Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
148
Cevap
13522
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Histogram Based, Real Time Lossless Data Compression Algorithm λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1)
T
6 yıl
Yarbay

Peter Norvig ismini daha önce hiç duydun mu? Bence duymadın veya duysan bile onun programlarına hiç bakmadın. Norvig programlarında her zaman birçok commentkullanır ve kendisi Google Yazılım Şefi olur. Şimdi ufak bi soru: Sence ben her program dosyasına birçok comment koyan Norvig'i mi kaale alırım yoksa hiç comment koymayıp "değişken isimlerinden anlayamıyorsan bence programlama öğren" diyen seni mi :)
quote:


Sen açıklama satırları olan kodları okumayı seviyorsan ben sana bol bol kod göndereyim.
https://github.com/ayhanarican/apiogenesis
https://github.com/ayhanarican sayfasından diğerlerine de bakabilirsin.

"açıklama satırları olan kodları okumak istiyorum" gibi birşey dedim mi? Yine de kod bakmak istesem aşağıda örnek alıntı gördüğünüz UnRAR'ı okurum... Fakat yanlış anlama olmasın: RAR belki 100 milyonlarca kez indirilip kullanıldığı için değil, Alexander L. Roshal nerdeyse her bir operasyon için comment koyma zahmetine katlandığı yani diger programcıları düşündüğü için okurum...

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu arada SEO19 ile aynı kişi olma ihtimaliniz daha da güçlendi cunku SEO19 da tanımadığı bilmediği kişilere "Programlama Bilmiyorsun Öğren" tarzında ukalalık yapıyordu, sen de yaptın. Okey belki aynı kişi değilsiniz fakat karakterleriniz oldukça aynı :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Ocak 2020; 0:36:39 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayhanarican
Peter Norvig ismini daha önce hiç duydun mu? Bence duymadın veya duysan bile onun programlarına hiç bakmadın. Norvig programlarında her zaman birçok commentk
Yoruma Git
Yorumun Devamı Tuğkan-0153 - 6 yıl +4
T
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Bu yöntemden verim almak için çok büyük sayılarla çalışmak zorundasın. 4 haneli sayılarla işlem yapmaya çalışmak beyhude çaba. Sayıların çok az bir kısmının karekökü tamsayı olacak, tamsayı olmayanlar üzerinde ekstra algoritmalar çalıştırıp sıkıştırılmış dosyaya fazladan bilgi yazman gerekecek. Kısaca küçük sayılarla uğraşmanın dosyayı sıkıştırmak yerine çok daha fazla büyüteceğini kesin olarak söyleyebilirim.

Kayar nokta burada devreye giriyor. Belli bir uzunlukta sayının karekökünü alıp noktalı sayı formunda yazabiliriz ama dosyayı açarken sayıyı kendisiyle çarparak ancak orjinal veriye yakın bir sayı elde edebiliriz, tam olarak aynı bit dizilimini almanın imkanı yok. Multimedya formatlarında işe yarayabilir belki.

4 haneliyi 2 haneliye indiren
8 haneliyi 4 haneye de indirir
16 haneliyi 8 haneye de indirir
32 haneliyi 16 haneye de indirir
64 haneliyi 32 haneye de indirir
128 haneliyi 64 haneye de indirir
256 haneliyi 128 haneye de indirir
512 haneliyi 256 haneye de indirir
1024 haneliyi 512 haneye de indirir

sayı dediğimiz 0 dan 9 a 10 tane rakamdan başka bir şey değil :)

kare bir şeyin 4 katı büyüğü veya küçüğüdür
kağıt üzerindeki simgesel hacmi ise düz mantıkla tek bir işlemde %50 direk ufaktır veya %100 büyültür.
çoklu işlemlerde ise evren kadar büyük rakamlara ulaşa bilirsiniz !

karakök ve kare işlemlerinde neyin nerede duracağını bildiren bazı limitler var ki
zaten bunu bilmeyenler kayan sayılara takılır ve bu iş olmaz diye edebiyat yaparlar '! :)

Tam kare olmayanların kökünü aldığın zaman ve tam sayı olduğundan, bilginin bir kısmı kaybolur. Tabi gerçek köküyle arasındaki farkı kaydedebilirsin ama zaten o sayı için ayıracağın bitler gene aynı boyutta dosya olmasına sebep olacak.

Aslında sonsuz hızda bir işlemci olacak, rastgele sayı üretecini çalıştıracan, arka arkaya gelen sayılar dosya ile birebir uyuştuğunda o anki "seed" yani rastgeleliği başlatan 8-byte yer kaplayan sayıyı kayıt edecen. Al sana sıkıştırma. Ama sonsuz hızda işlemcin olacak. 10 üssü 10 üssü 10 üssü 10 üssü 10 üssü 10 üssü 10 TeraHertz gibi yani. 1 GB --> 8-byte. Oyun mu yükleyecen? 1kB fazla bile.

Dalga geçmiyorum. Quantum işlemciler çıksın bir deneyeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Nisan 2016; 22:17:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
13 yıl
Çavuş

amaç ne, vurgu nereye anlamadım?



G
9 yıl
Yarbay

Görünüşe göre 4 yıldır pek bir yol katedememişsin. Çareyi yanlış yerde arıyorsun, matematikten anlayan programcı değil salt matematikçi lazım sana.

Ben şahsen bu yöntemle kayıpsız sıkıştırmanın mümkün olamayacağını söyleyebilirim. İşin içine kayar nokta girdimi bit dizilimlerini korumak zor.



T
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

bundan 5 yıl kadar önce !

quote:


(x^y+z) karekök sıkıştırma algoritması ne zaman hayat bulacak !?
taninmayan-68170 | 04 Ocak 2007 12:36

(x^y+z) karekök sıkıştırma algoritması ne zaman hayat bulacak !?
bilinen veya bilinecek en uzun rakamı sayıyı bilimsel olarak en kısa haliyle matematiksel olarak ifade etmek istenirse var sayalım ki”15241578753238669120562399025″ değerinin karekökü : “123456789012345″ yani formulasyon olarak kayan ve devreden sayılarını da baz alırsak X^Y+Z formulasyonu ile hiç bir şekilde zip rar ve diğer sıkıştırma formatlarının 1kb bile sıkıştıramadığı bir dosya formatını kaba tabirle yukarıdaki örneğe göre 29 haneli bir sayıyı 15 haneye indirmek ki kaba tabiri ile düşük seviyede bir sıkıştırma ileherangibi bir dosyayı 2:1 oranında sıkıştırmak mümkün bu arada diğer idialar ise pek yabana atılacak cinstende değil örneğin 1 DVD yi bu şekildedefalarca kez sıkıştırarak 1mb a kadar düşürüle biliniyor yanlız kötü tarafı bu işlemin uzun sürebileceği için ne kadar küçük olursa açılmasıda o kadar zaman alacağı yönünde ve ön görülen tahminlere göre güncel bir pc nin 1mb lık bir DVD açması için 1 saat e yakın süreği öngörüsü varşu an sadece teoride mümkün ama pratikte ne zaman hayat bulacağı tartışma konusu , konu ile ilgili kaynak site arayanlara Google dankarakök ile binary dosya sıkıştırma diye aratılırsa bu konuda yurtdışındaki belli üniversitelerin çalışmaları hakında yorumlarını bulabilir , bir çok yorum şu anki hardware sistemlerinin bu işlem için yeterli olamayacağı gibi birçok akademik geyik cevaplarla da karşılaşmak olası , ama eninden sonunda olacak gibi :)


olaya farklı bir açıdan yaklaşan diğer birinin yazdıkları !

http://diovo.com/2010/01/the-perfect-compression-algorithm/

uzun lafın kısası vizyonu olan matematikten anlayan programlayıcı arkadaşlar lazım ! :)

