Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15982
Cevap
1816121
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (9. sayfa)
Q
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MikaHakkinen


quote:

Orijinalden alıntı: qoqsalus

kapıların otomatik kilitlenmesiyle alakalı; anahtarı kontağa sokup çalıştırmadan kontağı aç sonra kapatıp anahtarı çıkar, daha sonra tekrar anahtarı takıp aracı çalıştırmadan kontak açık konumunda iken el freninin oradaki kapı kilitleme tuşuna basılı tutarsanız devreye girer kapı açma tuşuna basarsanız devreden çıkar. açma veya kapatma için işlemi en başından yapmanız gerekir.

Bu bahsettiğiniz olay anahtarsız çalıştırmada nasıl uygulanabilir acaba? Ya da şöyle sorayım, anahtarsız çalıştırmalı modellerde araçtan uzaklaşınca kilitleme özelliği var mı?

kendi kendine kilitleme özelliği yok maalesef.



E
7 yıl
Yüzbaşı

1) 1.5 dci 110bg 260 tork (manuel)

1.6 dci 130bg 320 tork (otomatik)



2) paketler boştan doluya doğru:

Visia

Tekna

Skypack

Black edition

Platinium Premium



Skypack ve üstü cam tavandır.



2014 ve sonrası J11 kasadır. Öncesi J10. Ebat, aerodinamik vs farkları vardır iki kasanın. Malum sitede fiyatlar belli. Kriterini belirlediğinde göreceksin. 80-100 arasını gözden çıkar. 2014 1.6dci skypack+navigasyon paketi olanları tercih edebilirsin. Gayet dolu olur fiyat da makul kalır. Platinium premium ise gerçekten dolu bir araçtır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MarcusFrex
E
7 yıl
Yüzbaşı

Her arabada bi nane cıkıo ıste bence aku ck masum kalıyor dıgerlerının yanında(mercedeslerde bıle)aku kronık.bellıkı bunlar almıslar baya bi miktar boyle eriyitiolar.servislerde kabullenmıs soktak parası alıolar nıssandan herkes memnun yanı... :)




Bu mesajda bahsedilenler: @silverdagger
M
7 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: silverdagger


quote:

Orijinalden alıntı: metehan50

Selamlar.Arkadaşlar Ben zihinsel engelli oğlum için ÖTV indirimli araç almak istiyorum.Şu anda 2007 yılında Almanyadan getirdiğim Vw Sharan araçı kullanıyorum.Araç 10 yılı doldurdu.Ben qashqai ile x trail arasında kaldım.Bostancı oğlu qashqai sky pack 130 dizel otomatik arabayı 80.000-TL ye bıraktı.Yeni Xtrailin 130 dci sky pack modelini 103.000-TL ye bıraktı.Benim durumumu göz önüne alarak bana hangi arabayı öneririrsiniz? Bir de 2018 qashqai modelleri gelecekmiş sizce bekleyeyim mi? Şimdiden teşekkürler.

burada sizin önceliğiniz fiyattan ziyade zihinsel engelli oğlunuzun araç içinde en rahat pozisyonda ve en güvenli şekilde seyahat etmesi olmalı. zaten devlette bu nedenle o indirimi veriyor dolayısıyla evladınız için hangisi en iyiyse onu alın ama ben qq den ziyade iç hacmi daha geniş bir modeli tercih ederdim.

Hocam önceki arabam çok genişti.Engelli oğlum tekerlekli sandalye filan kullanmıyor.Qashqailerin sağlamlığı bakımından endişelerim var.Xtrail daha iyi gibi duruyor.Aslında yeni qashqai de görmek gerekir diye düşünüyorum.Bu yeni modelinin daha sağlam olduğu duyumlarını alıyorum.Şu an kafam çok karışık.



S
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nacar08

Turbolu aracı hemen stop etmeyin. Yağ ölçümünü doğru yaptıysanız eksiltmemesi lazım. Yıllarca turbolu araç kullandım, 1 damla yağ eklediğimi bilmem...

1.6 dizel tekna için fiyat alan oldu mu? liste fiyatı 124 bin

Benim son 2 haftadır okuduğum mesajlardan anladığım kampanyalı fiyat üzerinden 10bin TL daha düşüldüğü.

Ben aracı Cuma günü teslim aldım ve dün ilk defa kullanma fırsatım oldu.

Zaten test sürüşü yaptığım için biliyordum ama ilk defa dün 100km üzerinde bir yol yaptım ve ilk izlenimlerim gayet olumlu.

