Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
969
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Masa lambasını açınca Pc'den donanım bildirim sesi çıkıyor
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Fişi pc ile aynı uzatma kablosuna takılı bir masa lambam var. Düğmesini açtığımda çoğu zaman pc'den donanım söküldüğünde çıkan uyarı sesi çıkıyor. Bazen olmuyor. Bazen kapattığımda da donanım takılmış sesi çıkıyor. Pc'de de ses dışında başka bir uyarı yazı görünmüyor o yüzden ne olduğunu anlayamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?



G
4 yıl
Teğmen

G
4 yıl
Teğmen

E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

teşekkürler hocam. benimkinde de muhtemelen böyle bir sorun var. evde topraklama yok zaten. bir elektrikçi benim odanın prizine sıfırlama yapmış daha önce. o olay da başlı başına riskli bir durum ama olmayan yerlerde de gitar amfisi bağladığımda hem çok ses yapıyor hem de elektrik çarpıyor.topraklama sorununu en kolay ve masrafsız nasıl çözerim bilginiz var mı?




Bu mesajda bahsedilenler: @canersener
G
4 yıl
Teğmen

her zaman dediğim gibi kalorifer borularından çekin metal ise borular eğer, onlar direk topraklı, eğer kalorifer borusu yoksa muhakak banyo mutfakta toprak vardır oradan çekin köşelerden dolaştırıp, oda yoksa bu en saçma çözüm olacak ama ya bina dışı toprak çekeceksiniz yada zemin katta oturuyorsanız hilti ile fayansı 30-40cm delip toprağa bakır veya demir kazık çakın, ben önceki evimde matkapla toprağa kadar delip (15 cm) oraya demir çubuk çakıp ondan toprak yapmıştım 2 sene sıkıntısız kullandım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

önerilerin için teşekkürler. evde petek yok topraklama da yok hiçbir yerde. zemin kattayım bahçe var. oraya bakır çubuk yaptırmayı düşünüyordum zaten başka bir çözüm var mı diye merak ettim. geçenler araştırdığımda aşağıdaki gibi bir ürün gördüm. sence bu iş görür mü?
https://trimbox.com.tr/gndseries




Bu mesajda bahsedilenler: @canersener
G
4 yıl
Teğmen

ürünün fiyatı yazmıyor uygun ise yinede alın ama ben güvenmezdim boşuna topraklama denmiyor bu cihaz nötr ile fark ettiysen toprak hattı arasına konuyor ikisi arasında alışverişi sağlıyor,açıklamada toprak kopuk yerlerde de işe yarar diyor ama ben güvenmezdim madem bahçe katında oturuyorsunuz bir bakır kazık çakın ona toprak çekin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

açıkcası en masrafsız yolu arıyorum. bakır boru ile topraklama tahmini ne kadar tutar sence?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canersener
G
4 yıl
Teğmen

bakır çubuk fiyatlarını bilmiyorum ama kazık tarzı bir şey çakıyorlar 150-250 TL arası tutabilir tek damar 1.5 luk da toprak kablosu almanız gerek birde ev çekmek için.




Bu mesajda bahsedilenler: @earth.
K
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: earth.

açıkcası en masrafsız yolu arıyorum. bakır boru ile topraklama tahmini ne kadar tutar sence?
Sıfırlama yöntemi sağlıklı olmamakla birlikte özellikle eski evlerde uygulanmaktadır.

Topraklama hattını sigorta kutunuzdan itibaren evdeki tüm prizlere irtibatlanacak şekilde yaptıracaksanız bu durumda maliyet yüksek olacaktır.

Topraklama elektrodu olarak Som bakır elemanlar kullanılmalıdır. Maliyeti azaltmak için bakır kaplama vb. elemanlar tercih edilmemelidir.

Topraklama çubuğu ile sigorta kutunuz arasındaki kablo kesiti faz kablosunun kesiti ile aynı olmalıdır. Mesafe çok uzun ise daha kalın kablo tercih edilebilir(iletken direncini düşürmek için). Buna göre takribi olarak 6mm^2 kesitinde NYA kablo ile toprak irtibatı sağlayabilirsiniz. Buradan da eve dağılımı her prizden buata topraklama kabloları çekilerek gerçekleştirilebilir.

Sadece tek bir prize topraklama hattı çektirebilirsiniz ancak yine işçilik maliyeti yüksek çıkabilir,birden fazla yerden fiyat almakta fayda vardır. Bu durumda da yine mesafe gözetilerek 2,5mm^2 veya 4mm^2 kablo tercih edilebilir.

Topraklamayı sadece donanım sağlığı açısından önemli görmemek lazım. İnsan sağlığı ve güvenliği açısından da önem arz etmektedir. Benim tavsiyem evinizin tamamında iş görecek bir topraklama tesisatının çekilmesi ve sigorta kutunuza kaçak akım rölesi eklenmesidir.

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

teşekkür ederim. masrafsız bir yol yok o zaman.




Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.