Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 12 misafir, 8 mobil kullanıcı
61439
Cevap
2586926
Tıklama
235
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (241. sayfa)
D
4 yıl
Çavuş

Amacım da o zaten. Olumlu deneyim kadar olumsuz deneyimi de görüp ona göre kararını versin arkadaşlar. Süreç hiç de öyle aa robotum arızalandı hemen iade edeyim gibisinden basit bir süreç değil. Ya da bana öyle olmadı ya da artık öyle değilmiş diyelim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
B
4 yıl
Yüzbaşı

@oqi bir detayı ilave etmek isterim,

Biz arzu eden müşterimize diğer katlar için ücretli olarak yedek şarj istasyonu gönderiyoruz, böylece robot hangi katta olursa olsun temizliğe yedek istasyondan başlayıp görev bitiminde yine o kattaki istasyona dönüyor..

Yedek istasyon alan müşterilerimiz robotla beraber ana istasyonu da taşımak durumunda kalmıyorlar veya diğer kata konan robot ana referans noktası olan istasyon olunca çok daha iyi bir haritalama ve temizlik programı uyguluyor, harita ve konumlama hataları pek gözlenmiyor..

Yedek istasyon sayesinde, yere sabitlenen şarj istasyonlarının yerinden oynamaması da önemli bir konu. Yere sabitlenmeyen veya yeri devamlı değişen istasyonlarda harita kaymaları veya üstüste binmiş çift harita hataları görülebilir.

İyi forumlar..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oqi
N
4 yıl
Yarbay

Amazon dışında; mağazalar da dahil 1 sene sonra ürünü hiçbir yer kolay kolay (THH sürecine giderler) iade almaz! En fazla servis ev arası ürün gider gelir; ta ki tüketici bıkıncaya kadar. TR de işler böyle yürür. Görünen o ki Amazon da onlara benzemek için adımlar atmaya çalışıyor; kendisi bilir. İnsanların “3-5 fazla olsun ama Amazon dan olsun; sağlam olsun!” tarzı düşünceleri de değişir!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 17 Temmuz 2021; 18:43:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deniizzz
R
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: needacar

Bütçene uygun olanı al.
Farkli birsey yaptığım yok zaten. Konuda bilgisi olan,kullandigi cihazlardan tecrubesi olanlarin yardimci olmsini beklemekteyim. Bu sekilde bi cevap degil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Çavuş

Merhaba, ben s5 max kullanıyorum. Ve çok memnunum. Sizede bir roborock tercih etmenizi önerebilirim. Çok satılan bir ürün grubu yedek parça ve servis konusunda da sorun olmayacaktır. Amazonda iade prosedürleri diğer pazar yerlerine göre daha kolay. Ama iade almak istemeyen almıyor maalesef.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @narfi
K
4 yıl
Teğmen

Yasak bölgeler ve duvarlar oluşturarak süpürgenin buralara ne kadar yaklaşacağını belirleyebilirsiniz.
Bu konuda bir video yaptım buradan izleyebilirsiniz:
Videoyu izlemek için tıklayınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ayfonx

Merhaba, ben s5 max kullanıyorum. Ve çok memnunum. Sizede bir roborock tercih etmenizi önerebilirim. Çok satılan bir ürün grubu yedek parça ve servis konusunda da sorun olmayacaktır. Amazonda iade prosedürleri diğer pazar yerlerine göre daha kolay. Ama iade almak istemeyen almıyor maalesef.
Ben de Roborock S6MaxV kullanıyorum. Çok memnunum. Mop örneği aşağıda:

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NETGUYTR -- 20 Temmuz 2021; 17:52:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

Selam arkadaşlar,

360 S10 ile haşır neşir olalı yaklaşık 5 gün oldu. Yaz sıcakları sebebiyle hiç halı serili değil evde, gözlemlerimi laminant ve seramik zeminler için belirteceğim sadece.

Bu arada yaklaşık 2 aydır Xiaomi Mop Pro kullanıyordum, kıyaslamamı onunla yapacağım bir nevi.

Öncelikle batarya göstergesinin %87'de kilitli kalma olayını yaşamış olmakla birlikte bugün gelen güncelleme ile bu problem ortadan kalktı.

Belirttiğim sert zeminlerin süpürülmesiyle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım, her şey olması gerektiği gibi.

