M

Yüzbaşı
12 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
67 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
Banyo tavana akıllı şerit led - 10 metre
Selamlar,
Geçen yıl aldığım harabe haldeki evi tadilat ederken zaten muhtemelen satamam bari fantastik olsun diye elimdeki bir miktarı da kendi keyfime ayırarak Banyonun tavana 10 metre akıllı şerit led döşeme kararı aldım.

Öncelikli sorun piyasadaki smart ürünlerin 10 metrelik ürünlerinin olmaması, Philips hue nin 2 metresinin bile 700 civarında bulunması vb. sorular sonucu derinlemesine bir araştırmaya girdim. Bu süreçte bulduklarımı hem burada paylaşırım hemde fikir alışverişi yaparız diye konuyu açıyorum.

4 metreye 1.70 lik bir banyom var, uzunlamasına giriş, dikdörtgen yapıda. En sona bir jakuzi koyup karşısına Philips Ambience koyarım diye düşünüyorum. İçerisi genel olarak parlak siyah seramik olur diye planlıyorum. yukarıda da pvc taban olacağı için kablolar sıkıntı çıkarmaz.

Evde zaten fantastik olsun diye yapacağım ek harcama sadece banyoda olacak. Geri kalanı zaten klasik. Lakin bu banyodaki kenarlardan led mevzusunu bir türlü çözebilmiş değilim.

Mevcut şerit ledlerin çoğu zaten suya dayanıklı, bu konuda sıkıntı yok. Ancak uzun olanlar kumandalı, kumandasız olanlar ise hep 1-2 metre, oysa ki benim daha uzun yapıda bir led kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Banyoyu yarıdan duşakabinle kapatsam bile yine bir 5 metre civarında ihtiyacım olacak.

Şimdilik aklıma gelen detaylar bunlar, Bu konuda daha önce tüm odayı döşemiş veya böyle bir sistem görmüş birisi var mıdır ? Yardımcı olabilir misiniz ? Fikir verebilir misiniz ?

Smart led şeritkarşılaştırmaları ile ilgili kaynak =>https://smarthomesolver.com/reviews/ultimate-smart-light-strip-comparison/

Şimdiden teşekkürler
M
7 yıl
Ankastreden Modeme Cat6 F/UTP kablo çekimi
Turknet'e başvuru yaptıktan sonra Ankastreden 2 tane bakır kabloyu üstüne adımı yazarak yerel servis bırakmış. Lakin apartman eski olduğundan ve mevcut hatta güvenmediğimden, sağlanan interneti sağlıklı bir şekilde kullanacağıma inanmadığımdan kendim kablo çekme kararı aldım ve araştırmalarım sonucu ,

metresi 2 tl den 35 metre Cat6 F/UTP (Her kablonun değil, tüm kabloların (8 kablo) tamamını dışarıdaki manyetik alandan korumak için tasarlanmış folyo sarılı sistem) aldım.

Lakin kablonun 8 li olması, ve telefon hattından 2 kablo gelişi, modeme girişin ise 6 lı (2 si olsa da çalışıyor) olmasından dolayı kafam karıştı.

Eski 2 bakır kablolu rj 11 başlıklı diğer tarafı açık bir kablo buldum evde. Modemin dsl girişine rj11 ucunu takıp diğer açık uçtaki kablolardan herhangi iki (mavi ve kahverengiyi seçtim ben) tanesini bağladım.

Bina girişindeki ankastreye gittim ve yukarıda seçtiğim iki kabloyu da aynı şekilde buraya bağladım. Ve şuan internete girebiliyorum.

Lakin kafamda birkaç soru var.

1- Cat6 kablonun 8 hattını 4-4 ayırıp 2 bakır telin birine 4 diğerine 4 bağlayıp yukarıda da aynı sistemi uygulasam daha sağlıklı olur mu ?

2- Cat6 kabloyu daha iyi kullanmak için öneriniz var mı ? ankastredeki 2 bakır kablo ve modeme girişteki kısım olarak düşündüğümüzde bu kısımları ortadan kaldıracak veya performans kaybını önleyecek bir öneriniz var mıdır ?

Şimdiden çok teşekkürler.

Eğer istek gelirse (merak eden olursa) fotoğrafları ve süreci daha detaylı anlatabilirim.

Mevcut modem ölçümleri,

Gelen Giden
DSL Hızı(Kb/s): 76772 4095
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 114420 40151
SNR Sınırı (dB): 18.7 35.5
Hat Zayıflaması(dB): 0.0 0.0
Güç (dB): 14.5 -7.4

Speedtest.net sonuçları

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdiden emek veren herkese teşekkürler
M
12 yıl
Samsung Galaxy tab P6800 için 32 GB microsd önerisi
Samsung Galaxy note P6800 için "EN HIZLI" 32 gb microsd'yi nedir,nerede bulabilirim acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
M
12 yıl
Media Player Classic - Yardım
MPC de gayet rahat film izliyordum, Gömülü altyazıyı vs. de görüyordu. O sırada bir altyazıda sorun var diye internetten açayım dedim. O da divx player update istedi, Yaptım. Şimdi gömülü altyazı ayarı yapamıyorum MPC de. Gösteriyor ama görmüyor, kapatamıyorum.

MPC nin ayarları default ettim, update ini yaptım. ama hala görmüyor. Lütfen yardım.
M
12 yıl
50 - 100 TL Modem önerisi
ipod-Masaüstü-laptop'tan sorun çıkarmayacak tercihen yüksek çekim alanlı modem önerebilirmisiniz? Asus kampanyasını kaçırdım ne yapacağımı şaşırdım.
M
12 yıl
Klavye ve Mouse setleri hakkında önemli bir soru
Selamlar ben 10' lik Laptop'a Kısa Klavye almayı düşünürken Kullandığım

http://compaxe.com/ProductDetail.aspx?nid=203 Mouse'u da değiştirmeye karar verdim.

(Bu arada şimdi araştırdım bu compaxe çok pahalı bir mosue muş ama hiçbir özelliği yok. Dandik promosyon mouse'undan farksız. Ben ilaç firmasının sanıyordum... Meğer markaymış.

Ancak Klavye ve Mouse setleri Tek usb ile mi çalışıyor yoksa ikisi ayrı ayrı mı bunu bilmek istiyorum.

http://www.webdenal.com/piranha-python-b-type-nano-kblsz-syh-set-tekalici_216787.html

Yada buradaki ürün en azından bu şekilde midir ?
Çünkü 3 usb girişi olan bir Netbook için ciddi fark yaratıcak bu durum. Almadan önce bilmek istiyorum.

Teşekkürler.
M
12 yıl
Önerisi olanlar
Selamlar, Konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederse çok memnun olurum.

Ben 1.82 boyunda 67-70 kg arasında. A rh+ kan grubu. Ailecek kilo almayan bir soydan geliyorum.

Bu güne kadar hep dövüş sanatları ile ilgilendim. Belden üstüm oldukça iri. Belden altım ise tabiri caiz ise bir kızın beli ve bacakları kadar. Bileklerim ise oldukça kalındır gerek dövüş sanatları gerekse sevdiğim için. Damar genişliğimde sanırım normalden oldukça geniş.

Kas ve Vücut ölçüleri:

Sağ Biceps 35 cm
Sol Biceps 34 cm
Sağ Bilek 29 cm
Sol Bilek 28 cm
Omuz 120 cm
Bel 76 cm
Gögüs 100 cm

Örnek olması açısından birkaç Fotoğraf gösterip sonra soru-nu-ma geçicem.

-Belden üstü-

1
2

-Komple-
3

Görebileceğiniz gibi karın bölgesinde bir yağlanma mevcut. Vücudumun hiçbir bölgesinde olmamasına rağmen orada var ve gittikçe büyümekte. Şuanda 2.5 parmak kalınlığında. Normal birisi için sorun edilecek bir miktar değil ancak benim için ciddi bir sorun. Vücudumla barışık olsam da yinede vücuduma gereken ilgiyi göstermediğimi düşünüyorum.

Beslenme alışkanlıklarım:

Kilo alma derdim olmadığı için (karbonhidrat tozu bile denedim askeri okulda olduğum için ama alamadım) Ne bulsam yerim. Ancak bulduğum şeylerin "doğal" ve "Kaliteli" olmasına dikkat ederim. Karma etlerden (Sosis, Salam) uzak dururum. Kızartma yemem.

-Öğrenci olduğum için bir yemek düzenim bulunmamakta. Günde tek öğün yediğimiz çok oluyor.
-Çok fazla su içerim, Günlük 3.5-4 lt kadar.
-Çay ve kahve ile aram yoktur.
-Günde 6-7 adet sigara içerim.

Üniversite öğrencisi olduğumdan ve bulunduğum ilde salon olmadığından ve hava şartlarında dövüş sanatları yapamadığımdan odamda çalışıyorum.
Açıkçası kol,gögüs,bilek,Omuz yapmak istemiyorum. Sadece :

"Karın sıkılaştırma" ya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Çünkü:

Tek öğünde aşırı yediğimden midem çok geniş, ama aynı zamanda da belim çok zayıf. Bu yüzdende durmadan genişleyip daralıyor. Orta ve üst karın kaslarım var. Ancak alt karın kasları ve tercihen yanlar ve adonis'i "büyütmek değil sıkıştırmak" istiyorum. Ve alt karındaki yağları yakmak.

Ek bilgi:

1- Mekik çekiyorum ama karın öne doğru genişliyor sadece yinede Mekik tipi, set sayısı olarak önerisi olan varsa çekinmesin.
2- Karın kaslarım var. Sadece alt kısmın üstünde yağ var.
3- 2.5-3 kişi kadar yiyorum tek öğün yediğim için.

Bana bu konuda önerileriniz ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Gönderdiğim resim ve girdiğim detayları umarım yanlış anlamazsınız. Detay ve bilgi vermeye çalıştım. Az çok vücut geliştirme ve diyet bilsemde sanırım bu ince bir iş çünkü ben çözemedim. Bu yüzden detayları verdim.
Anlayışla karşılarsanız sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.
M
13 yıl
-hata-
2 kere gitmis
M
13 yıl
Hata denetimi yaptım çöktü ?
Selamlar bu sabah ise baslamadan önce pc me bakım yapayım dedim. Birlestirmeyi gece yapmıstım bende üstüne sabah chkdsk atayım dedim windows üzerinden. Yeniden baslattım pc yi... Ekran siyah ve sol üstte sadece yanıp sönen bir imlec var ...

Ne yapabilirim ? Google da herhangi bir örnek durum bulamadım?

Simdiden Tesekkürler,
Saygılarımla...
M
13 yıl
pdf\u0027ten kopyalanıyor ama hatalı?
Elimde bir pdf dosyası var. yazıları kopyalayabiliyorum. Ancak herhangi bir yere taşıdığım anda o kadar harf birkaç dolar işareti vb. şeylere dönüşüyor. Türkçe karakter sorunu yok. Bu sorun sizce nereden kaynaklanıyor ? Bunu bir şekilde txt veya doc dosyası haline getirme şansımız nedir ...

Dosya link'ini veriyorum. 12 sayfalık gemicilik hakkında bir belgedir. Virüs yoktur. Bunca senedir forumdayım.

http://www.dosya.tc/dosyalar/QKLdHT/http___www.scienced.pdf.html

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.