Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1112
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hırsızlık olayı ve Tehdit
A
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Finans kurumunda çalışıyorum ve çalıştığım işyerinde kamera kayıtlarının gördüğü açıda olan masamda bıraktığım ve kurumun bize vermiş olduğu cep telefonumu müşterim çaldı. Müşteriyi aradık, abisini aradık çok umursamadılar. Sonrasında ileriki zamanlarda başıma iş çıkmasın diye bulunduğum karakola gidip şikayet etmek istedim, kamera kayıtlarını istediler. Görüntüyü iş arkadaşım whatsapptan attı, karakoldaki memurlar izledi ve zanlıyı hemen tanıdılar, bu mizim XX değilmi ya diye. Sonrasında ise benden görüntü kayıtlarını CD ye yazdır getir, yoksa senin şikayetini delil sunulmamıştır diye kayıt altına alırız dediler. Bende bunun üzerine kurumumla görüştüm kurumumda yardımcı olmadı, karakoldan bize yazı gelmesi gerekiyor dediler. Elimde olan görüntüyü bu sefer CD ye aktarıp savcılığa gittim, durumu anlattım, şikayetimi yaptım, beni yine aynı karakola gönderdi, CD yi karakola verdim.

Aynı gün sonra telefonu çalan müşterim işyerime geldi ve bu sefer polise ihbarda bulundum ve yakalattım, sanırım 1-2 gün nezarete attılar, şuan yine dışarda. Nisan ayında mahkemem var ve şuan beni iş yerime gelerek sürekli rahatsız ediyor, tehdit ediyor.

Bu arada telefonu çalan kişinin VASİ'si var. 2013 yılında VASİ atanmış, bu durumu bilmediğim için bankam maaşı karşılığı her türlü kredi, kredi kartı, ek hesap vb. işlemleri imzası karşılığı kullandırdı.

Şimdi ise bu durum bankaca bilindiği için bu ürünleri kullanımına kapatıldı, bu kapatma durumunu hazmedemediği için sürekli beni taciz ediyor, ben yokken diğer çalışanlara "amanhem'i şöyle yaparım, böyle ederim vs. şeklinde tehditler savuruyormuş"

Bu arada telefonun parasını mahkemeden mahkeme gününü bildiren yazı geldikten sonra bana muadil olacak şekilde parasını ödediler, bana şikayetini geri al dediler ama bu sefer şikayetten vazgeçtiğim için mahkeme masrafları bana kalıyormuş, bunu öğrendim. Konuyu karşı tarafın VASİ'sine ilettim, VASİ abisi, tamam dedi ve hiçbirşey yapmadı, bende hala şikayetimi geri almadım. Mahkeme gününü bekliyorum.

Sorum şu: telefonunu parasını aldım ama tehdit ediliyorum, ayrıca bana telefon parasını 40 gün kadar sonra verdiler bu süre içinde onlarca müşterim aradı, işlem yapamadım, 100 lerce telefon numarası kaydım gitti, müşterilerimle yaptığım whatsapp yazışmalarım, onların bana gönderdikleri talimat görüntüleri vs. hepsi gitti. Tehdit edilmek cabası. Bu durumda mahkemeye nasıl kendimi ifade etmeliyim?

1000 TL lik telefon için avukat tutmak istemiyorum ama işin içine tehditde girince olayın rengi değişiyor, ne yapmalıyım?



M
6 yıl
Yarbay

hırsızlık var niye şikayetini geri alıyorsun ister 1 tl olsun ister 1000 tl elinde kanıttın var adamın sapıkası varsa kesin iceri girer adam sana yalvarması gerekkirken seni tehtit ediyorsa gi savciliğa x sahiş beni tehtit ediyor çan mal güvenliğimi sağlanmasını istiyorum de tekrar şikayeyci ol ozaman iceri alırlar. kuzu gibi yalvarır ozaman ayrıca zararını kanıtlarsan git tazminat davası da aç . adam seni tehtit ediyor diye korkup şikayetini geri cekersen ozaman peşini bırakmaz benden söylemesi ayırca avukat tut


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam cevap icin teşekkürler. Kanıt var tabi, banka kamera kayıtları var. Ayrıca bana telefonun yaklaşık ederini hırsızlıktan 40 gün sonra mahkeme günü yazısı eline ulaştıktan sonra gelip verdiler. Telefon bedeli konusunda ihtilaf yok, sonrasında banka bu şahsın kredi kartını , ek hesabını kullanıma kapadı. Bunu benden biliyor ve ben yokken arkadaşların yanında esip gürlemiş “amanhem i şöyle yaparım, böyle ederim” diye. Sıkıntılı kısım burası.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mogolo
K
6 yıl
Binbaşı

Havlayan köpek ısırmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Teğmen

Şikayetten vazgeçme kamera görüntüleri de var tam kesin deliller varken adam ceza almasın mı..Ceza almazsa işte bu hırsızlık olayları artıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.