M

Haber Editörü
28 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
27 üye
Görüntülenme (?)
123 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
Oyun nasıl geliştirilir nereden başlanır? Gelin biraz konuşalım
Merhaba! Kendimi kısaca tanıtayım ismim Mazhar. Bir bilgisayar öğretmeniyim.

Verdiğim eğitimler arasında oyun geliştirme, kodlama, robotik ve yapay zeka gibi konular yer almakta. Son dönemlerde ise bilgisayar mühendisliği ve yazılım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerine oyun geliştirme konusunda eğitim veriyordum.

Covid 19 ile bu eğitim yarıda kaldı. Öğrencilerin isteği doğrultusunda bilgi birikimimi bir video platformuna taşımaya karar verdim. Alt yapısını ve popülerliğini göz önüne aldığımda YouTube bu iş için oldukça kullanışlı olacaktı. Tahmin edeceğiniz üzere bir YouTube kanalı açtım. Videoları öğrenciler ile paylaşıyorum. Ancak biri denk gelirse bu konuda kendine bir şeyler katsın diye konuları hiç bilmeyen birine göre anlatıyorum. Düşündüm de evde geçirdiğiniz bu dönemde sizin için de faydalı olabilir.
Oyun geliştirme videoları tamamlandıktan sonra python, arduino, yapay zeka gibi konulara değinmek istiyorum. İçerik konusunda önerilerinize açık olmakla birlikte değerli önerilerinizi bekliyorum.

Amacım bir YouTuber olmak değil benim için bir araç olan bu video platformu üzerinden bu tarz konulara ilgi duyan arkadaşlara bir şeyler kazandırabilmek. Umarım günden güne ekleyeceğim yeni içerikler sizin içinde faydalı olur.

İçeriklerin ilerleyen zamanlarda nasıl bir hal alacağını merak edenler için kısa bir demo

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/p/B7mGYNHH9AG/%3Futm_source%3Dig_web_button_share_sheet%25204


Kanalın Linki (Mavi kapaklı videolarda sesi düzelttim.)

https://www.youtube.com/channel/UCgoJC3JD80kG4vWry8tAf5g?view_as=subscriber
M
4 yıl
Uzaktan eğitim macerası(Oyun geliştirme üzerine)
Merhaba arkadaşlar. Kendimi kısaca tanıtayım ismim Mazhar. Bir bilgisayar öğretmeniyim. Bugüne burada pek çok haber yazdım, "Kalemler Hakkında Her Şey" gibi belli bir kitleye hitap eden konular açtım. Anlayacağınız yıllardır buralardayım ve sizlerle paylaşımlar yapıyorum.

Başlıktaki konuya yani uzaktan eğitim macerasına gelecek olursak mesleğim gereği çeşitli eğitimler veriyorum. Verdiğim eğitimler arasında oyun geliştirme, kodlama, robotik ve yapay zeka gibi konular yer almakta. Son dönemlerde ise bilgisayar mühendisliği ve yazılım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerine oyun geliştirme konusunda eğitim veriyordum.

Covid 19 ile bu eğitim yarıda kaldı. Öğrencilerin isteği doğrultusunda bilgi birikimimi bir video platformuna taşımaya karar verdim. Alt yapısını ve popülerliğini göz önüne aldığımda YouTube bu iş için oldukça kullanışlı olacaktı. Tahmin edeceğiniz üzere bir YouTube kanalı açtım. Videoları öğrenciler ile paylaşıyorum. Ancak biri denk gelirse bu konuda kendine bir şeyler katsın diye konuları hiç bilmeyen birine göre anlatıyorum. Düşündüm de evde geçirdiğiniz bu dönemde sizin için de faydalı olabilir.

Oyun geliştirme videoları tamamlandıktan sonra python, arduino, yapay zeka gibi konulara değinmek istiyorum.
İçerik konusunda önerilerinize açık olmakla birlikte değerli önerilerinizi bekliyorum. 

Amacım bir YouTuber olmak değil benim için bir araç olan bu video platformu üzerinden bu tarz  konulara ilgi duyan arkadaşlara bir şeyler kazandırabilmek. Umarım günden güne ekleyeceğim yeni içerikler sizin içinde faydalı olur. Bu arada video sesleri yakın bir zamanda düzelecek. Bu eksiğin farkındayım.