Moplama özelliği ise kesinlikle Y moplamalı Xiaomi Mop Pro'dan daha iyi. Mop Pro'da az su veriyordu ve mopun geçtiği yerden baktığımda nem izi bölük pörçük çizgi halindeydi. S10'da ise daha fazla su veriyor ve mop izi tamamiyle homojen bir şekilde kalıyor geride.

Bunun haricinde hala yazılım anlamında emekleme-yürüme dönemi arasında S10. Haritalama güzel ama temizlik işlemi başlangıcında güzergah algoritmasının güncellenmesi gerekiyor. Bir yerde engelle karşılaştığında o bölgenin ilerisini bırakıp geride kalan alanları temizliyor, o alanlar bittikten sonra gitmediği yerlere geri gidip temizliğe başlıyor. Mop Pro kesinlikle daha efektifdi bu konuda.

Bir diğer husus da 3'lü lidarın hassasiyetlerinin biraz daha geliştirilmesi gerektiği, ki yanlış hatırlamıyorsam yapılan görüşmelerde bir sonraki güncellemelerin bu hususları daha da geliştirileceği bilgisi alınmıştı firmadan. Şu anki yazılımda kanepe ayaklarına ve köşe çıkıntılara bazen hafiften çarpabiliyor.

Genel olarak baktığımda belirttiğim şeyler de yazılımsal olarak geliştirildiğinde uzun yıllar kullanılabilecek bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş dock ünitelerinde kendi kendine çöpünü boşaltmakla birlikte su haznesini de ihtiyaç oldukça doldurabilen cihazlar piyasaya çıkmadığı sürece değiştirmem sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hepsirobot.com artık iRobot orijinal yedeklerini de satmaya başladı.

https://hepsirobot.com/urun/irobot-roomba-filtre/



H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İki yılını geçmiş Roborock grubu robotların bataryaları yavaş yavaş ömrünü yitirmeye başlamış belli ki.
İki haftada 380 batarya satılmış Hepsirobot.com üzerinden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı

Bencede 😏

Bu kadar sofistike başlanırsa işin içinden çıkılmaz

Yorum sayısı çok diye de cihaz alınmaz
En pahalısı en iyisidir diye de
Yada en yenisi en iyisidir de olamaz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NETGUYTR
N
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: amdfanatic

Teşekkürler, nokta atışı için yorumunuzu bekliyorum, 3 adet 5 adet her ne kadarsa yazarsanız aralarından seçerim, size güveniyorum.
Siz bence teknik servisi ve desteği Türkiye'de iyi yapılanmış markalardan seçin. Böylece ürün kullanımı sırasında ve sonrasında onlardan 7 24 sorularınıza cevap alabilirsiniz. Robogil veya Puppyoo..



E
4 yıl
Binbaşı

Hocam geriye dönük biraz okuma yapmalısın
Hepimiz öyle öğrendik
İyi bir fırçalama etkisi yoksa robotun Pa nın çok fonksiyonu olmuyor
Takılma pa ya
Araçtaki HP gibi maksimum beygir gücünü bilmem kaç devirde elde edersin
Peki o devirlerde ne kadar süre araç kullanabilirsin ?
Ama şehir içi 200hp lık araca da binsen 100hp lık aracada binsen gideceğiz hız bellidir
1 hafta temizlikten sonra 1000pa lık cihaz da işini göreceğini anlaycaksın
Yeterki hareketli fırça yapısı ve iyi tasarlanmış bir fırçası olsun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estamemuchoo -- 22 Temmuz 2021; 21:13:2 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amdfanatic
D
4 yıl
Yüzbaşı

Ekay'a sormuştum sattıkları sarf malzeme orjinal mi diye.

"Farklı bir marka tarafından üretilen muadil ürünler, kalite olarak orijinalinden farksız, alıp kullandığınız taktirde memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz."

şeklinde cevap vermişlerdi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @goygoy06
G
4 yıl
Yüzbaşı

Benim arabanın yıllık bakımı ile kapısıyor orjinal alırsam

yan sanayi alıp denenebilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dizdar
H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ürünün orijinal olduğunu anlamak için illaki faturaya gerek yok, kutusundan malzemesine kadar farklı ama tabii ki kimse orijinal almak zorunda değil, bu bir kişisel tercih meselesi. İsteyen ithalatçı Muchen, Dragon veya Roborock'ın kendi üzerinden orijinal yedekleri alabilir.
Madem Hepsirobot ismini kullandınız, orijinal ürün satmamızın tek sebebi müşterilerimize olan sorumluluğumuzdur diye açıklayayım.
Sattığımız bir yedek parça yüzünden başımız ağrısın, ismimiz lekelensin istemiyoruz.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 23 Temmuz 2021; 7:18:50 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ayfonx
N
4 yıl
Teğmen