Kafama takılan şeyler:
Sıkıştırma algoritması bularak para kazanma hayalin var mı?Çünkü bu para kazandıracak bir yol değil.
Eğer zevk için yapıyorsan:
1.Neyi sıkıştıran bir algoritma üretmeye çalışıyorsun?Resim,video,rastgele sayı içeren dosya,herhangi bir dosya...
2.Sonsuz sıkıştırma diye birşey yok.Her verinin kayıpsız sıkıştırılma sınırı vardır.Bu sınırı ne kadar aşarsan o kadar kayıp olur.Yarı yarıya sıkıştıran bir algoritmayı defalarca kullanarak defalarca sıkıştırma yapamazsın.İlk seferde 2 kat sıkıştırır,sonraki seferde %1,artık veri sıkıştırılma sınırına dayanmıştır.
1DVD 1mb'a sıkıştırılamaz.1GB'tır o.Ayrıca videolar,resimler falan zaten süper sıkıştırılmış oluyor.Bu yöntemle bir daha %50 sıkıştırılabileceğini sanmıyorum.
1DVD rastgele tamsayıyı sıkıştırmaya gelince:DVD içerisine sığacak 5-6 basamaklı tam sayıların sayısını tutmak için 1mb civarı alan gerekiyor.Dosya sıkıştırmak için bunların sırasını da tutman lazım.Bu da zaten 1DVD civarı alan gerektirir gibime geliyor.Eğer sayılar arasında bir bağlantı varsa durum değişir.Mesela ardışık sayılar sıklıkla varsa,bazı sayılar çok tekrar ediyorsa,sayıların %99'u çiftse vs.
3.Bahsettiğin şey sayıları saklamak yerine kareköklerini saklayıp %50 yer tasarrufu yapmak ise bu o kadar kolay bir şey ki(ben yarım saatte programlarım) kesin kullanılıyordur.İşe yarıyorsa video ve resim sıkıştırmada da kullanılıyordur.Yalnız bu sıkıştırma kayıplı sıkıştırma.
Dediğin gibi sayıyı saklamak yerine sayıyı X^2+Y ya da X^Y+Z şeklinde saklayarak kayıpsız bir şekilde saklarsın ama pek sıkıştırmaa olmaz.
Örnek verecek olursak:404,586,660 sayıları yerine kareköklerini saklarsak(X^2 sıkıştırması) 20,24,25 sayılarını saklarız.Açtığımızda ise 400,576,625 olur.Görüldüğü gibi kayıplı sıkıştırma.
X^2+Y sıkıştırması ile kayıpsız olur ama fazla yer kazanılmaz.Aynı sayıları saklarsak (20^2+4),(24^2+10),(25^2+35) yani 204,2410,2535 olur.Yani sıkıştırma değil 1 basamak fazla yer gerekti.Ancak kayıpsız oldu.Açtığımızda yine 404,586,660 eder.

Öte yandan 2007'den beri aynı şeyle uğraşabilmen harikulade ve büyük şeyler yapabilirsin.Eğer para kazanmak istiyorsan ya da büyük bir şey yapmak istiyorsan ya da yeni bir sıkıştırma algoritması bulmak istiyorsan(ki bunlar farklı şeyler) benimle iletişime geç.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Teğmen

Eğer sadece çok düşünmek yerine ilgilendiğin alanda(sıkıştırma algoritmaları,information theory) kendini geliştirsen zaten bazı yanlışlarını kendin göreceksin.Düşünerek boşa vakit kaybetmek yerine kendini geliştirmeni öneririm.Sınırsız sıkıştırma diye bir şey yok ve olamaz da.Bu işin matematiği var ve öğrendiğinde kendin görüyorsun zaten sınırsız sıkıştırma diye bir şey olamayacağını.Çok uzun yıllar harcamana da gerek yok bu işin matematiğini öğrenmek için.Belki birkaç hafta yeterli kendin doğru kaynaktan çalışırsan.
Hangi sıkıştırma algoritmasını kullanırsan kullan bir verinin sıkıştırılabileceği sınır uzunluk verinin kolmogorov complexity'sinin 2 tabanında logaritması kadar bittir.Zaten bu sınıra yaklaşan algoritmalar da vardır diye düşünüyorum.
Bunlar sınır,yani kayar noktalı sayının ya da başka birşeyin bu kuralları değiştirebilme ihtimali yok.Kayar noktalı sayının ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biliyorum.Zaten bahsettiğin formülde kayar noktalı sayı kullanırsan kayıplı sıkıştırma olur.Bahsettiğin yöntemle sadece +Z yerine +,-Z kullanman da birşeyi değiştirmiyor.Z'yi 1 bit kısaltıp o biti de yine + mı - mi olduğunu belirtmek için kullanıyorsun.
Sınırsız sıkıştırma olmadığı bu sayfalarda anlatılıyor.Ancak ben bile tamamını anlamakda zorlanıyorum eğitimini aldığımm halde.
https://en.wikipedia.org/wiki/Entropy_(information_theory)
https://en.wikipedia.org/wiki/Minimum_message_length
https://en.wikipedia.org/wiki/Kolmogorov_complexity
Nerede olduğunu ve devamında ne yapman gerekiğini görmek istiyorsan,bilgisayarın ve sıkıştırmanın matematiğini öğrenmek için şunları yapabilirsin:
Matematik öğrenmek:Sonlu matematik,sayılar teorisi,fonksiyonlar,olasılık,mantık...
C programlama dili öğrenmek(alt düzey bir dil olduğundan genelde iyi öğrenmek için beraberinde matematik de gerekir,kitaplarında kayar noktalı sayılara dair de bilgi bulabilirsin)
Algoritma ve veri yapıları öğrenmek(belki en önemlisi bu)
Bu sayfadaki lossless algoritmalarını okumak
https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Compression_methods

Bir de bana algoritmanın nasıl çalıştığını açık açık anlatır mısın?Kodlayıp buraya upload edeyim.Sonucunu beraber görürüz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @playstyle
T
6 yıl
Yarbay

Aklı kullanıp algoritma geliştirelim diyorsunuz fakat konu başlığına dini içerik eklemişsiniz. Din ve akıl bir arada bulunmaz. İşiniz baya zor yani.



G
6 yıl
Yarbay

sirke gitsem bu kadar eglenmezdim. muthis konu. cok garip adamlar var su forumda ya.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

bu adam bu cehalet ile nasil para kazaniyor da hayatini devam ettirip, yillardir bu forumlarda yalan yanlis yazip duruyor anlamis degilim. bu adamim gelir kaynagi ne acaba, hakikaten cok merak ediyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 18 Ekim 2020; 18:42:57 >

X
9 yıl
Teğmen

#rez proje çok sağlam. Kafa patlatmaya değer



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yüzbaşı

"algoritma ile uğraşmak güzel birşey fakat sıkıştırma algoritması artık gelişeceği kadar gelişti. zip, gzip, bz2, xz ..."

Eyvah Eyvah... Bunlar 1970 lerde kaldı dostum lütfen ama!
Üstüne alınma sakın. Aslında bu durum bizim memlekette çok normal. Zaten bizim işimiz değil ki böyle şeyler. Kafa yormaya da değmez, yorana saygı duymaya da değmez. Elin gavurları yorulsun biz ne ki! Boş verin gitsin!

Güncel Codec Savaşları için;
https://www.ibc.org/delivery/codec-wars-the-battle-between-hevc-and-av1/2710.article
https://switchboard.live/blog/codec-hevc-vs-av1/
https://www.haivision.com/blog/broadcast-video/codec-wars-moving-forward-hevc/
https://www.streamingmedia.com/Articles/Editorial/Featured-Articles/Return-of-the-Codec-Wars-A-New-Hope-a-Streaming-Summer-Sequel-126339.aspx


Veri sıkıştırmanın önemi ve Makine Öğrenmesi ile ilişkisi için; lütfen ilk linki çok dikkatli okuyalım.
https://petewarden.com/2018/10/16/will-compression-be-machine-learnings-killer-app/
https://mlcompr.wp.imt.fr/
https://hackernoon.com/using-ai-to-super-compress-images-5a948cf09489
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01819588/document





