede 7 devir sağlayacak şekilde sabit bir hızla dönen motoru ve bu motoru lidar ünitesine bağlayan neoprenden mamul kayışı/lastiği.
Arızalar ya motordan gelir - ilk başları sizin tarif ettiğiniz gibi olur (ilk başlarda elinizle döndürdüğünüzde çalışır ama bir süre sonra hiç dönmez olur) ya da kayış kopar - ki o zaman hiç dönmez.
Çok ender durumlarda kayış ile kasnak arasına bir toz veya pislik kaçar, motor onu aşamaz ve durur. Siz el ile müdahale ettiğinizde bunu aşar ve çalışması normle döner.
Umarım arızanız bu sebeptendir.

Bir süre daha kullanmaya devam edin, umarım tekrar karşılaşmazsınız.

Lidar ünitesine müdahaleden kastım üst kapağı çıkartıp lidar sistemine doğrudan müdahale idi. Normal şartlarda hava üflemenizden ötesini yine de önermiyorum ama bu şekilde parmak ile hafifçe temaslarda zaten sorun olmayacaktır.
Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ktdgvr
G
5 yıl
Yüzbaşı

Bana da yazmış başkalarının dediklerine inanmayın gibisinden, hepsirobot bey'i tanımıyorum ama neden yalan söylesin ki , burada herkesin sorusunu bıkmadan usanmadan yanıtlıyor, bunların çoğu da aynı sorular aslında. Irobot'a gelince bence büyük bir firma , robot vacumlar konusunda öncü ve ürünleri gayet başarılı, gayet güzel bunda sorun yok ama fiyat politikası bence çok kötü. Aralık ayında Amerikaya gideceğim dönüşte shark iq alıp dönmeyi düşünüyorum , irobotun yarı fiyatından dahi az ve self empty için toz torbası kullanmıyor, hani yılda sadece 6 tane gider diyor ya beyefendi , onun sıfır toz torbalısı varken ne diye irobot alalım onu da açıklasa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ktdgvr
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba
Shark firması, iRobot i7+ ile aynı (hatta emiş gücü gibi bazı özellikleri ile daha üstün olduğu söylenen) IQ adlı robotunu piyasaya çıkartıp çok ciddi satışlar yapmaya başlayınca iRobot avukatları hemen fikir hırsızlığı savı ile mahkemeye başvurdular.
Talepleri mahkemeyi bile beklemeden satışı durdurmak şeklinde.
Benzer özelliklerde ama yarı fiyatından da düşük satış yapılınca bunu yapmaları normal.
Kar marjlarından söz etmenin tam zamanı!
Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

merhaba,

Günümüzdeki robotların tamamı 95m2 evi çok rahatlıkla temizler, o yüzden kapasite sorununuz yok. Buradan çıkacak toz da - ilk bir kaç temizlik hariç - asla küçük kapasiteli bir robotun haznesini bile bloke etmeyecektir normal şartlarda. İnce halı yazmışsınız, eğer bunlar kilim şeklinde ise robotlar bunları bir kenara itmeye çalışacaktır, bilginiz olsun.

Yazdığınız robotlar arasında sadece Xiaomi harita yapıyor, ama ChelseaNy arkadaşımızın yazdığı doğru, ben olsam şartları zorlar ikinci seri Roborock alırdım.
Haritalama yapmayan robotların ortamı daha derinlemesine temizlediğine dait çok örnek sunabilirim size. Bunun sebebi ise bir noktadan birkaç defa geçmeleridir. Dolayısı ile bu bir eksi olmayacaktır küçük evlerde. Saydığınız haritalama yapmayan robotlar arasında en iyileri iRobot serileridir, çift ana fırça kullanımı fark yaratan ürünlerdir - çok da denenmiş ve dayanıklıdırlar. R800 serilerinin fırça yapıları çok dha gelişmiştir, makul fiyatlara bulabilirseniz değerlendirmeye değer mutlaka. Onlarda da uzaktan kumnada fonksiyonu var.

Her robot tampon sensörlerinden dolayı masa, sehpa vs ayaklarını temizler, bu marka bağımlı bir özellik değil.

