Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
101
Cevap
5134
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Rise of Empires: Ottoman | 24 OCAK | Netflix Orijinal Mini Dizi (ÇIKTI) (4. sayfa)
V
4 yıl
Yarbay

Bu aksam tesadufen denk gelip izlemeye basladim ve 3 bolum izledim. Oyuncu kadrosunun tamamina yakini Turk olmasina ragmen hemen hepsi gayet iyi Ingilizce bilen oyunculardan secilmis.

Normalde bu tur dizi-filmlerde Turkler hep Araplarla ozlestirilir, Turkler Arap aksaniyla konusurken gosterilidirdi. Bu dizide Arap aksani yok neyse ki. Dizi sadece Turk tarafini degil, karsi tarafi ve onlarin neler yasadiklarini, tecrubelerini de aktariyor. Turklerin gazini almak icin yapilmis bir sey degil yani.

Celal Sengor’un ileri derece Ingilizce bildigini de ogrenmis oldum bu arada. Yahu bu adamin bilmedigi birsey var mi acaba harbiden merak ediyorum.

Normalde Turk dizisi izlemem, Hakan Muhafiz’in da sadece 2 bolumunu izleyip dislike atip izleme listemden cikartmistim ama bu diziyi sevdim. 10 uzerinden 8 veriyorum.

Fatih’in annesi Bizansliymis bu arada



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

şimdi bitirdim de yorumları görmez olaydım youtube'da falan. herkes tarihçi kesilmiş.

herkes akşemseddin nerede diye sormuş. yahu dizi 2.mehmedin gençliğine çok yer vermiyor ki. istanbul'un fethini anlatıyor.

hayır ona bakılırsa fetihten önce mehmet'in oğlu var bayezid. ona hiç değinilmiyor. edirne'ye taht'a döndüğünde kardeşini boğdurtuyor, buna hiç değinilmiyor. yıldırım bayezin anadolu hisarını yapıştırmış, ne kendisi ne hisar hakkında tek kelime edilmiyor.

yani hata bekliyorsanız hata çok. ee adamlar da 6 bölüm dizide ancak bu kadar yapabilmişler.

aslında bizlere fatih'i 50 yaşında adamın canlandırdığı fatih dizisi müstehak ya neyse

dizinin bence 2 sıkıntısı vardı.

1-tuğba büyüküstün. bence zaten iyi bir oyuncu değil. tüm dizi içerisinde de ingilizce telaffuzu en kötü olan oyuncuydu. güzelliğinin hatrına katlandık. yalnız harbi çok güzel kadın ya..

2- bizans'taki ana karakteri. çok gereksizdi.



B
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

diziyi bitirdim. yorumlarım ; biraz sert bir eleştiri olacak ama .....


evvela, şehzade kırbaçlamak ne demek lan? adamın bir yerinden kan alırlar kâmil kan. fatih gibi zamanının ötesinde zekası, ufku olan bambaşka bir karaktere biçtikleri rol; atarlı bir ergen, sadrazamdan kırbaç yiyen şehzade, yeniçeri ağası üstüne falan yürüyor??? (wtf) osmanlıda padişah demek şehzade olsa bile allahın yeryüzüne yansıması demek. bide fatih sultan mehmed'i kibirli ve asi biri gibi göstermişler aşırı derecede. o ergen çocuğun oynadığı sahnelerde çocuğu tokatlayasım geldi yani.

bide son bölümde ki yok meryem şehri terk etmiş, yok ayasofya çılgın atıyor, üzerinde şimşekler çakıyor. yok kızıl ay olmasa ordu cesaretlenmeyecek fasa fiso saçma avuntu rivayetleri ciddi ciddi belgesel gibi sunum yapan bir diziye eklemiş adamlar. kaynak da doğu roma savunmacılarının rivayetleri, yanlış olmasın. burası da ayrı bir saçmalıktı. sanki böyle fatih şansa almış gibi konuşuyorlar şehri.