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stack -- 29 Mart 2019; 17:19:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
S
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Communist

yapmak istediğin şey hem kayıpsız sıkıştırma hemde aynı işlemi defalarca aynı veriye uygulama eğer doğru anlamışsam (eskiden bende aynı şeyin olabileceğini düşünüyordum cahillik diyorum şimdi ) bunu yapmanın mümkünü yok. önceki mesajımda çok basit bir şekilde açıkladım toplamda 16 kombinasyon alabilen veriyi 8 kombinasyona düşürmenin mümkünü yok geriye kalan 8 kombinasyonu ne ile temsil edeceksin?

yapabileceğin şey veriyi analiz ettikden sonra yoğun bölgeye göre işlem yapmak aynı veriye 2. sefer işlem yaparsan işe yaramayacak çünkü 1. işlem yoğun bölgeyi zayıflatacak.

1mb lık dosyayı 10kb ye düşürdün diyelim 1mb de kaç kombinasyon var 10kb de kaç? yalnızca o dosyaya özel bir işlem olur 1mb lik dosyadaki kombinasyon değiştikçe çıktı boyutu büyür bir yerden sonra çıktı boyutu orijinal boyutu aşar.
"Kayıplı veya kayıpsız olarak sıkıştırılmış veriler normal şartlarda daha fazla sıkıştırılamazlar. Ancak istisna olarak PAQ serisi algoritmalarında bu durum biraz istisna oluşturmaktadır. Bu serideki algoritmaların çalışma performansları anormal yavaştır. Sıralı şekilde bit değeri tahminine dayalı olarak çalışırlar. Ancak onlarda da bir limit var tabi ki."

Yukarıdaki şekilde bilgi verdiğim halde ilginç cevaplar yazılıyor. Lütfen "PAQ 8" nedir inceleyelim!
https://www.wikizeroo.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvUEFR



T
6 yıl
Yarbay

Joel Spolsky, 21.Mart.2000https://www.joelonsoftware.com/2000/03/21/converting-capital-into-software-that-works/ makalesinin giriş paragrafıdır:

The common belief is that when you’re building a software company, the goal is to find a neat idea that solves some problem which hasn’t been solved before, implement it, and make a fortune. We’ll call this the build-a-better-mousetrap belief. But the real goal for software companies should be converting capital into software that works.


Türkçesi (birebir değil, düzeltmeli ve hafif yorumlu şekilde)

Yazılım deyince herkes bir problemi çözen güzel bir fikir bulup onu uygulayıp küçük bir servet yapmayı anlıyor. Bu yaklaşıma biz 'daha iyi bir fare kapanı yapmak' diyoruz. Fakat yazılımdaki asıl amaç, daha iyi fare kapanı yapmak değil, parayı etkili bir yazılıma dönüştürmek olmalıdır.

Spolsky'nin açısından bakınca, bu konu külliyen gereksiz.

Alttaki yorumlar bu konu ile ilgili değil, geneldir:

Bir yazılım işinden bahsetmeden önce ortada para olacak, bütçe olacak.
Amerika ve Avrupa'da yazılımla ilgili iş ilanlarının coğunda para ve bütçe önceden belirtilir. Programcı paraya ve yapılacak işe bakar ve bu parayı ne kadar etkili şekilde yazılıma dönüştürebileceğini düşünür. ABD ve AB'de ayrıca devlet desteğiyle başlanan yazılım projeleri hedefi 12'den vuran işler çıkarmıştır. 1980'lerde Unix kernel yeni donanımlar, artan RAM kapasiteleri karşısında problem yaşıyordu. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) CMU universitesinde 7 kişilik bir ekibi finanse ederek Mach kernel'i destekledi. Mach kernelden alıntı yaparak macOS başta olmak üzere birçok Unix sistemi çekirdeğini güncelledi, bugünkü OS'lerin bu kadar sorunsuz olmasına katkıda bulundu.