Xiaomi Mi ilk seriye de oda seçme özellği geldi diyorlarsa bir bildikleri vardır, bende Kuzay Amerika versiyonu var, ona gelmemiş tekrar kontrol ettim. Ancak deiğim gibi bu özellik sizin için ikinci planda olmalı bence çünkü zaten metrekareniz çok büyük değil, bu robotlar rahatlıkla bu işin altından kalkar.

Saygılarımla,





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 17 Ekim 2019; 7:7:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @antihedon
C
5 yıl
Çavuş

Maşallah neden usta dediğimiz neden bu kadar sevildiğiniz belli, uzun yazamayacağım kısaca cevaplayayım dediğiniz yanıtınız bile ne kadar doyurucu ve uzun.. tesekkurler..

(Buarada inşallah geçen yerli temizlik robotu projeniz için gereken finansman desteği ile alakalı bütçe soran ilgili kişiyle görüşmeniz olumlu geçmiş ve süreç hayırlısıyla başlamıştır ve güzel şekilde de ilerler..)




Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
K
5 yıl
Teğmen

A9s haritalama yapabiliyor. Kamera da bunun için var zaten. S5'ten artıları var, eksileri de var. Evinizin özellikleri tercihiniz için belirleyici olacaktır. Önceki sayfalarda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Özet olarak;
S5
-Daha büyük bir bataryaya sahip. Eviniz büyükse temizlik yarım kalmaz. Fakat iki modelde de yuvaya dönüp şarj olduktan sonra temizliğe devam etme özelliği var.
-Uygulaması daha atraksiyonlu. Kilometrelerce uzaktan odanın içinde duvar çizebilir, bölgesel temizlik yaptırabilir veya odanın içinde bi yer seçip oraya gitmemesini sağlayabilirsiniz. Ilife için bunların henüz çok uzak olduğu Hepsirobot'un yukarıdaki mesajından anlaşılıyor.
- Kombo fırça kullandığı için klasik Türk evlerinde daha kullanışlı.
-Dengeli modda çalıştırıp halı tanıma özelliğini açarak hem halıda daha güçlü çekmesi hem de sert zeminde boşa enerji harcamaması sağlanabiliyor. Bu da daha az pil harcayarak daha verimli temizlik demek; özellikle yine klasik karma zeminli Türk evleri için.
-Vakum gücü sayısal veriye göre diğerinin 2 katı. Tabi Hepsirobot ölçüm noktası farkına ve aslolanın robot süpürgelerde vakum gücü değil fırça olduğuna değinmişti ama yine de arada fark olduğu kesin.
-kamera değil lds kullandığı için karanlıkta da rahat çalışıyor.
-2cm tırmanma ile eşikleri daha kolay geçiyor, yüksek halılara daha kolay çıkıyor.
-Google asistana "roborock s5'i çalıştır", vs dediğimde çalıştırıyor. Lazım mı değil.

A9s
-Titreşimli su tankı ile ıslak mopu yalandan yapmadığı belirtiliyor.
-7,6cm yani 2,05cm daha alçak. Mobilyaların altına daha kolay giriyor.
-Daha büyük bir su tankı sunuyor. S5 ortalama bi evi bile tek depo ile silemiyor.
-Sanırım çöp kutusu da biraz daha büyük.
-Halı ve sert zemin için ayrı fırçaları var. Şehir dişinda olduğunuzda değiştiremeseniz de evdeyken her zemin ayrı ayrı kullanmak isterseniz bir avantaj. Mesela eviniz yerden ısıtmalı komple sert zeminse a9s güzel olur.
-Kumandası var. Bi işe yarar mı bilmiyorum.
-Yan fırçası çift olduğu için duvar kenarlarında daha iyi olduğunu düşünüyorum.
-Lds değil kamera kullandığı için duvar kenarı, siyah beyazeşya ve mobilyalara daha iyi yaklaşacağını düşünüyorum. Bizim roborock mesafeli duruyor, üzülüyorum.
Son 2 maddeyi Hepsirobot'a sormuştum fakat sanırım gözünden kaçtı. Böylece tekrar sormuş olayım.

Bildiğim kadarıyla yazdım. Yanlışım varsa düzeltilir.