İçeriklerin nereye gideceğini merak eden arkadaşlar için ufak bir örnek


Oynatma Listesi(Şimdilik 8 video olan bu oynatma listesi zamanla güncellenecek)
Videoyu izlemek için tıklayınız
M
8 yıl
Need for Speed No Limits uygulama marketlerindeki yerini aldı

 

 

Electronic Arts'ın geçtiğimiz yılın kasım ayında duyurusunu gerçekleştirdiği ve bir süredir bazı bölgelerde test ettiği Need for Speed No Limits, nihayet tüm dünyadaki Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu.



Real Racing 3'ün yapımcısı Firemonkeys tarafından geliştirilen No Limits, Need for Speed markasını yeniden mobil oyuncularla buluşturuyor. Sokak yarışları üzerine kurulu yapısıyla serinin beğeni toplayan oyunu Underground'ı anımsatan No Limits'de aksiyon dolu suçlu-polis kovalamacaları oyuncuları bekliyor.



Kaliteli grafikleriyle dikkatleri üzerine çeken oyunda BMW'dan Ferrari'ye kadar pek çok markaya ait araç yer ediniyor. Bu araçları özelleştirmek için de 2.5 milyondan fazla kombinasyon sunan oyun, 1000'den fazla yarışı da bünyesinde barındırıyor. Akılda kalıcı olmasa da pek çok oyuncuyu tatmin edecek bir müzik listesine sahip olan No Limits'in kontrolleri ise, üç farklı şekilde sanal butonlar veya jiroskop yardımıyla sağlanıyor.



Arcade tarzdaki yarış oyunlarına ilgi duyan oyunculara önerebileceğimiz Need for Speed serisinin mobil cihazlardaki yeni temsilcisine aşağıdaki Appstore ve Google Play bağlantıları üzerinden erişebilirsiniz. Bu arada sürekli bir çevrimiçi bağlantıya ihtiyaç duyan oyunun free to play yapıda olduğunu da hatırlatalım. 

 













M
9 yıl
Minecraft Story Mode\u0027un çıkış tarihi açıklandı


 

 

Mojang ve Telltale Games işbirliğiyle geçtiğimiz yılın aralık ayında duyurusu gerçekleştirilen Minecraft Story Mode'un çıkış tarihi açıklandı.



Söz konusu açıklamaya göre Minecraft Story Mode, 13 Ekim tarihinde PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, PC ve Mac için yayımlanacak. Oyunun mobil sürümleri ise, 15 Ekim tarihinde Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunulacak.



Minecraft'dan farklı olarak hikayenin odak noktasında olduğu bir macera oyunu olan Minecraft Story Mode'un nasıl bir deneyim sunacağını önümüzdeki ay içerisinde hep birlikte göreceğiz. 

 


M
9 yıl
Bulmaca oyunu Ghosts of Memories, Android ve iOS için geliyor


 

 

Paplus International tarafından geliştirilen "Ghosts of Memories" adlı oyun, önümüzdeki aylarda mobil oyuncuların beğenisine sunulacak.



Bulmaca ve macera unsurlarıyla bezeli Ghosts of Memories'de antik uygarlıkların gizemlerle dolu dünyasına konuk olacağız. İzometrik kamera açısından gördüğümüz bu dünyada bir asa bulacak, ardından bir kadının yardım çağrısına kulak vererek onu özgürlüğüne kavuşturmaya çalışacağız.




Ustwo'nun popüler bulmaca oyunu Monument Valley'i andıran yapısıyla dikkatleri üzerine çeken oyunda 4 mekanda geçen 15 farklı bölümle karşılaşacağız. 16 Ekim tarihinde uygulama marketlerinde boy göstermeye başlayacak olan Ghosts of Memories'i Android ve iOS platformları üzerinde deneme fırsatı bulacağız.   

  

 



M
9 yıl
Badland, bölüm editörüyle güncellendi

 

 

 

Frogmind Games, 2013 yılının nisan ayında yayımladığı Badland'in iOS sürümü için yeni bir güncelleme yayımladı.



Ücretsiz olarak sunulan bu güncelleme, şimdiye kadar yayımlanan 24. güncelleme olma özelliği taşıyor. Uzun bir yenilik listesini beraberinde getirmiş olmasa da bir bölüm editörünü oyuna dahil eden güncelleme, çoğu oyuncunun dikkatini yeniden Badland'e çekecek gibi görünüyor.



Bölüm editörü sayesinde hiç yoktan veya geliştiricinin yayımlamış olduğu bölümler üzerinde oynamalar yaparak yeni bölümler oluşturmak mümkün. Ayrıca, ortaya çıkan bu bölümleri diğer oyuncularla da paylaşabiliyoruz.



Badland'in iOS sürümüne aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz. Şu an için sadece iOS sürümünde bulunsa da bölüm editörünü ilerleyen zamanlarda oyunun diğer sürümlerinde de görme fırsatı yakalayacağız. 

