L

Yarbay
23 Nisan 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
221 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
3 hafta
Eski Sistem İçin Ekran Kartı Tavsiyesi.
Selamlar,
Çok uzun zamandır piyasadan uzak olmam dolayısıyla, dinazor bir sistem için ustalardan tavsiyeye ihtiyacım var.

Ep-45c Ds3 Anakart
8 Gb DDR3 Ram
Core 2 Quad Q9400 İşlemci
750W Psu
WD Caviar Black 500gb Hdd
Radeon HD6850 Ekran kartı

SSD ve ekran kartı değişim takviyesiyle sistemi biraz daha kullanılabilir hale getirmek istiyorum.
Elbette günümüz oyunlarında bir iddiam yok, sadece güncel şartlarda sisteme en uygun olacak Amd/Nvidia ekran kartı tavsiyeniz ne olur?
Not: Monitörde Hdmi giriş olmadığı için ekran kartında DVI çıkış olması gerekiyor.
L
geçen yıl
Twitter Bildirimleri.
Şöyle bir sorunum var;

Takip ettiğim ya da takip eden hesaplardan gelen özel mesajlar için bildirim alabiliyorken, takip etmediğim hesaplardan gelen özel mesaj istekleri için hiçbir şekilde bildirim alamıyorum.
(Gizlilik ve güvenlik - Direkt Mesajlar - Herkesten mesaj isteğine izin ver kutucuğu seçili halde.)

Daha da garibi gelen özel mesaj isteğini kabul edip sohbete başlasam bile yine de bu hesaptan gelen yeni mesajlar için bildirim gelmiyor.
(Bildirimler - Filtreler - Sessize alınan bildirimler altında hiçbir kutucuk işaretli değil.)

Gözden kaçırdığım bir ayar falan mı acaba?
L
4 yıl
Ekran çözünürlüğü hakkında yardım.
Şöyle bir sorunumuz var; Mate 10 model telefonumuzda, ekran çözünürlüğünü sadece akıllı çözünürlük olarak seçebiliyoruz.
Manuel çözünürlük seçilse bile ilgili menüden çıkıldığı anda yine otomatik akıllı çözünürlüğe dönüyor.
Çözümü daha önce ana konulardan birinde konuşulmuştu ancak bulamadım. Neden manuel çözünürlük seçemiyoruz?
L
4 yıl
Hepsiburada.com\u0027dan alışveriş yapacak arkadaşların dikkatine..
23 Kasım 2019 tarihinde, saat 13.20 civarında "en geç 3 saat içerisinde sipariş verirseniz bugün kargoda." ibaresi bulunan bir ürünü sipariş ettim.
Sipariş ekranında kargo tarihi 25 Kasım 2019 olarak değişti ki teslimat gününün en geç 03 Aralık 2019 olması ve bu tarihin de bana uygun olması dolayısıyla siparişi sonlandırdım.
Ürün 25 Kasım'da kargoya verilmeyince 26 Kasım'da müşteri hizmetleriyle görüştüm. İlgili kişi, yoğunluktan dolayı böyle bir gecikme olduğunu, ürünün stoklarında bulunduğunu, sadece depodan çıkışta yoğunluk sorunu yaşandığını ve ilgili birimle iletişime geçerek aynı gün ya da en geç ertesi gün kargolanmasını talep edeceğini belirtti. Bu arada, eğer teslimat 03 Aralık tarihini geçecekse iptal etmek istediğimi söyledim ve teslimat tarihinin hiçbir şekilde sarkmayacağının teyidini aldım.
Tahmin edebileceğiniz üzere, bahsedilen aynı gün ürün kargolanmadı, bugün kargolanıp kargolanmayacağının bilgisini almak için tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda da aldığım bilgi;
Müşteri hizmetlerine ürün stok/kargo bilgileriyle ilgili yeni bir doküman geldiği, bu belgeye göre ürün koduyla kontrol edildiğinde (03 Aralık'ta kesinlikle teslim edilecek olan) ürünün 06 Aralık'ta kargolanacağı söylendi. İşin ilginç tarafı aynı belgede bugün sipariş verecek yeni müşteri için (konuştuğum saat itibariyle) "en geç 2 saat içerisinde sipariş verirseniz bugün kargoda." ibaresinin hala bulunması ve site üzerinden de bu şekilde satış yapılmaya devam ediliyor olması.
Sonuç itibariyle, siparişi iptal ettim ve anladım ki satıcısı hepsiburada olan ürünler için de avantajlı diye düşünmeye, daha fazla güven duymaya ya da fazladan ücret ödemeye gerek yok. Hepsiburada'da diğer satıcılar gibi stoklarında bulunmayan ya da kargolama/teslimat tarihlerine uyamayacağı ürünleri yalan, yanlış beyan ile satabiliyor ve işin en kötüsü de siz bilgi almak için çabalamazsanız, sizi bilgilendirmeye gerek bile duymuyor.
Alışveriş yapacak arkadaşların dikkatine.
L
5 yıl
Whatsapp Bildirim Sorunu.
Whatsapp bildirim/mesajlarının gelmemesi ile ilgili benden başka sorun yaşayan var mı?

