M

Binbaşı
28 Nisan 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
183 (Bu ay: 11)
Gönderiler Hakkında
M
geçen ay
Petlas multiaction pt565/Starmaxx maxx out st582/Waterfall quattro (4 mevsim lastik yorumları)
Merhaba, bu üç marka lastiği hem yaz hemde kış mevsimlerinde tecrübe edenler varsa yorumları alabilir miyiz ?
Şahsen Falken 4 mevsim lastiği olan as210 modelini kullanıyorum ve memnunum fakat uzun süredir satışta bulamıyorum.
M
geçen ay
Motor yağını kaç km\u0027de değiştiriyorsunuz ?
Merhabalar, aracıma en son koymuş olduğum 5w40 api sm yağı an itibari ile 12500 kmdir kullanıyorum. Yağın rengi karamel ile siyah arasında kıvamı ise 5w yağa göre biraz kalınlaşmış gibi. Mağlum yağ sıcak motorla beraber epey bir sıcaklıga mağruz kalıyor. Ama şu an ki haliyle bile motor oldukça sessiz çalışıyor. Değiştirmesine değiştirirm elbet ama motorun çalışma sesini dinleyince acaba gerekli mi diye düşünüyorum.
M
3 ay
Lpg Nozul Çapı Büyütme.
Merhabalar, aracımda Atiker sıralı sistem var. Aracım 1.5i 78 hp Lada. Enjektörlerin üzerinde 1.8 çapta nozullar bulunuyor. Bunları 2.0 ile değistirmeyi düşündüm. Nozulları 2.0 ile değiştirerek ayar yenilemek istediğimi söyledigim lpgciler olmaz aracın boğulur gibi söylemlemlerde bulundular.
Buradaki amacım aracımın daha rahat devirlenmesini istemem tabii biraz performans artışı da iyi olur.
Nedir bu işin dogrusu ?
M
5 ay
LPG Göstergesi
Merhabar, aracımın lpg depo doluluk seviye göstergesi depoyu doldurduktan 1 gün sonra doğru düzgün göstermeye başlıyor. Bu durumla karşılaşanlar var mı ?
Örneğin depom tam olarak dolu ama fotoğraftaki gibi ya tüm ışıklar yanıyor ya da bitmek üzere olarak gösteriyor.
Not: depo simit tank

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
M
7 ay
LPG yakıt tüketimi.
Merhaba dün yapmış olduğum yolculuktan pompa ölçümü ile lpg tüketimini paylaşacağım.
Araç : Lada Vega 1.5i 8v 78 hp sıralı sistem.
Yapılan yol 200 km bu yolun 120 km'si şehirler arasıdır. Güzergah Çorlu yolu e-5 üzerinden Beylikdüzünedir.
Araç bu yolda doluydu genellikle 90 km hızda seyir ettim. Ara ara yol ve trafik durumuna göre 70 lere kadar düşüp 110 a kadar çıktım.
80 km'lik kısmı karmadır ş.içi ve bol ışıklı kalabalık çevre yolları.
200 km sonra opet aygazdan tekrar depoyu fullediğimde 14.2 lt. Yakıt almış oldu.
M
7 ay
Hamers debriyaj (Debriyaj Bitti)
Aracıma en son hamers marka debriyaj seti taktırmıştım. Takıldıktan bir süre sonra araç ısınınca pedala her basmamda kayış sesine benzer cik cik ötmeye başladı. Ustamla daha sonra rulmandan olabilir diyerek daha kaliteli bir rulman ile değişim yapsak da ses kesilmedi. Özellikle ses sıkışık trafikte sinir edici oluyor. Ayrıca bursa üretimi yerli bir üretimmiş sanırım. Daha önce yine yerli marka olan mapa kullanıp memnun kalmıştım. Bu sefer daha ucuz.diye alarak hata etmişim. Alacak olupta marka araştırması yapmak isteyenler için faydası bulunsun diye yazıyorum.
M
10 ay
LPG dönüşümü yaptırdım. (Lada içerir)
Aracıma yaklaşık bir kaç hafta kadar önce LPG kiti taktırarak sonunda LPG dönüşümü yaptırmış oldum.
Aracım Lada Vega 1.5 8v lpg dönüşümü yapan yerler bu araçlara dönüşüm yapmaya pek sıcak bakmıyorlar. Esas amacım bu işi yaptırmaya niyetli olan varsa bilgi vermek amaçlıdır.
Lpg dönüşümü yapan bir yerle anlaştım. Usta ilk başta bu araçlarda problem çıkıyor pek yapmıyoruz dedi. Ne gibi bir problem diye sorunca rölanti tutmuyor dalgalanma oluyor genelde dedi.
Benim aracımda rölanti problemi yok dedim. Hatta arıza ışığım bile yanmaz dememle aracı çalıştır kaputu aç dedi. Çalıştırdık kaputu açtı bir kaç kez gaz verdi inceledi yetmedi direksiyona geçti biraz yüklendiler araca vs... motor rölantisi sabit devirde.

