S

Yarbay
20 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
114 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
6 yıl
Yüksek Lisans ve Öğretmenlik
Merhaba arkadaşlar.

Şu anda Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Seneye son sınıfa geçmiş olacağım ve kısmetse o sene içinde herhangi bir okuldan formasyon almayı düşünüyorum ki o sene öğretmenlik için KPSS'ye girebileyim. KPSS'ye girdim ve bir yere atandım diyelim İstanbul'da. Aynı zamanda bizim okulda veya aklımda olan başka birkaç okulda Türk Dili ve Edebiyatı alanından Yüksek Lisans programına başlamak istiyorum. Hem öğretmenlik yapıp hem herhangi bir yüksek lisans programına devam etmek mümkün mü sizce kanunen veya normal şartlar altında? Bu tür bir şey yapan arkadaşlardan tavsiye almak isterim.Şimdiden teşekkürler.
S
7 yıl
AÖF mi yoksa AUZEF mi?
Merhaba arkadaşlar.

Bu sene Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıfa geçmiş bulunmaktayım.Aynı zamanda açıktan tarih bölümünü okumayı düşünüyorum lakin AÖF ve AUZEF arasında kaldım.Konu hakkında bilgisi olup da yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
S
7 yıl
KPSS Matematik İçin Kitap Önerisi
Merhaba arkadaşlar.

Ben bu sene Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıfa geçmiş bulunmaktayım.Bundan yaklaşık 2 yıl sonra KPSS'ye gireceğim inşallah.Matematik konusunda endişelerim var çünkü matematiğim iyi değildir.Bunun için YGS'ye hazırlanırken Antrenmanlarla Matematik 1-2 kitabını almıştım ve bu sayede az çok bir şeyler yapabildim.Yine aynı şekilde Antrenmanlarla Matematik 2 ve 3 kitabını almayı düşünüyorum lakin tereddütlerim var acaba işime yarar mı diye çünkü KPSS Matematik konularını bilmiyorum bu yüzden sizlere de sormak istedim.

Bunun yanında genel olarak KPSS Matematik için kitap tavsiyelerine de açığım.

Şimdiden teşekkürler
S
8 yıl
E-posta Kurulumu
Merhaba arkadaşlar Huawei Honor 7 model telefon aldım iki gün önce.E-posta ayarından hotmail hesabımı eklemek istiyorum lakin sunucu ile ilgili hata çıkıyor.Aynı şekilde gmail hesabımı ekledim onu kabul etti.İnternette bazı çözümlere baktım ama işe yaramadı sizin bildiğin bir şey var mı?Şimdiden teşekkürler.
S
8 yıl
Honor 7 Whatsapp Bildirim Sorunsalı
Merhaba arkadaşlar.Bildiğimiz üzere Honor 7'de Whatsapp'taki bildirimler gelmiyor bu sorunu birçok kişi yaşamıştır ve bir çözüm de bulamadım.Bu sorunu çözen var mıdır acaba?
S
8 yıl
Huawei G8\u0027i Nasıl Bilirsiniz?
Merhaba arkadaşlar.2011 yılında abim bir Iphone 4 almıştır.O 2.5 yıl,ben 2.5 yıl olmak üzere 5 yıldır telefon kullanılmakta ve şu an ben kullanıyorum.Lakin zamanın getirdiği etkenlerden dolayı telefonda bazı arızalar olmaktadır kasmalar,telefonla konuşurken ekranın kararmaması vs.

Abim Huawei G8 almamı tavsiye etti ben de size sormak istedim sizce bu telefon nasıldır alınır mı?
S
8 yıl
Konuyu Bulamıyorum Yardım
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 yıl kadar önce bir konu görmüştüm.İnsanlar oyun oynamayı bırakıp daha çok sosyal aktiviteye yöneldiklerinden bahsediyorlardı.Aynı zamanda oyun bağımlılığı ile ilgili birkaç yazı da vardı sanırsam.Lakin bu konuyu şimdi bulamıyorum acaba konu mu kaldırıldı yoksa ben mi bulamıyorum yardımcı olabilecek var mı acaba?Şimdiden teşekkürler.
S
8 yıl
Konu Kapatma Sorunsalı
Merhaba arkadaşlar.Bildiğiniz üzere bu bölümde din ile ilgili bir çok konu açılıp yorumlar yapılıyor.Bazı konular kapatılıyor nedendir bilinmez belki tartışma olduğundan veya dini konuların konuşulması istemediğinden olabilir.En son bugün açılan ''En sevdiğiniz Kur'an ayeti hangisi?'' konusu da kapanmış.Konu başlık itibari ile hiçbir tartışmaya ortam hazırlamıyor ve gelen yorumları okuduğumda en son hep ayet atanları gördüm tabi daha sonra tartışma çıktı ise bilemem ama bu kadar kısa sürede çıkmayacağından eminim çünkü bu bölüm o kadar da işlek bir bölüm değil.