Düzeltme: yazım hatası ve bir ekleme.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktdgvr -- 23 Ekim 2019; 21:49:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ihntk
E
5 yıl
Yarbay

Bizim xiaomi artık kayıp eşyalarıda buluyor.Kaybettiğim yüzüğü nerden bulmuşsa içine çekmiş kutusunda buldum keratanın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Çavuş

Selamlar arkadaşlar.
1 Haftalık Xiaomi Roborock S55 deneyimimizi anlatmak isterim.Aklında almayı düşünenler için faydası olabilir.
İlk olarakrobot süpürgeler hakkında hiçbir bilgimiz yoktu.Birazcık araştırmalar ve @hepsirobot beyin günlerce başının ağrıtmlaraımla ( sağolsun her sorumu cevapladı sanki mecburmuş gibi ) ( TEKRARDAN ÇOK TEŞEKKÜRLER ) Xiaomi Roborock S55 satın aldım.N11 üzerinde teknogogo isimli satıcıdan satın aldık biz. Fakat söyle yaptık.N11 üzerinden değil,kendi internet satış sitesinden satın aldım.100 tl daha uyguna aldım.N11 e komisyon vermemiş oldum.Bir sıkıntı çıkarsa aynı prösedür uygulanacagını soyledı hali hazırda satıcı.Hiçbir sorun yaşamadan ürünü teslim aldım. Güvenilir ilgili bir satıcı..

1. Gün deneyimimiz; Uygulama üzerinde halı tanıma,haritalamayı açmamışız.Kendi kendine çalıştı cihaz. 38 m2 temizlik yaptı.Şarj istasyonuna geri dondu.Neden boyle yaptı diye düşünürken içini açıp tz ünitesine bakalım dedik.2 gün önce temizlenen evden sonra çıkan pisliğe inanamadık.Halının üstü tüy doluymuş.Kedimiz filan olmamasına rağmen. :) Meğerse toz haznesi dolduıgundan S55 şarj yuvasına geri donmuş.İLK GÜNLER ÖZELLİKLE HALILARDAKİ TÜYLERİ ÇOK TOPLAYACAGINDAN HALI TÜYÜ BİTENE KADAR SIK TOZ HAZNESİNİ BOŞALTMAK GEREKIYOR.BU MARKAYA HAS Bİ DURUM DEĞİL BENCE BU...

2. gün deneyimimiz; Telefondaki uygulama üzerinde hali tanıma ve haritalamayı açtık.Tam manasıyla odaların haritalanmasını çıkardı.Halı tanıma aktifleştirdik.Halıların üzerine çıkınca emiş gücünü otomatik arttırmaya başladı.Evin %100 ünü tamamladı.Toz haznesi yine full doluydu.Çektiği şeylere inanamadık yine..

3. gün 4. gün 5. gün toz haznası fulle yakın dolmuş yine.Gerçekten bu zmana kadar almammaız hataymış.
MOPİNG ozelliğini henüz kullanmadık.Ama çok çok memnun kaldık arkadaşlar..Rahatsız edici ses yok bu arada.Alamayı düşünen arkadaşlar ikilemde kalan arkadaşlar,bence vakit kaybetmeyin.Hanım ve benim için çok buyuk rahatlık.Heleki benim gibi küçük cocugu olup yeni yeni palamaya başlayacak çocuklar için gerçekten çok güzel bir cihaz..
Tekrardan @hepsirobot bey yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam şatodami oturuyorsun😀



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @İlknr2
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nazik mesajınıza çok teşekkür ederim.
Sevdiğim işi yapıyor, sadece bildiklerimi aktarıyorum. Çok güzel dostlar ediniyorum, vakit ayırmaya değmez mi?
Saygılarımla




Bu mesajda bahsedilenler: @esdearizmm
F
5 yıl
Er

Hocam temizlik robotuna isim koymuşsan işini layıkıyla yapıyor ve artık aileden biri olmuş demektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mbaydar76
G
5 yıl
Yüzbaşı

