Selamlar ilk sorum linuxta pythonu başka uygulama (vs code ve pycharm) olmadan kolayca kullanabiliyordum windowsa geçtim ve aynı şey windowsta da var mı ? İkinci sorum ise bir videoda birisi linux kaliyi işletim sistemi olarak değilde container olarak da kurabilirsiniz demiş bilen varsa nasıl yapabilirim ve kullanışlı mı ?
Başka uygulama olmadan kullanmak nedir, komut satırından kullanmayı mı kastediyorsun? Windows'ta komut satırından python kullanmak mümkün. Container olayı bulut bilişmde SaaS olarak çalışmak için, seni şimdilik aşar o konular.
www.python.org Download kısmından Windows installer indirip kur, kuruluş ekranında Add python.exe to PATH seç, sonra komut satırını açtığında python çalışır. Bir de Windows'ta py launcher diye bir şey kuruluyor, sistemde birden fazla python kuruluysa seçerek çalıştırmanı sağlıyor, tek bir python kuruluysa python.exe gibi çalışıyor. Add python.exe to PATH seçmeden direkt py ile de komut satırından python kullanabilirsin, otomatik PATH'e ekleniyor o zaten.
İkinci sorum ise bir videoda birisi linux kaliyi işletim sistemi olarak değilde container olarak da kurabilirsiniz demiş bilen varsa nasıl yapabilirim ve kullanışlı mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >