Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2151
Cevap
260510
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PROTON
M
11 yıl
Binbaşı

Konunun genelinde kullanıcıların yoğun olarak dikkat çektiği dört konu var.
1) Parçaları pahalı mı ve bulunması zor mu yada parçaları bulunuyor mu?
2) Çok sorun çıkarır mı?
3) Ne kadar yakar?
4) Satması zor mu?
Aslında bu sorular genelde hemen her otomobil için soruluyor ama Proton için cevaplayim. Detaylı yazıcam vakti olanlar okusun, epeyce bilgi sahibi olurlar. Yazacaklarım genel olarak otomobilden yada tamirden ve sanayi ortamından az yada hiç bilgisi olmayanlara yöneliktir.

1) Bir otomobilin parçalarının pahalı olup olmaması sizin bütçenize göre değişir, sonuçta pahalılık değişken bir kavram. Bir otomobilin parçasının pahalı olup olmaması aracın değerine göre ve birebir rakiplerinin yedek parça fiyatlarına göre kıyaslanmalıdır. Buradan hareketle siz bu Proton'un parça fiyatlarını yerli olarak üretilmiş olan üretimi çoktan bitmiş Tofaş kuş serisi, Ford Taunus, ve Renault 9 gibi otomobillerinkiyle kıyaslarsanız Proton'un parçalarının çok pahalı olduğu sonucuna varırsınız. Sizin bütçeniz üretimi durmuş yerli arabaların yedek parça fiyatlarını kaldırıyorsa zaten o otomobillere binin. Çünkü hem parçaları gerçekten ucuzdur, hemde gerek olduğunda alacağınız parçanın a) Orjinal, b) Üreticisinin kutusunda orjinalle aynı olan (Kuş serisinin orjinal parçalarının Opar kutusunda satıldığını biliyoruz ama ateşleme bobini alacağımız zaman Opar kutusundan Mako çıkar, Mako'nun kendi kutusunda olanda Opar kutusundakiyle aynı kalitedir) c) 1. kalite onaysız üretici, d) Kalitesinin ne olduğu belirsiz Çin malı vs olan parçalar olmak üzere bir dolu alternatifiniz olur yani ucuzunda ucuzunu alabilirsiniz.
Ancak iş ithal otomoıbillere gelince değişir. Eğer bu otomobil piyasada çok fazla yoksa ve eski model olup üretimi durmuşsa, artı üretimi duralı 10 yıldan fazla olmuşsa siz zaten o otomobilin birçok parçasını orjinal olarak bulamazsınız yada çok zor ve araca takmaya değmeyecek derecede pahalıya bulursunuz. Orjinale üretim yapan parça üreticisinin kendi kutusunda ve kendi markası altında sattığı parçayı bulma ihtimal ve koşullarınızda az önce yazdığım orjinal parçayla aynıdır. Geriye çoğunlukla onaysız orada burada merdiven altı yada Çin malı olarak taklit şekilde üretilmiş parçalar kalır. Bu parçaları takarsınız aracınız çalışır yada yürür ama o parça ne kadar dayanıklıdır ve size ne kadar hizmet eder, yada orjinal parçanın yerini ne kadar tutar ve onunla beraber çalışan diğer parçalar ne kadar sağlıklı çalışır orası tam bir bilinmezdir. Artı bu taklit parçalara orjinal parçalarının pahalı yada bulunmaması sebebiyle piyasada orayı burayı arayıp tarayıp zar zor ve hakettiğinden çok daha yüksek bedeller ödeyerek sahip olursunuz.
Şimdi Proton'un üretimi durmuş olan yani Jet-Pa tarafından ithal edilmiş olan 2000 yılı öncesi otomobillerin tamamı en son yazdığım sınıfa giriyor.
Daha da ötesi Proton'un 2000 yılı öncesi modellerinin bazı parçalarını çıkma olarak bulmak zorundasınız, çünkü taklit üretim bile olsa yenisi yok yada çok pahalı. Örneğin gerek olurda bir stop lambası, ön yada arka kapı, airbag, topido vs gibi parçaları ararsanız çok zorlanırsınız. 416'nın ön kapısına çıkma olarak 1200 TL istiyorlar. Şimdi piyasası 10.000 TL ve altı olan bir araba için çok büyük bir rakam.
Motor parçası olarak buji, hava filtresi, yağ filtresi vs gibi sarf malzemeleri açısından sorun yaşamazsınız. Ancak olurda bir rektifiye gerekirse, pistonların, kolların, yatakların, segmanların yenisini dünyada kendini kanıtlamış markaların ürünleri olarak yada ucuz Çin malı olarak makul fiyatlara bulmanız mümkün ancak, krank gerek olursa çıkmadan başka şansınız yok ve çıkmasının insafına kaldınız demektir. Yada araca hararet yaptırırsanız ve neticesinde rektifiye yaptırmanız gerekirse bu defa silindir üst kapağına da ihtiyacınız olacaktır ve yine yenisini hiçbir şekilde bulma şansınız yok ve çıkmacının insafına kaldınız demektir. Alacağınız çıkma parçanın ne kadar sağlıklı olacağı ve size ne kadar hizmet edeceğiyse tam bir bilinmezdir. Bu nedenle motoru düzen tutmayan ve dört kez tekrardan motor açtıran ve toplatan biliyorum. Proton'un bahsini ettiğim 2000 model altındakilerde parça sıkıntısı öyle bir hal alıyor ki, yetkili servisler piyasadan yorgun araçları bile satın alıp parçalayıp satıyorlar. Zaten 2 kapı bir de üst kapak sattımı arabanın parası çıkıyor gerisi komple kar.