şahi topu, o surları yıkamadı hiç, o surların yıkılışını göremedik, şehrin surlarını topların yıkamaması ve yeniçeriler kapıdan girmesi koca bir yok artık lan sizde dedirtmiştir. neyse ki yıkılan surları çıplak gözle görebiliyoruz.

cenevizlileri de 300 spartalı, guistinaniyi de truvadaki hector’a benzetme çabaları. adam gibi iş yapmazsanız elin adamı böyle tarihi yeniden yazıp izletir size işte.

ayrıca gemiler karadan yürütülüp haliç'e indiriliyor ama öylece kalıyorlar orada fetih sırasında bir etkisini yokmuş gibi kenarda süs gemisi gibi durmuşlar orada.


sonuç olarak yabancı bir yapım olduğunu belli etmiş bir dizi olmuş. şu haliyle bakan istanbulun bir dizi talihsizlik ve inatla düştüğünü, hünkarın kendinden emin olmayan ergen inatçı biri olduğunu zanneder. o yüzden sonda bu "konstantiniyyenin düşüşü değildir, aslında bir fetihtir" muhabbetleri de durumu toparlamak için konulmuş.



PUANIM 6/10





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 26 Ocak 2020; 20:45:52 >

N
4 yıl
Yarbay

Türk yapımı olmadığı için Mehmet ve askerleri yerine kendilerini ön plana çıkarmışlar bu gayet normal. Anlatılmayan bir çok şey var. Sadece fetihe odaklanmış dizi arkada gelişen olaylar ve detaylar yok ki 6 bölümlük mini dizide de ne kadar detaya girebilir.
Dizinin Türkçe orijinal dilinde olmasını beklerdim ama tamamen ingilizce çekmişler. Türklerin kendi aralarındaki konuşmaları bile ingilizce o kısımları bari Türkçe yapsaymışlar dedim. Oyuncuların hepsi türk ama tukce konuşulmuyor tuhaf.
Diziyi genel olarak başarılı buldum. Atiye ve malum muhafız dan çok daha iyi izlenesi olmuş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

tarih öğrenmek için dizi izlenmez, savaş sahneleri ve koyulan postalar için izlenir. ilk bölümden bu dediklerim belli ediyor kendini.normalde atlayarak izleyip bitirirdım yarım saatte ama ona bile gerek görmedim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Teğmen

İstanbul'un fethinden çok nasıl direndiğini anlatan dizi.Bi an İstanbul'u alamicaz ve Fatih ölecek sandım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

Vasat bir belgesel. Bizans odaklı ve en kötüsü fatihi ergen gibi göstermişler neredeyse. Umarım Atatürk için böyle birşey çekmeye kalkmazlar malum koca fetihi saçma sapan bir şekilde anlatan, onu nasıl anlatır siz düşünün. Şu mara hatun ve kızıl ay saçmalığına değinmiyorum bile. 10/5



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
4 yıl
Çavuş

batılıların içine oturmuş da kalkmamış, nasıl bir kızgınlık varsa. fatihi hırs küpü, kibirli bir bebe ve cenevizlileri kahraman yapma çabası çok sırıtmış. en doğru verilen yer sanırım konstantindi.



O
4 yıl
Çavuş

batı dünyası doğuyu tam olarak anlayamaz. hayatın sadece maddi yönüne bakan manevi ve ruhi yönlerini inkar eden batılılar için savaşlar kişisel ihtiras, zaferler iktidarı sağlamlaştırma olarak yorumlanmaktan öteye gitmez. hoş, fetih 1453 de çok farklı degildi ya, neyse.



K
4 yıl
Binbaşı

B
4 yıl
Yarbay

netflix'de ki her dizide var türkçe, diğerleri gibi dublaj.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 27 Ocak 2020; 0:56:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kazuya58
B
4 yıl
Yarbay

bugün bitirdim, belgesel/dizi türünde gayet güzel olmuş.