Naçizane fikrim asıl bu durumlarda orijinalini ithal edip getiren ve dogal olarak daha yüksek maliyeti ve riski gogusleyip kaliteyi ve ticari ahlaki sabit tutmaya çalışan girişimleri, şirketleri desteklemeliyiz diye düşünüyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @goygoy06
T
4 yıl
Yüzbaşı

Fikir, düşünce, tecrübe ve deneyim en önemli işe yarayan aksam aslında.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
O
4 yıl
Yarbay

Harika haber... Foruma özel böyle bir jest yapılması harika ama stok durumu uygunsa TG ve Facebook gruplarımız için de isteriz yada foruma özel yapıldıktan sonra stok durumu uygunsa ayrıca diğer sosyal medya mecraları için de bir kampanya güzel olur.

Video montajı konusunda yapabileceğim birşey varsa herzaman hazırım üstadım @Hepsirobot Ali abime iletmiştim, bir mesajınız yeter...




Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot , @Puppyoo Türkiye
N
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: berkans

Merhaba Ali bey

360 S9 ve ilife A10S arasında bir inceleme yapıp paylaşmıştım buraya da yazmak isterim. A10S’i mevcut haliyle kesinlikle ve kesinlikle önermiyorum. Cihazda şu an için ciddi sıkıntılar var. Çözülebileceğini yönelik benim çokta inancım yok. Özellikle halı performansı berbat. En ufak bir orta seviye halıda bile takıla biliyor. Takılınca da bütün işlemleri yeniden başlatıyor. Yorumumdan takip edebilirsiniz. S9 İki haftadır 3200 bandına iniş yaptı, tavsiyem kesinlikle bu modeldir.

Merhaba

Son donemlerde sık soruluyordu. A10S ve S9 ıncelemesı yapma sansım oldu. Detayları burayada yazıyorum. Umarım ısınıze yarar.



  • A10S Fıltre omru S9'a gore daha uzun. A10S'ın besıncı temızlemesınde bıle fıltresı tertemızdı. S9'da ıse daha ıkıncı seferden ıtıbaren kırlenmaya basladı.
  • S9 ve A10S ıle yaptıgım testte S9 2 turda tertemız yaparken A10S gerıde kırıntılar bıraktı. Zaten yurt dısı testlerınde de "Leaves debris behind" seklinde sonuclar cıkmıstı. Temızlık olarak kesınlıkle S9 daha basarılı.
  • Mop ozellıgı olarak A10S onde. Mop ne sıklıkla yaparsınız bılmıyorum ama bezın uzerıne tıtresım yaparak ınsan elını taklıt etmesı sayesınde daha basarılı silme işlemi gerceklestırıyor. Ama yınede bır Vıleda gıbı dusunmeyın. Tabı bırde su var. Ev sureklı supuruldugu ıcın temız olacak ve mop ıslevı daha basarılı olacaktır. Bu da robot supurgelerın avantajı.
  • Evım 165m2 brut 140m2 cıvarında net. S9 tam gucte evı full temızleyebıldı. standart gucle ıse ıkı kere supurebılıyor. 90m2 cıvarında da temızleme alanı cıkıyor. A10S ıse yuzde 70 temızleme ıle bır tam turda evı temızleyemedı ama cok az bır bolum kaldı. Normalde zaten yuzde 50-60 arası ıle temızletıcem dolayısıyla tam turda tum evı donebılecek.
  • A10S bes bucuk saatte tam sarj olup kaldıgı yerden temızlıge devam ettı. S9'da ıse bu sure 4-4,5 saat arası. S9'da kalan sarjı yuzde olarak gorebılıyorken A10S sıze sadece pıl ısaretı uzerınde cubuk seklınde gosterıyor, tıpkı ıphone'lar dakı gıbı.
  • S9'da su tankı A10S'e gore kucuk. A10S 300ml iken S9 200ml. S9'da guclu su akıtma sevıyesınde 49m2'lık bır salona full tank anca yetıyor. Bıtınce tankına su ılave etmenız gerekıyor. S9'da su tankı ve toz haznesi govdenın ıcınde ıkısı bır arasa seklınde yer alırken A10S'de ayrı ayrı unıteler seklınde yer alıyor. Ornegın mutfagınızı S9 ıle once supurmeye gondertebılıyor, supurme ıslemı bıttıkten sonra mop yapmasını saglayabılıyorsunuz. A10S'de ıse supurme ıslemı bıttıkten sonra toz haznesını cıkartıp yerıne su haznesını takmanız gerek.
  • A10S patentlı bır mop teknolojısıne sahıp. Su tankının altına temızleme bezını taktıktan sonra mop ıslemıne baslıyor. Cıhaz bez uzerıne tıtresım ıslemı yapıyor. Tutresımle beraber bez yer ıle daha sert temas edebılıyor. S9'da ıse sadece sılıyor. Bır ornek vermek gerekırse, ınsan elını dusunun. S9'da bu el yere egılıp kollardan beze hıc bır baskı yapmadan sadece yerı sılıyor. Ama A10S'de kollar ele guc uygulayarak bezı daha cok yere bastırıyor ve bu sayede lekeler daha cabuk cıkıyor. Baska bır ornek ıse yerde kurumus bır ketcap lekesı dusunun. S9 bunu sadece sılebılıyor dolayısıyla leke tam cıkmıyor. Ama A10S, lekenınde ınatcıgılına gore dırek cıkartabılıyor. Tabı yerde bır leke varken kım robot supurgesını gonderıp cıkartmaya calısır o da ayrı bır soru.
  • Her ıkı cıhazın toz haznesınde fıltreyı cıkartıp yıkama ıslemı yapabılıyorsunuz. Tam kuruduktan sonra fıltreyı gerı yerlestırıp temız bır sekılde hazneyı cıhaza gerı takabılırsınız.
  • Hem A10S hem de S9'da ayrı ayrı oda temızlıgı var. Ancak S9'un yazılımı A10S'e gore acık ara onde. S9'da oda bazında ayrı ayrı temızlık ayarlarını duzenleyebılıyorsunuz. Ornegın salon ve mutfagı sectıgınızde, salonu guclu modda 2 kere temızlemesını ve mutfaga gectıgınde ıse sessız modda sadece 1 kez temızlık yapmasını ısteybılıyorsunuz. Bu sekılde her oda ıcın ayrı ayar yapmanız mumkun. A10S'de ıse sadece odayı belırlıyorsunuz ve oraya gıdıyor. Hemen belırteyım A10S ın vakum gucu ıcın ayrı ayar modları yok ama bence cok daha efektıf olan bır tek ayar modu var. 0 ıle 100 arasında cekım gucunu sız belıryorsunuz. Aynı sekılde yan fırcaların donus hızıda yıne 0 ıle 100 arasında ayarlanabılıyor. Yalnız bastakı ornege donersek mesela mutfaga gonderdıgınızde yuzde 100 guc ıle calısıyorsa salona gectıgınde yenıden takıp etmenız ve ayarı yuzde 50'ye manuel olarak dusurmenız gerekıyor. S9'da ıse bunu oda bazında en bastan belırleyebılıyorsunuz bu sekılde kendı temızlık yapıyor sızde kahvenızı ıcıyorsunuz.
  • En basta harıtalandırma yaparken A10S cok hızlı bır sekılde evınızın harıtasını cıkartıyor. Sadece tek yapmanız gereken yerden 25cm'e kadar olan aynaları gazete kagıdı gıbı bır sey ıle kapatmanız zıra aynalarda kı yansımayı ayrı bır oda olarak algılıyor. Bunu zaten bır kere yapıyorsunuz ve harıta cıkıyor. A10S ın 165m2'lık evımın harıtasını cıkarması tam olarak 15dk surdu ve cok basarılı bır sekılde harıta cıkardı. S9 ıse daha farklı bır sekılde ılk temızlıge baslayarak oda oda dolasıyor ve temızlık yaparken harıtada cıkartıyor. O da basarılı bır sekılde ılk temızlık bıttıgınde harıta cıkartabılıyor. Dreame F9 gıbı bazı modellerde harıta cıkartmak ıcın bır hafta ugrasanlar var. A10S ve S9 harıta cıkarma konusunda kusursuz. Harıta kalıtesıne gelınce ıse S9 acık ara onde. Objelerı harıtada cok daha net bır sekılde gosterıyor. Ilk harıtalar cıktıktan sonra ıstedıgınız odaya ıstedıgınız ısmı her ıkı cıhazın uygulamasında verebılıyorsunuz. Ancak bundan sonra A10S uygulaması ılk acılısta oda ısımlerını gostermıyor. S9'da ıse hem oda ısımlerını gorebılıyor hem de oda bazında temızlıkte yanı temızlık planınızda hangı odayı hangı gucte, kac kere temızleyebılecegınızı dahı gosterıyor. Her ıkı cıhazın uygulaması ılk harıtalandırma cıkartıldıkten sonra odaları bazen yan oda veya korıdor ıle bırlesık gosterebılıyor ama sız kolay bır sekılde uygulama uzerınden oda bazında ayırabılıyor veya bırlestırebılıyorsunuz. S9 uygulaması acısından bu ıslemler bıraz daha kolay dıyebılırım.
  • Halı performansı olarak S9 cok daha basarılı. Orta buyuklukte puskullu bır halımda A10S sureklı olarak aynı yerde takılırken S9 hıc zorlanmadı bıle. Aynı sekılde esıklerı asmada da S9 cok daha basarılı. Kendı evım ıcın gerek A10S gerekse de S9 esıklerı rahat bır sekılde asabıldı. Ancak karsılastırma yaparsam A10S salonumu korıdordan ayıran esıkte supurgelık olmadıgı ıcın cogu zaman cıkarken zorlanırken S9 banamısın demeden burda kurtuldu.
  • S9 bır yerde bır engelle karsılastıgında eger takılırsa sıze dırek olarak bıldırım gonderıyor ve sıkıstıgını belırtıyor. Hatta sız onu alıp baska yere koydugunuzda, kaldıgı yerden devam etmekle kalmıyor takıldıgı yere bır sanal barıyer koymayı bıle teklıf edıyor. A10S'de ıse takıldıgı zamanı bırakın hıc bır sekılde sıze bıldırım gondermıyor. Ne temızlıge baslarken, ne toz haznesı cıktıgın da, ne de herhangı bır yere takıldıgında. Artı daha da sacma bır seyı soylıyım. Full ev temızlıgıne gonderdınız, butun odaları bıtırdı ve son odada bır engele takıldı. Sız alıp duzelttıgınız anda tum temızlık detayı hafızasından sılınıyor ve temızlıge yenı bastan baslıyor. Bu asırı derecede sacma bır sey ve acılen duzeltılmesı gerekıyor. Bu arada takıldıgını gormuyorsunuz bıle cunku sıze bıldırım bıle gondermıyor. S9 ıse takıldı mı ? alıp baska bır yere koyuyorsunuz ve temızlık programına kaldıgı yerden devam edıyor.
  • S9'da halı tanıma ve harıtaya ekleme ozellıgı yok. Sadece bır halının uzerıne geldıgı zaman bunu anlıyor ve otomatık olarak gucunu arttırıyor. Ancak moplama yaparken halı secemıyorsunuz ve halının oldugu yere kırmızı gırılmez alan cekmez ısenız gıdıp halıya da mop yapıyor. A10S'de ıse uygulamasından halıların yerlerını ısaretlıyebılıyorsunuz. Bu sekılde moplama yapmıyor. A10S ıle ayrıca sanal duvarlar da koyabılıyorsunuz. Her ıkı cıhazı da sadece belırledıgınız bır bolgeye gonderebılıyorsunuz.