Son 3 aydır, gelen mesajlar için ne kilit ekranı bildirimi alıyorum ne de uygulamaya girmeden mesaj geldiğini görebiliyorum.
Uygulama girip, çıktıktan yaklaşık 10/15 dakika sonra whatsapp web de dahil bağlantı kopuyor.
İşin ilginci, sorun başlamadan önce ne uygulamaya, ne sisteme ne de herhangi başka bir ayara dokundum, durup dururken böyle bir sorun oluştu.

Whatsapp'ı kaldırıp yeniden yüklemek, bir önceki sürüme dönmek, bir önceki sürümden tekrar güncellemek,
Ağ ayarlarını sıfırlamak (wifi ve mobil veri uykudayken devamlı aktif olarak seçili),
Recovery üzerinden cache bölümü temizlemek,
Tüm verilmiş bildirim izinlerini, arka planda çalışma, pil optimizasyonunu yok sayma vb ayarları tekrardan yapmak, bir işe yaramadı.

Farklı 2 model Huawei telefonumuzda da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Resmi hesap sosyal medya üzerinden, her zamanki kopyala yapıştır zırvalamalar dışında bir sonuç çıkmadı.

Farklı herhangi bir önerisi olan varsa denemek isterim.
L
8 yıl
Mesaj Gönderme Sorunu.
Yaklaşık iki gündür, mesaj göndermek istediğimde kırmızı bir ünlem ile "mesaj gönderilemedi tekrar göndermek için tıkla" ya da "Geçici bir hata oluştu, lütfen tekrar dene. Tekrar göndermek için tıkla." hatası alıyorum. Chrome, İe farketmiyor.
Siz de durum nedir, hesapta mı bir problem var yoksa genel bir facebook sorunu mu?
L
9 yıl
[Asus Dsl-n12e_c1] Garip Bir Hız Sorunu?
Selamlar,
Başlıkta belirttiğim gibi Asus Dsl-n12e_c1 kullanıyorum, problem şu;
16mbit paketim var ve bundan 2 hafta öncesine kadar problemsiz bir bağlantım vardı. (Bu süre içerisinde donanım veya yazılım tarafında bir değişiklik olmadı.)
Son iki haftadır ipad harici tüm bağlı aygıtlarda (laptop + android tablet + android telefonlar) hız 3mbps üzerine çıkmıyor ve bağlantıları çok yavaş ama ilginç bir şekilde ipad2 13mbps hızı görüyor.
Modemin yazılımını güncelledim, 1-6 başta olma üzere modemin tüm wifi kanallarını denedim, modem üzerinden firewall kapalı fakat sorunu çözemedim.
Modemi fabrika ayarlarına sıfırlayıp tekrar kurulum yaptığımda, ip almasını takiben yaptığım ilk speedtest yüksek sonuç veriyor fakat aradan bir 10 dakika geçtikten sonra durum yukarıda anlattığım gibi.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür.
L
9 yıl
Kablolama hakkında teknik yardım.
Arkadaşlar konu hakkında çok bilgisizim ve yardıma ihtiyacım var;
Apartmanda ortak çanak anten üzerinden uydu yayını alıyorum, yaptırdığım kablo ile duvar prizi - uydu alıcısı arasında bağlantı yaparak yayın almaktayım.
Şimdi aynı televizyona ikinci bir yayın almak istesem ( dsmart modüllü üyelik gibi )
televizyonun uydu girişine de bir kablo götürmem gerekecek ki, işte tek duvar prizinden 2. bir kabloyu çekebilir miyim, çekebilirsem nasıl çekmem gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok.
Aynı zamanda ortak uyduların içinde Digitürk'te çanak koymuş ve sanırım onu da bağlatsam yine sorduğum sorunun cevabına ihtiyacım olacak.
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
L
10 yıl
Dns Server-Apache-Wifi Hakkında Yardım.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Şu anda kablosuz modem üzerinden internete çıkan iki aygıt var; kablolu bağlantıyla bilgisayar ve wifi ile ikinci bir cihaz.
Yapmak istediğim şey wifi ile internete çıkan cihazı yanıltarak, internet üzerinden aradığı bir dosyayı bilgisayar üzerinden gösterebilmek.
Bu işlem için 2 tane .bat uzantılı dosya ile şu komutlar çalıştırılıyor; (Anlamadığım bir konu olduğundan belki bilmek istersiniz diye yazıyorum :))
İlk tıklanan dosya : startDNS.bat (AcrylicConsole.exe)
Ardından tıklanan dosya ise : startHTTP.bat (start apache.exe)

Buraya kadar bir problem yok, ancak yönerge cihazların bağlantısının kablolu yapılması üzerine anlatılmış;
Cihazların birbirine ya da modeme kablolu olarak bağlandığı varsayılıp, ip adres + gateway + subnet maskı auto bırakın sadece dns server adresine kendi bilgisayarınızın ip adresini yazın demiş.
Ben bu anlatılanı yapınca wifi cihaz internete çıkmaya devam ediyor, bunu engellemek için yani wifi cihaza modeme kablolu bağlı bilgisayarı göstermek için nasıl bir ayar yapmam gerekir acaba?
L
10 yıl
Google Play ve Geri Ödeme.
Deneyimli arkadaşlar;
Google play satın alma işlemini " geri ödeme " butonuyla iptal ettiğinizde (15 dakika içinde) ücretin hesabınıza dönüşü yaklaşık ne kadar zaman alıyor?
Özellikle banka kartları ile yapılan ve ücreti hesabınızdan anlık düşülen satın almalarda?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.