G
4 yıl
Teğmen

Keşke gerçek tarihçiler olsaymış. Celal şenshit bir halta yaramazlığını burayada katmış. Ayrıca Rise kelimesinin başlıkta geçmesi yanlış Luckily Rise falan olması lazım. Dizi lağım gibi. Tarihi çarpıtan leş içerikle eh işte seviyesinde kalite ile çekilmiş, montajlanmış. TRT dizilerine laf edenler buna methiyeler diziyor. Galiba tarafsızlık derken iğrenç batılı yandaşlığını arıyorlarmış. TRT dizileri buna bin basar. En azından tarihi anlatmıyoruz diye başında dürüstçe yazıyor. Bunlar gerçeklermiş gibi anlatıp TÜRK tarihini ayaklar altına alıyor.

Zamanında iyi geçirmişiz tabiri cuk diye oturuyor bu dizi için. Halen daha acılarının belgeselini çekip batı saksosu yaptırmışlar.



W
4 yıl
Yüzbaşı

bildiğin ucuz yapım history belgeseli olmuş



Y
4 yıl
Yarbay

6. Bolumun sonunda sasirdim ben acikcasi. Alternatif sonla bitmis. Benim izledigimde istanbul fethediliyordu. Sizin izlediklerinizde ayni sonla mi bitti?
"defense of constantinople and 2000 heroes" diye arayınca buluyorsun netflixte

5 para etmez bir yapim vakti olan izlesin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediyuzYetmisYedi -- 28 Ocak 2020; 22:15:26 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: YediyuzYetmisYedi

6. Bolumun sonunda sasirdim ben acikcasi. Alternatif sonla bitmis. Benim izledigimde istanbul fethediliyordu. Sizin izlediklerinizde ayni sonla mi bitti?
"defense of constantinople and 2000 heroes" diye arayınca buluyorsun netflixte

5 para etmez bir yapim vakti olan izlesin
giovanni giustiniani çok abartılmış osmanlı güçsüz gösterilmiş diyenler

bu yayında 1.23.40 - 1.26.20 arasına baksınlar
https://www.youtube.com/watch?v=cQ8GPmlp5zc

Ben beğendim yapımı tabi daha iyi yapılabilirmiş ama bu hali de gayet iyiydi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61C3BA498 -- 29 Ocak 2020; 15:1:11 >

E
4 yıl
Yüzbaşı

güzel olur ama tuba büyüküstün pek avrupai bir yüzü var pek olacağını sanmam.



A
4 yıl
Çavuş

Merak ettim; Dizi hakkında ahkam kesenler fetih ile ilgili kaç kelime okudu da kendilerinden bu kadar emin yorum yapıyorlar. Dizide daha çok Bizans tarafını anlatmış demek biraz insafsizlik sanırım. Bence biz herşeye tek taraflı bakmaya alıştığımız için Bizans ida anlatmasını yadirgiyoruz, yoksa evet, tıpkı dizideki gibi Bizans tarafı da çok iyi savaşmıştır, ve çok iyi direnmistir, evet savaşın sonu tıpkı dizide anlatıldığı gibi bir sinir savaşına dönmüştür, ve evet Fatih çok genç bir padişahtır ve kanı hızlı alıyordur. Bu yüzdendir ki Venedik gemilerinin şehre ulaşması olayında sinirinden atı ile denize kadar girmiştir(Ancak anlamadığım bir şekilde bu sahne dizide yoktu). Bunun yanında açıkçası ben diziye başlarken "Diziyi yabacilar çekiyor ya, son taarruzdaki yağma serbest emrini kesin dillerine dolar, son bölümü sadece buna ayırır, abarttikca abartirlar" diye düşünmüştüm, ancak gariptir ki hiç deginmediler bile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Binbaşı

bayildim efsane yapmışlar oyuncu secimleride gayet iyiydi😀bizim trtdeki osmanli dizilerine iyi ders niteliğinde olmuştur
Böyle dizi yapilir iste cekim kalitesine bakin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 30 Ocak 2020; 4:54:45 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

W
4 yıl
Yarbay



bu nebiçim dizi şehsadeye bdsm yapıyorlar, yeniçeri sultana yürüyo