S

Yüzbaşı
26 Kasım 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
62 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
iPhone 13 Pro çıkmışken iPhone 12 Pro almak mantıklı mı?
Selam arkadaşlar,

13 Pro geçtiğimiz günlerde çıkışı yaptı, 16bin liraya satışa sunulacak.

12 Pro şu sıralar 13.700 TL bandında internette. Aradaki fiyat farkını düşündüğümüzde 12 Pro almanın şu an için kendi adıma daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Eksiğim yoksa 12'ye göre eklenen özellikler;

  • Daha küçük çentik (çok farkı yok benim için)
  • Daha yüksek kapasiteli pil (13 için güzel avantaj)
  • Sinematik mod (sanırım hiç kullanmayacağım bir özellik)
  • Sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (keşke 12'de de olsa)
  • 120 Hz ekran (bence 60 Hz bile yeterli)

Parantez içindeki kendi düşüncelerimi değerlendirdiğimde aradaki fiyat farkına çok değmeyeceğini düşünüyorum, ama iki model arasında kaçırdığım başka bir detay var mı, veya ne kadar kritik düzeyde bir fark var sizlerin de düşüncelerini almak isterim.

Şimdiden teşekkürler
S
7 yıl
Otomobiliniz Kışa Hazır mı?
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşlarla birlikte yeni bir video hazırladık, konumuz kış başlamadan aracımız üzerinde yapmamız gereken kontroller ve almamız gereken önlemler.

Araç soğutma sıvısından tutun kapı fitillerine alınacak önlemlere kadar pek çok bilgiyi bir araya getirip paylaşmaya çalıştık.

Video yararlı olduysa beğeninizi ve konuyla ilgili atladığımız hususlar varsa da yorum kısmında belirtmenizi rica ediyorum, böylece videoyu izleyen herkes yorumlardaki faydalı bilgilerden de yararlanabilir.

İyi seyirler dilerim

https://www.youtube.com/watch?v=poC5vA3U_Rs
S
7 yıl
Yağmur Kaydırıcı Uygulaması
Merhaba arkadaşlar,

Kış aylarına yavaş yavaş giriş yaptığımız şu günlerde yağmurlu havalarda en çok ihtiyaç duyulabilecek ürünlerden biri yağmur kaydırıcı.

Önce Gtechniq G2 yapayım dedim ancak uygulaması uğraştırmalı ve fiyatı da biraz yüksek olunca Nasiol Glasshield tercih ettim.

Yapmış olduğum uygulama ile ilgili de bir video paylaştım;
https://www.youtube.com/watch?v=qDaHQlBxMMA

Sizlerin tecrübeleriyle de önerebileceğiniz ürünler varsa konu altında belirtebilirseniz sevinirim
S
7 yıl
Opel Astra K Dynamic 1.4T AT6 İlk 8.000 Km İzlenimim
Merhaba arkadaşlar,

2016 Mayıs sonunda almış olduğum aracımla ilgili ilk 8.000 km'deki gözlemlerimi belirten amatör bir video hazırladık arkadaşlarla birlikte.

Kendimce gördüğüm artı ve eksileri, reel yakıt tüketimlerini, 6. viteste 90-100-110-120 km hızların hangi devirlere denk geldiğini göstermeye çalıştım.

Beğenmeniz dileğiyle, iyi seyirler dilerim

https://www.youtube.com/watch?v=TGqPXJPdRK8
S
9 yıl
Ne olduğu belirsiz uygulamanın \u0027bekliyor\u0027 sorunu
Merhaba arkadaşlar

Hangi sebepten olduğunu anlayamadığım bir uygulama hatam var. Fotoda da gördüğünüz gibi resmi olmayan uygulama 'bekliyor' deyip duruyor. Ne silmek, ne yeniden başlatmak ne de hard reset çözüm olamadı. Sinirim bozuldu, görmemek için klasörün içine attım.

