Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir
57057
Cevap
2303384
Tıklama
224
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (2778. sayfa)
H
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba
Mop yaparken robotun o koridoru geçebilmesi için ya hareketli bir moplu robot gerekiyor ya da halıyı kaldırmanız. Dolayısı ile bunlara yönelmeniz gerekecektir. Roborock S8 23bin, L10S 13bin civarında.
İnceleyebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mithatcann
S
6 ay
Teğmen

iRobot Roomba J7’ye yöneldim (istasyonsuz modeli - fırçasız olduğu için tüy-saç dolanma sorunu da yok), ancak hem pil kapasitesi, hem de katalogda yazılı motor gücü Robıorock S10 ve Q7 Max’ların yarısı kadar gözüküyor.

Fabrika verilerine aldanmamak mı lazım, yoksa şarj dayanma süresi (bizim için önemli- otomatik şarj ettiremiyoruz salon basamaklı olduğu için) ve çekiş gücüne bakıp iRobot’tan vaz mı geçelim?

Yukarıda da yazdım:
- Mop kullanmayacağız.
- İstasyon istemiyoruz.

Çok teşekkürler.

Bir de, Roborock S5 Max yedek parça ve bakım için yardımcı olurum demişsiniz. Görüşebilir miyiz?

@Hepsirobot



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot , @Wisekiller
S
6 ay
Yarbay

Merhaba,

Media Markt üzerinden Roborock Q8 Max (18000 TL) Robot Süpürge aldım. Açıklamasında ''2 Yıl Resmi Üretici Garantili'' yazıyordu ben de Roborock TR'ye geldi diye düşündüm. Ürün elime ulaştıktan sonra garanti belgesinde ithalatçı firmanın ''AKAD MEKANİK MEDİKAL ELEKTRİK VE ELEKTRONİK DIŞ TİC. LTD. ŞTİ'' Teknik Servis hizmeti veren şirketin de ''Summit Teknik Servis Hizm. ve Tic. A.Ş'' olduğunu öğrendim. Bu teknik servise internetten baktım yorumları son derece olumsuz, konuyla ilgili Media Markt ile görüştüm. Roborock TR'de mağazası olmadığı için Distribütör garantili olduğunu söylediler ama yazdıkları servis Distribütör bile değil. Ürünü sizce iade etmeli miyim, fikirlerinize açığım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 ay
Yüzbaşı

Herkese uzunca bir aradan sonra merhabalar,

2020 senesinde bir s7 360 almis zamaninda birde ufak degerlendirmede bulunmustum. Derenin altindan cok sular akmis, zihindeki bilgilerin bir kismi gecerliligini yitirmis gorunuyor. Hal boyle olunca kiymetli forum ahalisine danismak istedim. Pazardaki son durum nedir ? Otomatik bosaltma hazneli modeller icin genel bir tavsisye listesi bulunuyor mu ? Ben kisa sure icinde yaptigim arastirmalarda roborock/evocacs/360 in benzer urunleri oldugunu gordum. Reddit'de gordugum 2 sene oncesine ait yorumlar beni evovac's tan epey soguttu zira insanlar evocas sunucularinin problemli oldugundan harita bilgilerinin ara ara silinmemsinden sikayet etmis. Durum hala oylemi merak ediyorum. Ben kendi adima 360 cihazimdan cok memnundum hic sorun yasamadim cihazimi verdigim yakinim hala kullaniyor, ozellikle yaziliminin becerileri 4 sene oncesinde bile cok basarili idi. Lakin bulundugum ulkede resmi sekilde tedarik edilen serivisi ve yedek parcasi olan bir urun olsun diye diretmemden dolayi da, maalesef 360 bir adim geride kalmis oldu. Roborock'ta yine okudugum yorumlara bakilirsa yazilim olarak bazi eksiklikleri oldugu soylenmis no-go zone vb konularda insanlarin sikayetlerini okudum.

Kendi adima belirledigim 3 model var:

ECOVACS DEEBOT T9+ 418 euro
RoboRock Q7 MAX+  449 euro
360 SMARTAI Botslab S8 Plus  329 euro

Ililgili urunler hakkinda deneyimi yada genel fikri olan dostlarin yardimlarini rica ediyorum. Toz toplama istasyonu yada mopping benim icin cok elzem degil. Lakin eli yuzu duzgun bir lidarli cihazin ortalama fiyati 200 euro, bu cihaz evocas yada rorobrock vb olsun derseniz rakam 250 eurolara geliyor. Boyle oluncada madem temel motivasyon konfor, olmusken istasyonlu olsun diyorsunuz.