Araç 1.5dci M/T Skypack

109k TL'den aldım.. +3000TL yan basamak ve navigasyon eklettim.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İ
7 yıl
Teğmen

1- bagaj konusu sportage beklentılerınızı karsılıyorsa sorun olmaz. bu aracları hatchback araclar gıbı dusunebılırsınız. ben jettadan sonra bu aracı aldım. barız yarıya dustu dıyebılırım. ama oncelıklerınızın ılk sırasında ıse bence dusunmeyın bu aracı derım. bagaj altındakı bolum tammen cıkıyor ve derınlık saglıyor ama bence o kısmı gızlı bolme olarak kullanacagınızı dusunuyorum ben oyle kullanıyorum.

2- 136bg sportage ıle arasında bır performans farkı gorecegınızı dusunmuyorum. rakamlara cok aldanmayın bence... bu arac 115bg 1.2 sızın arac ıse 136bg 1.6 ama aradakı bg ve motor farkını turbonun etkısı ıle fark edebılecegınızı dusunmuyorum. eskı aracınız turbolu 170bg olsaydı bence dusunmeyın derdım ...yokuslarda gerı kacırma dıye bıse soz konusu degıl. bundan once dsg kullanan bırı olarak cvt sanzuman bıraz farklı. . bence cvt sanjuman sehır ıcı ıcın yapılmıs sankı. anı hızlanmalarda sızı bıraz uzer yokus yukarı gıderken ise bıraz motor sesı cıkar . ama sakın kullanımda cok keyıflı bence.

3- bu soruda dıyecem ama soru yok anladıgım kadarıyla yakıt performansını sormussunuz. ben uzun yolda sakin kullanımda 900km yaptım bu sene ama sehır ıcı tabıkı farklı. bıraz garıp gelecek ama bu arac yokus yukarı gıderken cok yakıyo onun harıcınde trafık bıle olsa sehır ıcı makul bence.

4- moon roof tan suyu ılk defa sızden duydum. sızın arac otomatık sanjuman dolgal olarak sorun cıkarmaması normal. ama aynı modelın cıft kavraması ıcın ne soylenıyorsa cvt ıcınde o gecerlı bence. cvt yazılı devamlı gelıstırılıyor mesela eskı modellerde yuksek devırlere cıkıldıgı ve bagırtı sesı oldugu soylenıyordu. ama bu aracta ben yokus yukarı gıderken motorun sesını duydum.

5-benım sahsı dusuncem satılık ıkıncı el ılanlarına baktıgında 200 civarı benzınlı 1500 civarı dizel ılanı var. objektıf olmayabılır bu sayı ıcın baska sebebplerde olabılır ama elımdekı verı acısından soyluyorum. bu aracları genelde dızel alınıyor ve bence dızeller daha hızlı el degıstırıyor. 2. el satısa gelınce bence bırazda sans ve aracınızın durumuna ve ıstedıgınız rakama baglı. ıstersenız sız karar verın. bence 1.2 skypack cvt aldım benım nedenım mesela bu sene 7700km yol yaptım.

kararınıza dırek etkı etmek ıstemem ama artlar eksıler ve oncelıkler ve tabıkı araca oturunca surunce sıze verdıgı keyf ve guven...

ben bu aracı kullanınca cok keyf alıyorum ama aklımda hala subaru levorg var....
hıc kullanmadım ama 170bg ve 4 cekerın tadını hala dusunuyorum :-)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikalem -- 29 Eylül 2017; 10:45:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @esefpekyurek
D
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: esefpekyurek

Arkadaşlar Merhaba,

Şu sıralar Nissan Qasqai Skypack 1.2 X tronik ile ilgilenmekteyim. Normalde Otomatik Sportage kullancısıyım ama aklımda bazı sorular var, sayfaları biraz okudum ama istediğim tam cevapları bulamadım. Aşağıdaki sorularıma cevap verecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum.

1) Benim için en önemli şey öncelikle bagaj kapasitesi. Normalde benim kullandığım aracın bagajı 470 lt civarında ancak bu araçta Teknik verilerde 401 Lt yazmakta ve bu çok küçük bir hacim. Bazı arkadaşlar, bagajın alt kısmında gizli bir bölme daha olduğunu ve bagajın bu şekilde büyüdüğünü söylüyor. Bu bölmeyi komple çıkarabiliyor muyuz ? eğer çıkıyorsa ortalama kaç lt daha alan yapıyor, ortalama bilen varsa yazarsa çok memnun olurum.

2) Performans konusunda bazı çekincelerim var. Benim aracım her ne kadar atmosferik motor olsa da. 1600 cc ve 136 bg ' in verdiği güç ile beni ne yokuşta nede başka yerde üzmüyor, biraz fazla yakıyor ama üzmüyor. İstanbullun bazı dik rampalarında dahi yokuş yukarı çıkarken hiç geri kaçırmadan rahatlıkla çıkıyor. Tabi bu araç Turbo beslemeli olduğu için belki üzmez ama kullanan arkadaşlar özellikle istanbul daki arkadaşlar bu konuda cevap verirlerse çok sevinirim. Özellikle rampalarda durduğumuzda yokuş kalkış desteği nasıl yani kaçırma oluyor mu ve çıkarken zorlanıyor mu.

3) Bu konu artık çok sorulmuştur ama şu anda özellikle istanbul'un trafiğinde gezenler yazarsa çok memnun olurum. Bizim yolumuz normalde günlük Ataşehir- Kadıköy arası olmakta. Yani trafiğin baya olduğu özellikle trafik olduğunda örnek mahallesinin yokuşlarında in çık yapılarak trafikten kaçış yollarını tercih ediyoruz. sonra tabi göztepe köprüsü- akasya AVM ye kadar olan sağlam bir trafik yolu.

4) Araçda herhangi bir kronik arıza var mıdır ? bazı arkadaşlar ve şikayetleri incelediğimde otomatik şanzımanda sıkıntılar olduğunu belirtmişler. Kia nın otomatiği mesela çok sorunsuz bir şanzıman bu konuda çok seviyorum tabi birde üzerine 5 yıl garanti veriyor buda ayrı bir güzellik. Bir kaç yerde de moon roof dan su geldiği gibi sorunlar okudum.

5) Şu anda piyasada pazar lideri bu araç ve 2. elde sorun çıkacağını sanmıyorum ama ortalama satış süresi nasıldır ? yani elden çıkma süresi


Şimdiden zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.


Cvtye dikkat et yeter gerisi hoş güzel turbo iyi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: esefpekyurek

Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.

Güzel ve açıklayıcı olmuş.

Bagaj Benim için kesinlikle önemli çünkü bebekli bir aileyiz ve bebek arabası ıvırı zıvırı derken ihtiyaç büyüyor. Dediğim gibi Sportage ile neredeyse aynı oluyorsa bu sorun olmaz ki zaten aracı incelemeye gideceğim. Ben normalde Passat Variant istiyorum ama hafta içi aracın kullanıcısı eşim olduğu için çok yanaşmıyor, çok uzun diyor :) .Tabi bayan olması nedeniyle yüksek araçta benim işime geliyor. Yani çok fazla alternatifimiz yok. Volkswagende bildiğiniz el yakıyor. Dediğim gibi Sportage normalde işimi fazlasıyla görüyor ama işte hem MTV zammı filan derken aracı sıfırlamak geliyor içimden ( benim araç 2015 model )

Biz normalde yılda 17500 -20000 arası yol yapıyoruz ama bunun neredeyse 8-9 bini şehir dışı olduğu için dizel düşünmüyorum. Çünkü bu araçların uzun yol performansı dizelle neredeyse aynıdır düşüncesindeyim ki, 1 depoyla 900 km yol yapıyorsa bence bu değer gayet makul. Yakıt konusunda sorumu tam sormamışım kusura bakmayın, şehir içi yakıt tüketim değeri nedir demek istedim açıkçası. Benim aracım 10-11 lt arası yakıt tüketimi var. Tabi bu sakin bir kullanımda. Eğer bu araç ile 8-9 lt arası ise çok iyi bir değer.

Aslında benim aklımda 4*4 170 bg Tuscon var ama oda benzini içiyormuş baya :) bu nedenle pek yanaşmıyorum.

Subaru kalitesi tartışılmaz ama gelin görünki elden çıkarmaya kalktığınızda biraz beklemeniz gerekmekte.

