E

Binbaşı
31 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
239 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
2 yıl
LG OLED65B1 vs Sony 65X90J vs Samsung 65QN85B vs LG 65QNED91
Selamlar, 15 bin tl civarı 55 inç tv alma niyetiyle araştırmaya başlayıp en son f/p olarak en ideal modelin sony x90j/x92j olduğuna karar verip hazır mediamarkt'ta 20 bine düşmüşken almaya gittim. 55 inci canlı görünce izleme mesafeme göre 65 incin daha iyi olacağını düşünüp almaktan vazgeçtim. Sonra iş daha da çıkmaza girdi. Çünkü 65 inç x90j'lerde uygun fiyat beklemeye koyuldum ama hala kayda değer bir indirim olmadığı için mevcut fiyat aralığında daha iyi ve güncel modellere bakmaya başladım. Yani bütçeyi şuanki 65x90j fiyatından daha yükseğe çıkardım ama o kadar çıkmışken de daha iyi ve güncel bir model almak istiyorum. Dolayısıyla maks 30 bin bütçe var. Diğer yandan da bir tv'ye bu kadar fazla para vermek istemediğim için hala 65x90j indirimi bekliyorum. 23-24'lere düşse alacağım direkt.

Yani ille de 30binlik bir model almam gerekmiyor. 20-30 bin aralığında f/p olarak en iyi tv'yi almak istiyorum. Çünkü ağırlıklı olarak gece film izlemek için kullanacağım. Film performansı iyi olan herhangi bir tv beklentimi karşılar diye düşünüyorum.

Lg b1 65 şuan amazon'da 28 bine düşmüş. Hem en düşük fiyat hem de satıcı amazon diye ona ciddi bir niyetlendim ama şikayetvar'daki onlarca lg oled arızasını ve mağduriyetini gördükten sonra büyük riske girecekmişim gibi geliyor. Çünkü garanti bittikten sonra arızalanırsa parayı bildiğin çöpe atmış olacağım artı olarak okuduğum gördüğüm kadarıyla lg servisi de çok kötü. Garantisi bitmediği halde servisle sorun yaşayan onlarca insan var. Aslında hem oled olmasından hem fiyatından hem de kumandasından dolayı en çok lg'yi istiyorum ama diğer sorunlar ve riskler var işte.

Düşündüğüm diğer iki model de mini led olanlar samsung 65QN85b ve LG 65QNED916PA. Samsung qn90'lar övülüyor ve görüntü kalitesi oled kadar çekici görünüyor ama ona da ayırdığım bütçe yetmiyor o yüzden şuan hb'de 30bin tl olan 85b'yi düşündüm. Değer mi değmez mi bilmiyorum. Lg qned91'i fazla araştırmadım bu da 2021 modeli sanıyorum.

Son olarak yine amazon'da sony 65x85j 20bin tl'ye düşmüş. Alt tarafı film izleyeceğim onu alıp geçsem mi diye de düşünmüyor değilim.

Çok kararsız kaldığım için bu başlığı açmak istedim tavsiye ve görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

edit: 85j bitmiş sanırım satıcı değişmiş fiyat artmış.
E
2 yıl
Turkcell\u0027in kusurlu telefonu değiştirmemesi
Selamlar anneme geçen ay turkcell'in sitesinden samsung a32 telefon aldım. Telefon görüşmesi sırasında sesi karşıya ahizeden ya da hoparlörden gitmiyor. iki donanım da çalışıyor aslında ama geçişlerde bir sıkıntı var her aramada ikisinden biri çalışmıyor. Telefonu aldıktan 1 hafta 10 gün sonra farketti bu sorunu. Önce samsung'u aradık uzaktan yardımla bir sürü şey yapıldı ama çözülmedi yani yazılımsal bir sorun değil. Turkcell'i aradık gönderin stokta varsa değişim olur yoksa para iadesi olur dediler. Gönderdik kvk'ya vermişler. 2 hafta bekledik şarj soketini ve flex diye bir parçayı değiştirip gönderdiler. Ve sorun aynı şekilde devam ediyor.

Tekrar aradık turkcell'i bu sefer görüştüğümüz kişi parça değiştiyse iade olmaz gibi saçmalamaya başladı. Kutuya faturasını da koymuştuk adamlar koymamış faturayı. Kadın tekrar aynı yere göndermeniz gerek faturayı da koyun dedi fatura çıkmadı dedik dijital faturayı yazıcıdan bastırıp koyun yapmazsanız bakılmaz dedi. Bundan bir halt olmayacağını anladım kapadım ve tüketici hakem başvurusunda bulundum.

Yani hem bizi haftalarca beklettiler, hem söyledikleri şeyi yapmadılar, üstüne tamir ettik deyip sorunu çözmeden geri gönderdiler. Suan telefon kutusunda bekliyor. Turkcell'in aramasını bekliyorum ama ne arayan var ne soran. Sizce arayıp göndereyim mi yoksa onların aramasını mı bekleyeyim?

Bir de kvk raporunda telefonda çizikler olduğunu yazmışlar ama tek bir çizik bile yok üstünde zaten 10 gün bile kullanılmadı. Umarım değişim ya da iade yapmamak için bir çakallık değildir bu.
E
3 yıl
2. ssd olarak sata mı m2 mi?
Sistemin kurulu olduğu ssd pcie 4 destekli yuvaya takılı. 1 tb'lık 2. bir ssd almayı düşünüyorum. Bir videoda anakarta 2 tane m2 takmak yerine 1 m2 1 sata ssd takmanın daha sağlıklı olduğunu duydum. ısınma performans düşüklüğü yapabiliyormuş sanırım doğru mudur?
E
3 yıl
Bu sisteme en uygun güç kaynağı
Şuan eski sistemden kalma ocz marka 650 watt psu kullanıyorum ama epey eskidi. İleride ekran kartı ve işlemciyi değiştirebilirim uzun yıllar götürsün istiyorum. Sizce yine 650 watt mı yoksa 750 mi tercih etmeliyim? sharkoon'un 650w gold 645 tl onu alacaktım ama geleceğe yönelik iyi bir psu mu emin olamadım. Siz ne önerirsiniz bütçe 1300 civarı.

Anakart: ASUS TUF GAMING B550-PLUS

İşlemci: Amd ryzen 7 3700x

Ekran kartı: Galax gtx 1660s

Ram: GSkill Trident Z Neo RGB 32GB

Kasa: Sharkoon TG5

Depolama: Samsung 980 pro 500 gb, 2 tb hdd.
E
3 yıl
Ekran kartının tek fanında çıkan rahatsız edici ses
Kart Galax 1660s. iki fanlı bir kart. Bir fanında hiçbir problem yokken diğerinin devir hızı %60 üzeri çıktığında rahatsız edici bir sesi çıkıyor. İlk taktığım günden beri var bu. Yani fan hızı %60 %99 arasındayken bu ses hep var ancak %60 altında ya da %100 olduğunda susuyor ama düşük devirde çok ısınıyor full devirde de fanın normal sesi çok rahatsız ediyor. Aşağıdaki linke örnek ses yükledim fan devrini önce düşürüp ardından %100'e çıkarıyorum. Bu kolay çözülecek bir sorun mudur? Daha önce ekran kartı demonte etmişliğim var ama sadece termal macun değiştirdim. Acaba fanı söküp rulman kısmına yağ ya da wd40 sıksam yanlış bir iş yapmış olur muyum?

https://vocaroo.com/19pVy3M7Nube
E
3 yıl
Youtube tema değiştirememe sorunu
Koyu tema çıktığından beri onu kullanıyorum. Son günlerde pc'de her youtube'u açtığımda tema açıkta görünüyor. Her seferinde ayarlıyorum yeni bir sekme açtığımda tekrar açığa dönüyor. Daha doğrusu "görünüm:cihaz teması" olarak görünüyor. bir kaç gün önce premium üyelik aldım sanırım ondan sonra kafayı yedi. telefonda tema değişmiyor ama pc'de durum bu. firefox kullanıyorum. nasıl çözeceğim bu sorunu?
E
3 yıl
8gb internete 65 tl ödüyorum
Evde sadece tt çekiyor diye mecbur buna geçmiştim ilk zamanlar kampanya indirim muhabbetine uygun fiyat vermislerdi sonra giderek artmaya başladı son 3 4 aydır 65 lira ödüyorum. Demin tarife değişikliğine baktım tekrar 1 yıl taahhüt yaparsam aynı tarife 55e düşüyor bunun dışında uygun fiyatlı gb'i yüksek bir tarife yok. Şu zamanda interneti koklatarak veriyorlar resmen. Foruma bakıyorum millet 15 20 gb tarifelere daha az para veriyor. Bu operatorler birilerine uygun fiyat verirken digerlerine kazığı sokuyor anlaşılan.

Ben de diğerleri gibi uygun fiyatli tarife kullanmak istiyorum ne yapmam lazım?
E
3 yıl
Pop up kameralı telefonlar neden artık üretilmiyor
Geçen sene bir sürü bu mekanizmaya sahip telefon çıktı sonra gene o iğrenç çentiklere geri döndüler. Ben anlamıyorum bu cep telefonu piyasasını bazı konularda gelişeceğine geriye gidiyorlar. Yeni telefon alıcam aylardır sırf bu yüzden hiçbiri içime sinmediği için almıyorum. Şuan güncel sayılabilecek tek pop up kameralı telefon Poco F2 Pro ama o da çok pahalı. Bari 1-2 orta seviye güncel model olsun isteyen onları alsın ama yok.
E
4 yıl
Masa lambasını açınca Pc\u0027den donanım bildirim sesi çıkıyor
Fişi pc ile aynı uzatma kablosuna takılı bir masa lambam var. Düğmesini açtığımda çoğu zaman pc'den donanım söküldüğünde çıkan uyarı sesi çıkıyor. Bazen olmuyor. Bazen kapattığımda da donanım takılmış sesi çıkıyor. Pc'de de ses dışında başka bir uyarı yazı görünmüyor o yüzden ne olduğunu anlayamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?
E
4 yıl
3b tasarım için monitör tavsiyesi
3b organik modelleme, renklendirme ve render işiyle uğraşıyorum. Bu alan için monitörde ilk bakılması gereken özellik ne olmalı? örneğin daha çok renk görmek için illa 10 bit monitör mü tercih etmeliyim? Aoc'nin eski bir ips monitörünü kullanıyorum yıllardır bir türlü gözüm alışamadı. Normal ışık seviyesinde çok göz alıyor kısınca da çok kötü karanlık görünüyor. Bütçem 2-3 bin tl ama daha üst bir model de düşünebilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.