  • Her ıkı cıhazında bırden fazla harıtalandırma ozellıgı mevcut. Her ıkı cıhazda beraberınde bır kumanda ıle gelıyor. Ancak A10S IR bır kumanda ıle gelırken S9 RF bır kumanda ıle gelıyor. IR kumanda ıle cıhazı konrtol etmek ıcın yanında olmanız gerekıyor. RF kumanda ıle en arka oda da bıle olsa cıhazı gorebılıyor. Ayrıca Tuya RF kontrolcusu veya Broadlınk RM4 pro gıbı cıhazlarla kumandanın uzerınde kı tum ıslevlerı uzaktan seslı komutlarla yapabılırsınız. Bunu yapmak ıcın sadece kumandayı RM4 Pro cıhazına tanıtmanız yeterlı. A10S ıse IR oldugu ıcın sadece bulundugu oda da ıslem yapabılırsınız. Tuya IR kontrolcusu ve RM4 Pro ya tanıtabılırsınız ancak baska bır oda da oldugu zaman hıc bır anlamı ve ıslevı kalmaz.
  • S9 Alexa ve Sırı desteklıyor. Acma, kapama veya cıhazın gucunu azaltıp cogaltma gıbı ıslevlerı sanal asıstanlar uzerınden yapabılırsınız. A10S ıse sadece Alexa desteklı ve sırı destegı yok. Ayrıca Alexa uzerınden ıkı komut: ac ve kapa seceneklerı var. Sanal assıstan destegı ıle her ıkı cıhazıda konum bazlı otomasyona alıp calıstırabılırsınız. Ornegın her gun sız evınızden cıkıp mahalleden uzaklastıgınız anda supurgenın calısmaya baslamasını saglayabılırsınız. Alexa kullanarak buna saat aralıgı da ekeleyebılırsınız. Ornegın saat 9 ıle aksam 18 arası evden cıkarsam robotu calıstır dıyebılırsınız. Bu arada Alexa Ingılızce olarak komut alırken Sırı Turkce dıl destegıne sahıp. S9 ıle sırı kestırmeler uygulaması uzerınden de cıhazı otomasyona da alabılırsınız. Sırı'nın guzel tarafı sıze evden her ayrıldıgınızda cıhazı calıstırmak ısteyıp ıstemedıgınızı sorar. Ancak bır dezavantaj olarak saat aralıgı belıryemessınız ve cıhaz her evden ayrıldıgınızda uyarı verır ve bunu sadece bır kez yapar. Mesela sabah 6'da evden cıktınız, mahalleden uzaklastıgınız zanda Sırı sıze cıhazı calıstırayım mı der. Cok erken bır saat oldugu ıcın hayır dedıgınız anda bır daha calıstırma sansınız olmaz. Alexa ıse aynı durumda farklı sekılde calısır. Sız evden cıktıgınızda saat henuz 9 - 18 arası olmadıgı ıcın cıhazı calıstırmaz. Ancak 4 saat sonra yıne bakar ve sızın evde olmadıgınızı gorur ve saatte 10 oldugu ıcın temızlıgı baslatır. Unutmadan solıyım A10S ve S9 aynı zamanda google asıstan destegınede sahıp ve bu sekılde Google Home ıle de kullanılabılıyor ancak Google Home'un konum bazlı hızmetlerı yok. Google Assıstan da hem Androıd hem de IOS'da mevcut oldugu ıcın seslı komutları telefon uzerınden verebılırsınız. Androıd kullanıcıları ıcın, her ıkı cıhaz da konum bazlı otomasyonlarda tek secenegınız malesef kı Alexa.
  • A10S tamamen İngilizce iken S9 tamamen Türkçe konusabılıyor. Cıhazın temızleyı cok sevıyorum gıbı eglencelı soylemlerı bıle var.
  • A10S'de oda bazında temızlık var ıken oda sıralaması yok. Ornegın Salon, Mutfak ve Gırıs sectıysenız kafasına gore bır sırada temızlemeye baslıyor. S9'da ıse oda sıralaması yapabılıyorsunuz. Ornegın Mutfak 1, Salon 2 ve Gırıs 3 seklınde komut verebılıyorsunuz.
  • Her ıkı cıhazda da programlı temızlık mevcut. A10S'de oda bazında yıne her gun otomatık temızleme programı olusturabılıyorsunuz. Ayrıca harıta uzerınden ısaretledıgınız belırlı bır bolgeye de her gun belırlı saatte gıtmesını saglayabılırsınız. Ancak malesef ki hangı oda dan baslayacagını secemıyorsunuz. S9 ıse A10S'ın tum ozellıklerıne sahıp oldugu gıbı ekstra olarak oda sıralaması yapabılıyor. Secılı program yaptıgınız zaman S9 sıze oda bazında hangı guc ıle calısacagını sectırtmıyor. Onun yerıne her oda ıcın tek secenegınız var. Yanı maxımum cekıs gucu secersenız her odaya bu mod ıle gıdıyor. oda bazında secmelı vakum gucu ayarlaması programlanmıs temızlıkte yok. Progranlamıs temızlıkte S9'a yıne 2 kere temızle komutu verebılıyorsunuz.
  • S9 ve A10S'ı calıstıgınız ve temızlıge basladılar. Bundan sonra temızlık bıtmeden mevcut gorevı ıptal edıp sarj yuvasına don komutu verdıgınız zaman S9 hızlı bır sekılde mevcut ısını ıptal edıp yuvasına donerken, A10S asırı derece de sacmalayıp bır turlu yuvasına donemıyor. Bunun yerıne etrafında donmeye, ya da salonda veya baska odalarda tur atmaya baslıyor. Hatta bır keresınde salonda gırmemesı gereken alanlara bıle gırdı ve bır turlu bır yan odada kı yuvasına donemedı. 11dakıka sacmaldıktan sonra manuel olarak elımle korıdora bıraktıdımda ancak donus yolunu buldu. A10S yuvaya don konusunda S9'a gore daha sıkıntılı bır cıhaz. S9 bır keresınde bıle teklemedı bu konuda.
  • S9 ıle ılgılıde bır keresınde su sekılde bır durumla karsılastım. Komple ev temızlıgı yaparken ılk olarak Salondan basladı. Salon bıttıkten sonra ıse korıdora gecmek uzereyken salonun gırısınde bulunan bır esıge geldı ve normalde sureklı kolay bır sekılde gectıgı esıgı bır turlu gecemedı. Bundan sonra ıse salonun ıcınde sureklı dolandı durdu ve sonunda elımle korıdora koymak zorunda kaldım. Korıdoru koydugum andan ıtıbaren temızlıge devam ettı ancak sarjıda yuzde 60'a ındı.
  • S9'un yazılımı daha kesınlıkle daha basarılı. Ancak 360 fırmasının server'ların da kı problemler zaman zaman baglantının kopmasına sebep olabılıyor. S9 kullanıcıları daha once 2 gun cıhazlara uygulama uzerınden erısemedı. Zaman zaman bu kopukluklar ya da uygulamada yavaslıklar olabılıyor. A10S'de ıse bır haftalık kullanımımda hıc bır sorun yasamadım.
  • Esyalara carpmama konusunda her ıkı cıhazında cok basarılı oldugunu soyeleyebılırım. Sorunsuz bır sekılde esyalar arasında temızlıgını yapabılıyorlar. Carpma tabı kı var ancak her ıkı cıhaz ıcınde cok hafıf. Lıdar sensorun avantajı olarak esyalar ıle arasın da kı mesafeyı her ıkı cıhazda cok ıyı ayarlıyor.
  • S9'da aktıf harıtalama var ıken A10S'de bu ozellık yok. A10S ılk harıtalama yaptıgı sekılde devam edıyor. Ikıncı temızlıkte mesela koltugun yerı degısmısse bunu harıtada gostermıyor yanı harıtayı guncellemıyor. S9 ıse anında degısıklıgı harıtaya yansıtıyor. Bunun ne dezavantajı var ornekle anlatayım. Ilk harıtalama sırasında evınızın duzenlı olması gerekıyor. Ben harıtalama yaparken mesela yemek masasının sandalyelerı masanın uzerıne cıkardım. S9 da A10S'de bu sekılde harıtalama yaptı. Ancak daha sonra bu sandalyeler yere ındıgınde A10S her onlar yaklastıgında yavasladı. Carpmadı ama yavasladı. Mesela ılk olarak A10S'ın sarj ıstasyonu salondaydı. Burdan baslayarak dıyelım kı mutfaga gıt dedım. Salondan cıkarken normalde altı bos olan yemek masasının altından gecıp mutfaga ulasıyordu. Ancak sandalyeler yer ınınce yıne ınatla ordan gıtmeye calıstı. Sandalyelerı gorunce de afalladı, yavasladı ve vakıt kaybettı ısın kotu tarafı bunu her sefernde yapmaya calıstı. S9 ıse banamısın demedı. Burda sandalye var hadı bana eyvallah dıyıp yanından gectı.
  • A10S en, yukseklık ve derınlık olarak daha kucuk. Bu esyaların altına gırmesınde cıddı avantaj saglıyor. Ancak esıklerı asmasında ıse S9'a gore daha zayıf kalmasına sebebıyet verıyor.
