T

Teğmen
29 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
23 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
13 yıl
Turkiyenin Paylasim Sitesi
Merhaba arkadaşlar facebook ve tweter benzeri bir sosyal paylaşım sitesi kurdum. face book ve twiterdaki bilgi paylaşımlarda bulunabiliyorsunuz hatta kendinizi ifade etmek için bir blog sayfası bile kurabiliyorsunuz sitemde ahlaki olmak kaydi ile link paylaşımı serbesttir.websitelerinizi tanıtabilirsiniz yasak olan link pornografik sitelere link vermemenizi rica ediyorum. portalvitrin forum adresim portal forum sosyal paylaşım sitemin adresi face Desteklerinizi bekliyorum.
T
14 yıl
BAKMAYAN PİŞMAN
TÜRKİYE`DE İLK DEFA UYGULANAN BİR İNTERNET SİSTEMİNDEN FAYDALANARAK;
AŞAĞIDAKİ POZİSYONLARDA EKİP ARKADAŞLARINA İHTİYAÇ VARDIR :

İNTERNET ÜZERİNDEN ÇALIŞABİLECEK AKTİF ADAYLAR (pazarlama değildir)

EĞİTMENLİK YAPARAK KAZANÇ SAĞLAMAK İSTEYEN ADAYLAR (pazarlama değildir)

YÖNETİCİLİK VE EKİP LİDERLİĞİ YAPABİLECEK ADAYLAR (pazarlama değildir)

DÜNYANIN ve TÜRKİYE'NİN NERESİNDE OLURSANIZ OLUN

AŞAĞIDAKİ LİNKTEN BAŞVURU FORMU DOLDURUNUZ
http://ortakheyecan.com/ortakgelir/affiliates/signup.php?pid=a7903165
T
14 yıl
KALBİN ÇALIŞMASINDAKİ GAZ-FREN SİSTEMİ
KALBİN ÇALIŞMASINDAKİ GAZ-FREN SİSTEMİ


Bu bölümde kalbin çalışmasını denetleyen çok özel bir sistemi inceleyeceğiz. Göğsünüzün hemen altında bulunan bir et parçasının içinde bilgi temininin, bu bilginin değerlendirilmesinin ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının otomatik olarak nasıl gerçekleştiğini göreceğiz.

Burada bir hatırlatma yapmakta fayda var. İnsan vücudunda ya da başka canlılarda bulunan sistemleri incelerken yapmanız gereken en önemli şey, bu sistemlerin tesadüfen oluşup oluşamayacağını kendi kendimize sormaktır. Anlatılan her konuda bu soruların satırlara dökülmesi elbette imkansızdır. Çünkü bu sorunun cevabı insanın, yaratıcısının sonsuz kudretini daha iyi takdir edebilmesini sağlayacaktır.

Şimdi bu soruyu sık sık sorarak kalbin ritmini kontrol eden sistemi inceleyelim.

Kalp belirli bir ritimde sürekli atar. Bu işlemi, sabit hızla yol alan bir arabanın çalışmasına benzetebiliriz. Ancak belirli durumlarda kalbin temposunun hızlandırılması ya da yavaşlatılması gerekir. Bu da sabit hızla yol alan arabanın gaz pedalına basılarak hızlandırılması ya da fren pedalına basılarak yavaşlatılmasına benzer. Kalbin ritmini azaltan fren pedalı 'vagus sinirleri', kalbin ritmini hızlandıran gaz pedalı ise 'sempatik sinirlerdir'. Fren pedalının (Vagus sinirlerinin) harekete geçmesini sağlayan asetilkolin hormonudur.

Sempatik sinirler (vücudumuzda isteğimiz dışında çalışan ve iç organların çalışmasını düzenleyen otonom sinir sisteminin parçalarıdır) damarları daraltarak kan basıncını artırır, ayrıca böbrek üstü bezinin öz (medulla) bölgesini uyararak bu yerden epinefrin ve nörepinefrin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Bu hormonlar kalbin çalışmasını artırırlar. Tiroid bezinden salınan tiroksin hormonu ise metabolizmayı artırarak kalbin çalışmasını etkiler.

Peki bu pedallara nasıl basılır? Hızlanma ya da yavaşlama kararı nasıl alınır? İnsan vücudunun içinde öylesine mükemmel bir denetim ve bilgi alışveriş ağı kurulmuştur ki, insan yapısı hiçbir bilgi işlem ağı bu sistem kadar mükemmel değildir. Bu sistemin vücudunuzun içinde -şu an dahi- bilginiz dışında çalışıyor olması, yaratılmış olduğunuzun bir delilidir. Şimdi söz konusu pedallara nasıl basıldığını, hızlanma veya yavaşlama kararlarının nasıl alındığını -gerekli soruları kendi kendimize sorarak- inceleyelim:

Güç isteyen bir hareket yaptığınızda, toplardamarların etrafında bulunan kaslar kirli kanın akımını hızlandırır. Böylece kalbe ve sağ kulakçığa daha çok kan gider. Bunun üzerine kulakçık kasları gerilir. Bu gerilim sonucu oluşan sinir uyarıları, merkezi sinir sistemi tarafından omurilik soğanına aktarılır. Soğancık bu bilgileri değerlendirir ve hemen kalbe bir emir gönderir. Kalbin gaz pedalına basılır ve ritmi hızlandırılır. Böylece kaslara daha çok temiz kanın gitmesi sağlanır.

Şimdi anahtar soruyu soralım. Bu sistemin tesadüfen var olduğunu iddia etmek akıl ve mantıkla bağdaşır mı? Böyle bir iddiada bulunan insan aşağıdaki sorulara kesinlikle cevap veremez:

-Kirli kanın çoğaldığını ve yarattığı gerilimi fark eden algılayıcılar, kalbin doğru bölgesine -kirli kanın bulunduğu sağ kulakçığa- nasıl yerleştirilmişlerdir?

-Bu algılayıcıların verecekleri bilgiyi, omurilik soğanına taşıyan telefon hattı nasıl oluşmuştur?

-Bu bilgiyi değerlendiren ve doğru kararı alabilen bilgi işlem merkezi -omurilik soğanı- nasıl var olmuştur?

-Omurilik soğanı kendisine ulaşan mesajın kirli kanın çoğaldığı anlamına geldiğini nasıl anlar? Omurilik, problemin ortadan kaldırılması için kalbin daha hızlı atması gerektiğine hangi şuurla karar verir?

-Beynin emrine itaat eden ve kalbin ritmini hızlandıran özel mekanizma nasıl ortaya çıkmıştır?

-Bu sistemin elemanları aynı anda tek bir seferde nasıl biraraya gelmişlerdir?

Elbette hiçbir tesadüf böylesine büyük bir düzeni meydana getiremez. Değil böyle bir düzeni, düzeni oluşuran parçalardan tek bir tanesini bile var edemez. Yukarıdaki soruların cevapları evrim teorisinin geçersizliğini ispatlamasının yanı sıra, Allah'ın yaratmasını çok açık bir şekilde ortaya koyar.

Şimdi yine Allah'ın var ettiği bir başka güvenlik mekanizmasını inceleyelim ve Allah'ın sanatına bir kez daha şahit olalım.

