I

Yüzbaşı
21 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
14 yıl
iOS 4.2.1 ile proximity sensor sorunu çözülmeyenler buraya
arkadaşlar ios 4.2.1'in proximity sensor sorununu çözdüğünü birçok arkadaş paylaştı forumda ama ben hala eskisine göre oldukça azalmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum.

telefonu servise vermek istemiyorum çünkü hata yok deyip geri gönderecekler biliyorum.çünkü problem uzun konuşmalarda baş gösteriyor.ekran birden aktif hale geliyor.kısa konuşmalarda (1-2 dklık) hiçbir sorun yok.

hatta servisle ilgili o kadar kötü şeyler söyleniyor ki forumdakilerin başına gelenleri okusanız.

4.0.2 ve 4.1 yüklüyken sensörün kırmızı ışığı görülebiliyordu 4.2.1'de ise hiç görünmüyor.yani belli ki bir voltaj ayarlaması yapıldı tahminimce?

sorunun hala donanımsal mı yazılımsal mı olduğuna karar veremedim.son kez 4.3'ü bekleyip temiz restore yapıp deneyeceğim olmazsa telefonu iade edeceğim.

Tamam Apple iOS ayrıcalıkları var kabul ediyorum ama bu kadar defektif telefon olmaz arkadaş.

var mı bu sorunla boğuşan hala?
I
14 yıl
Sensor Monitor ile Yakınlık sensörü testi
arkadaşlar appstoreda ücretsiz olan bu uygulama ile denediğinizde sizin sensörünüz ne kadar uzaklıkta kapanıyor yazar mısınız?
I
14 yıl
Yeni PC toplayacağım.Önerileriniz ?
Arkadaşlar 1000 TL bütçe var.
Monitör , Kasa , HDD , çevre bileşenleri hariç DX 11 (Nvidia ve Intel ikilisi tercihim) destekli sistem önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Oldukça uzak kaldım PC'den önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Bir de şu an hali hazırda bulunan Asus marka PCI Express 1.1 x16 destekli anakartımı değiştirmeyip gtx 460 gibi bir kart alıp çalıştırırsam ne kadar performans kaybı yaşarım acaba?
I
14 yıl
Youtube uygulamasında bulunamayan videolar
arkadaşlar bazı videolar aynı anda bilgisayardan youtube'a girince bulunabiliyor ama iphone'dan youtube uygulaması ile aratınca bulunmuyor.

bunun nedeni nedir?
böyle birşey başına gelen var mı?
I
14 yıl
Avea 3G kota sorgulama
arkadaşlar iphonedan avea kota sorgulamak için msj atınca bize gelen mesaj şu kadar kullandınız şu kadar kaldı şeklinde değil mi? sadece kullanılan data miktarı mı geliyor yoksa smsle?
I
14 yıl
iphone ile netten sms gönderme
bildiğiniz çalışan bir site var mı arkadaşlar?
I
14 yıl
Henüz iPhone 4\u0027üne kavuşamamışlara...
Arkadaşlar 2 hafta oluyor telefonu alalı ama gerçekten şunu söylemek istiyorum ACELE ETMEYİN.
şimdi birçok arkadaş karalıyor telefonu vs diyecekler ama ben yine de söylemek istedim.

1.si Anten sorunu bende wifi ve edge açık da olsa kapalı da olsa hepsinde 2 bar düşüyor istisnasız.3g'de deneme fırsatım olmadı.yani evet böyle bir sorun var ama hat tamamen gitmiyor farketmiyorsunuz sorunu.bunu geçelim.

2.si Proximity sensör sorunu.Kİ BU SORUN BENCE EN ÖNEMLİSİ.çünkü ben aldığım günden beri bu sorunu yaşıyorum ve şimdi götürsem servise verecekler 1 ay bekletecekler beni telefonsuz kalacam o yüzden katlanıyorum.Call Guard uygulamasını indirdim ve gerçekten konuşma sırasında yüzümün temas ettiği yüzlerce noktayı tespit etti.Bu programı kullanmadan görüşme yapamıyorum ya beklemeye alıyor ya hoparlörü açıyor ya da rehberden birilerini arıyor.ÇOK SİNİR BOZUCU BİR SORUN ANLATAMAM.

3.sü SIM KART TAKILI DEĞİL UYARISI.gün içinde bir bakıyorum bu uyarı var ekranda.bunu da netten araştırdım ve ŞURADA anlatıldığı üzere sim çıkarma tepsisinin üstündeki metal çubuğun sim karta temas edip kısa devreye neden olması nedeniyle olduğunu öğrendim ve sim kartın üstüne o sitede gösterildiği gibi bant yapıştırdım 2 gündür uyarıyı almıyorum umarım bu çözüm kalıcı olur.