2) Çok sorun çıkarıp, çıkarmayacağı konusuna gelirsek; bu durumda Proton'un 400, 300 yada 200 serisi gibi 10 yaşını çoktan geçmiş, düzenli yetkili servis kaydı bulunmadığından toplamda yaptığı kilometreden emin olamayacağınız (göstergeye aldanmayın), veya geçmişte yapılan işlemleri detaylı olarak bilemeyeceğiniz bir otomobilde arabanın sorun çıkarıp çıkarmayacağından emin olmanız mümkün değildir. Siz alırken kontrol edersiniz ama arabanın elektrik sisteminden bir parça örneğin bir sensör yada kontrol ünitesi arıza verir.
Proton Mitsubishi tabanlı bir otomobil olduğundan çok arıza veren bir otomobil değildir. Ancak daha önceki sahibi yada sahipleri ne kadar iyi bakmış, parçaları çıkma, orjinal, taklit vs gibi ne kullanmış, bir arızası olduğunda olması gerektiği gibi onarmış mı yoksa uydurma ittir kaktır çözümler üreterek mi tamir etmiş bunların hepsi önemlidir.
Genelde eski arabalara binenler düşük bütçeleri nedeniyle satın aldıklarından bir arıza durumunda da aracın kullanımını etkilemiyorsa (sinyal kırılması gibi) yada az etkiliyorsa genelde tamir ettirmeyip öylece kullanmaya devam etme yolunu seçerler. Yaptırılması gereken bir sıkıntı doğduğunda da olması gerektiği gibi onarım yaptırmak yerine en ucuz şekilde mümkünse geçici çözümlerle yola devam etmeyi seçerler. Bunun iki nedenni vardır birincisi maddi imkansızlıktır ikinci ve daha yaygın olanıysa eski arabaya binenlerin genelde arabanın arızalarını olması gerektiği gibi yaptırıp para harcamak yerine (hele de parçalar zor bulunuyorsa yada pahalıysa) parayı bir kenarda tutup arabayı satıp üzerine ekleyerek daha yeni model bir araba almalarıdır. Böylece kendi yaptırması gereken sıkıntılar arabanın bir yada iki sonraki sahibinde daha büyük olarak karşına çıkar.
Bu nedenle aldığınız 10 yaşından büyük bir otomobilin size ne kadar sorun çıkaracağı arabanın kendisinden çok daha önceki sahipleriyle ve parça fiyatlarıyla alakalıdır.
Bunlara ek olarak otomatik vitesli eski araçlar vites kutusundan sorun çıkarmaya meyillidir. Düz viteslerde herhangi bir sorun yaşanmazken yada yaşansa bile sorun kullanıcıyı fazla zorlamayacak şekilde uygun fiyatlara halledilebilirken iş otomatik vitese gelince değişir. Otomatik şanzuman manuele göre çok daha fazla parçaya sahiptir ve yapı olarak çok daha karmaşıktır. Ayrıca belirli zamanlarda içindeki bazı parçaların yanilenmesi gerekir. Otomatik viteste sorun çıkaran parçalar genelde vites kutusu içindeki balatalardır yada tork konvertörüdür. Otomatik vites kutusunun açılıp küçük çaplı bir tamirat bile size nerden baksanız 3.000 TL'ye mal olacaktır, sonrasında da içerdeki bir çok parçayı değiştirmemeniz durumunda şanzumanınızdan tam verim almanız pek mümkün değildir. Bu nedenle genelde otomatik vites sistemi arıza yaptığında arabanın manuel vitese dönüştürülmesi yolu izlenir ancak bu işlemde size çıkma olarak bir düz şanzuman en az 1.500 TL, vites koluydu, volanıydı baskı balatasıydı, yağıydı, işçiliğiydi derken yine 3.000 TL ve fazlasına mal olur. Eğer düz vitesli versiyonla, otomatik vitesli versiyonun aksları farklıysa bu rakam daha yukarı çıkar.

