Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
76
Cevap
8299
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Qualcomm'un Adreno 320 GPU'su, GLBenchmark'ta Tegra 3'den %250'ye varan oranda daha hızlı
F
13 yıl
Moderatör
Konu Sahibi



Qualcomm'un Adreno 320 GPU'su, GLBenchmark'ta Tegra 3'den %250'ye varan oranda daha hızlı


 

Qualcomm'un dört çekirdekli APQ8064 işlemcisi, başta LG'nin Optimus G modeli olmak üzere Xiaomi Mi-Two gibi akıllı telefonlar vasıtasıyla önümüzdeki aylarda raflardaki yerini almış olacak. Krait mimarisine sahip olan 1.5GHz hıızndaki dört adet çekirdeğe ek olarak yeni platformun en dikkat çekici yanlarından biri de Adreno 320 grafik birimini kullanıyor olması. Bilindiği üzere Qualcomm da kendi GPU'larını geliştiriyor ve şu an kullanımdaki en yaygın çözümleri olan Adreno 225 tatminkar sonuçlar verse de en hızlı GPU olmayı başaramıyor.

 

AMD'nin ekran kartı pazarındaki başarılı dönüşümünde önemli rol oynayan Eric Demers'i, GPU çalışmalarının başına getiren Qualcomm, konsol seviyesinde grafik kalitesi sunacağını söylediği Adreno 320 ile oldukça iddialı geliyor. LG Optimus G üzerinde Anandtech tarafından gerçekleştirilen grafik testlerine göre Adreno 320, açık bir fark ile ARM platformlarındaki en hızlı grafik birimi olmayı başarıyor. Tabi iPhone 5'in yeni A6 işlemcisinde kullanılan grafik biriminin rekabete hangi noktadan dahil olacağını detaylı testler yapıldığını da göreceğiz.

 

 

Teste dahil edilen cihazlara ve kullandıkları grafik birimlerine baktığımızda, modern tasarımlar açısından özellikle Tegra 3 platformunun ciddi şekilde geride kaldığını söylenebilir. Tegra 3+ ile Nvidia, hem çekirdek hem de GPU saat hızını arttırmayı planlıyor olsa bile bunun aradaki farkı kapatma noktasında ne derece etkili olacağını bekeyip görmek gerekecek. Hazırlıklarını tamamlamak üzere olan HTC, One X+ modelinde hem Tegra 3+ platformuna hem de mevcut One X modeline göre daha yüksek kapasiteli pile yer verecek.

 

Adreno 320 sonrasında Android dünyasında grafik performansı en yüksek ikinci cihaz, saat hızı yüksek Mali 400 GPU'suna sahip Samsung Galaxy S III'ün olduğunu görmekteyiz. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Snapdragon APQ8064 platformu için ilginç olan bir başka detay ise, Qualcomm'un daha uzun pil ömrü vaad edebilmek adına Adreno 320 grafik biriminin saat hızlarında mıhafazakar davranarak temkinli davrandığı yönünde. Qualcomm tarafında dört çekirdekli platform henüz piyasaya girmediği için muhtemelen yaygınlaşmaya başladığı dönemde Nvidia da Tegra 4 ile gündeme gelmiş olacak.

 

Tegra 2 ve Tegra 3 ile kıyaslandığında Tegra 4 platformunun Cortex-A15 tasarımını temel alması ve yepyeni bir GPU ile gelmesi bekleniyor. 28nm üretim teknolojisiyle çıkacak olan Tegra 4 aynı zamanda masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen GPU tasarımlarından çeşitli özellikleri de bünyesinde barındırabilir. Bu noktada GPGPU kullanıına yönelik gelişmeker beklenmekte. Samsung tarafı ise Exynos 5 ailesinde, ARM'ın yeni T600 serisi GPU tasarımlarını kullanacak. Tabi pazarın bir başka iddialı oyuncusu olan Imagination da Rogue kod adını taşıyan PowerVR SGX 6 serisi ile rekabet sahasındaki yerini almış olacak.

 

Ancak yeni ürünler çıkana kadar Android platformunda en yüksek grafik liderliğini Adreno 320 sürdürecek gibi görünüyor. GLBenchmark'ta, Tegra 3'e kıyasla %250'ye performans avantajı Qualcomm için önemli bir kazanım. Öte yandan Windows 8 RT için yenilikler de planlayan Qualcomm, DirectX 11 dönüşümünü gerçekleştirebilmek adına AMD ile teknoloji lisans anlaşması da yapabilir. Sektör içerisinde bu dedikodu bir süredir konuşuluyor ve iki firmanın bu yönde bir duyuru yapması sürpriz olarak karşılanmayacaktır. Haberimizin sonuna gelirken, Tegra 4 ile ilgili bir iddiayı da paylaşalım ve Tegra 3 ile kıyasla grafik performansının 10 kata varan oranda artacağı ifade ediliyor ki bunun ancak 2013'te görebileceğiz.