Nasıl hallederiz ki bu sorunu?
< Resime gitmek için tıklayın >
S
10 yıl
Ankara\u0027da tüm yollar buzlu
Arkadaşlar gece heryere çiğ düşmüş yollar hep buz tutmuş. Sıhhiye'nin orada refüje çıkan mı dersiniz, Tandoğan'ın aşağısında takla açıp kaldırıma çıkan mı dersiniz, ortalık kaza dolu.

Aman dikkat!!!
S
10 yıl
Lumia 1320 hava durumu sorunum
İyi bayramlar arkadaşlar

Cihazımda 8.1 yüklü. Accuweather uygulamasını yükledim. Ana ekrana da kutusunu koydum anlık hava durumunu görebilmek için.

Ancak ekran uzun süre kapalıyken telefonun kilidini açtığımda bir bakıyorum hiç alakası olmayan dünyanın bir ucundaki şehrin sıcaklık değerini gösteriyor. Uygulamaya tıklayıp açınca tekrar olduğum konumu bulup normale dönüyor.

Bu sorunu günde 7-8 kere belki 10 kere yaşıyorum ve sıkmaya başladı artık.

Android veya iOS olsa sorunun altından kalkıcam ama WP'de çok yeniyim, kurcalamadığım ayarı da kalmadı aslında ama bu soruna bir çözüm bulamadım.

Sizlerin bana sunabileceği bir öneri var mıdır? Yoksa bu problem WP 8.1 bug'larından biri midir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
S
10 yıl
İş Hattı için Şarjı İyi ve Mail Okuyabilen Cihaz Önerisi
Arkadaşlar, iş hattı içi ikinci bir cihaz alacağım. Bu cihazda olmazsa olmaz 2 şey arıyorum;

-Şarjı beni yarı yolda koymamalı
-Mail uygulamasıyla maillerimi kontrol edebilmeliyim

İkinci şık yüzünden akıllı telefon almak zorundayım ama ilk şıktaki özellik çoğu akıllı cihazın en büyük problemi, o yüzden karar veremedim.

Bütçe olarak 500-700 TL arası ayırmak istiyorum. Çok değecek bir cihaz olursa 1000 liraya kadar çıkabilirim ama çıkmak istemiyorum açıkçası. Hali hazırda iPhone 5S kullanıyorum zaten, o yüzden çok pahalı bişey almayı gerekli bulmuyorum.

Nokia Lumia 525 ve yeni çıkan Nokia X serisi hoşuma gitti ama batarya süreleri hakkında malesef bir bilgim yok.


Belirttiğim gibi en önemli kriterim batarya. Bu konuda önerebileceğiniz her fikre açığım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
S
10 yıl
Benks Ekran Koruyucu Film
http://dx.com/p/benks-magic-hsr-series-of-hd-fingerprint-proof-protective-film-for-apple-iphone-5-5s-255871#.UvVJTvl_tqk

linkteki ürünü sipariş etmeyi düşünüyorum. parmak izi bırakmama özelliği nedeniyle seçtim.

aranızda daha önce kullanan oldu mu hiç, memnun kaldınız mı?



< Resime gitmek için tıklayın >
S
10 yıl
Samsung Türkiye\u0027nin Garanti Saçmalığı
Bugün Galaxy Nexus cihazımın arızalanan şarj soketini garantiden yaptırmak için Ankara Necatibey caddesindeki Samsung Yetkili Servisine götürdüm. Sıra numaramı aldım 1 saat bekledim. Sıram geldiğinde cihazı çıkartıp görevliye teslim edip sorunumu söyledim. Ekranım da yaklaşık 1 yıl kadar önce çatlamıştı ama kullanımda hiç bir sıkıntı yaşamadan kullandım bu süre boyunca. Hazır servise vermişken ekranın garantiden hallolmayacağını bildiğimden ekran tadilatı için de fiyat istedim. Görevli bayanın beyanı şu oldu;

-Cihazınızın ekranı çatlak olduğu için cihazınız garantiden çıkmıştır. Eğer soketi yaptırmak istiyorsanız parasıyla yaptırmanız lazım. Bunun öncesinde parasını verip ekranı yaptırırsanız cihazınızı garantiye tekrar sokarız, onun ardından cihazı tekrar getirir şarj soketi için arıza talebi açtırır garantiden hallederiz.

Şok oldum bir anda !!! Kulaklarıma inanamayıp bayandan bir kez daha tekrar etmesini rica ettim. Ardından bunun ne derece mantıklı bir durum olduğunu sordum. Görevli bayan müşteri hizmetlerini aramamı istedi.

Samsung Müşteri Hizmetlerini aradım telefonla, bi 20 dakika kadar konuştuk hattaki görevliyle. O da aynı beyanda bulundu. Dedim çatlayan ekranla şarj soketinin ne ilişkisi var??? Yanıt olarak düşme sonucu soket arızalanmış olabilir dedi. Alakasının olmadığını, zira ekran çatladıktan sonra 1 yıla yakın cihazı kullandığımı, bu süreçte yüzlerce kez (hatta custom rom yüklemelerini de hesaba katarsak belki binlerce kez) usb soketine kabloyu takıp, şarj edip, veri alışverişinde bulunduğumu beyan ettim.

Sonuç olarak malesef bu konuda elinden bişey gelmediğini, cihazımın şu an garanti dışı olduğunu, bunun Sanayi Bakanlığı'nca belirlenen kurallar çerçevesinde olduğunu belirtti. Bende LG yada başka bir firmada da aynı şey başıma gelse onlarda mı garanti dışı sayacak yani dedim. Diğer firmalardan yana bir bilgisi olmadığını belirtti. Peki dedim, madem öyle hakkımı aramak için tüketici mahkemesine başvuracağımı söyledim, yardımcı olmaya çalıştığı için teşekkür edip telefonu kapattım.

Ardından LG Müşteri Hizmetlerini aradım. LG Nexus 4 cihazım varmış gibi konuştum ve şarj soketi sorunuyla ilgili görevliyi bilgilendirdim. Bununla birlikte ekranımda da bir çatlak bulunduğunu, bunun garantiyle ilgili bir sıkıntı yaşatıp yaşatmayacağını sordum. Görevli telefonun aynı darbe ile hem ekranımın hemde soketin aynı anda arıza yapıp yapmadığını sordu, bende ekranın aylardır çatlak olduğunu ve kullanımda sıkıntı yaratmadığını, onunla ilgili bir şikayetim olmayıp sadece şarj soketinin tamiratını istediğimi belirttim. Görevli bana şu beyanda bulundu;

-LG Yetkili Servise gidip cihazı teslim ettiğinizde ekranın daha önceden beri bu halde olduğunu, şarj soketiyle ilgili sorunun yeni başladığını, iki arızanın birbirinden farklı dönemlerde oluştuğunu beyan etmeniz durumunda cihazınızın şarj soketi garanti dahilinde ücretsiz tamir edilecektir.

Hatta bunun üstüne yaşadığım yeri sorup bana en yakın LG Teknik Servisin yerini tarif edip telefon numarasını verdi. Teşekkürlerimi sunup kapattım.

Durum bu şekilde arkadaşlar. Yarın Tüketici Hakları Mahkemesine başvuruda bulunucam, yapmam gerekenler almam gereken belgeler neyse hepsini edinip davamı açıcam. 2 aylık garanti hakkım kaldı, eğer bu hak yasal olarak benim ise bunu muhakkak kullanıcam. Samsung Türkiye'nin müşterisini bu kadar enayi yerine koyduğunu bilseydim hiç bir şekilde bu markayı almazdım. Bundan sonra da sanırım tercih etmeyeceğim. Benim para kazandırdığım firma önce bana ve haklarıma saygı gösterecek!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.