3) Eski bir otomobilin ne kadar yakacağı arabanın bizzat kendisinden çok ne kadar sağlıklı olduğuyla alakalıdır. Yani aynı arabanın sağlıklısı 100 kilometrede 8 litre yakarken aynı kullanım şartlarında sağlıksız olanı 12 litre ve daha fazla yakabilir. Ömrünü tamamlamış ve olması gerektiği gibi çalışmayan hava akışmetre yada lambda sensörü tüketilen yakıt miktarını %50 den fazla yukarı çekebilir.
Proton'a gelirsek 415 yada 416 modelleri piyasada aynı hacme sahip Japon arabaları ne kadar yakıyorsa o kadar yakar ve size bir sürpriz yaşatmaz. Otomatik vitesli versiyonlar eski teknoloji ve 4 ileri olması sebebiyle düz vitesli versiyonlara aynı kullanım şartlarında %30 oranında fazla yakar.

4) Satmanın zor olup olmaması da yine göreceli bir kavramdır. Yerli bir arabaya göre satması daha zordur. Yine kendinden daha pahalı bir Japon arabasına göre satması yine daha zordur. Ancak burada şöyle bir durum var, o da cebinde 10.000 TL ve altında parası olan kullanıcı ne alırsa alsın eski ve ekonomik ömrünü büyük ölçüde tamamlamış bir araba alacaktır. Eğer ki sahibi olunan Proton masraflı değilse, acil yapılması gereken işleri yoksa ve kasa olarak düzgün duruyorsa bir şekilde satılır. 10.000'e değilde en kötü 9.000'e satılır ama sonuçta satılır.
Kullanıcıların sıkıntı yaşadığı nokta hem arabayı binip eskitmeleri hemde, aldıkları paraya yada üzerine kar ederek satmak istemelerindendir. Kullanıcı arabayı aldığı fiyatın altına satması durumunda ise zarar ettiğini düşünmektedir ki bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Sonuçta otomobili kullanmak için alıyorsunuz ve kullanıp eskitiyorsunuz. Araba siz satarken gerek yaş olarak gerekse de kullanım olarak daha eski bir otomobil oluyor ve alış fiyatınızla satış fiyatınız arasındaki eksi fark sizin kullanım payınız yani zararınız değil. Tabii bununda bir oranı var, siz arabaya kullanımınıza göre çok masraf etmek durumunda kaldıysanız yani araç size çok sorun çıkardıysa o zaman durum değişir. Eğer ki bir araba size çok sorun çıkarıyorsa yada arabayı aldıktan kısa bir zaman sonra ciddi ölçüde büyük bir masrafla karşı karşıya kalırsanız, eğer ki otomobil tamirinden çok iyi anlamıyorsanız yada sanayide çok eskiden beri tanıdığınız arkadaşlarınız yoksa o arabayı onarmadan zararı göze alıp satmanızı tavsiye ederim. Çünkü genelde böyle durumlarda bir sorunu daha sonra başka sorun izler.

Not: Özel mesajla soru sormayın, otomobil işiyle meslek olarak uğraşmıyorum, tecrübelerimi yazdım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 14 Ekim 2014; 15:36:44 >

M
9 yıl
Binbaşı

Tavsiye etmem. Bakım parçaları, balatalar, filtreler vs bulmak sorun değil, Mitsubishi olarak bulunuyor, ama kapı menteşesi, rotil, far, stop lambası, yan cam, kapı, motor kaputu, motor parçaları yada elektrik aksamıyla ilgili parçalar bulunmuyor. Ancak çıkma olarak bulabiliyorsun, yenisiyle aynı parayı istiyorlar ve parçaları çok pahalı. Pahalı derken 2016 model aynı parçaların Peugeot yada Toyota markaları için olanları daha ucuz. Hava akışmetresinin çıkmsına 400 TL istiyorlar, motor rektifiyesi ordan burdan yan sanayi uydurma parçalarla 6.000 TL tutuyor ve ne kadar verim alırsın belirsiz. Rektifiyede hava akışmetre vs gibi birkaç yan donanım değiştirsen 8.000 TL'ye zor çıkarsın, ki zaten arabanın kendi 10.000 TL. 18 yaşında yıllardır parça yokluğu ve pahalılığı sebebiyle o yada bu şekilde düşe kalka yürütülmüş ve özensiz kullanılmış ayrıca Gen2, Waja gibi yeni modelleri bile en son 2012 yılında ithal edilmiş ve artık Türkiye piyasasına gelmeyen Proton'u kesinlikle alma, yoksa paranı çöpe atmış olursun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 29 Ekim 2016; 11:33:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @balomer
U
15 yıl
Binbaşı

Kapı döşemesini
kilidin üstünde arkaya doğru en uç noktada bir vida var
Elle tutma plastiğinin içinde bir vida var. vidayı çıkar,plastiği yerınden çıkar.
içerden açma kolunun ordaki vidayı çıkararak plastiği yerinden al.
Kapının en altından
Parmaklarınla plastiği kanırtarak plastik klipslerin bırakmasını sağla.
Cam düğmesinin soketini çıkar.
Sonra yukarı kaldırarak döşemeyi al.
bu şekilde sökebilirsin.
Test yaparken cam düğmesinin takılı olmasına dikkat et.
Düğme takılı olmazsa sistem çalışmaz.
Tekrar hayırlı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

hımm . hocam baktım ruhsata 69.8 kW yani 95 HP miş motor gücü.
bu ara aracın gazda performansı acayip düştü. ayar vs. yaptırdım ama eskisi gibi atak değil. motor ancak bağırıyor. ama benzinde banamısın demiyor. müthiş bir çekiş gücü var. hani ne yalan söleyim benzin biraz ucuz olsa iyi olur. ama şu varki önceki Mazda mızdan da biliyorum bana göre 16V li araçlarda LPG nın performansı 8V lilere göre düşük.Golf veya Seat ların ilk kalkış performansı heralde bu yüzden iyi. bu arada aracım LPG de 217 kuruş yakıyor.


Aldığınız Lpg nin fiyatınıda yazsaydınız daha isabetli değerlendirme yapabiliriz.
Ayar dan dolayıdır. Hatırladığım kadarıyla matrix enjektörler vardı. Onlarla benzınlı gibi çalışır araç iyi bir ayar ile.
16 v olayına katılıyorum. Lpg ile alakalı değilgenel olarak 16v ler düşük devirde cansız kalıyorlar.
karma 1 litre gaz ile minimum 11km yol gitmenız gerekir.
Demek ki doğru tamamı 95 beygir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: by_efendy34

valla oranlar çok iyiymiş,418 in sadece vergi dezavantajı olmalı ama yaşından dolayı fazla olmasa gerek
418ler otomatik diye biliyorum bunlara lpg taksak çekişten düşmez dimi 416dan güçlü olduğunu söylediniz


Şuan Kullanılan Proton araçların %90'nı Lpglidir. Sıkıntısız keyifle binersiniz

4000km'leri aştım 5 ay oldu, Bu forumdaki arkadaşlar sayesinde karar verip aldım . Halen Dua ederim kendilerine


Bu mesaja 3 cevap geldi.
H
10 yıl
Teğmen

2000 model 316 glsi sol çamurluk sinyali kırık, bulabileceğim yer bilen varmı? fenni muayenede sorun çıkartırmı?
aracım orjinal 88 bin km de, ilk sahibiyim. lpg taktırın diyorlar, taktırmalımıyım? yada hangi marka taktırmalıyım?
kolay gelsin.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Yüzbaşı

bence ağır kusur tablosunu aratın, çamurluk sinyali kırıklığının ağır kusur olup olmadığını kontrol edin.. Bence sorun çıkarmaz.

Eğer 15 senede 88bin km. yapmış bu aracın kullanım alışkanlığı bunun 2-3 katına çıkmayacak ise, lpg takmazdım.. Yok sene de 10-15 bin km. yapacak iseniz bence yaptırılabilir, tabii ki benzindeki tadı ve sorunsuzluktan ekonomi amaçlı fedakarlık yapmanız gerekir..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Teğmen

zor bulursun o fiyata piyasa çok arttı millet Proton un değerini anladı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkadşlar proton o kadar donanım karşılığı ucuz.almak istiyorum alma diyorlar bana otomatik vites-klima-en az öncamlar otomatik vs..ve hb yada sw tarzı araç lazım..üste linkteki araçla takas yapmayı dsüşünüyorum.çok masraf çıkarır mı?satmak istersem satabilirmiyim?elimde patlar mı?

Temizini buldunmu kaçırma al hocam, bende alırken neler dediler. 3 Senedir biniyorum Maşallahı var. Alırken dip fiyatlarda aldığınız için zararınız olmaz. Ben 2012 üstü araç almak istiyorum ve aracımı satıp satmamakta halen kararsızım. Olmazsa 2.araba olarak bile tutmayı düşünüyorum.
Otomatik vites, klimalı,abs,airbag daha ne olsun 12-13e bu fiyatlara adam şahin doğan alıyor.

Kaldıki yedekparça sorunu ben hiç yaşamadım. protonclub.org ye üye olun derim. orda hertürlü konuda bilgili arkadaşlar var.
MEsela 4lü cam düğmem bozuldu, Türkiyede 160tl -200 gibi fiyat istediler(buaraçlarda 4lü cam düğmeleri genelde bozuluyor kronik hastalığı sanırım) malezyadan getirttim paypal ödeme ile 20gün gibi sürede elimde oldu 90tl gibi bir rakam tuttu. Sonra protonclupten bir arkadaş 100tl türkiyede gittigidiyorda olduğunuda söyledi.
Yani ben tavsiye ederim bende 418glx kullanıcısıyım ve araç geri zerre kaydırmıyor,klima desen canavar . Tabi bakımlı araç bulmak önemli yoksa tüm araçlarda olacağı gibi bakımsız hor kullanılmış araçla uğraşırsınız.



İ
9 yıl
Onbaşı

Yukarıda linkini attığım aracı aldım ancak birkaç garipliği var aracın ABS sigortası yok , alternatör sigortasını söküp direk lehim yapılmış ve altta bir söket çıkık bunlar nedir zararı varmıdır ?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
9 yıl
Onbaşı

ÖKÜZ BYLE NE YEYYP YÇTY?YNY SEÇERKEN, BYZLER FRANSIZIN PKK ÇÖPLÜK ARABALARIYLA SANAYYDEN ÇIKMAYIZ, BYZ MYLLET OLARAK NE ZAMAN UYANACA?IZ, BEYYNSYZCE BYLYP BYLMEDEN DAHA KOLTU?UNA BYR DEFA OTURMADAN YORUM YAZAN SATILIK AHMAKLAR GYT ÖNCE PROTONA BYN DAHA SONRA BY DÜNYA PARA SAYIP KEKLENDY?YN REKLAM ARABALARINA BYN SONRA KIYASLA YSTERSEN. ALI?MI?IZ NASIL OLSA FRANSIZIN ÇÖPLÜ?ÜNE BYNMEYE SONRA BURDA ONU BUNU KYRLERYZ. ARKADA?LAR PROTON KESYNLYKLE SYZY PY?MAN ETMEYECEKTYR..



