A

Binbaşı
11 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
231 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
geçen yıl
Dsmart Go Apple TV uygulaması hk
D smart müşteri hizmetleri ile defalarca görüştüm ame Apple TV için uygulama yapmıyorlar, nasıl bir zihniyet yönetiyor bu şirketi?
A
4 yıl
LG 2350V-PN VS. Hangi monitör
Merhaba arkadaşlar,

2010 Yılı haziran ayında LG E2350V-PN model bir monitör almıştım. Hala çalışıyor. Bir şikayetim yok. Tabi monitörü kardeşlerim kullanıyor. Kendime ise 2015 yılında forumda platformu bile olan Asus X550JK model laptop aldım. Laptopa ufak değişiklikler yaptım. Mesela 8 GB Ram siparişi vereceğim, 250 GB Samsung Evo SSD aldım, 500 GB EVO 860 modeli ise şuan duruyor. Yedek olarak onu kullanacağım. Laptopa monitör bağlayarak kullanmak istiyorum. Malum gözümde sıkıntılarım var artık. Sağ gözümden Retine Dekolmanı (Retina Yırtılması ) yaşadım ve ameliyat oldum. 2.5 olan miyop şuan 6,5 ve görme şuan % 80-85 lerde. Ayrıca katarak sorunuda başladı ve net görme problemi var. Özeti, laptopumun monitörleri yetersiz olmaya başladı. Monitör ağırlıklı olarak Ofis-Web ağırlıklı kullanılacak ama eski Diablocu olduğum için arada oynarım. Fifa-Pes serilerini de çok arada bir eserse kafama yine oynarım, yani yoğun bir oyuncu tipim yoktur. Yukarda paylaştığım monitörden daha aşağı olmayacak bir model ne önerirsiniz? IPS olsun istiyorum. Sanki araştırdıklarıma göre benim LG mönitör TN panel ve ondan daha iyi diye biliyorum. Önerilerinize açığım. World ün 150 tl puan iadesi ile alacağım için kampanya bitmeden satın almak istiyorum. Fiyat olarak düşüncem 1000 TL yi geçmemesi ama özellikle şunu al en az 10 sene kullanırsın diyeceğiniz birşey olursada bütçeyi yükseltebilirim. Teşekkürler.
A
4 yıl
Superonline Altyapının olduğu yerde hangi net?
Merhaba forumdaşlar,

Başlıktanda anlaşılacağı üzere Superonline altyapısı olan siteye pek yakında taşınacağım. Tabi bu Corona varken nakliye firmasını, taşıyacak elemanları, taşıdıktan sonra o kişilerin dokunduğu eşyaları nasıl dezenfekte edeceğim? Bu da ayrı bir sorun!

Neyse, işin özü: Sitede SOL altyapısı olduğunu biliyorum. Sitelerinde yaptığım sorgularda fiber altyapı var diyor. TTnet altyapısı yok, şuan TTNET 50 Mbit sınırsız 85 TL veriyorum, 30 TL de sabit hat ücreti (uzun süredir hiç alo bile demedim ) ile birlikte toplamda 115 TL ödeme yapıyorum. Kurumsal Turkcel hattım ve bireysel Turkcell hattım var. İkisinde de TV+ üyeliği ücretsiz. Ayrıca D smart aboneliğim var, 2010 dan beri abone olduğum için her yıl ite kaka, kavga dövüş 20-22 tl lere üyeliği devam ettiriyorum. Mega paket olduğu için. Sadec 4-5 tane yeni belgesel kanalı yok. Tüm bunlara sahipken İnternet + Dsmart + Telefon = 137 TL aylık ödüyorum.

Şu aşamada benim için en uygun fiyat / performans bileşenine sahip hangi internet sağlayıcıya geçmeliyim? Sitede TTNET ile devam edemeyeceğim. Altyapıları yok. Muhtemelen cayma bedeli çıkacak. Tahhütüm 25.01.2021 tarihinde sona erecek. Yani mart ayını bitti kabul etsek 10 aylık bir süre daha var. Eve taşınana kadar da 1 ay daha geçer. D smarta devam edebilirim. TV+ üyeliğim kurumsal hattımdan dolayı ücretsiz olduğu için TV+ olan pakete ihtiyaç duymayacağım. Ama kutulu kullanımın ek avantajı varsa düşünebilirim.

Kısaca ne önerirsiniz?
A
4 yıl
iphone 7 den sonra hangi telefon önerirsiniz?
2017 şubat ayından beri iphone 7 kullanıyordum. Değiştirmek istiyorum. Mobil bankacılık benim için çok önemli. Oyun çok oynamam. Arada asphalt 9 vs takılıyorum pubg gibi bir hastalığım yok. iphone xr lara baktım nispeten fiyatlar yüksek geldi, ama dolar bazında ortalama 1000 dolar düzeyinde ve genelde iphone aldiğimda 1000 dolar karşılığı telefonu son iki cihazımda (5s-iphone 7) da vermişim. Şuan ortalama 5700-6000 tl yapar bu kur seviyelerinde. Bu fiyatlara xr mı alsam, iphone 8 mı alsam? Yada en son android telefonum samsung galaxy S2 idi. O zamandan bu hana android gelişmiştir ama güvenlik nasıldır? Iphone 11 düşünmüyorum, 11-12 bin bir telefona verilmez bence. Tavsiyeniz nedir?
A
5 yıl
Turkcell e devam mi yoksa Vodafone mu?
Şuan kullanmakta olduğum Turkcell tarifem 1000 dk , 1000 SMS , 5 GB ve 46-47 TL ödüyorum. 10 haziranda taahhüt bitiyor. Aradılar şimdi ve 6 GB internetli olarak 51-52 TL gibi bir rakam teklif ettiler. 12 ay taahhüt olacak.

Vodafone geçsem daha uygun bir paket varmı? Yada turkcell e devam mi etsem?
A
5 yıl
Film İzlemek İçin Kulak Üstü veya Kulak İçi Kulaklık Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,

Bulunduğum ortam ve şartlar gereği Logitech Z 906 Ses sistemim ile film ve dizi izleme olanağım çok fazla yok. Zaten imkan oldumu ev sinema sistemim ile film ve dizilerimi izliyorum. Sıkıntım ise geceleri dizi izlemem ve tabi ev halkı uyurken gürültülü bir ortam olamıyor.

4-5 yıl önce Urbanears Kransen kulaklıkları sanırım o günün fiyatına göre 90 TL gibi bir rakama almıştım. Dolar 2,20lerdeydi ve ortalama 40 dolarlık bir kulaklık almışım. Kulaklık kaliteliydi fakat tam kulağa takılan kısmında yakın zamanda kablo parçalandı ve şuan bant ile tutturdum, çalışıyor ama çok yakın zamanda elveda diyecektir.

Laptobumda film / dizi izlemek için kulaklık ihtiyacam var. Bazen oturdum mu gün boyu dizi film izleyebiliyorum. Bu durumda kulakç içi mi almak yokta kulak üstü mü almak daha mantıklı bilemedim?!

Daha önce amazondan Logitech G 930 kablosuz kulaklık almış ve çok kullanmadığım için satmıştım. O tarz bir kulaklık özellikle yaz aylarında terleme yapıyor. Kulak üstü derili kulaklık çok alma taraftarı değilim. Ama iyi birşey olursa düşünebilirim.

Önerileriniz nelerdir? Film /dizi izlemek için sizler neler kullanıyorsunuz?

Almayı düşündüklerim:

Xaomi Piston
Xaomi Hyrid
KZ ZST veya Pro

Müzik dinlemek için iPhone 7 ile gelen kulaklığım var şimdilik. Ama tabi bu alacağım kulaklık yedek olarak kullanacağım kulaklık olacak. Hem film / dizi hem de müzik dinlemek için yukarda belirttiklerim dışında f/p ürünü olan ve çok pahalı olmayan kukaklık önerebilir misiniz? Fiyat sınırım psikolojik olarak 100 TL den fazlası bir kulaklığa verilmez diyorum ama iyi bir şey olur 150-200 TL de verebilirim. Tabi uzun ömürlü olmak şartı ile.
A
5 yıl
Turknet bakır kablo var diyor
Merhaba
Turknet sitesinden adresimde alabileceğim hızı sorguladım. Bulunduğunuz yerde bakır kablo olmadigindan dolayı hizmet veremiyoruz diyor. Bunun Türkçesi nedir?
< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Patates 3,5 tl soğan 2,5 tl olmuş
Arkadaşlar bu ekonomi nereye gidiyor? Geçen pazar patates 3.5 tl soğan 2.5 tl yazıyordu.
Daha 1 ay önce 1.5 tl idi.
A
6 yıl
Operatör Seçimi
Arkadaşlar merhaba,

Operatör seçimi hakkında kafa karışıklığı yaşıyorum.

Şöyle ki: İş yerimde Vodafone-Turkcell iyi çekiyor.
Evimde Turkcell-Telekom iyi çekiyor
Anne-babamlarda Turkcel iyi çekiyor,
Kayınvalidede Turktelekom çekiyor, diğerleri servi dışı kalıyor.

Şimdi ben ne yapayım?
A
6 yıl
Hırsızlık olayı ve Tehdit
Merhaba arkadaşlar,

Finans kurumunda çalışıyorum ve çalıştığım işyerinde kamera kayıtlarının gördüğü açıda olan masamda bıraktığım ve kurumun bize vermiş olduğu cep telefonumu müşterim çaldı. Müşteriyi aradık, abisini aradık çok umursamadılar. Sonrasında ileriki zamanlarda başıma iş çıkmasın diye bulunduğum karakola gidip şikayet etmek istedim, kamera kayıtlarını istediler. Görüntüyü iş arkadaşım whatsapptan attı, karakoldaki memurlar izledi ve zanlıyı hemen tanıdılar, bu mizim XX değilmi ya diye. Sonrasında ise benden görüntü kayıtlarını CD ye yazdır getir, yoksa senin şikayetini delil sunulmamıştır diye kayıt altına alırız dediler. Bende bunun üzerine kurumumla görüştüm kurumumda yardımcı olmadı, karakoldan bize yazı gelmesi gerekiyor dediler. Elimde olan görüntüyü bu sefer CD ye aktarıp savcılığa gittim, durumu anlattım, şikayetimi yaptım, beni yine aynı karakola gönderdi, CD yi karakola verdim.

Aynı gün sonra telefonu çalan müşterim işyerime geldi ve bu sefer polise ihbarda bulundum ve yakalattım, sanırım 1-2 gün nezarete attılar, şuan yine dışarda. Nisan ayında mahkemem var ve şuan beni iş yerime gelerek sürekli rahatsız ediyor, tehdit ediyor.

Bu arada telefonu çalan kişinin VASİ'si var. 2013 yılında VASİ atanmış, bu durumu bilmediğim için bankam maaşı karşılığı her türlü kredi, kredi kartı, ek hesap vb. işlemleri imzası karşılığı kullandırdı.

Şimdi ise bu durum bankaca bilindiği için bu ürünleri kullanımına kapatıldı, bu kapatma durumunu hazmedemediği için sürekli beni taciz ediyor, ben yokken diğer çalışanlara "amanhem'i şöyle yaparım, böyle ederim vs. şeklinde tehditler savuruyormuş"

Bu arada telefonun parasını mahkemeden mahkeme gününü bildiren yazı geldikten sonra bana muadil olacak şekilde parasını ödediler, bana şikayetini geri al dediler ama bu sefer şikayetten vazgeçtiğim için mahkeme masrafları bana kalıyormuş, bunu öğrendim. Konuyu karşı tarafın VASİ'sine ilettim, VASİ abisi, tamam dedi ve hiçbirşey yapmadı, bende hala şikayetimi geri almadım. Mahkeme gününü bekliyorum.

Sorum şu: telefonunu parasını aldım ama tehdit ediliyorum, ayrıca bana telefon parasını 40 gün kadar sonra verdiler bu süre içinde onlarca müşterim aradı, işlem yapamadım, 100 lerce telefon numarası kaydım gitti, müşterilerimle yaptığım whatsapp yazışmalarım, onların bana gönderdikleri talimat görüntüleri vs. hepsi gitti. Tehdit edilmek cabası. Bu durumda mahkemeye nasıl kendimi ifade etmeliyim?

1000 TL lik telefon için avukat tutmak istemiyorum ama işin içine tehditde girince olayın rengi değişiyor, ne yapmalıyım?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.