Tamam dedi elemanlara hemen alın başlayın. Montaj işlemleri toplamda 3 saat kadar sürdü. Kit olarak Atiker marka taktırdım. Yani en uygunundan. Sanırım nanofast kit.

Montaj sonrasında tanka biraz gaz basılarak cihazla kaçak kontrolü ve tankta belli yerlere yine cihazla ve ayrıca köpükle kaçak kontrolleri yapıldı. Kablo takılıp araç çalışır vaziyette durduğu yerde ayar yapıldı.
LPG geçiş ısısını ayar esnasında 30 gördüm ama 40 derece yapılmasını istedim. Yaz mevsiminde sabahları araç rolantide yaklaşık 20-30 saniyede gaza geçiyor. Diğer türlü öğlen vakti soğuk marşta 10 sn.de gaza geçmiş oluyor.

Sonuç olarak lpg dönüşümu yaptırmadan evvel etraftan duyduğum kadarıyla çekincelerim vardı. Araç gitmez performans kaybı olur. Leş gibi gaz kokar gibi...  en çokta kokudan çekiniyordum mağlum trafikte tofaşların arkasına denk geldiyseniz leş gibi gaz kokusundan rahatsız olmuşsunuzdur.

Aracımda herhangi bir gaz kokusu olmadı egzozda belli belirsiz rahatsız etmeyecek bir egzoz kokusu var. Ayrıca egzozdan bol bol su atıyor.
Araçta performans kaybım olmadı. Hatta ufaktan çekiş iyileşti bile.
Ufak tefek aksaklıklar oldu mu ? evet
Araç ilk lpg ye geçişte stop edecekmiş gibi olup hemen geri toparlıyor. Bu sadece ilk geçişte bir defa oluyor. Bir diğeride seyir halinde araç tam ısınana kadar yani 70-90 arası bir defalığina saniyelik tekleme seğirme olup geri toparlıyor. Ama motor ısınınca mükemmel çalışıyor.
Araçta 35 lt.lik simit tank var. Bir kaç kez ölçtüm 10 lt. Gibi bir Tüketim var. Ortalama tüketim değeridir ş.içi-ş.dışı yüzde 50/50 gibi düşünebilirsiniz. Benzinde 7.8 lt. Tüketimim vardı.


< Resime gitmek için tıklayın >
M
11 ay
Filtre kıyaslaması
Merhabalar,
Aracımın hava filtrsini değiştirdim. Burada kendimce bir filtre kıyaslaması yapacağım. Öncelikle kullanmış olduğum filtrenin markası Mahle idi. Bunu 15500 km kadar kullandım.
Şimdi ise çoğu kişinin kalite konusunda hem fikir olduğu Mann marka filtre taktım. Araştırdığım kadarıyla Mann filtresinin hava geçirgenliği epey bir yüksek değere sahip iken m3 debi olarak Mahle de ondan çok aşırı bir farkı bulunmuyor. Peki bunun çekiş olarak bir farkını hissedebildim mi ? Evet ama ahım şahım bir fark değil çok minimal bir şey. Dahası olarak şimdiye kadar kullanmış olduğum filtreler içersinde fiyatına değdi dedirttirmedi.
Yerli marka olarak fuji, orjinal filtre ( bosch ile eş değer kalitede), Mahle ve son olarak Mann kullanmış oldum. Bir tek merak edip bulamadığım Hengst marka vardı ama bu saatten sonra almam. Yani filtrelere yüksek ücretler (yerli ve orta kalitelere görece) ödemeyi artık mantıklı bulmuyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 ay
Katalizör nasıl temizlerim ?
Merhaba
Katalizörü söktüm temizlemek için. Daha önce deneyen var mıdır ? Ne kullanılmasını tavsiye edersiniz ?

Merak eden olursa 160.000 km'de bu durumda Lpg yok.
< Resime gitmek için tıklayın >
M
geçen yıl
Aracımdaki sebebini anlayamadığım çekiş artışı
Merhabalar,
Aklımı uzun süredir kurcalayan sebebini anlayamadığım tuhaf bir durum var. Şöyle ki araçla rölantide bir süre bekledikten sonra kalkış yaparken genelde ışıklarda oluyor.
Işığı bekleyip yeşil yanınca normal olarak gaz verekek kalkış yapıyorum ama araç kendinden beklenmeyecek kadar güçlü kalkış yapabiliyor. Çokta güzel ivmeleniyor ve bu ivme yaklaşık 10 sn. Kadar sürüp çekiş her zamanki alıştığım haline geri dönüyor. Ne buna sebep oluyor olabilir ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.