Ek olarak forumda lidar+kamerali cihaz kullanan arkadaslarin kamerali cihazlarindaki haritada olmayan rastgele engellerin robotlari tarafindan ne sekidle bertaraf edildiklerini merak ediyorum. Reklamlar cok ballilar, akilli robotlarin beklenmeyen engellere karsi kameralari sayesinde problem yasamadiklari soyleniyor.... Lakin reklamlarin "%5 meyve iceren meyve sularindan" farkli olmadigini anlayacak kadar yaslandim.

Mesaji okuma zahmetine katlanmis herkse cok tesekkurler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Mop kullanmayacaksanız iRobot her şekilde daha iyi zemin temizliği yapacaktır - ihtisas konusu o ve zemin süpürmede Ecovacs ile iRobot'un üstünlüğü tartışılmaz. Şu motor/çekiş/vakum gücü takıntısını lütfen bırakın artık, hemen her hafta bunun bir önemi olmadığını, işi yapan kısmın CHM dediğimiz fırça/fırça grubu olduğunu anlatıyorum.

S5Max için her türlü teknik destek ve servisi sunabiliriz: 05519899836 numaralı WhatsApp hattımız ile görüşünüz.

Saygılarımızla




Bu mesajda bahsedilenler: @serkelios
H
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,
Yeniden hoşgeldiniz.

Artık robot süpürge sektörü çok hızlı değiştiği için bir liste yayınlamak anlamlı değil, buraya marka destekli fenomenler de pek uğramıyor. Dolayısı ile güncel ürünlerden dilimiz döndüğünce sizi aydınlatabilecek çok değerli üyelere sahibiz diyebiliriz.

Hangi ülkede olduğunu bilemiyorum ama 360 hemen her yerde servis sorunu yaşıyor.
Yasal ve yetkili servisi var ise, genel anlamı ile Ecovacs'ın üstünlüğü tartışılmaz, ürün kalitesinde de öyle. Ancak yazılım sorunları T serilerinde devam ediyor, bütçeniz uygun ise X1 veya X2 Omni düşünün - mükemmele yakın cihazlardır.

Roborock da artık premium bir üretici ve ayet kaliteli. Q serisi süpürme ağırlıklı, S serisi ile moplama ağırlıklı olarak düşünülebilir. 7 serileri mekanik bir kaç kronik soruna sahip ama 8 serilerinde bunlar giderilmiş durumda - garanti dahilinde çözülen bazı batarya sorunları hariç. Roborock'ta yazılım sorunu var diyen haksızlık etmiş olur.

Ecovacs ve Roborock için aynı modellerin otonom boşaltmalı setleri zaten var, inceleyebilirsiniz. Botslab orta sınıfta iyi bir makine ama tabii ki ömür ve kalite beklentiniz diğerleri gibi olmamalı. Düşünmemişsiniz ama Botslab yerine Xiaomi'nin otonom boşaltmalı serileri de düşünülebilir.

Bir sürpriz marka Dreame olabilir, özellikle L20Pro. Ülkenizde güvenilir ve yasal distribütörü var ise çok ciddi olarak düşünülebilir çünkü f/p makinesidir.

Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @symbiat
B
6 ay
Binbaşı

Hocam 13.000/16.000 arasında önerebiliceğiniz bir robot süpürge varmı ev 145 metrekara ve halılar vs kalın hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
6 ay
Yüzbaşı

Merhabalar,

kıymetli geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Ayırdığim butçe 450euro civarında olduğu için evovacs x1 plus dan otesi beni aşıyor. Dreame l20pro maalesef bulamadim, almanya icinde l10 l20ultra vb bulunuyor ancak 500+ rakamlara cikasim yok, Evovacs x1 plus yazılım olarak omni serisiyle benzerse en makul seçim o olacak anladığım kadarıyla.
Xiaomi de aslinda listemde, x10 ve isyasyonu 319 euro gibi cazip bir fiyata satiliyor, keza benzer rakamda dreame d10+ var.
Dreame anladigim kadari ile roborock yan firmasi. Ama almanya pazarında urun çeşitliliği ve fiyatlandırması roborock tan cokta farklı değil.