 

 

 

 


M
9 yıl
GPS temelli arttırılmış gerçeklik oyunu: Pokemon GO

 

 

Pokemon Company, mobil cihazlar için "Pokemon GO" adını taşıyan GPS temelli bir arttırılmış gerçeklik oyunu duyurdu.



Pokemon GO ile birlikte oyuncular gerçek dünyada Pokemon avına çıkabilecek, yakaladıkları Pokemon'ları eğiterek mücadelelere katılabilecek. Süre kısıtlamalı etkinliklerin de yer edineceği oyunda oyuncular ortak bir amaç uğruna güçlerini birleştirerek görevleri tamamlayabilecek.



Henüz kesin bir çıkış tarihi bulunmasa da önümüzdeki yıl içerisinde yayımlanması planlanan oyunu Android ve iOS platformları üzerinde deneme fırsatı bulacağız. Bu arada "Pokemon Go Plus" adını taşıyan bu oyuna özel bir bilekliğinde oyuncuların beğenisine sunulacağı belirtelim. Mobil cihazlarla kablosuz olarak iletişime geçecek olan bu bileklik sayesinde oyuncular, akıllı cihazlarına her an bakmadan çevresindeki pokemonları ve etkinlikleri takip edebilecek. 

 

 
M
9 yıl
Infinity Blade III, ilk kez ücretsiz

 

 

2013 yılının eylül ayında Appstore'daki yerini alan Infinity Blade serisinin üçüncü ve son oyunu Infinity Blade III, ilk kez ücretsiz olarak iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu.



Yayımlanmasının ardından uzunca bir süre geçmiş olsa da halen kaliteli bir görsel deneyim sunan bu oyunda etkileyici bir hikaye anlatısı ve dev yaratıklar oyuncuları bekliyor. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi basit kaydırma hareketleriyle düşmanlarımıza karşı mücadele verdiğimiz oyun, iki farklı karakter ve çeşitli karakter özelleştirme seçenekleriyle karşımıza çıkıyor.



Normalde 14,99 TL'den satılan oyuna aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden kısa bir süreliğine ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. 

 

 

 

 
M
9 yıl
Raider Rush, iOS kullanıcılarıyla buluştu
 

 

Tatiaki Games tarafından mobil cihazlar için geliştirilen Raider Rush, iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu.



Cihazın ekranında dik şekilde konumlanan bu oyunda bir mezar soyguncusunu kontrol ederek, lavlardan ve tehlikeli tuzaklardan kaçmaya çalışıyoruz. Bunu yaparkende duvardan duvara atlayarak ilerliyoruz. Ekranın sağına ve soluna dokunarak da kontrolleri rahatlıkla sağlıyoruz.



Piksellerden oluşan iki boyutlu dünyasında tatmin edici bir görsellik sunan oyunda Chapter I, Chapter II ve Endless Runner olarak adlandırılan üç tane kısım bulunuyor. Bu kısımların ilk ikisinde toplamda 30 farklı bölüm yer edinirken, ikinci kısımı oynayabilmek ve reklamları kaldırabilmek için 7,99 TL'lik bir ödeme yapmamız gerekiyor. Üçüncü kısım ise adından da anlaşılacağı üzere sonsuz koşu modu olarak bizleri karşılıyor.




Koşu türündeki oyunlara ilgi duyan oyunculara önerebileceğimiz Raider Rush'a aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz. Bu arada oyunun önümüzdeki aylarda Android için de yayımlanması planlanıyor.

  


 



M
9 yıl
Worms 4, Appstore\u0027daki yerini aldı
 

 

Team 17, temmuz ayı içerisinde duyurusunu gerçekleştirdiği Worms 4'ün mobil sürümünü iOS platformu için yayımladı.



Worms 4'ün iki boyutlu dünyasında serinin diğer oyunlarında olduğu gibi çılgın kurtçuklardan oluşan bir takımı kontrol ederek, rakiplerimize karşı mücadele veriyoruz. Tek kişilik kısmında 80 farklı görevi yerine getirmeye, çok kişilik kısımda ise diğer oyuncuları alt etmeye çalışıyoruz. Sıra bazlı olarak verdiğimiz mücadelelerden kazandığımız başarılar sayesinde de takımımızı daha güçlü hale getirebiliyoruz.



Serinin takipçilerine önerebileceğimiz Worms 4'e aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz. Bu arada oyunun Türkçe dil desteğine sahip olduğunu da belirtelim.








DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.