YANİ KISACASI DEMEK İSTEDİĞİM BEKLEYEN ARKADAŞLAR YA 1600 TL'LİK BİR KUMARA GİRİŞİP TELEFONU ALSINLAR YA DA BU SORUNLAR BAŞ GÖSTERİRSE SERVİSE GÖNDERİRİM UĞRAŞIRIM TAKİP EDERİM ZAMANIM VAR DİYEBİLMELİLER.

Tamam telefonun diğer özellikleri mükemmel ama bu bir TELEFON değil kesinlikle.bunu iyi manada söylemiyorum bu arada.TELEFON'la konuşamadıktan sonra Retina Display da boş HDR foto da boş App Store da boş.Keşke iPod Touch alsaymışım diye düşünüyorum arada ama yapacak birşey yok artık.

4.2 güncellemesini bekleyeceğim ve eğer Proximity sensör sorunu giderilmezse değişim talep edeceğim.

bu telefonu test etmek için işe alınmış insanlar var ama SATIN ALANLAR yani bizler (ör. anten sorununu ilk gün keşfeden arkadaş gibi) bu görevi üstlenmiş gibi olduk maalesef.

Kimse yanlış anlamasın sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim.Umarım bu sorunların olmadığı ürünler gelir bu partide.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.İyi forumlar.
I
14 yıl
iPhone 4 Baseband Yükseltme
Arkadaşlar simkilitsiz iPhone 4 için baseband yükseltme nasıl yapılıyor? yani 1.59.00'dan 05.14.02 ya da 02.10.04'ye nasıl yükseltebilirim?

restore yapınca baseband yükselmiyor itunes'dan.

ayrıca 1004 hatası veriyor host dosyasında hiçbir değişiklik olmadığı halde.

ben de tinyumbrella ile kick out of recovery yaparak restore işlemini tamamlıyorum ama hala baseband 1.59.00 görünüyor.

yardımcı olursanız sevinirim.
I
14 yıl
Wi-fi ve 3G kapalıyken anten sorunu
Arkadaşlar benim ip4'te wi-fi ve edge (3g'yi henüz deneyemedim) kapalı da olsa açık da olsa malum noktaya dokununca hep 1-2 bar düşüyor.

Acaba dedim konumlama servisleri açık (yani gps) olduğundan mı wifi ve 3g açık değilken düşüyor bu barlar diye onu da kapattım yine aynı.

yani herkes sadece wifi ya da 3g açıkken barlar düşüyor diyor bende sabit her şekilde o noktaya dokununca 2 bar düşüyor maximum.

bu arada kartı kendim kestim ondan olabilir mi acaba?

bir diğeri de genel ayarlardan ağ ayarlarını sıfırladım ve yeni bir iphone olarak tanıttım telefonu.

ve şu an yeni restorelu olarak denedim tekrar bu dediklerimi aynen devam ediyor.

böyle birşey yaşayan var mı aranızda?
I
14 yıl
iPhone 4 3G görüşme, Facetime aktivasyon mesajı ve dahası
arkadaşlar birkaç sorum olacak forumda araştırdım ama derli toplu bir şekilde cevabını bulamadım.

1.iphone 4'te 3G unrestrictor ve Facebreak gibi uygulamaları yükledim ancak olumlu sonuca ulaşamadım.
bu programlarla 3G üzerinde görüntülü görüşme yapabilen var mı?

2.Facetime'ı her restore sonrası aktifleştirince İngiltere no'suna mesaj atıyor.Bunu engellemenin bir yolu var mı?

3.Proximity sensör olayı sanırım bende de var ama tam emin olamadım.sensor monitor progamıyla 10 dakika boyunca sensöre 1-2-3-4 cm uzaklıkta nesneler yaklaştırıp uzaklaştırdım çok hızlı hareketler yapmadıkça sensör iyi çalışıyor gibi ama telefon görüşmelerimde (özellikle uzun süreli olanlarında) bir kaç kez sessize/beklemeye alma gibi problemler yaşadım.

4.arama yaparken çıkan arama aktarma etkin yazısından bıkıp ForwardMsgFix programını yükledim.Ondan mıdır bilmem ama kendi kestiğim kartımı aradı bir görmez oldu telefon birkaç gündür.No Sim yazıyor bazen ben de genel ayarlardan girip uçak modunu açıp kapatıyorum hat geri geliyor.

Arkadaşlar çok soru oldu ama cevaplarsanız sevinirim.Umarım birçok kişinin işine yarar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.