Bu da aklıma forum yöneticilerinin dine bilhassa İslama karşı olan tutumu konuları kapatmak yönünde olduğunu getirirdi.Yöneticiler bunu neden yapıyor bilinmez belki İslam'a laf atılmasın,İslam ayaklar altında alınmasın diye yapıyor olabilir ama böyle olsaydı dinsizlik ile ilgili konular veya dine laf atan yorum ve konuları da kapatmaları gerekirdi bunlar kapanmıyor da İslami konular niye kapatılıyor anlamış değilim.

Ha şimdi demeyin burasının adı Kültür Bilim Felsefe yeri burada dini konu açılmaz diye öyleyse o zaman dinsizlik konusu da açılmaz.Aynı zamanda forumda dini konuları açmaya en müsait yer bence burası bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
S
8 yıl
ÇAP mı Yüksek Lisans mı
Merhaba arkadaşlar.Ben Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim yani bu sene 2'ye geçiyorum inşallah.Okula girerken hedeflerim arasında yüksek lisans mevcuttu lakin şu günlerde aklıma bir de ÇAP konusu geldi.Bu konuda bilgi vermem gerekirse;

İlk dönem Linguistic yani Dilbilim'e giriş dersi almıştık ve dersi sevmiştim zevkli gelmişti bana her ne kadar İngilizce olsa da

Bu bölüm ile bizim bölüm arasında ÇAP açılacakmış tabi muhtemelen 1 yıl sonra falan olur tam kesin değil zamanı o yüzden bende de ÇAP yapmak gibi bir istek doğdu içimde.

Bunun yanında kendi Yüksek Lisans ve Doktora seçenekleri de var bunları da yapmak istiyorum.

İkisi arasında kararsız kaldım arkadaşlar sizce hangisin yapayım?Hem ÇAP hem Yüksek Lisans yapmayı düşündüm ama okulum çok fazla uzar diye o seçenekten çekiniyorum çünkü bir an önce elime mesleğimi alıp aileme yük olmak istiyorum bu yüzden buraya bir danışayım dedim belki edebiyat yüksek lisansı veya dilbilim lisans öğrencileri bilgilendirir bizleri.Şimdiden teşekkürler
S
8 yıl
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Merhaba arkadaşlar.Ben Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 1.sınıf öğrencisiyim çok şükür bu sene 2. sınıfa geçeceğim inşallah.Bölümümü isteyerek seçtim ve bilindiği üzere iş imkanı açısından kötü bir bölüm olduğunu bilerek girdim bölüme.Çok şükür okuldan,bölümden ve derslerden memnunum lakin yine de meslek ve gelecek kaygısı kafamın bir ucunda bana telkinler vermekte o yüzden bir konu açmak istedim tecrübeli kişilerin tecrübelerinden faydalanmak için.Önümde benim bildiğim 3 yol var:

1.Akademik olarak notlarımı yüksek tutup yüksek lisans ve doktora ile akademisyen olarak herhangi bir üniversitede olmak.

2.Formasyon alıp MEB'e bağlı veya özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapmak.

3.Düşük bir ihtimalle de olsa herhangi bir devlet veya özel bir kurumda çalışmak mesela ÖSYM'de bir uzman olarak veya bir kamu kuruluşunda metin yazarı veya özel bir kurumda reklam yazarı vb.

Bu yollardan 2. yol olan formasyon yolu benim için yeterli bir yol olduğunu düşünüyorum zaten hedeflerim büyük değil lakin yine de bu yollar ile ilgili sizleri düşüncelerini almak ve varsa farklı yolları da öğrenmek isterim.Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.