İlla ki para olmak zorunda da değil. Tox projesi örneğin hiç kimsenin metelik atmamasına rağmen popülerlik kazandı, ve 2019 da başarıyla geliştiriliyor, neden? Cunku insanların Internette güvenli, mahremi ve güvenilir iletişim yapmasını sağlayarak gerçek bir eksiği kapatıyor. Zcash projesini bilir misiniz? O da güvenli ve mahremi iletişimin finansal tarafta da uygulanmasını sağlıyor. Şöyle düşün, ben sana 100TL göndermek istiyorum ama kimliğimi açığa çıkarmadan göndermek istiyorum, nasıl yaparım?

Internette sorun olarak gördüğüm ve yazılımla çözülebilecek birşey var: Merkeziyetçi web siteleri. Örneğin forumlar. Örneğin Youtube, Twitter, Linked-in.. Örneğin sahibinden, letgo. Bu merkeziyetçi siteler, herşeye sahip konumda. Sen bir içerik gönderiyorsun demi? O içerik senin değil, gönderdiğin sitenin malı artık. Sahibinden 'e ilan aç. Ürünün resmine logosunu basar, bu resim benim anlamında. Forumda konuşulması yasak konular var. Yok yanlış anlamayın, ülke yasalarına aykırı konular değil, sadece forumun kurallarına aykırı konular. Youtube yorumlarda özgür gibisin fakat orada da gönderidğin videolarda aynı keyfi kurallar uygulanıyor. YT begenmediği videolara bi bahane bularak sansür uyguluyor yani yayından kaldırıyor. Fakat bi sorun daha var: YT, diger tüm siteler gibi, kullanıcılara GSM no girmesini dayatıyor ve bunu da "sizin hesap güvenliğinizi düşünüyoruz" gerekçesine bağlıyor, yani 8 yaşındaki cocuğa kural dayatan ebeveynlik yapıyor size YT. Tüm bu bahsi geçen problemlere karşı IPFS gibi dağıtık/distributed ve E2E / Uç uça şifreli iletişim protokolleri ile çözüm geliyor. IPFS sadece bir örnek.

Internette Youtubeta forumlarda, site sahibi tarafından "içerik silme" problemi var. Bir içerik görüyorsun, takip ediyorsun, yorum gönderiyorsun. Sonra bir bakmışsın içerik silinmiş! IPFS çözümü ile bu içerik silme tarih olacak cunku herkes ilgilendiği içeriği kendi cihazında taşıyacak / host edecek. İçeriği böyle sitelere girip textbox içinde değil, kendi kullandığın editörde düzenleyip göndereceksin; VIM, Atom, Emacs gibi editörlere eklenecek plugin ile içeriği yazıp, editör içinden göndereceksin. Mod'un teki cıkıp 10bin kişinin takip ettiği bir içeriği bi kalemde silip atamayacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yüzbaşı

Tabi ki lisanslanabilir. Adına da "Yellenme Metodu" derseniz mükemmel olur.

Körler sağırlar birbirini ağırlar misali seviye epey bir aşağıda indi yine.
SEO19; sen önce şu belirttiğim "bit derinliği" mevzusunu bir öğren.
ayhanarican sen de aynen devam et. Çünkü bu yazdığın basit şeyleri senden başka kimse düşünmemiş, aklına gelmemiş, uygulamaya dökmemiş, sonuçlarını da görmemiştir inan!

Daha en temel teknik bilgilerden yoksun 2 kişi... Tabi tanışmıyorlarsa (?)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stack -- 1 Ocak 2020; 11:35:36 >

G
6 yıl
Yüzbaşı

hala defalarca kullanmaktan bahsediyorsun, bu bir hayal anla artık. bunu sana daha sade bir şekilde anlatabilirdim ama harcayacağım zamana değmezsin.

sıkıştırma algoritman o kadar iyiki çıktı boyutu orijinal boyuttan büyük oluyor bunu da LZ ile ekstra küçültmeye çalışıyorsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 1 Ocak 2020; 21:53:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ayhanarican
G
6 yıl
Yüzbaşı

zor olanla imkansız olanı karıştırıyorsun. konuda geçmiş yazılarda somut kanıt var ilk sayfadan başla okumaya, buna rağmen anlamazsan ileri zekalı olduğundandır takma kafana.