Guncelleme: evovacs x1 plus'in siparisini verdim, anladigim kadari ile diger abileri ile arasindaki temel fark istasyonun becerileri ve moplama sisteminde fark gibi gozukuyor. Mop ile cok isim olmadigindan umursamadim. Cihaz geldiginde detayli bir incelemesini yapar paylasirim. Herkese iyi hafta sonlari.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 24 Şubat 2024; 21:45:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
R
6 ay
Onbaşı

henüz karar veremedim daha




Bu mesajda bahsedilenler: @serkelios
M
6 ay
Yüzbaşı

Merhabalar Ali Bey oradaki halıyı kaldırırsam sizin öneri olarak söylediğiniz iki modele ekleyeceğiniz başka ürünler de olur mu?

Dreame Bot L10S Pro ile Roborock S8 arasındaki 10.000 tl civarındaki fark sizce kabul edilebilir mi bir fark mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
T
6 ay
Onbaşı

Merhabalar herkese. İlk kez robotsüpürge kullanacağım. Roborock s8 sonic aldım. Merak ettiğim şey şu ürünün yaklaşık boyutu 11 cm. Koltuk yüksekliği en az ne kadar olmalı acaba? Cihaz yüksekliğinden en az bir iki cm yüksek olmalı gibi bir durum var mı yoksa cihaz giriyorsa mesele yok mu? Bir de henüz cihazı çalıştırmadım, haritalama için koltuk vs herşeyin hazır olmasını istiyorum. Cihaz çalışınca, mop takınca vs yüksekliğinde herhangi bir değişiklik olmuyor değil mi? Kullanan arkadaşlar ya da bilgisi olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trejemu -- 25 Şubat 2024; 10:26:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 ay
Yüzbaşı

Koltuğun kenarına koyup elinle altına doğru sür kardeş. Giriyorsa bas düğmesine.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trejemu
T
6 ay
Onbaşı

Teşekkür ederim. Koltuklarım çok alçak, şuan girmesi mümkün değil cihazın. Ayak takdıracağım o yüzden sordum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @anywar
S
6 ay
Yarbay

Merhaba arkadaşlar 65m2 ev için robot süpürge arıyorum. Denemek için bir marka bakıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe 10k civarı diyebilirim. Mop özelliği olmayacak, evde her odada halı var. Çok detaylı bir temizlik beklemiyorum sadece evimizde uyum sağlayabilir mi test amaçlı bir makine olsa da olur gözüyle bakıyorum şimdilik. Teşekkürler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
6 ay
Yüzbaşı

Ben de benzer durumdayım, 360 s10 bakıyordum ama yedek parça bulunurluğunun zor olduğunu okuyorum genelde. Acaba denemek için daha da uygun fiyata TCL alıp geçsem mi diye düşünüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @SkyTech74
S
6 ay
Yüzbaşı

Su urune goz atabilirsiniz, Dreame Bot D9 Max (tr garantili satiliyor deniyor ama servisin hizmet kalitesi hakkinda fikrim yok maaelesef) ek olarak lidar'li bilindik modeller yine isinizi gorecektir. Xiaomi'nin de yine ayni fiyat araliginda lidar'li urunleri bulunuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 25 Şubat 2024; 17:23:13 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SkyTech74
D
6 ay
Onbaşı

neredeyse geçmiş 100 sayfayı okuyarak en sonunda roborock q revo aldım @Hepsirobot arkadaşa çok teşekkürler.
alet çok güzel süpürdü halısız yerleri mobla dı pırıl pırıl oldu,beklentimden gayet iyi sonuç aldım
ilk robot süpürgem,bütçesi elveren arkadaşlar düşünmeden alabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
6 ay
Yüzbaşı

Mop yaparken fayanslarda iz bırakıyormu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 ay
Onbaşı

banyoda kullanmadım,diğer alanlarda iz yok .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hautbois
H
6 ay
Yüzbaşı

Evlerde kullandığımız yer silme aparatlarıyla parkede iz kalmıyor ama fayansta iz kalıyor. Bu nedenle sormuştum robotun iz bırakıp bırakmadığınız?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dustin1979