 


Qualcomm'un Adreno 320 GPU'su, GLBenchmark'ta Tegra 3'den %250'ye varan oranda daha hızlı


 


Qualcomm'un Adreno 320 GPU'su, GLBenchmark'ta Tegra 3'den %250'ye varan oranda daha hızlı


 

 Haberi Portalda Gör

M
13 yıl
Yarbay

merak ettigim tek bir sey var oda, nokia nu islemci/chipseti ne zaman kullanir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
13 yıl
Yüzbaşı

LG bu sefer yaptı bilmeyen arkadaşlar için yazıyım her ay güncelleme verme sözü var ;) ekran mükemmel şarjı yeni bir teknoloji sayesinde mükemmel, tasarım zarif, kamera güzel daha ne olsun ha birde 4.0 olmasına rağmen arayüz dehşet hızlı



Bu mesaja 1 cevap geldi.
|
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mkt

LG bu sefer yaptı bilmeyen arkadaşlar için yazıyım her ay güncelleme verme sözü var ;) ekran mükemmel şarjı yeni bir teknoloji sayesinde mükemmel, tasarım zarif, kamera güzel daha ne olsun ha birde 4.0 olmasına rağmen arayüz dehşet hızlı


iyi güzel de ne alaka ?




M
13 yıl
Binbaşı

tegra 3 andreno 225 de gerisinde tegra 3'un miladi dolmuş oluyor.




A
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mnc07

quote:

Orijinalden alıntı: mktLG bu sefer yaptı bilmeyen arkadaşlar için yazıyım her ay güncelleme verme sözü var ;) ekran mükemmel şarjı yeni bir teknoloji sayesinde mükemmel, tasarım zarif, kamera güzel daha ne olsun ha birde 4.0 olmasına rağmen arayüz dehşet hızlı
iyi güzel de ne alaka ?


Sonuçlara bakarsan anlarsın.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl
Yarbay

Galaxy S2 ye bak bee... Quad Core cihazlarla başa baş gidebiliyor. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
13 yıl
Çavuş

Bir şişesiyle 18000 tabak yıkayabilen Fairy aşkına!



Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay

Mobil platform cidden çok hızlı gelişiyor



U
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MxFxOx

tegra 3 andreno 225 de gerisinde tegra 3un miladi dolmuş oluyor.


o zaten ölü doğdu ki. Sonra tegra 3 e laf söylersek biz suçlu oluyoruz s2 ile aradaki farka bakın.Exynos 4 ile tegra 3 karşılaştırıyorlar komik bir durum.




B
13 yıl
Yarbay

lg de olduğu için bir önemi yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
13 yıl
Yarbay

benim nexus sonlarda kalmış..

ama 4.1.1 kullanmakta ayrı güzel..

@bmw nerdesin gel telleri kapıştıralım..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 21 Eylül 2012; 21:23:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl
General

performanssız olduğu biliniyordu zaten. tegra nın artısı fiyatı ve tegra zone olayı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LKLC -- 21 Eylül 2012; 21:42:02 >


C
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

benim nexus sonlarda kalmış..

ama 4.1.1 kullanmakta ayrı güzel..

@bmw nerdesin gel telleri kapıştıralım..




L
13 yıl
General

...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LKLC -- 21 Eylül 2012; 21:47:57 >


P
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: SPL3NDOR

Sgx543mp2ten ne kadar yavaş?


SGX543MP2'den en az -150 daha yavaştır. Bu Adreno 320 ancak SGX544MP4 ile kağışabilir.




B
13 yıl
Teğmen

Adreno 225 in bu kadar iyi oldugunu bilmiyordum benchmark testinde en cok dikkatimi ceken o oldu sonucta adreno 320 nin fark atacagi belliydi.Ama beni asil sasirtan Nokia nin bu kadar iyi bir çipset kullanmis olmasi :O




R
13 yıl
Yarbay

s2 den sora geçilecek en iy cihaz şu anda lg optimus G dir. s2 ye oc edersek s3ü rahatlıkla yakalar ... ama optimus G ye yetişemez bile kısaca s3 teki işlemciyi adam akıllı sömürecek bir gpu yaoılmadı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
13 yıl
Yarbay

Tegra 3 zaten gpu performansı kötüydü. Tegrazone marketten dolayı farklı etki yarattı. Arm ve Qualcomm da kendi marketini oluştursada bu performansları sadece testlerde görmesek:d




S
13 yıl
Yarbay

Bu sonuclara ragmen yine Galaxy Nexus'u tercih ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >