E

Binbaşı
24 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
94 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Hayat Eve Sığar İhbar
Selamlar herkese,

Bir tanıdığımın kurumunda pozitif vaka çıkmış ancak şirket temaslı olan çalışanlarına hiçbir test yapmadan ofise çağırmaya devam ediyormuş.

Ben de bu özellik üzerinden şikayette bulun dedim, bilgileriniz üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır deniyor uygulamada o kısma girince.

Sizce ne kadar güvenilirdir?

karşı taraf kimin şikayette bulunduğunu öğrenip işten çıkartır diye korkuyor.

Var mıdır tecrübesi olan, bunun bir yasal-hukuki boyutu?
E
4 yıl
TÜRK NET ABONELİK İPTALİ REZALETI
Merhabalar herkese,

15/08 tarihinden bu yana basit bir nakil işlemini gerçekleştiremiyor ve şikayetimizi dinleyecek, değer verip üzerine düşecek muhatap alabileceğimiz bir müşteri temsilcisi dahi bulamıyoruz.

Ekipler bir kez eve gelip, ana kutudan internet aktive edilecek, iki güne tamam dediler. Ardından mobil uygulama üzerinden şikayet üstüne şikayet ile 10 gün sonra güç bela TurkNet'in yönlendirdiği ekip arayıp daha önce eve kontrol için gelen görevlinin yaptığı gibi gelip eve bakmak istedi. Daha önce gelip baktınız zaten, aktive edilmesi gerekiyormuş dediğimde ise bir şeyler zırvalayıp o gün evde olmadığımız için uğrayamayacağını ve arıza kaydını kapatmamız gerektiğini söylediler.

Ben bir kullanıcı olarak basit bir nakil işleminin sinir ve stresini bu denli yaşamak ve bu sürece dahil olmak zorunda mıyım?
Nasıl bir hizmet anlayışıdır bu? Tamı tamına 17 gün olmuş nakil talebinde bulunalı.

Belki yetkili birileri vardır da buralarda yardımcı olur.

Yardımcı olan olmazsa da Turknet bağlatmayı düşünen forum üyeleri için bu rezillik burada tarihe not olarak dursun.
E
6 yıl
SEAT IBIZA 1.0 EcoTSI Yakıt Problemi
Arkadaşlar merhaba. Aracın ikinci sahibiyim. Ekspertizini yaptırıp o şekilde satın aldım aracımı yaklaşık 2 ay önce lakin şöyle bir problemim var; sizlere de danışayım dedim.

Aracı aldığım ilk ay, hem araca yabancılığımdan, hem de kendi acemiliğimden ötürü, karma tüketim 9-10l/100km gösteriyordu. Ben de saydığım sebeplerden ötürü kafaya takmadım. Zaten 20 km/s hızda işe gelip giderken yoğun trafikte kullanıyordum hep.

Fakat bayram tatili gelip çattığında, memlekete gidince tüketimde bir gariplik var gibi geldi. İstanbul-Edremit arası 373 km, ortalama 80-90 km/s hızlarla geldim, yol bilgisayarı da 45-50 gösteriyor hız ortalaması, depoyu fulleyip çıkmıştım, evin önüne aracı çektiğimde çeyrek depo harcanmış gösteriyordu benzin göstergesi, yani araçta 3 çeyrek depo daha vardı. Ortalama tüketimi 6-7 arasında bir rakamdaydı. Sabah bayram ziyareti için yola çıktığımda benzin göstergesi dikkatimi çekti. Yarım deponun bir tık üzerindeydi. Çeyrek depodan kendi kendine düşmüş nasıl olduysa. Sonra bugüne kadar memlekette hep şehir içi 40-50 km/s hızlarda kullandım. Bizim orada trafik yok denecek kadar az. Ortalama 8.3-8.6l kadar yükseldi yeniden. Burada başka kullanıcıların paylaştığı tüketim değerlerini gördükçe bana aşırı geliyor bu rakamlar. Dur kalk bile yapmadım sayılır doğru düzgün.

Araç 25.000 km de, bakımları şubat gibi yapılmış, lastikler üzerindeki orjinal lastikleri, 2016 üretim. Önler orta seviye, arka lastikler iyi durumda. Ön lastikler 36 ps, arkaları 33 ps kullanıyorum.

Sizce bu tüketim değerleri normal mi, yoksa randevu alıp yetkili servise götürmeli miyim?

Memlekette bir vw özel servisine götürdüm. Adam aracın beynine girip her şey normal dedi. Yalnız yine kafaya taktığım bir şey söyledi. Hız sabitleyici sonradan takılmış buna sağdaki ile ikisi farklı renk dedi ancak benim araç style paket. Aynalar kapı kolları falan gövde renginde, ön ızgarada krom çerçeve var, jantlar 15 inç, dijital kliması falan var. Aracı satan kişi referance paketi kendi bu şekilde yaptırıp style diye satmış olabilir mi yoksa servisin iş bilmezliği midir? Ayrıca benzin seviyesini okuyan kısım ile aracın beynini de sıfırladı, bir 100km kullan, sonra sıkıntı olursa tekrar bakarız dedi.

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
E
6 yıl
Allo Volt+ Amfi İncelemesi (FİYAT/PERFORMANS)
Günaydın arkadaşlar, hepinize iyi haftasonları.

Volt+' ı dünden beri dinliyorum. Beni oldukça etkildedi, küçük bir ön inceleme yazayım dedim. Benim gibi amfi değiştirmek isteyen ve bütçesi sınırlı olan arkadaşlar vardır belki 😉

Öncelikle ürün şık, şeffaf bir kasada geliyor. Bağlantı noktaları ve ses kontrol düğmesi kalite hissiyatında başarılı. Şeffaf kasa için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Firmanın, dış görünüşten çok içine odaklanma ihtimalini artırıyor bu durum.



Bağlantıları yapıp, dinlemelere başlıyorum.

İlk 5 dakika, basslar boğuk, üstler yıpratıcı derecede keskin. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Sonra dakikalar geçtikçe her şey yerli yerine oturmaya başlıyor. Konsantre dinleme yapmaya başlıyorum. Detay seviyesi etkileyici, bana TA 2024' ü hatırlatıyor. Müzik daha 'burn in' in ilk dakikaları olduğu için biraz yorucu. Zaman geçtikçe müzikallik büyüyerek kimlik kazanıyor. Oldukça müzikal çalıyor.

Dinlemelere, amfimizi yanma sürecinde kendi başına bırakıp bir kaç saat mola verdikten sonra devam ediyoruz.

İyi noktalarıyla başlayayım;
-Fiyat performans oranı inanılmaz. Dinlediğim kit setler içerisindeki en iyisi. Kesinlikle, bunda şüphe yok.

-Enstrüman ayrımı ve detay seviyesi çok başarılı.
-Yarattığı 3D etkisi kuvvetli.
-Dengeli bir ses karakteri var.
-Kullanılan adaptöre göre ses rengi değişiyor. İyi bir adaptör takarsanız aynı şekilde tepki veriyor.

Gelelim bu küçük dostumuzun eksiklerine;
-Üst frekanslar biraz kulak tırmalayıcı. Ama bu sadece başlarda. Burn in devam ettikçe oldukça törpüleniyor bu keskinlik.
-Hoparlör kablolarının takıldığı kısım şekil itibariyle karışık ve kablolar, konnektörler birbirine dolaşabiliyor. Daha uygun dizayn edilebilirdi.
-Ayrıca power on/off düğmesinin olmaması büyük eksiklik. Bunu da bu özelliğe sahip bir adaptör alarak çözebilirsiniz.

Sonuç olarak, sizin ana amfiniz olacak kadar güçlü değil. Ama yeni bir sistem kurduysanız, ilk amfiniz olacaksa ya da ikinci sisteminize bir amfi düşünüyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim. Özellikle doların 3.88 olduğu şu günlerde 378 liralık fiyatı ile inanılmaz işler başarıyor.

Tebrikler Allo! 🙂

Test bileşenleri:
Rega RS5 Speakers
Topping D30 DAC
Audioquest G2 Speaker Cable
Supra Interconnect
Audirvana Tidal via Macbook Air
Standart USB cable

GÜNCELLEME:
Interconnect ile hoparlör kablolarını değiştirince bambaşka bir seviyeye geldi. Detay daha da arttı, sahne genişledi ve en önemlisi tizleri öyle yumuşak, öyle tarlı tatlı çalmaya başladı ki şu an tasarımsal eksikleri dışında bir eksiği kalmadı.

Supra Interconnect<<<<<Mundorf Interconnect

Audioquest G2<<<<<<<Van Damme

< Resime gitmek için tıklayın >
E
7 yıl
ACİL! 2. EL KULE TİPİ HOPARLÖR TAVSİYESİ
Merhabalar.

Salonum geniş, 20-25 metrekare. Pikap'tan ve ara ara TIDAL üzerinden dinleme yapacağım.

İkinci el sahnesi geniş ve üst frekans başarımı iyi olan kule tipi hoparlör arıyorum.

Dün WHARFEDALE CRYSTAL 40 bulmuştum 500 liraya parayı ayarlayamayınca başkası almış bugün.

Bütçem 500-600 lira civarı.

Siz tecrübeli üyelerden yardım bekliyorum.
E
7 yıl
YAMAHA HS50M ve AUDIOENGINE A5 Arasında Seçim Yapmak
Merhabalar. İkisini de dinledim. Yamaha'daki detay hoşuma gitti. Fazla bas seven biri değilim. Odam küçük, 10-12 metrekare falan. Yamaha'lar bu oda için iyi bir seçim olmuş mu?

Aydioengine için anlaştığım arkadaş sorun çıkardı, dolandırıcıydı sanırım, ben de hs50 leri aldım yakın dostumdan 750 liraya.

Bir de hangi ses kartını önerirsiniz? Fiio k1 ile idare edeceğim bir süre. Sonra meridien audio explorer 2 alma düşüncem var. Daha uygun fiyatlı iyi bir şey önerebilir misiniz? Kayıt yapmıyorum sadece sahnesi geniş ve detaylı müzik dinlemeyi seven bir insanım.
E
7 yıl
PC İçin Ekonomik Giriş Seviyesi Ses Sistemi
Merhaba arkadaşlar. Müzik hayatımda çok büyük yer tutuyor ancak mali durumlar sebebiyle güzel bir ses sistemi kuramadım hiçbir zaman.

Bütçem 800-1000 TL arası. Daha çok bilgisayarda kullanacağım bir sistem arıyorum. Ürünler de bütçe kısıtlı olduğundan ikinci el olacak haliyle. Bir süre bilgisayarımın ses kartı ile idare edeceğim. Anakartın ses kartı diğer on-boardlara göre idare eder bir seviyede.

Şöyle bir şey düşünüyorum, siz ne dersiniz. Bu konuda bek bilgim olmadığından her türlü öneriye açığım. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Monitor Audio MR2

Sony STR-DH130

Bir de hiçbir bilgim olmadığı için soruyorum. Bu sistem ile pcden nasıl çıkış alabilirim. Aradaki kabloların kalitesi bile önemli biliyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.
E
7 yıl
Digiturkplay Kullanmak İçin Android TV
Arkadaşlar evde maçları izlemek için eski lcd televizyona sürekli laptopu bağlamak istemiyorum. Digiturkplay'de sorun yaratmayacak, ucuz, başka hiçbir şey için kullanılmayacak bir cihaz önerebilir misiniz? Android TV lere baktım işin içinden çıkamadım. Apple tv de de digiturkplay kullanabiliyor muyuz?
E
8 yıl
Yeni Nesil Konsollar ve Hayal Kırıklığı
15 Şubat 2015 yılında açmıştım bu konuyu. O zamanlar söylediklerim çok tepki çekmişti.

Şu an eminim benim gibi düşünen bir çok PS4 sahibi arkadaş vardır. Diğer konu kilitlenmiş, ben de tartışmak için bu durumu yeniden açıyorum.

Değerli görüşlerinizi esirgemeyin lütfen. Hiçbir platformu kötülemeden kullanıcı deneyimlerimizi paylaşalım lütfen.

Forum paylaştıkça güzel.

Arkadaşlar merhaba. Yazıma başlarken kesinlikle herhangi bir platformun fanı olmadığımı belitmek isterim. Burada amacım yaşadığım hayal kırıklığını doğrularıyla, yanlışlarıyla sizlerle paylaşmak.

Herkes gibi ben de yeni neil konsollar duyurulduğunda heyecanlanmıştım. Eski bir PC (2001), yeni bir konsol (PS3-2013) kullanıcısı olarak Playstation'a özel oyunların heyecanın kapılmış ve sınırlı donanımıyla bu şaheserleri bana sunan cihaz ile geç tanışmanın üzüntüsü içerisindeydim. Üstelik bilgisayarım da eski sayılmazdı. GTX 570 ekran kartım ve i5 işlemcim ile 8 GB RAM im vardı. Ama gelin görün ki, koltuğa yayılıp, Playstation'a özel sinema tadında oyunları oynamanın keyfini hiçbir şekilde onda alamamıştım.






Zaman geçti eski nesile göre kat kat fazla donanımı ile playstation 4 duyuruldu. Sadece donanım olarak değil vadettiği yazılım ve uygulamalar bakımından da heyecan vericiydi.




Playstation 3'ün sınırlı donanımıyla Last of Us gibi bir şaheseri gören gözler Playstation 4'ün yapabileceklerini hayal ederken heyecanlanıyordu.

Ve geç de olsa Playstation 4 Türkiye pazarına girdi, hem de 1400 TL lik uygun fiyatı ile. Cihaz Türkiye'de çıktığı gün ilk alanlardan biriyim. Hatta alamayanlara yardımı dokunsun diye forumda başlık bile açmıştım. Kurarken yaşadığım heyecanı hala hatırlarım. İlk aldığm oyun tabi ki FIFA 14'tü. Grafikleriyle oynanışıyla beni mest etmişti. FIFA yıllardır bilgisayara ve konsola farklı oyun çıkarır ve konsoldaki oyun bambaşka bir oyun olurdu. Bu da öyleydi. Ardından yeni neslin yapabileceklerini görmek için Killzone aldım. Açıkçası grafiklerinden etkilensem de gösterildiği kadar iyi olmadığını düşündüm ama dedim ki kendi kendime, bu daha yeni neslin ilk oyunu, yapabilecekleri bununla sınırlı değil.

Konsolu aldığmdan beri bilgisayarın pek de yüzüne bakmaz olmuştum. Bazı sayfalar hariç tarayıcısı da bilgisayar kadar hızlıydı, işimi görüyordu. Ve bekledim, iyi ki PS4 almışım dedirtecek bir oyun çıkmasını bekledim. Şu an tarih 15 Şubat 2015 ve ben hala böyle bir oyun oynamadım. Üstelik oyun fiyatları spotta dahi el yakan cinstenti.

İnceleme sitelerine ve demolara pek güvenmem, kendim beğenmeden de bir oyun almam. Oyun fiyatları 200 TL'yi görmüşken bilgisayardaki gibi korsanını indirip ondan sonra satın alma şansım da olmuyordu. Gel zaman git zaman FIFA 15'ten başka oyun oynamaz oldum ve bu da bir süre sonra sıkmaya başladı. Üstelik oyun kolları PS3 kadar dayanklı da değildi. Çok temiz kullanmama rağmen çubukları soyulmuş, birinin de R2 tuşu bozulmuştu. Böylelikle bilgisayardan sıkılan ben bilgisayarı açmaya başladım ama kesinlikle kafamda kosoldan sonra bilgisayarda oyun oynamak yoktu. Çoklu platform oyunlardan birkaçının korsan sürümünü bilgisayarda deneyip, PS4'e satın almak istedim ama aman Allah'ım o da ne! Grafikler PC'de almış başını gidiyor, hem de 4 senelik bilgisayarımda. Steam'ı açar açmaz yeni çıkacak olan Witcher 3'ün fiyatının 90 TL olduğunu görünce iyice canım sıkıldı zaten.

Açıp bu grafik farkının nedenlerini araştırmaya başladım. O eski teknolojiyle 720p de olsa müthiş grafikler veren PS3 ile arasında dağlar kadar fark olan PS4 nasıl daha iyisini yapamıyordu? videoları izledikçe moralim daha da bozuldu.




Üstelik yeni çıkacak ve grafikleri güzel olan oyunların çoğu ya 30 FPS snırıyla 1080p ya da 60 FPS 720p olarak açıklanıyordu. 900p gibi saçma bir çözünürlük bile uydurulmuştu. Ne oluyoruz dedim. Daha neslin başındayız. 2k 4k telefonlar açıklanıyor/çıkıyor. ne 720p-900p si. Ekran kartı fiyatlarını araştırmaya başladım. Yaşadığım hayal kırıklıkları büyüktü. 900-1100 TL aralığına şu an piyasadaki en iyi ikinci ekran kartı olan GTX 970 bulunabiliyordu. Kendimce küçük bir hesap yaptım. Bilgisayarımın bütün donanımları upgrade gerektirmiyordu, kısacası ben sadece ekran kartımı değiştirerek yeni nesil denen balondan yırtmıştım. Gelin hesabı birlikte yapalım.

Playstation 4 fiyatı 1500 TL şu an, o da tek kol ile birlikte. İkinci kol 200 TL. Topladığımızda 1700 TL etti. Playstation Plus denen diğer balonun da hesabını katalım. 1 senelik üyelik bedeli 150 TL ve bedava olan PS3 serisindekinin üzerine ben 1 sene boyunca hiçbir katkısını göremedim sesli görüşme dışında ve o da bedavaya yapılabiliyor bilgisayarda Teamspeak vb. programlar ile. Şu an toplamda oyun oynamaya hazır ps4 sistemimiz 1850 TL.

gelelim en can alıcı kısım olan oyun fiyatlarına. İşin Aral kısmına hiç girmiyorum çünkü onların yaptığı düpedüz dolandırıcılık.

Playstation Store'da düz hesap bir oyun 180 ile 250 TL arasında değişiyor. Tabi ki de her ay iki oyun almayacağız ama yıllık aldığımız oyun sayısını aylara yayarsak her ay 2 oyun aldık desek, bir oyunun fiyatını 180 liradan hesapladığımızda aylık 360 lira da oyun giderimiz oluyor.

Amacım oyuna vereceğimiz parayı da işin içine katmak değil, bilgisayar sahibi iken oyuna verdiğimiz para ile arasındaki farkı bulmak. Bilgisayarda 2 oyun aldık desek düz hesap 200-250 TL. Şimdi spot var vs diyenler olacaktır. Bilgisayarda da sadece KEY alma şansımız var ki o da spottan daha ucuza geliyor.

Matematiksel işlemlerle daha fazla canınızı sıkmayacağım. 1800 liraya PS4 almaktansa bana 3000 TL'ye oyun bilgisayarı toplamak maliyet açısından dahi daha karlı geliyor. Üstelik 2 sene ultra detay ve 1080p en düşük 30 FPS oynama garantisi de var. İlk yıllarda alacağınız ekstra performansı hiç hesaba katmadım daha. Yıllar geçtikçe high ve medium detay seviyesine indiğinizde dahi zaten konsol ile aynı detayı alıyor olacağınız için bugün orta seviye bir oyun bilgisayarının ömrü gayet de uzundur. Şimdi ayarlama-optimizasyon ile uğraşmak var diyenler de olacaktır. Bunun da çözümü artık basit. GeForce Exprience yükleyip Optimize et tuşuna basarak oyundaki ayarlarla hiç uğraşmadan 1080p-60 FPS detayına ayarlıyor. Tabi oyununa göre 1080p- 30 FPS de olabilir. Sonuç olarak akıcı bir şekilde ayarlıyor.

Ben böyle düşünerek konsolumu sattım ve gerçekten PC de oyun oynarken dünya varmış dedim. Akıcılık olsun, grafik detayları olsun... Hele ki konsolda oynadığım aynı oyunlar arasında gerçekten dünya kadar akcılık ve detay farkı vardı. Şimdiki konsolların mimarisinin PC ye benzediğini de unutmayalım.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da konsolun Medium-High kalitesine denk aynı fiyata sistem:

< Resime gitmek için tıklayın >

Merak ettiğim sadece bu hayal kırıklığını yaşayan ben miyim, yoksa başkaları da var mı?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Herkese iyi forumlar.
E
8 yıl
DDR3 ten DDR4 e geçmek?
Merhabalar.

i5 2500k ve 8GB DDR3 sistemm var. Ekran kartım GTX 970.

Şimdi ben aylar önce iPad Air 2 64 GB Wi-fi almıştım bir heves, laptop aldığımdan beri kullanmyorum doğru düzgün, kenarda yatıyor. Fiyatına baktım dolar yükselmiş, fiyatı da artmış.

iPad'i sattıktan sonra şöyle bir şey yapıp sistemimi güncellesem sizce aradaki performans farkına değer mi? İşlemcim 4.5 GHz de çalışıyor aldığım günden beri ama ona rağmen ekran kartını frenlediğini hissediyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h110m-gaming-intel-h110-soket-1151-ddr4-2133mhz-hdmi-dvi-anakart.html?srt=UP

Anakart 272 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-6600k-soket-1151-35ghz-6mb-onbellek-14nm-islemci.html?srt=UP

İşlemci 937 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-1x8gb-aegis-ddr4-2133mhz-cl15-1-2v-tek-modul-ram.html?srt=UP

Ram 151 TL


Toplamda 1360 TL yapıyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.