Kalbin, kendisine zarar verecek kadar hızlı atmasını engellemek için de yine özel bir güvenlik mekanizmasına ihtiyaç vardır. Kalbin solundan çıkan aort damarının içinde, kan basıncını ölçmeye yarayan algılayıcılar vardır. Kalp atışları hızlandıkça aort duvarına vuran kanın basıncı da yükselir. Bu basınç yükselmesi belirli bir sınırı aşınca, güvenlik mekanizması devreye girer. Artan basıncı fark eden algılayıcılar omurilik soğancığına uyarılar gönderir. Omurilik soğanı durum değerlendirmesi yapar ve kalbe yeni bir emir gönderir. Bunun üzerine kalbin ritmini yavaşlatan fren pedalına basılır ve kan basıncı düşürülür. Şimdi aort içine yerleştirilen basınç ölçerler ve kalbin fren mekanizması üzerinde tekrar düşünelim;

Kalbin hızlı atmasının insan vücuduna zarar vereceğini bilen ve buna karşı bir önlem alan güç şuursuz tesadüfler midir?

Fazla kan basıncını ölçmeye yarayan algılayıcılar tesadüfen mi var olmuştur? Daha sonra bu algılayıcılar en doğru yere -aort damarının çeperine- tesadüfen mi yerleşmişlerdir?

Algılayıcılar ve omurilik arasındaki telefon bağlantısı tesadüfen mi var olmuştur?

Algılayıcı hücreler basıncın arttığını nasıl anlayabilir ve bu artışı omurilik soğanına haber vermeyi hangi şuur ile aklederler?

Omurilik soğanı kendisine gelen bilgileri hangi irade ile değerlendirir? Durumun önemini hangi şuur ile kavrar?

Omurilik hücrelerinden bazıları kendilerini kalp atışlarını düzenlemeye niçin adamışlardır? Bu sorumluluğu niçin üstlenmişlerdir?

Bir omurilik hücresi kalbe emir göndermeye nasıl karar verir? Gönderdiği emri hangi dilde göndereceğini, kalp hücrelerinin hangi dilden anladıklarını nereden bilir?

Kalp hücreleri niçin omurilik denilen başka bir et parçasına itaat ederler?

Bu sorular insan aklında zamanla oluşan alışkanlık -ülfet- perdesini ortadan kaldırmak için son derece önemli sorulardır. Çünkü insanlar bu ülfet perdesi yüzünden gözlerinin önündeki mucizeleri görmezler.

Çoğu insan bazı durumlarda kalbinin daha hızlı attığını fark eder. Çok basamaklı bir merdiveni hızlı bir şekilde çıktığında, koştuğunda, ya da heyecanlandığında kalp atışlarının hızlandığını, daha sonra kalbin tekrar eski ritmine döndüğünü her insan hissedebilir. Ancak hiç kimse bunun aslında ne kadar büyük bir mucize olduğunu düşünmez. Kalp atışlarının hızının vücudunun içine yerleştirilmiş bir bilgisayar sistemi tarafından düzenlendiğini fark etmez. Böyle bir sistemin varlığından haberdar olsa da bu konu üzerinde fazla zihnini yormak istemez. Kendisinin ve vücudundaki mucizevi sistemlerin nasıl var olduğu hakkında düşünmez, hatta ısrarla düşünmekten kaçar. Bu tip konular üzerinde fazla düşünmenin insanın ruh sağlığını bozacağına dahi inananlar vardır.

Oysa Allah insanlardan "düşünmelerini" ister. Allah insanlara yarattığı varlıklar üzerinde derin derin düşünmelerini, böylece kendisinin gücünü ve kudretini daha iyi kavramalarını, ve kendisinden daha çok korkup sakınmalarını emreder. Bir Kuran ayetinde Allah müminlerin nasıl davranmaları gerektiğini, kendi yarattığı varlıklar üzerinde nasıl düşünmeleri gerektiğini ve bu tefekkürün sonucunda Allah korkularının nasıl artması gerektiğini şöyle bildirmiştir:

Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru." (Al-i İmran Suresi, 191)

Mücadeleye Hazırlık

İnsan bedeni daha güçlü ve dayanıklı olması gereken durumlara hazır olacak şekilde yaratılmıştır. Beyin zarı ve alt bölgesine ulaşan dış uyarılar, belirli bir düzeyi aşınca heyecan oluşur (1). Ön hipofiz (2), tiroid bezini (3) ve böbrek üstü bezlerini (4) harekete geçirir. Beyinden gelip gözlere, yüz kaslarına, kafatası içi ve dışı damarlara ve yutağa giden sinirler (5,6,7), boğaza, kalbe ve bağırsağa giden sinirler (8), kalbin işlevini, damarları, adrenalin salgılanmasını ve bağırsak hareketlerini düzenleyen sinirler (9,10,11,12,13) bağırsağa ve idrar torbasına gidenler (14) heyecandan bütün vücudun etkilenmesini sağlar.

Kimi zamanlarda insan bedeninin daha güçlü ve daha dayanıklı olması, normal şartlardan daha yüksek performans göstermesi gerekir. Örneğin bir tehlike ile karşılaşıldığı, insanın kendisini savunması veya bir an önce kaçması gerektiği durumlarda.

Bu olağandışı durumlarda vücutta gerekli düzenlemenin yapılabilmesi için elbette öncelikli olarak kalbin daha hızlı atması ve daha çok kan pompalaması gereklidir.

Bu tip durumlar için de gerekli tedbir alınmış ve insan vücudu içine bir başka sistem yerleştirilmiştir. Adrenalin isimli bir hormon, herhangi bir olağandışı durum karşısında, böbreküstü bezlerinden salgılanır. Bu hormon molekülü -kendi boyutları düşünüldüğünde- çok uzun bir yolculuk yapar ve kalp hücrelerine ulaşır. Hormon kalp hücrelerine "daha hızlı kasılmaları" emrini verir. (bkz. Hormonal Sistem bölümü) Böbrek üstünde yer alan ve bu hormonu üreten hücreler, kalp hücrelerini tanımakta, kalp hücrelerinin hangi dili anladıklarını bilmektedirler. Aynı zamanda vücudun daha dayanıklı olması gerektiği, bunun için de kalbin daha hızlı atması gerektiği bilgisine ve şuuruna da sahiptirler. Kalp hücreleri de bu emre itaat ederler ve daha hızlı bir şekilde atmaya başlarlar. Böylece acil durum karşısında insan vücudunun ihtiyacı olan ekstra kan sağlanmış olur.

Kalbİn ÇalIşmasIndakİ"Olmazsa Olmaz"lar

Kalp sahip olduğu teknoloji ile bilim adamlarını hayrete düşürmektedir. Hiçbir evrim mekanizması ile açıklanamayacak kadar olağanüstü bir tasarıma sahip olan kalbimizi yaratan kuşkusuz övülmeye layık olan Allah'tır.

Şu ana kadar kalpte kurulu olan elektronik sistemin tasarımından bahsettik. Ancak bu sistemin kusursuz tasarımının çalışabilmesi için elekrik sinyallerine ihtiyaç vardır. Elektrik sinyallerinin üretilebilmesi için de kanda bulunan sodyum, potasyum ve kalsiyum iyonlarının belirli bir düzeyde olmaları gerekir. Bu maddelerin kandaki düzeylerinin böbrek, bağırsak, mide, akciğer gibi organlarca düzenlendiği düşünülürse, bu sistemin evrim gibi hayali bir mekanizma sonucunda meydana gelmesinin imkansızlığı, daha açık bir şekilde ortaya çıkar.