Bu mesajda bahsedilenler: @ayhanarican
T
6 yıl
Yarbay

Arkadaşlar (bu arada ayhanarican ve SEO19 'nun aynı kişi olma ihtimali de var cunku aynı anda yazıyorlar ve ayhanarican sadece bu konuya yazıyor)

sanırım aynı şeyi 3x tekrar edeceğim: Sürekli bu sıkıştırma yöntemini anlatıyorsunuz da insanların onları dinleyecek vakti yok. Onu anlatmaya harcadığınız vakti, onu yapmaya harcasaydınız alfa sürüm çıkarırdınız insanlar ürününüzü denerdi. Kapalı kaynak ise Windows veya Unix binary yayınlayın denerim. Açık kaynak ise sadece kodları yayınlayın ben Windows veya Unix için build dosyasını sizin için yazıp Windows veya Unix binarylerini çıkarırım ve denerim ve +/- şeyleri size iletirim.

Yani ben diyorum ki, vaktimizi kaliteli faaliyetlere harcayalım. Siz diyorsunuz "kıskandı" "bayrak yarışı" vs.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yarbay

Donald Knuth'un bir sözü var bilir misin: Kodlar bilgisayarda çalıştırması için değil, insanlar tarafından anlaşılması için vardır, diye. Yukarda bir kod vermişsin de tek satır comment yok, değişken isimlerinden amaç anlaşılabilirlik yok.

Yok; bahsettiğiniz şeyi üretip binary haline getirmediniz, tasarım, algoritma, kod olarak tartışaım diyorsunuz o bakımdan yani.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ayhanarican
S
6 yıl
Yüzbaşı

Evet arkadaşlar ben de eğleniyorum

Adamın biri (SEO19) ortaya bir laf atıyor. Öteki de (ayhaharican) bu saçmalığa çanak tutup delil getirmeye çalışıyor. Biz de aklı yarımları kafalamasınlar diye uğraşıyoruz. Adam kendine özel veriyle sıkıştırma yapıyor. Ne güzel. Herkes kendine özel veri üretsin oradan yürüsün! Genele hitap eden çalışmalar değil bunlar. Birilerini kafalamaya çalışmaktan öte değil!

Buradaki örnek .txt nin çok ama çok daha karmaşığını, çok daha büyüğünü çok daha küçük boyutlara getirebiliriz ama bu bir anlam ifade etmez. Çünkü veriyi belli şekilde oluşturuyor sonrasında belli şekilde çözümlüyoruz. Üretilen çözüm sadece ve sadece bu üretilen veriye uygun çalışır ve genellenemez. Bir boka da yaramaz. Ha yarayabilir; eğer işten anlamayan birilerini kandırmak, sahtekarlık yapmak, geçici olarak işi götürmek gibi bir düşünce varsa eğer...

EddyCue ve Wepawet: Sizlerden biraz daha ciddi olmanızı beklerdim ama maalesef. Oturduğunuz yerden yıllardır yellenmeyi tercih ediyor bir şeye de yaramıyorsunuz. Madem ilginiz, bilginiz yok atlamayın konuya.

SEO19 gerçekten zaman kaybısın. Konuyla hiç ilgin yok aslında. Sadece üfürüyorsun. Biraz kenara çekil. Şu .exe gelsin, bekliyoruz, 50 kere dedik adama.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
6 yıl
Yarbay

SEO19 ve ayhanarican aynı kişi olabilir. Neden biliyor musun?

ayhanarican 'in mesajlara bak. Bu konudan önce en son 2 yıl evvel mesaj göndermiş. 2 yıldır kullanılmayan bir hesap. tipik bir 'spammer' periyodudur 2 yıl sen hiç hesaba girme sonra bir konu olunca 20 mesaj birden gönder ve SEO19 - ayhanarican birbirini sonuna kadar desteklesin, tesadüfün bu kadarı :) Dikkat ettiysen SEO19 bu iddialar karşısında hiç yorum da yapmıyor, neden acaba :)

Hey SEO19 sıfırdan "Heuristic spammer detection algorithm' geliştiriyorum. Örnek vaka bularak yardımcı olur musun :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Stack