S
17 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

ARKADAŞLAR HERKESE ONCELİKLE SELAMLAR ARANIZA YENI KATILDIM.
BEN PROTON 416 GLXİ VEYA 418 GLXİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BU ARAÇLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARIN YARDIMINI BEKLİYORUM ÖZELLİKLE BU ARAÇLAR LPG İLE NE KADAR YAKAR BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM. 2001 MODEL 418GLXİ BULDUM BİR TANE 21.000KM.DE DAHA SIFIR SAYILIR 11000 YTL FİYAT NASIL BİR FİYAT BU FİYATA BU ARABA ALINIRMI. LÜTFEN YARDIMCI OLUN.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



C
17 yıl
Yarbay

Selamlar, hoşgeldiniz Dh'ye.
Öncelikle söylemek isterim ki Türkiye'de ikinci eli olmayan araçlar alınmaz. Hele ki Daewoo, Proton gibileri. Satılmaları, elden çıkarılmaları çok çok zor bu araçların. Kendi 1997 Daewoo Nexia aracımı 7.250'ye 8 ayda satabildim. Ki ilanlar , oto pazarı v.s. de işin içinde olmasına rağmen. Ayrıca yedek parçalarını kolay kolay bulamazsınız. En kolayından bir cam otomatiği için günlerce gezmiştim.

11.000'e Tr şartlarına uygun, 2.eli olan bir araç bulmanızı öneririm.

Düzeltme : İmla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 24 Aralık 2008; 18:56:19 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
M
17 yıl
Binbaşı






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 22 Haziran 2009; 15:18:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Onbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

Selamlar, hoşgeldiniz Dh'ye.
Öncelikle söylemek isterim ki Türkiye'de ikinci eli olmayan araçlar alınmaz. Hele ki Daewoo, Proton gibileri. Satılmaları, elden çıkarılmaları çok çok zor bu araçların. Kendi 1997 Daewoo Nexia aracımı 7.250'ye 8 ayda satabildim. Ki ilanlar , oto pazarı v.s. de işin içinde olmasına rağmen. Ayrıca yedek parçalarını kolay kolay bulamazsınız. En kolayından bir cam otomatiği için günlerce gezmiştim.

11.000'e Tr şartlarına uygun, 2.eli olan bir araç bulmanızı öneririm.

Düzeltme : İmla



Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
17 yıl
Yarbay

İkinci eli kötü,yedek parçası yok en önemlisi serrvisi yok denecek kadar az.

Bu yüzden Türk tüketicisinin gözünde daima sınıfta kalmıştır bu araç.
O fiyata daha güzel araçlar bulabileceğinizi umuyorum..

Bu arada DH a hoşgeldiniz.

SAYGILAR..



Z
17 yıl
Binbaşı

Yanaşma bencede 8 yaşında ve bi arkadaştan duyduğum şuydu sağ arka far kırıldı buldum ama rengi uyumsuz oldu solu aradım bulamadım stoplara siyah film çektiricem artık.
11 liraya çok seçenek var onlara bakın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yarbay

kalbi mitsubishi, oturaklı iyi araç ama son sahibi olursun. hiç unutmuyorum o yıllarda bir laf vardı (99-2000 yıllarında) tempra ve fordlarda klima açılırken bir vites düşeceksin diye. ama o proton maşallah adana sıcağında tekir yaylasına giderken 140-150 banamısın demezdi ve klima da full açıktı.



S
17 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar acıkcası bence parcanın sorun olacagını dusunmuyorum ve otomotıllerden anlayan bırısıyım fakat sadece proton hakkında bılgım yok. parca sorunu yasanacagını tahmın etmıyorum aksarayda herturlu parcayı bulmak mumkun. bu arada 11000 ytl ye daha ıyı tercıh yapabılırsın dıyen arkadaslarıma soruyorum. bu ozellıklerde bır arac ne var acaba? ben sadece bu arac sıralı sıstem lpg ıle sehır ıcı ve uzun yol kac krş. yakar. hıc bır arabanın son sahıbı olunmaz sadece 11000e degılde 9000 e satarsın yıne satarsın saygılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
17 yıl
Yarbay

bizim araçtan var mazda 323. ama 98-99 civarı.
sorunsuz, kaliteli. ha çoğunda klima ve abs yok. eksiği o


Bu mesaja 1 cevap geldi.