Kalbin şu ana kadar incelediğimiz özelliklerini göz önünde bulundurarak bir varsayımda bulunalım. İnsanoğlunun kalp benzeri bir aygıt yapmayı başardığını kabul edelim. 70 yıl boyunca bir saniye bile durmadan çalışan, kendi elektriğini kendisi üreten, bakıma, parça değişimine ihtiyacı olmayan, elektronik bir sistem sayesinde çalışma hızını ve gücünü otomatik olarak ayarlayan kusursuz bir pompanın yapıldığını düşünelim. Elbette bu başarı, teknoloji, bilgi birikimi, planlama ve uzun süren çalışmalar sonucunda elde edilebilir. Hiç kimse böyle bir aygıtın tesadüfen oluşabileceğini düşünmez. Çünkü bu akıl dışı bir yaklaşım olur.

Buna karşın ortada çok garip bir gerçek daha vardır. Kalbin tesadüfen oluştuğunu düşünmek, böyle bir pompanın, ya da herhangi benzeri bir teknolojik ürünün -örneğin bir televizyonun- tesadüfen var olabileceğini düşünmekten çok daha mantıksız ve akıl dışıdır.

Herşeyden önce kalpte insan yapımı bir cihazdan çok daha üstün bir teknoloji vardır. Ancak en önemlisi -her ne kadar imkansız da olsa- kalbin tesadüfen oluşmasının tek başına bir anlamı yoktur. Kalple beraber binlerce kilometre uzunluğundaki kan damarlarının, damarlarda bulunan kan sıvısının, bu kanı süzen böbreklerin, kana oksijen verip karbondioksiti alan akciğerlerin, kana besin temin eden sindirim sisteminin, bu besinleri rafine eden karaciğerin, kalbin çalışmasını düzenleyen sinir sisteminin, vücudu bir bütün olarak yönetecek beynin, vücudu ayakta tutacak kemik sisteminin, kalbin çalışmasına yardımcı olacak hormonal sistemin ve buna benzer binlerce unsurun da aynı anda yine tek bir tesadüfle var olması gerekir. Kaldı ki bu sayılanların her biri -tesadüflere yer vermeyecek şekilde- özel bir tasarıma sahiptir. İşte bu yüzden bir evrim süreci sonucunda tesadüfen kalbin meydana gelmesi, tesadüfen bir televizyonun veya herhangi başka bir teknolojik aletin meydana gelmesiyle kıyaslanamayacak kadar imkansızdır.

Ortada çok açık bir gerçek vardır. Kalp, beraber çalıştığı tüm sistemler ve elemanlarla birlikte Allah tarafından yaratılmıştır.

Kan Damarları

İnsan bedeninin her noktası irili ufaklı milyarlarca boruyla kaplıdır. Damar adı verilen bu boru tesisatını düz bir satıh üzerine yaydığımızı düşünürsek toplam uzunluğunun tek bir insan için yaklaşık 100 bin kilometre (96.500 km) olduğunu görürüz. Damar sistemi öyle mükemmel bir tesisattır ki, bedenin ihtiyaç duyulan her noktasına gerekli bağlantılar yapılmıştır. Borular hiçbir noktada düğümlenmez, gereksiz yerlere açılmaz, kör noktalara sahip değildir, vücudu baştan aşağı dolaşır ve tekrar aynı noktaya geri dönerler.

Kalbe giren ve çıkan damarlarla bedenimizde ihtiyaç duyulabilecek her noktaya gerekli bağlantılar yapılmıştır.

Herhangi bir binada boru tesisatı döşemek için bir plana ihtiyaç vardır. İnsan bedenindeki boru tesisatının planı ise, insan yapısı olan hiçbir planla karşılaştırılamayacak kadar mükemmeldir.

Üstelik insan bedeninde yaklaşık 100 bin km uzunluğunda damar döşeli iken, orta büyüklükte bir binada ancak birkaç kilometre uzunluğunda boru döşelidir. Özel alaşımlardan yapılan bu borular birkaç on yıl içinde çeşitli problemler doğurur. Bağlantı yerleri kaçak yapar, kimi borular zaman içinde çürür, kimi duvarlarda borular yüzünden rutubet görülür. Bütün bu problemler bina sabit bir yapı olduğu ve tesisat yerinden hiç oynamadığı halde meydana gelir.

Sağlıklı bir insan bedeninde bulunan boru tesisatı ise, görevini ömür boyu yerine getirir. Ne bir bakıma ihtiyaç duyar ne de bir parça değişimine. Dahası insan bedeni bir bina gibi hareketsiz değildir. İnsan hareket e- der, yürür, koşar, oturur, kalkar; ve damarlar da bu gerilim altında sürekli esner. Ancak damarlar o kadar mükemmel bir yaratılışa sahiptirler ki -eğer insan kendi sağlığını bozacak hareketler yapmazsa- herhangi bir problem çıkarmazlar.

İnsan Bedenindeki Benzersiz Tasarım

Hiç damar bulunmayan bir insan bedeni olduğunu varsayalım. Ve bir mühendisten bu bedenin içine döşenecek damarlar ile ilgili bir plan yapmasını isteyelim. Bu planda karaciğerin derinliklerinden, kemik dokularının içine, göz kapaklarından böbreklere kadar her hücreye gerekli bağlantılar sağlanmalıdır. Ayrıca her organın işlevine göre damar kalınlıkları ve özellikleri de belirlenmelidir. Bir insanın böyle bir planı tek başına yapamayacağı çok açıktır. Ancak dünya üzerindeki tüm insanlar toplansa da sonuç değişmeyecektir. Bunların tümünün ne ömrü ne de aklı, sonsuz kombinasyona sahip kan dolaşım ağının planını tasarlamaya yetmez. Milyarlarca insanın biraraya gelerek tasarlayamayacağı kadar mükemmel bir planın, kör tesadüflerle ortaya çıktığını iddia etmek ise elbette ki mümkün değildir. Tek bir aşamasında dahi tesadüfe asla yer vermeyen bu sistem, insanın Allah tarafından yaratıldığını çok açık bir biçimde gözler önüne sermektedir.
T
16 yıl
KİM DEMİS LİNUXDA OYUN OYNANMAZ DİYE LİNEAGE2 OYNANIYOR
Arkadaslar acik kaynak işletim sitemi kullanmak isteyipte l2 yüzünden windowsa mahkum olan arkadaslara kardeşlere müjde artik linuxda lineage2 c4 oynanıyor hemde sorunsuz size ekran görüntülerini vernek isterdim ama nasil yapiliyor unutmuşum neyse artık lineage2 yüzünden windows mahkumiyeti bitmiştir ben ubuntu 8.04 de sorunsuz bir şekilde lineage2 c4 oynuyorum oynadigim server l2loyal c4 tüm acık kaynak sevenleri beklerim
[img=http://img146.imageshack.us/img146/8697/lineage2ve5.th.jpg][img=http://img146.imageshack.us/images/thpix.gif]

bu yeterli sanirim
T
16 yıl
HERKESE DERS OLSUN GÖZÜNÜ SEVEYİM TELEKOM
TELLCOM Veremediği Hizmetin Bedelini İstiyor!
Bundan 10 gün önce büyük bir hata yaparak diğer firmanın ADSL hizmetini bırakıp, Tellcom aboneliği yaptım. Gerekçe diğer firmanın son yaptığı kampanyalar sebebi ile ADSL hatlarındaki yoğun durumdan dolayı kalitesiz hizmet aldığımı düşündüm, neticede Tellcom aboneliği gerçekleştirdim.

Abonelik gerçekleştirirken Tellcom ADSL sözleşmesi ellerinde yokmuş, bu yüzden bir imza atmam söz konusu değil. Rezalete bakin, sözleşme yapacak doküman ellerinde yok. Ah kafam, uyansana; bunların işi daha baştan bozuk. Sözleşme olmadan, imza atmadan abonelik gerçekleştiriyorlar yani.

Anlayacağınız ben de birçok Tellcom abonesi gibi şifahen sözle üye oldum ve Tellcom ADSL abonesi olduğumu yeni aldığım Turkcell hatlı cep telefonuma gelen mesajla öğrendim. Müşteri hizmetlerini aradığımda hattımın 4 gb kotalı olarak açıldığını bildirdiler. Şaşırdım çünkü ben limitsiz 1024 bağlantılı aylık 49 YTL'ye internet istediğimi söylemiştim bu da ayrı bir sorun. Neyse bu durumu düzelttiler, limitsiz oldu.

Nihayet interneti kullanmaya başladım. O da ne? Birden internetim kesildi. Modeme baktım ADSL link ışığı sabit canlı bir şekilde yanıyor. Anladım ki bağlantı var. Fakat Tellcom server'ından IP numarası aldığımı belirten ışık yanmıyordu. Kendim bu işi profesyonel derece bildiğim için Tellcom'dan kaynaklandığını anladım.

Müşteri hizmetlerini aradım, durumu ilettim. Klasik cevap, modeminizi reset yapın. Neyse yaptım, 15 gün oldu abone olalı günde 10 defa modem reset ediyorum. Tellcom müşteri hizmetleri beni ismimle tanımaya başladı artık, o kadar çok görüştük ki. Artık buyuruna Ali bey demeye başladılar. Sorunlar devam ediyordu. En son bizde sorun yok modeminizi değiştirin dediler. Ben bunu da yaptım. Sorun hala devam ediyor.

İnternet günde 10 kere kopuyor, bıktım artık. En sonunda abonelik iptali talebinde bulundum. 3 işgünü içersinde iptal edileceğini ve bunun bir bedelinin olduğunu bedelinin 69 YTL olduğunu söylediler. Vermedikleri hizmetin bedelini istediler. Bana hizmet vermediniz ki, kesintisiz internet talebinizi yerine getiremediniz ki benden ne parası istiyorsunuz? Atmadığım imzanın parasını ben ödemem, sizi tüketici haklarına şikâyet edeceğim dedim. telefonu kapattım. Allah aşkına beni bu Tellcom'dan kurtarın. Burada yazılanlar herkese ders olsun.
Zoraki verilen adsl hizmeti iptal edilmiyor hic bir resmi anlaşma yok
Tellcom adsl firması tarafından aramızda resmi bir evrak ve sözleşme olmamasına rağmen tarafıma zorla verilmeye devam edilen adsl hizmetinin derhal bitirilmesini bu sorundan dolayı türkcell müşteri hizmetlerni aramamdan kaynaklanan 05303115967 numaralı ali ufuk adına kayıtlı olan cep tell faturasının tellcomm tarafından karşılanmasını talep etmekteyim aksi takdirde yasal yollara başvurağımı acilen bildirir gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim

BU YAZILANLAR HERKESE DERS OLSUN SAKIN SAKIN TELLCOM VE DİGER ADSL FİRMALARINA ABONELİK YAPAYIM DEMEYİM ÇÜNKÜ HEPSİ TURK TELEKOM ÜZERİNDEN İŞLERİNİ GÖRÜYOR BU YAZDIKLARIMDA ŞİKAYETVAR.COM SİTESİNDE YAYINLANAN BİR YAZIDIR BEN İYİ BİR DERS ALDIM BUNDAN SONRA TELEKOMU KÖTÜLEMİYECEM BETERİN BETERİ VARMİŞ SAYGILARIMLA
T
16 yıl
MUTLAKA OKUYUN HERKESE DERS OLSUN
Bundan 10 gun once büyük bir hata yaparak turk telekom adsl hizmetini bırakıp tellcom aboneligi yaptım gerekce turk telekomun son yaptığı kampanyalar sebebi ile adsl hatlarındaki yogun durumdan dolayı kalitesiz hizmet aldğımı düşündüm net,cede tellcom aboneligi gerceklestirdim abonelik gercekleştirirken telcom adsl sözleşmesi elelrinde yokmuş bu yüzden bir imza atmam soz konusu değil rezalete bakin sözleşme yapıcak döküman ellerinde yok ah kafam uyansana bunlarin işi daha baştan bozuk sözleşme olmadan imza atmadan üyelik gerçekleştiriyorlar yani anlıyacağınız bende bir çok tellcom üyesi gibi şifaen sözle üye oldum telcom adsl abonesi olduğumu yeni aldığım turkcell hatlı cep telefonuma gelen mesajla oğrendim müşteri hizmetlerini aradığımda hattımın 4gb kotalı olarak açıldığını bildirdiler şaşırdım çünkü ben limitsiz 1024 bağlantılı aylık 49ytl internet istediğimi söylemiştim buda ayri bir rezalet neyse bu durumu düzelttiler limitsiz oldu nihayet interneti kullanmaya başladım o da ne birden internetim kesildi modeme baktım adsl lınk ışığı sabıt canlı bir şekilde yanıyor anladımkı bağlantı var sonra tellcom serverından ıp numarası aldığımı belirten ışık yanmıyor kendım bu işi profesyonel derece bildiğim için tellcomdan kaynaklandığını anladım müşteri hizmetlerini aradım durumu ilettim klasik cevap modeminizi reset neyse yaptım 15 gün oldu abone olalı günde 10 defa modem reset ediyorum tellcom müşteri hizmetleri beni ismimle tanımaya başladı artık o kadar çok görüştükki artık buyrun ali bey demeye başladılar nihayet baktım sorunlar devam ediyor en son bizde sorun yok modeminizi değiştirin dediler ben bunuda yaptım sorun hala devam ediyor internet gunde 10 kere kopuyor bıktım artık en sonunda abonelik iptali talebinde bulundum 3 iş günü içersinde iptal edileceğini ve bunu bir bedeli bedelinin 69ytl olduğunu söylediler vermedikleri hizmetin bedelini istediler bana hizmet vermedinizki kesintisiz internet talebinizi yerine getiremedinizki benden ne parası istiyorsunuz atmadığim imzanın parasını ben ödemem sizi tüketici haklarına şikayet ediceğim dedim telefonu kapattım ALLAH aşkına beni bu tellcomdan kurtarın buırda yazılanlar herkese ders olsun kimse telekomu kötülemesin ben iyi bir ders aldım saygılarımla
T
17 yıl
EVE ONLINE BAŞLANGIC REHBERİ DETAYLI İLK 24 SAATİM
eve online online oyunlar dünyasinda gerekli yeri alamamiştir bunun nedeni benimde yaşadıgım neden sabırsızlık oyunu anlamama gbi etkenler sayabilirz artık eve online oynamak isteyenler icin bir mini rehber hazirladim bu rehber sayesinde herkesin profesyonel olma yolunda başlangıc aşaması olarak çok sey öğreneceği inancını taşiyorum en azından eve online dan sıklımayacak inşaallah bir şeyler yapma yoluna gireceksiniz buna inaniyorum bu rehberi hazırlanmasında büyük katkısı olan eve online dünyasımdan alev force niki ile oynayan sedat kardeşime çok teşekür eder saygı ve sevgilerimi sunarım
1-)EVE ONLİNE DÜNYASINA GİRİS
Tahmin ettiğiniz gibi eve online aylik ücret karşiliği oynana bir oyun ilk olarak 19$ civarı bir para odüyorsunuz daha sonraki aylarda 14$ civarı sabit odeme yapıldıgını arkadaşlardan duydum unutmadan eve online trial versiyonu var bu ücretsiz oyunu ögrenmek denemek maksatlı olarak bunuda alabilirsiniz linkhttps://secure.eve-online.com/ft/?aid=102321&nogreet=1 buradan deneme versiyonunu icin kayit olabilrisniz şimdi accountumuzu aldığımızı kabul ediyoruz
2-)KAREKTER YAPMA
Eve online dünyasında 4 çeşit karekter var caldari ,mimmatar ,galiante,ammatar eve dünyasinda ne olacağız ne olmak istiyoruz bir savasçımı ticaretle uğraşan bir tüccarmi olmak istiyoruz
acikca söyle oyun ekraninda şunları goreceksiniz sırası ile ilk once ırk secimi icin yeni başlayanlar eve'de ne olacaklar?