  • Her ıkı cıhazlada ufak bır cekım gucu testı yaptım. Korıdora bır kase cekırdek artıgı doktum. Koselere ve ortaya esıt olarak dagıttım. Ortalık baya dagıldı. Ilk olarak A10S'ı calıstırdım ve o bolgeye gonderdım. Ilk turda A10S belkı bır 30 parca bıraktı. Ikıncı turda ıse 5 - 6 parca bırakarak temızlıgı bıtırdı. Daha sonra ıse aynı sekılde cekırdek dokerek S9'u bolgeye gonderdım. O da ılk tur sonunda 5 parca fılan bıraktı. Ancak ıkıncı turda tertemız yaptı. Ustelık S9'un menusunden gıt bu bolgeyı ıkı tur temızle seklınde de komut verebılıyordum. S9 once kenarladan baslıyor ve kenar temızlıgı bıttıkten sonra s seklınde zıgzaglar cızıyor. A10S ıse dırek s seklınde zıg zag cızıyor. Donuslerı de cok genıs acıdan aldıgı ıcın arkasında pıslık bırakabılıyor. Ayrıca yan fırcaları bazı cekırdek kabuklarını uzaga veya gerıye atıyor. Gerıye attıgı zaman cıhaz zaten o bolgeden gectıgı ıcın kabuklar ortada kalıyor. Cekım gucu olarak sadece bır teste dayanarak S9 daha basarılı bır cıhaz dıyebılırım. S9 2200Pa ıken A10S 200Pa. Ama sakın bu rakamlara kanmayın. Yan fırca kullanımı, ana fırca cekımı, cıhaz hareketlerı asıl etken.
  • Ha bu arada malesef A10S calısırken ufak bır abajurumun altına gırıp kablosundan cekerek dusurdu ve abajur kırıldı. Ama bu benım hatamdı zıra kabloların oldugu yere gırılmez alan cekmedım. Unutmayın kı yogun kablo olan yerlerde hangı robot supurgeyı kullanırsanız kullanın mutlaka onlem almanız gereklı. Ya kabloları duzenleyeceksınız ya da o bolgeye cıhaz uygulamasından gırme komutu vereceksınız.
  • Her ıkı cıhazında uygulamasında parcaların kalan omru ıle ılgılı bılgı var.
  • A10S sarj olurken sıze dogru pıl bılgısı vermıyor. Zaten yuzdelık gostergesı yok bırde ustune sarjı dolana kadar ılk gırdıgı halını yansıtıyor. Ornegın pılın bır kısmı yanıkken yanı ortlama yuzde 20 - 30 gosterırken bır anda ıstasyondan cıkıp temızlıge devam ettı. Pılınıde full gosterdı. Kısaca sarj olurken dogru pıl sevıyesını goremıyorsunuz. S9'da ıse sorun yok ne varsa dırek goruyorsunuz. Ayrıca A10S dıyelım kı temızlık sırasında sarja dondu. 4 saat bekledınız. Start'a bastıgınız anda oncekı calısmasına devam etmıyor yenı bastan temızlıge baslıyor. Kısaca bır seye basmayacaksınız ve kendısının otomatık olarak yuvadan cıkmasını bekleyeceksınız. Ancak o zaman temızlıge kaldıgı yerden devam edıyor.
  • Bence Robot supurge alınırken batarya kapasıtesı cok onemlı. Bır cok ınsan ya bana yetıyor tek seferde temızlıyor dıyor. en kotu donuyor yuvasına sarj olunca devam edıyor dıyor. S9 5200Mah batarya kapasıtesıne sahıp. Bu sıze harıka bır ozgurluk sunuyor. Mesela ben evı maksımum modda bır kere temızlettıgımde bıle sarjı yuzde 20 kaldı. Ozgurlugum oldugu ıcın butun odaları gıt bır kere degıl ıkı kere standart modda temızle dıyebılıyorum. Zaten sonrasında da 4 saat ıcınde sarj oluyor. A10S ıse 6 saate yakın sarj oluyor. Gıt odaları ıkı kere temızle dıyemıyorum. Zaten ıkı kere temızle dıye bır opsıyon yok. Anca sarj yuvasına donecek sonra yenıden komut verceksınız. Sunu da unutmayın. Mesela aksam saat beste temızle dedınız ve ev bıtmedı. Bır sonrakı sarja devam etmesı ıcın sarj olacagı saat 10-10.30 arası. O saatte gurultu yapamayacagı ıcın hop temızlıgınız ıptal. Sessız modda da calısıyor tabı kı ama yınede bu bır dezavantaj. Evı 160m2 ustu olanlar kesınlıkle S9 gıbı 5200mAh bataryalı modeller baksın.


Sonuc:

Acıkcası ben A10S aldıgıma baya pısman oldum zıra S9 ıle arasında sadece 400TL fıyat fark var. S9 cok daha stabıl bır cıhaz. Cekım gucu daha kuvvetlı. Engellere takılmıyor, halılarla cok ıyı anlasıyor(benım evdekılerle en azından), yuvasını cok daha kolay bır sekılde buluyor. Uygulaması cok daha kullanıcı dostu. Harıtalaması ıyı ve en onemlısı batarya omru cok cok daha basarılı. A10S'ın ıse cıddı yazılım problemlerı mevcut. Mesela bır yere takıldıgında temızlık programının ıptal edılmesı ve basa donmesı asırı buyuk sacmalık ve acıl duzeltılmelı.
Çok güzel inceleme ve karşılaştırma. Elinize sağlık.