Daha önce 8 ay blackedition modelini kullandım. Güzergahım Maltepe İçerenköy arası ve genelde fındıklı Başıbüyük dağ yolundan gidip geldim fındıklının dik rampalarında araç beni hiç üzmedi rahat rahat istediğim hızda kullandım. 8 ay kullanımım şehir içi 10 litre civarı oldu . Rampa hariç motor sesini kolay kolay duyamazsınız. Benim sorunum yazın uzun yola çıktığımda oldu .. iki çocuk ( bir puset ) eşyalar fazla olduğu için port bagaj taktım . Ayvalık dönüşü 110-120 km hızla kullanımım sonucu bir depo 550 km yapınca satmaya karar verdim. Birde uzun yolda pek güven vermedi 90-100 ile giderken ani hızlanma gerektiğinde istediğim verimi alamadım. Dizel gibi hızlı satılmıyor lakin her ürünün bir alıcısı oluyor.
Bu arada kışın yağmurlu havalarda cam tavan güzel oluyor lakin güneşli havalarda ve yazın perde kapalı olsa bile camın sıcağını çok fazla hissediyorsunuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikret3968 -- 5 Ekim 2017; 6:12:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

Merhaba xtrail başlığına da yazdım ama qashqai'de de aynı motor kullanıldığı için buraya da eklemek istedim;

Dün babamın 2014 model x-trail ppp aracına bakım yaptırdım. Araç 54bine yaklaşmıştı. Garantisi 23 ekimde biteceğinden indirimli fiyatla yaptırım diye düşünerekten bu zamana kadar bekledik ancak uZun yol durumu çıkınca yaptırmak zorunda kaldık.

Servis 50bin bakımı için 890tl istedi. Baykoçlar. Eğer garanti bitmiş olsaydı 667tl olacaktı. Mazot filtresi hariç. (Mazot filtresi 250tl-60binde değişecek)

Üç yıldır 10binde bir bakıma sokmak ve her seferinde ortalama 1000tl vermek zaten canımı sıkıyordu. Octavia 1.6tdi aracıma 15binde bir 750tl ödüyorum. Yetkili serviste Km başı maliyet tam iki katı. Dışarda yaptırmaya karar verdim.

1.6dci motor için piyasada bulabileceğiniz tek motor yağı elf evolution full tech 5-30. C4 spesifikasyonu sağlayan başka yağlarda var ancak sadece servisler bulunduruyor piyasada castrol veya mobil bulamadım. Götüreceğim serviste de olmadığı için kendim satılin alıp götürdüm. Motor yağı 5.5lt alıyor bu yağı 5lt olarak bulabildim 1lt si de piyasada yok.

Sonra bosch car service erkaya'ya aracı bıraktım. Yapılan işlem ve fiyatları belirtiyorum. Bu şekilde bakım yaptırmak isteyenlere fikir verebilir.



1- hava,polen,yağ filtresi 3x25tl

2- ön fren balatası 90tl

3- balata spreyi 10tl

3- elf motor yağı 115tl

4- 0,5lt yağ ekleme 20tl (castrol 5-30)

5- işçilik 100tl. (130tl idi pazarlıkla 100tl ye düştüler.)



Toplamda 410tl'ye halletmiş olduk. Burada yağ (elf) birebir uyumlu. Filtreler ve balatayı çok zor bulmuşlar. Markalarını da bilmiyorum. Eğer orjinalini almak isterseniz her biri ortalama 90tl. Servisten temin edebilirsiniz. Balatanın orjinalinin fiyatını bilmiyorum.

Bu ve benzer maliyetleri okudukça ön sipariş verdiğim dizel otomatik qashqai den vazgeçesim geliyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
7 yıl
Teğmen

Bu aracın 1,5 dizel manuel aracın güncel yakıt durumu nedir? Ankara şehir içinde kaç yakmaktadır.



E
7 yıl
Yüzbaşı

servis uğraşmaz bakıma denk getırırsen yaparlar belki.Harici gidersen isteyecekleri fiyata inanamazsın.Yeni araba almışsın güzel bi lastik al 5 sene kullan zira amacına ulaşmadıktan sora hiç alma daha iyi masraf olasının luzumu yok.
lastik önerim : continental ts850p




Bu mesajda bahsedilenler: @Prof.Matematik
P
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cherqes


quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Makyajlı qashqai ile ben de aranıza katıldım.


Araçla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir?

Sadece şehir içi kullanım için (karda yola çıkmayacak) kış lastiği gerekir mi? Bir de kış lastiğini servisin ücretsiz takma gibi bir hizmeti var mı ya da kaç lira ücret alırlar?


Aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela göstermesin inşallah.
Öncelikli olarak kış lastiği denilen lastik adı üstünde kış lastiğidir. Kış lastiği sadece karda kullanılır şeklinde bir hata düşmeyin. Yazlık lastiklerde kullanılan hamur, kışlık lastiklerde kullanılan hamura göre daha serttir, hava sıcaklığının düşmesi ile daha da sertleşir. Bu da yol tutunmasını azaltır. Kışlık lastiklerin hamuru daha yumuşak olduğundan dolayı soğuk havalarda daha az sertleşme göstereceğinden dolayı yol tutuşu yazlık lastiklere göre daha fazla tutunma sağlayacaktır. Yol tutunmasının artması demek fren mesafesinin azalması, virajlarda denge ve savrulma riskinin azalması demektir. Bu sebeplerle hava sıcaklığının düştüğü bir şehirdeyseniz kış lastiği kullanmanızı tavsiye ederim. Antalya, Adana, Mersin gibi şehirler için 4 mevsim lastik kullanmanızı öneririm.

Lastikleri serviste neden taktırmak istiyorsunuz? Lastik satın aldığınız yerde değiştirme işlemi de yapılıyor zaten. İnternetten almayacaksanız eğer, aldığınız lastikçi montajı ücretsiz yapacaktır. Baharda yazlık lastiklere geri dönüş yaparken lastikçi de 50 TL'ye balans dahil yaptırmıştım. Sensörlere dikkat etmelerini söylemeniz yeterli. Yeni araçların bir çoğunda lastikler sensörlü olduğu için tüm lastikçiler alışkınlar zaten.



bilgiler için teşekkürler.



L
7 yıl
Yüzbaşı

Bagaj havuzu+ kaucuk paspas seti:

https://urun.n11.com/3d-oto-paspas/nissan-qashqai-2-4d-havuzlu-paspas-bagaj-havuzu-seti-2014-uzeri-P160146451

linkteki ürünü çok alan var. Bende almayı düşünüyorum.

Sadece kaucuk paspas seti:

https://urun.n11.com/3d-oto-paspas/nissan-qashqai-2-4d-havuzlu-paspas-2014-uzeri-akalite-P77347178




Bu mesajda bahsedilenler: @cherqes
M
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: zeratul87

2017 qq tekna 1.6

Fabrika çıkışı karartılmış olduğuna göre sorun olmaz. Ayrıca emin olmak için karartılmış camların üzerinde 43R ve üstünde de V harfi varsa sorun olmaz.



N
6 yıl
Binbaşı

Bende salı günü aracı teslim aldım

1.5 dizel tekna...

kasko 1700, sigorta 480 tuttu...

araç çok güzel...

sadece aracı stop edince 1-2 saniye dönme ve sürtme sesi gibi bir ses var, her zaman olmuyor ama rahatsız etti, servisi aradım, sistem boşalma sesi, normal dediler. bana pek normal gelmedi, servise gidince dinleteceğim....

ben bayideyken toplantı yaptılar, zam gelmiş..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

Bosch aerotwin çok önerilen silecek. Ben onu alacakken Bauhauss'taki eleman Valeo'yu önerdi. Aynı fabrika ürünü olduğunu söyleyince valeo aldım. Arada 10-15 TL fark var. Kendiniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Prof.Matematik
D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: HansGoyder

Selam arkadaşlar. Bende qasqai alarak aranıza katılmak istiyorum . Benzinli x tronic vites ve sky pack olmaz sa olmazım..

2015 1.2 dig-t sky pack ler 2. el sitelerine 85 - 90 bin tl arasına satılıyor.
bayide sıfırı 119 bin ..

2 yıl için 35 bin lira fark vermeye değer mi ?

85 90 a varsa skypack kaçıtmayın arada 30 bin var temiz km si az ise alınır da 85e skypack otomatik zor gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: HansGoyder

Teşekkür ederim ..

89 bin

Vallaha iyi fiat hayırlı olsun 28 30 k verip 0 almak yerine akıllıca bence güle güle kullanın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
6 yıl
Teğmen

Merhaba,

2013 model 1.5 dci kullanıyorum. Aracım 60 bin km deyken iki yıl önce turbo hortumu patladı, garantiden değişti. Araç birden çekiş düştü ve motor arıza lambası yaktı.

Önemli olan bu durumda aracı sürmeyip parçayı değiştirmek. Aksi durumda turbonun içine toz vb. kaçarsa masrafı büyük oluyormuş.

Fiyatı 200₺ civarı.

Resmini eklemeye çalışacağım.





< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alpii1982
N
6 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar karanlıkta bagaj aydınlatması çok yetersiz, aydınlatmanın yeri de kötü, eşyalar kapatıyor. Bagaj aydınlatmasına ilave yapan var mı?

Önceki aracım sedan focustu, ilave led aydınlatma yapmıştım ama bunda nereye led takacağımı henüz karar veremedim.