Fighter?
Miner?
Producer
Trader?

ırklar

Caldari
Gallente
Minmatar
Amarr
oyunda en az ırk olan Amarr ırkıdır. En iyi savaşçılar Caldari'den ve Minmatar'dan çıkar. Jove ırkı şuan bütün diğer ırklardan daha üstün ve daha teknolojik bakımdan gelişmiş olup Caldarı ırkını daha bi çok sevmektedirler. O yüzden Caldarı seçmenizi öneririim. Caldari deteis çok versatil bir soydur.

Miner olacaksanız Caldari deteis veya Gallente intaki seçebilirsiniz.

İnsanların skillerinin artış hızı attributelarına dayalıdır. Attributelar sırasıyla böyledir:

Perception
Intelligence
Memory
Willpower
Charisma

Şimdi bu attributelarınız ne kadar yüksekse, o attributeları kullanan skilleriniz o kadar çabuk artar.

Fighterların skilleri primary olarak perception ve secondary olarak da willpower kullanır ama bu perception ve willpoweru en yüksek tutmak lazım demek değildir.

Çok geç olmadan yapsak bunu iyi olur. Mesela şimdiden basic bilgileri verim:

Bütün fighter skilleri ve gemi kullanma skilleri primary olarak perception, secondary olarak da willpower kullanır.

Bütün diğer skiller ise primary olarak intelligence, secondary olarak da memory kullanır.

Charismayı bir unutun.. Olabildiğince düşük olsun.

Fighter olcaksanız önem sırası böyle: Perception > Intelligence > Willpower > Memory > Charisma

şimdi böyle yazdım diye illa biri bundan daha büyük olacak diye kasmayın. Perception daima yüksek olsun. Intelligence birazcık daha düşük, memory ile willpower birbirine yakın olabilir.

Miner da önem sırası:

Intelligence > Perception > Memory > Willpower > Charisma
3-)EVE DUNYASINDA BIR OYUNCUNUN İLK ADIMLARI GEMI ALMA
Ben burda savasci oldugum icin caldari irkini sectim buna göre yazıma devam edeceğim ilk evela gemimizi alalım şimdiki gemimizin adı ibis bu gemi ile o kadarda başarılı olacağımız soylenemez gemimizi almak icin gereken şartlar eve dünyasında skill kitapları cok önemlidir aldığımız skile göre yani yeteneğimize göre gemi yapabiliyoruz gemimize parca takabiliyoruz
KESTREL GEMİSİ ALMaK İCİN
1-)marketten oyuna girince göreceksiniz soldaki menulerde market var aliş veriş yeri yanibütün aliş verişimizi buradan yapicaz satiş yapacagimiz zaman buradan saticaz şimdi oğrenmemiz gereken skill kitaplarini buradan alalim
markete tiklayinca browse yazan yere tılayalim acilan bazi menuler acilacak skill menusunden "spaceship command" bu kitabi bulup alalim ekranın sağında bir tablo belirecek item tablosu buradan spaceship command skill kitabını bulalim şimdi buraya dikkat edin alacağimiz item bu istasyonda ise başinda station yazar degilse bazi rakamlar yazar 2 -4 -6 gibi bu rakamlar bu itemin sizin bulundugunuz yere uzaklıgını yani gececeğiniz yıldız kapısını belirtir bu kapıların adı oyunda STAR GATE dir 2 yaziyorsa bunun manası 2 jump tır yani 2 sıçrama yapacaksınız 2 stargate den gececeksiniz manasına gelir şimdi kaldiğimiz yerden devam edelim konuyu fazla dağitmadan alacağımız itemin üzerine sag tuşla tıklıyalım station yazanlar icin yani şu an bulunduğunuz market için size uygun ISK da olan bu birim oyundaki para birimi dir bu para ile oyuncular aliş satiş yaparlar buna alişin şimdiden ytl yerine ISK kulanicaz acilan menude buy this tıklıyoruz bir menu daha acilacak orada kırmızı rakamlarla alicağınız itemin fiyati yazar kac tane alicaksaniz orda göreceksiniz bir rakam dediştirebilirsiniz oraya yazın buy tıklayın aldiğinız itemi görmek için soldaki ekranın solundaki menulerden item iconuna tıklayın itemi orada göreceksiniz bu bulunduğunuz markette bulunan itemler için geçerlidir
şimdi kenarinda rakam yazanlar icin aliş veriş yapmayi anlatıcam item üzerine yine sağ tuşla tıklayarak location yazan yerden setdesination menusune tıklıyoruz bu işlem ile yol haritamızı belirliyor gemimizi o hedefe kilitliyoruz yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir şey var güvenliğiniz bu işlemi yaptıktan sonra F10 tuşuna basın devasa eve online uzaya haritasi açilacak bir sürü yıldız sistemi galaksi nebula goreceksiniz harita üzerinde sizin gidicediginiz yerin sarı yeşil kırmızı renklerle işaretlenecek eger sarı ve yeşilse rahat rhat gidebilirsiniz sorun yok eğer kırmızı ise tehlike denektir güvensiz alandır her an korsanların saldırısına ugrayabilirsiniz aman gitmeyin orası savaş bölgesidir manasına gelir tabiki bu aşamada gitmeyin ilerde gidebilrsiniz sizin ibis oralrda yok olur yoksa
şimdi gidecegimiz yer güvenli ise sarı ve yeşil renkli ise güvenle gidebiliriz yalnız untmadan hatirlatayim şimdi bulundugunuz yerden aldıgınız parcaları geminin kargosuna atmayı unutmayın yoksa bu limanda kalır bunu nasil yaparız onu anlatayim ekranda orta gemimiz bulunmakta su gemimizin üzerine sag tuşla tıklayıp OPENKARGO HOLD tıklayın kargo acilmiş olacak şimdi soldaki item iconuna tıklayın içindeki itemleri kargonuza mouse ile sürükleyip içine bırakın şimdi itemler geminizin kargosunda aliş veriş başarı ile tamamlanmiştir skill kitabini aldik şimdi bun ogrenmeye geldi sıra üzerine sag tuşla tıklayın tarin menusune tıklayın skill ogrenmeye başlayacaksınız bunu görmek için sodaki ikonlar CHARECTER SHILET yazan icona tiklayinca skill menusu acilacak orada gorebilirsiniz skilerinizi zamanı gelince diger skileride ogreneceksiniz bunun icin bu skilerin üzerine sag tuşla tıklayıp train edeceksiniz bu belli bir zamanda tamamlanıyor skill ogrenme bitince TRAİN COMLETE diye sesli olarak size bildirilecektir şimdi bu limandan DOCK yani ayrılabiliriz liman adi oyunda DOCK diye gecer limandan ayrilmak icin ekranin sol alt köşesinde UNDOCK sarı oklarla yazan yere tiklayin birazdan uzayda olucaz şimdi uzaydayiz az once aliş veriş esnasinda aldigimiz itemler başka bir limanda ise eğer oraya dogru gitmek icin otomatiik pilota alicaz bunun icin gemin altindaki ekranda yazan A harfine tiklayin gemi otomatik piilotta artik kontrolu bırakın o sizi goturecek sizde bu arada eve online dünyasını seyredin uzayda yolculuğun tadını çıkarın kendi bilgisayarınızın ekranından da olsa cok müthiş bir dünya ekranın sol ust köşesinde bazi yazilar goreceksiniz üstteki büyük harfle yazilan yazi şu an bulunduğunuz sistemi gosteriyor bir rakamda varki şöyle yazar 0 to2 ve ya 0 to 5 bu rakamlar gidecegniz yere kadar olan STARGATE yani yildiz kapısı sayısını belirtiyor kac yıldız kapısı gectignizi kac yildiz kapısı daha gececeginizi buradan takip edebilrsiniz en sonunda bu rakam 0 olacak bu artik DOCK a geldiginiz o siteme girdiginiz manasındadir otomatik pilotta iseniz sizi oraya götürecektir olduki gemi durdu gitmiyor otomatik pilottan cikti ne yapacagiz aldığınız her şey soldaki menulerden ASSET menusune eklenir buradan takip edebilrsiniz şimdi o menudeki almak istedigniz iteme üzerine sag tuş la tıklayıp warp to 0 km yapin otomatik pilota alin o sizi ilgili yere götürecektir liman önüne gelince limana sag tuşla tiklayip DOCK tiklayin artik limadasınız az önce ki DOCK ta satin aldginiz fakat orada olmayan bura buluna itemi shipte veya itemde bulabilirsiniz bunlarıda geminin kargosuna tmayi untmayın yine geminiz üzerine sağ tuşla tiklayip OPENKARGO HOLD tiklayin item menusune tıklayip aldiginiz her şeyi geminizin kargosuna mouse ile sürükleyin ki bu DOCK ta kalmasınlar aliş verişi tamamlayin
2-)sıara geldi 2. skill kitabini almaya CALDARİ CRUİSEDER bu kitabida ayni yöntemlerle alip train edin
3-)ENERGY GRİD UPGRADES bu kitabida alin train edin gemini bazi parcaları icin gerekli olucak
4-)GEMİ ALMA VE PARCA TAKMA
İlk önce şunu bilmeliyizki gemimize her parçayı takmayız ancak ögrendiğimiz skillerin ölçüsünde ve gemimizin kabul edeceği ölçüde parça takabiliriz yalniz bizim o parçayı satin almamiza engel degil parçayı alıp gemimizin kargosunda saklayıp gerekli skilleir ögrendikten sonra da takabiliriz şimdi KESTER adlı gemiyi alalim ilk evvela buhnun icin markette searc yazan yere kestrel yazin aratin bulun o gemiyi alin gemiyi aldiğimizda iteme veya shipe gecer bulundugunuz istasyondan aldi iseniz eger itemde dir başka istasyondan aldi iseniz ship tedir o istasyona gidince iteme gecer şimdi gemiyi aktive etmemiz lazim itemdeki gemi üzerine sag tuşla tiklayin ASSING tıklayin iteme gecsin sağ tuşla make active yapın gemiz aktif hale gecti unutmadam mutlaka gemiyi sigortalayin bu çok önemli gemisiz kalırsınız sonra kapsulle dolaşirsiniz uzayda mutlka sigortalayin böylelikle gemi patlar sa hedef alirsa parasini sigora karşilar aynı gercek hayattaki gibi bunu yapmak icin ilk evvela sagdaki büyük ikonlardan INSURANCE yazan icona tıklayın gemlerinizin oldugu bir pencere acilacak geminiz uzerine üsteki icon köşede şu an aktif olan gemiyi gösterir sag tuşla tıklayın İNSURE tiklayin sigorta şirketlerinin oldugu bir pencere acilacak oradan birini secin ama ben en alttakini sectim bana da onu tavsiye etiler sizde onu veya digerlerinden birini secin ok leyin bu kadar gemimmiz sigortalandi artik güvenle uzaya acilabilirsiniz
5-)GEMIYE ALINACAK PARCALAR KESTREL İÇİN
1-)STANDARD MISSILE LAUNCHER 4 TANE ALIN İHTİYAC DUYDUGU SKİLL : Missile Launcher Operation Level I
2-)SMAL SHIELD BOOSTER 1 TANE (TURKCESİ KALKAN) İHTİYAC DUYGUĞU SKİLL : Shield Operation Level I , Engineering Level I
3-)SMALL SHIELD EXTENDER 1 TANE(KALKAN)KALKAN İHTİYAC DUYGUĞU SKİLL : Shield Upgrades Level I , Engineering Level II , Science Level I
4-)POWER DİAGNOSTİC SYSTEM 2 TANE İHTİYAC DUYDUGU SKİLL :Energy Grid Upgrades Level II , Engineering Level II , Science Level I
5-)BLOODCLAW LİGHT MİSSİLE 1000 TANE ALİN İHTİYAC DUYDUGU SKİLL PRİMARY SKİLLER : Standard Missiles Level I , Missile Launcher Operation Level II , SECONDARY SKİLLER Missile Launcher Operation Level I