Sahibinden sitesi bu olayda müşterek müteselsil sorumludur, ,suç duyurusuna dahil edilmeliler. Kuvvetle muhtemel bir kullanıcı sözleşmesi vardır ve sözleşmeye göre sorumluluklarını bertaraf etmek isteyeceklerdir, sağlayıcı konumda olmaları sebebiyle kendilerine noter kanalıyla ihtarname göndermenizi tavsiye ederim. İhtarnamede müşterek müteselsil kefil olduklarını belirtiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cat_power
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Ben diğer forumda da yazdım, hala daha yazıyorum. iRobat vs gibi ürünler devamı olmayan, bir üreticinin elinde kalmış bazı dandik serilerin bizim uyanık "ithalatçılar" tarafından getirilip Migros gibi rafımda herşey olsun diyen sorumsuz zincirler tarafından piyasaya sürülen ürünlerdir. Yurtdışı piyasalarında bunlara mother-in-law gadgets denir yani kayınvalideniz sizinkini kıskanmasın diye alınan ürünler. İşini yapar görünür, ya yolda kalır, ya bataryası akar, filtresini fırçasını tedarik edemezsiniz, servisi ya hiç yoktur ya da kamu spotu gibidir, Migros zaten sorumluluk almaz, servisi kutunun üzerinde yazıyor der.

Nusr-et'te bonfile ayarında para verin demiyorum ama ucuz etin de yahnisini yemeyin. Anker, giriş seviyesi bir model olmasına rağmen, en azından muhatabı ve servisi olan bir üründür. Eufy 35C daha iyidir ama bana kalsa ilife robot gibi robottur bu fiyat aralığında. Sadece kuru temizlik yaptıracaksanız ikinci el bir Xiaomi Mi ilk seri ile mutlu olursunuz, haritalama, uygulama ne isterseniz var ama illaki sıfır alayım derseniz A8 işinizi çok güzel görür.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 8 Kasım 2019; 17:10:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yigitozcan
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Xiaomi için S7 olabilecek bir cihazın ön bilgileri geldi geçtiğimiz hafta. Mop değişiyor, yapay zeka geliyor, ipucu vereyim..

Ama bence bu haftanın esas haberi Nidec'in bir Çin fason üreticisine ilk 4000Pa gücündeki fanını kullanması için yetki vermesi!Kindxchip markası ile üretim yapan Shenzhen Hua Xin ilk 4kPa emiş gücüne sahip robotunun tanıtımını yaptı, full detayları da gönderdi.

Seneye çok uygun fiyatlar ile çok güzel robotlar yayılacak gibi görünüyor piyasada. Bugün bize büyük firmaların - ismini yazmayayım şimdi :) - 7-8bin liralara kakalamaya çalıştıkları robotlardan çok çok daha üstün cihazları 2.5-3bin liralara bulabileceğiz gibi görünüyor.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 9 Kasım 2019; 16:4:11 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ChelseaNy
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba yeniden,
Çekinecek bir şey yok, elimden geldiğince yanıtlıyorum sorularınızı memnuniyetle.

Bu aralar fiyat olarak en uygun yerler orta ve güney Avrupa ülkeleri. Özellikle Fransa ve İspanya'da rekabet çok fazla olduğu için fiyatlar genelde daha uygundur. Bu iki ülkede son üç senedir normal elektrik süpürgesinden çok robot satılıyor.

No-go özelliği temizleme modundan bağımsız çalışır efendim, ıslak veya kuru temizlik farketmez, cihazın gitmemesi gereken yerlerin işaretlenmesidir temel olarak. Kuru temizleme yaparken bu modu deaktive edebilirsiniz.

Denemedim ancak S6 serisi farklı haritaları da hafızasında tutabiliyor dolayısı ile bir ıslak bir de kuru süpürme için harita yaratabilir ve bu şekilde iki işlevde de rahat edebilirsiniz mantıken.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 12 Kasım 2019; 11:2:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aysare
L
5 yıl
Binbaşı

Biz koltukları bile yere silkeliyoruz , sabah evden cıkarken. S55 hepsini topluyor. Nilfisk Extreme X300 (hepa 14) makinemizi sadece temizlik icin kadın geldiğinde kullanıyor 3 aydır. Kadının işi bitince (yarım gün geliyor) arkasından hemen S55 i çalıştırıyorum. İnanın temizliğe gelen bayanın ,dökülen saclarını topluyor. Gercekten her eve lazım bir cihaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ChelseaNy
D
5 yıl
Er

D
5 yıl
Er

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >