S

Yüzbaşı
20 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
371 (Bu ay: 10)
Gönderiler Hakkında
S
3 ay
iOS/iPhone programlama hakkında
Hemen her platformda programlama yaptım, ios/iphone hariç, bir macbook bile kullanmışlığım yoktur. Apple dünyasına yabancıyım.
Bir iş için artık bu konuya girmem gerekiyor. developer.apple.com sitesinde biraz dolaştım, valla hiçbir şey yok gibi geldi bana, bu iş nasıl öğrenilir?
Sorularım:
1. Objective-C / Swift makine koduna derlenen diller midir? yoksa Android/Java'daki gibi bir sanal makine koduna mı dönüşüyor?
2. Android APK gibi herşeyin ziplendiği bir paket formatı mı var? yoksa daha profesyonel, binary bir object formatı mı var? Bu paket apktool gibi birşeyle hemen açılıp içi görüntülenebiliyor mu?
3. Android'deki proguard gibi güya(!) koruma sağlayan bir obfuscation olayı var mı? yoksa zaten adam gibi compile edildiği için öyle bir şeye lüzum bile yok mu?
4. Google Play'den yüklediğin her şeyi APK olarak istersen indirebiliyorsun, apple store'da da aynı olay var mı? decompile edilebiliyor mu?
5. Android'de bir activity'den uzaklaşırsan geri döndüğünde destroy edilmiş olabilir, her android programcısı lifecycle management ile uğraşmak durumunda, oncreate, onpause, onstop, onstart, ondestroy falan filan... ios'ta da böyle bir şey var mı?
S
6 ay
Next Kanky çıkışını monitöre bağlamak
Eski tüplü bir TV'nin scart girişine Next Kanky alıcı bağlayarak uydu yayınları izleniyordu, şimdi bu TV bozuldu, yerine hoparlörlü bir monitör alıp Next Kanky çıkışını HDMI üzerinden bağlayıp TV izlemeye devam ettirmeyi düşünüyorum, ancak bu şekilde bağlayınca ses alamayanlar olmuş, bu sorunun kaynağı bulundu mu? Kesin çözümü var mı?
Yoksa hiç uğraşmayıp uydu alıcılı bir TV mi alayım?
S
4 yıl
Imgur yasağı kalkmadı mı?
Şu sayfadaki resimleri göremiyorum, IMG yazan yerlerde resim olması gerekiyor, baktım imgur linkleri. TT kullanıyorum ve görünmüyorlar. Niye? Yasak kalkmadı mı?https://forums.daybreakgames.com/ps2/index.php?threads/oct-01-2020-the-shattered-warpgate-pc-update.255399/
S
4 yıl
PC kullanmak suç mudur? Herkes cepten iş yapmaya mecbur mu?
Otobüs bileti bakıyorum, Pamukkale turizm, hem web üzerinden hem de cep uygulaması üzerinden almak mümkün.
Cepten bakınca bazı seferlerde indirim çıkıyor, fakat PC'den/web üzerinden girince o indirimler yok. Niye?
Google şirketlere rüşvet falan mı veriyor kardeşim..? PC kullanıyorsam neden fazla ödemek zorundayım?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
BTK Akademi deneyimleri
Kayıt olup C# kursuna başladım. Anlatan kişi şuhttps://www.youtube.com/channel/UCRjiquPh4mjPNoOV9eCilXQ
Bu eleman Udemy'de meşhur bir instructor'mış, hemen her konuda video çekmiş.
Bir kişinin herşeyi, hem de ders verecek düzeyde bilmesi mümkün değildir, medeni toplumlarda böyleleri takdir görmez hor görülür, ama bizde "herşeyi bilen adama biat" kültürü olduğundan.. neyse

1. Derse node.js kurup javascript'le başladı eleman. Ve hiçbir yerde "bu C# dersi ama ben önce size Javascript göstereceğim" diye bir ifadeye rastlamadım. Ne diyim.. hayırlı olsun, Allah zihin açıklığı versin.

2. Eleman önceden ciddi bir hazırlık yapmamış, konuşmasını kağıda döküp üzerinden geçip kontrol etmemiş, tahminen birkaç not almış sonra kayıt tuşuna basıp irticalen konuşmaya başlamış; dili dolanıyor, "ha yok öyle değil... ee...ööö" falan ediyor, herhangi pedagojik bir kalite, değer yok. Program, yazılım, yazılım geliştirme, kayıt... hepsini çorba etti.

3. VS Code kurulumu yaparken, "bunun hem linux hem mac versiyonları mevcut, ama bende mac yok ve hiç mac tecrübem olmadı, bilmiyorum onları" dedi.. Yahu bize ne bu detaylardan? Hiçkimse senin ne bilmediğini bilmek için oraya gelip kayıt olmuş değil. Böyle avanak hocalık da olmaz ki.

4. Eleman ingilizce Windows kurmuş, menüler arayüz hep ingilizce, ama kursa katılanlardan ingilizce bilme ve ingilizce Windows şartı aranmıyor. En başta "bilgisayar okuryazarlığı yeterli" dedi, sonra sağ mouse tuşuna basınca çıkan menünün ne işe yaradığını anlatmaya çalıştı, bu ne perhiz bu ne lahana...

5. C# başladı, int için ayrı video, short için ayrı video, long için ayrı video, byte için ayrı video çekmiş... şaka yapmıyorum, girin görün.

6. Benim normal akışa tahammül etmem mümkün değil, video sonuna atlayıp geçtim çoğunu, fakat sistem hepsine %100 tamamlandı dedi, ve hiçbir test, quiz falan yok aralarda, buna sertifika mı verilecek?

Bu dersin sonuna ulaşmaya çalışacağım, başka tespitlerimi gelip yazmaya çalışırım.
S
5 yıl
Hazır et döner niye bu kadar kötü?
Marketlerde 250-300gr paketlerde kesilmiş et döner satılıyor, hemen her markayı denedim Erşan, Namet, Aytaç, Migros fason, Carrefour fason, vs vs
En kötü kıymadan yapılmış, et bile değil, tatsız rezil şeyler. Ve hiçbiri de satılmıyor zaten, yani amaç nedir hala ısrarla bunlar yapılıp raflara diziliyor? Doğru düzgün et kullan, 12tl yerine 20-25tl fiyat koy, verdiğimiz paraya değsin.
Satılmayan leş 30tl lik kıymaları mı böyle eritmeye çalışıyorlar nedir...
S
5 yıl
Android Geliştrici Bülteni dili
Bu bülten bana e-mail ile Türkçe geliyor hep, bunun ingilizce gönderilmesini sağlayabilir miyim? tıkladığım tüm linkler zaten hep ingilizce açılıyor, tek sayfanın Türkçe olmasının manası yok, anlamakta da zorlanıyorum..
S
5 yıl
Sebebi bulunamayan Android app crash
Play Developer Console'da aşağıdaki gibi crash raporları var. Uygulamanın neresinden throw edildiğini göremiyorum, sadece android framework içindeki class adları var raporda. Bu debug edilebilir mi? Neden böyle olur?

Birisi dedi ki: başkası senin app'ı apktool ile açıp repack etmiş ondan olur dedi. Ben ikna olmadım.
 
java.lang.RuntimeException:
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity (ActivityThread.java:2984)
at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity (ActivityThread.java:3062)
at android.app.ActivityThread.-wrap11 (Unknown Source)
at android.app.ActivityThread$H.handleMessage (ActivityThread.java:1756)
at android.os.Handler.dispatchMessage (Handler.java:106)
at android.os.Looper.loop (Looper.java:192)
at android.app.ActivityThread.main (ActivityThread.java:6806)
at java.lang.reflect.Method.invoke (Native Method)
at com.android.internal.os.RuntimeInit$MethodAndArgsCaller.run (RuntimeInit.java:445)
at com.android.internal.os.ZygoteInit.main (ZygoteInit.java:875)
S
5 yıl
Umidigi S3 Pro
6GB bellek, 12+48MP çift arka 20MP ön selfie toplam 3 kamera, 6.3inç FHD ekran, Android 9, 128GB disk, seramik telefon sadece $300. Vestel'in çöplerinden bile ucuz, bıktım valla bu ülkede yaşamaktan...https://store.umidigi.com/goods.php?id=172
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Pdf editör ücretsiz
PDF formatında bir ingilizce teknik kitap okuyorum, çok hata var, yazarı bir düzeltme listesi yayınlamış, PDF dosyayı açıp bu düzeltmeleri yapmak ve kaydetmek istiyorum. Libreoffice, Google Docs, DocHub denedim, ya açamadılar veya açtıktan sonra çöktüler/donup kaldılar, işe yaramıyor bunlar. Google aramasıyla bir sürü abuk site çıkıyor, hepsi aynı aslında. Acrobat Pro dışında bunu yapabilecek ne var? ücretsiz işe yarayan hiçbir şey yok mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.