eger skillerimiz ve parc alarımız tamam ise sıa geldi parcalari gemiye takmaya i simdi parcalar itemde ise iteme tiklayin kargoda ise openkargaholda tiklayin acilsin sag tarafta bulunan büyük ikonlardan FITTING e tiklayin gemimizin icerigi donainimi görünecek bir pencere acilacak şimdi itemleri mouse ile yerlerine sürükleyin yalniz roketleri limanda dolduramazsınız onun icin uzayda doldurmak icin geminin kargosunda bulunsunlar orda dursunlar diger itemleri ilgili yerlere mouse ile tutarak sürükleyip bırakın eger yukarida yazdiğim skileri ögrenmisseniz train etmisseniz yani tamamlamaissanız yerlerine yerleştigini göreceksiniz itemler yerleşince işlem tamam dir şimdi limandan ayrilmadam roketlerin yani BLOODCLAW LİGHT MİSSİLE adli itemlerin geminin kargosunda olduguna emin olun DOCK TA kalmasin sonra savaşta mermisiz kalan asker gibi olursunuz OPENKARGAHOLDA gemi üzerinde sagtıklayarak kontrol edin eger orda degilse itemden oraya sürükleyin işlem tamam ise DOCK TAN ayrilip uzaya acilabiliriz
5-)QUESTLER YANİ GÖREVLER BAŞLANGIC İÇİN
Biz daha başlangıç aşamasında olduğumuz için lvl 1 ajan bulmali ve ondan görev almaliyiz şöyleki eve dünyasında her irkin kendie ait savaş şirketleri ve ticaret şirketleri var bizde caldari ırkı için anlatiyorum caldari den olduğumuz için bize ait ajnaları bulucaz bunun için şunu yapın
1-)SOLDAKI en yukardakı CHARECTERE SHITE tiklayin
2-)acilan yerde STANDING tiklayin
3-)açilan yerde CORPARATİONS
4-)acilan yerde mavi kücük ikon SHOW İNFO tiklayin
5-)acilan yerde AGENTE tiklayin
6-)acilan ajan listesinden lvl 1 bir ajan bulup üzerinde sag tuş tıklayin eger ajan bulundugunuz yerde ise START CONVERSATİON tiklayin en ajanla konuşun en üsteki secenek görevi kabul eder ortadaki rededer aşaagidaki detaylarını gösterir siz en üsttekini secin bol bol görev yapmak zorundayiz para lazim şimdi görevi aldigimız gorev soldaki iconlardan JURNAL da mavi yazi ile ACCEPTED olarak görünecektir eger sectigimiz ajan bulundugunuz yerde degilse haliyel yanina gidicez konuşucaz bunun için ajana sağ tuşla tıklayın SETDESİNATİON tiklayin böylelikle ajanin yerinin yol haritasini aldik şimdi UNDOCK butonuna tiklayip limandan ayrilin ekrandaki A harfine tiklayip gemiyi otomatik pilota lin o sizi ajanin oraya götürecektir bunlari yapmadam güvenliğinizi kontrol edin F10 a basin haritadaki sectiginiz yer rengi sari veya yeşilse güvenli kırmızı ise tehlikeli bir yerdir eger kirmizi ise gitmekten vazgecin bu aşamada sizi yerler aynı yollla baska bir ajan bulun ona gidin görevi alin
ALINAN GOREVİ YERİNE GETİRME İCİN BÖLGEYE İNTİKAL ETME
Ajanla konuşup görevi aldiktan sonra soldaki JURNAL butonuna tiklayin orada gorevi mavi yazi ile ACCEPT olarak işaretlenmiş olarak göreceksiniz simdi görev bölgesine gitmek icin JURNAL da görülen görev üzerine sag tuşla tıklayıp REDDETAİLS tiklayacaz acilan pencerede location yazan yerin karsisindaki isme sağ tuşla tıklayarak SETDESİNATİON tıklayın böylelikler görevin yol haritasini aldik şimdi gemimizi ekrandaki A (ACTİVATE AUTOPİLOT ) iconuna tiklayarak gemiyi otomatik pilota alin o sizi gerekli STARGATE nin onüne getirecektir önüne gelince gemi durur STARGATE üzerine sag tuşla tıklayarak ACTİVE STARGATE tiklayin gorev bölgesine sıcrama gercekleşicek sonra o bölgede iken JURNAL daki görev üzerine sag tuşla tıklayıp WARP to LOCATION tiklayin bölgeye intikal gercekleşecektir gördünüz kırmızı + lar düşman dir yok edilmesi gereken hedeflerdir onları yok edicez
EVE DÜNYASINDA SAVAS
Şimdi hedefe sol tuşla bir kere tiklatin bu esnada tiklaRKEN yerin etrafinda bazi ikonlar göreceksiniz bunlardan TARGET iconunu hepimiz taniriz ona tiklarsak eger hedefe kilitlenmiş olucaz F1 VE F2 tuşlaına sürekli basarak ateş edin artık savaş başlamiştir dikkat edin ölmeyin hedefleri yok edin
SAVASTAN SONRA HURDA TOPLAMA
Savaşi kazandiğimizi farz ediyorum şimdi etraf küçük ücgenciklerle doludur hepsi beyazdir bunların manasi bunlar artik hurdadirlar kulanilmaz haldedirler şimdi solla üçgene tıklayın tıklarsak bazi ikonları göreceksiniz o ikonlardan kure ve ok olan ikona tiklayin gemimiz hurdaya dogru yönelecektir yanina gelip durunca hurdaya bir kere daha tıklayin bu sefer ekranda beliren ikonlardan openkargo ikonuna tıklayın hurda içindekileri göreceksiniz şimdide kendi kargonuzu acin kendi geminiz üzerinde sağ tuşla tıklayın beliren menulerden OPEN MY CARGO butonuna tıklayın kendi kargonuz açilmiş olacaktir şimdi hurdadaki itemleri mouse ile tutup kendi kargonuza sürükleyip bırakın ve diger hurdalarada ayni işemi yapin etraftaki hurda gemilerin içini boşaltın iyi para getitri yalniz tavsiyem bunu kendi görev bölgenizde kendi hurdalarınızda yapmanızdır eğer başkasının hurdasını boşaltırsanız bunuda adam fark ederse 15 dakika sürekli saldiri hakkına sahiptir bir hurda yüzünden geminizden olmayın derim bence
GÖREVİ BİTTİKTEN SONRA TESLİM ETME
Şimdi görevi başarı ile bitirdiginizi farz ediyorum sıra geldi görevi teslim etmeye JURNAL menusunden görev üzerine sağ tuşla tıklayıp daha evebvel anlattigim şekilde adamin yanına giderek görevi teslim edin
NOT: BEN DAHA 24 SAATLİK EVE ONLİNE OYUNCUSUYUM BUNLARI 24 SAAT İÇİNDE ÖGRENDİM BUNLARI ÖĞRENMEMDE KATKISI OLAN EVE DÜNYASINDAN ALEV FORCE NİKİ İLE OYNAYAN SEDAT KARDEŞİME TEŞEKKÜRLERİMİ SAYGILARIMI VE SEVGİLERİMİ SUNARIM ŞİMDİLİK BUNLARIN SİZE EVE DÜNYASININ KAPILARINI AÇMAYA YETECEĞİ İNANCİNDAYİM
SAYGILARIMLA :TRESUREHUNTER
T
17 yıl
L2 EKRAN CÖZÜNÜRLÜGÜ BÜYÜKLÜĞÜ VE ÇÖZÜMÜ
hepimiz l2 oynarken bu hata ile karşılaşmışızdir genelde critical error dan sonra oyuna girerken oyun ekran çözünürlüğünün çok büyüdüğünü görürüz ve ne ypacağimızı şaşırırız(yeni oyuncular olarak) oyunu yeniden yüklemeye varana kadar çözümler üretmeye çalışırız şimdi şunları yapin ve bu dertten kurtulun size bahsedecegim dosya l2 options doyası dir l2 sytem cinde bulunur bu dosyayı çift tıklayarak açın bakın orada ekran çöüzünürlüğü bilgilerini göreceksiniz üst satırlarda onları 1024 x 768 olark degiştirin kayit edip çıkın kapatın bulamayanlar icin options dosyanin tam adresi c:\program files\lineage2\sytem\options herkese iyi oyunlar
T
17 yıl
L2 CRITICAL ERROR HATASI NEDENİ VE ÇÖZÜMÜ
oyun clientmi yoksa bir arkadaşindan oyunu kurulmus vaziyetete dvd ye mi cektiniz bunu bilmemiz lazım ilk evvela bir cok private server var günümüzde muhtemelen private serverda oynuyorsundur bir serverdan diger servıra gecerken genelde bazen yaptigimiz hata sudur serverin pachini(sytem dosyası vesaire icinde ne varsa)degistirirken oyunun ana klasorleri ile degiştirmemek gerekir oyunun ana klasorlerini muhafaza etmek lazim o zamna nasıl yükleme yapacağız diye sorarsan şöyle
1-)ilk evevela pachi indirdikten sonra pachin icinde ne var bak genelde sadece sytem dosyası yok bununla beraber bir cok dosyada var texture dosyası system dosyası ve systemtexture dosyası mp3 dosyası gibi
2-)sendeki(indirdiğin pachteki degil ) kurulu olan L2 klasorunun icindeki sytem dosyasının icine gir aacık vaziyette ekranin bir kenarına sürükle açik olarak orda dursun
3-)sonra indirdigin pachi zipten masa ustunde bir klasöre cıkar icinde ne var bak sytem dosyası nı ac icine gir icinde iken CTRL +A tuşlarına bas klasor icinde bulunan her şeyi secmis olacaksın butun hepsi mavi renk gorünecek klasordeki dosyalarının simdi bunu yapti isen CTRL+C tuşlarına bas klasor icindeki her şeyi kopyalamak icin hazırlamiş olursun
4-)sendeki L2 sytem klasorunu az evvel acip açik vaziyette ekranın kenarında bırakmıştık ya simdi l2 sytem klasorü icinde oş bir yere sol tuşla tıklaya sonra CTRL+V tuşlarına bas (pachin icinde demin yaptigin işlemi hatirla ) sana sorulan her şeye tümüne evet diye tıkla bu kadar geçmiş olsun
5-)eger pach icinde başka klasörlerde varsa bu işlemi onlar icinde uygula dediğim gibi sakin l2 klasoru icine bu kalsorleri kopyalayarak l2 nin asil dosyalarını bozma oz aman critical error verir buradaki mantık serveri l2 ye adapte etmektir serveri l2 ye değil yani sendeki L2 oyununa servira ait dosyaları ekliyerek oyunu private de ücret ödemeden oynamak icin yapilmiş ufak ilavelerdir yukarıda anlattiklarım bütün private serverlar icin gecerlidir herkese iyi oyunlar
T
17 yıl
WOW CLİENT DÜSÜRME HERKES OKUSUN
Versiyon Dusurme Kilavuzu

Kilavuz, WQW surumunu gerekenden yuksek sekilde kurulmasi ya da hem orjinalde oynayarak hem de eski surumu koruyarak tekrar WT'de kullanilan surume nasil dondurecegimizi anlatmaktadir.

WQW, harddisk uzerinde ortalama olarak 4.5 gb ila 5 gb arasinda yer kaplamaktadir. Eger ki bilgisayarinizda yeterli yerinizin oldugunu dusunuyorsaniz, yuksek surumu komple kaldirmadan, kopyalayarak eski surumu yeni surum ile beraber kullanabilirsiniz. Bunun sebebi ise WQW'un dizin mantigi ile calisacak sekilde programlanmasindan dolayidir. Bilgiler, WQW'un kurulum yapildigi dizin kaydi disinda, kayit defterine ya da herhangi Windows tabanli bilgi tutulan bolume bilgi kaydedilmeden, tumuyle WQW klasoru icerisinde tutulmaktadir.

Versiyon dusurme sirasinda yapilmasi gerekenler :

1. Giris

Oncelikle varolan surumun, WT'de kullanilmasi gereken 1.8.1 (maksimum 1.8.4 ile calisabilmekte fakat en iyi sekilde 1.8.1 ile yapilandirilmaktadir) versiyonun uzerinde olmasi durumunda, oldugundan emin olunuz. Su anda orjinalde oynuyor ve orjinal olani halen kullanmak istiyorsaniz, "World of wcrft" dizinini tamamiyle ayni isimi tasimayacak sekilde (Ornek : "World of wcrft 1.8.1", vb...) bir kopyasini aliniz. Aldiginiz kopya klasorun icerisinde "Repair.exe" isimli dosyanin oldugundan emin olunuz. Yok ise asagidaki linkten cekerek, WQW klasorunun icerisine atiniz.

Download [Repair.zip]

2. Versiyon dusururken silinmesi gereken dosyalar :

"c:\...\World of wcrft\WQW.exe"
"c:\...\World of wcrft\Data\patch.MPQ"
"c:\...\World of wcrft\Data\patch-2.MPQ" (mevcut ise bu dosya da silinmelidir.)
"c:\...\World of wcrft\WDB" (klasorun icerigi silinmelidir. Klasor direkt olarak silinmemelidir.)
"c:\...\World of wcrft\WTF" (klasorun icerigi silinmelidir. Klasor direkt olarak silinmemelidir.)
"c:\...\World of wcrft\Interface\AddOns" (klasorun icerigi silinmelidir. Klasor direkt olarak silinmemelidir.)

Yukaridaki dizin tek kurulum icin verilmistir. Ikinci kurulum icin, dosyalari "World of wcrft" dizini yerine "World of wcrft 1.8.1" diye adlandirdigimiz dizinden silmeniz gerekmektedir.

3. WinMPQ programi:

WinMPQ, ucuncu parti yazilimdir. WQW tarafindan kullanilmasi gereken dosyalar, Data dizininde MPQ formatindaki sikistirilmis paketlerin icerisine yerlestirilmistir. WinMPQ programi ile WQW icerisindeki dokular, muzikler vb. dosyalar bu paketlerin icerisinden bilgisayariniza aktarilabilmektedir. Dikkatli kullanilmasi gerekmektedir. Aksi taktirde MPQ dosyalari zarar gordugunde WQW'u bastan kurmak zorunda kalabilirsiniz.

Versiyon dusurmekte ise su sekilde ise yaramaktadir :

Asagida verilen WinMPQ isimli programi cekerek diskinizde herhangi bir yere aciniz. Versiyonu dusurmek istediginiz dizindeki Data klasorunun ("c:\...\World of wcrft\Data\") icerisindeki "base.mpq" isimli dosyayi WinMPQ ile acmamiz gerekmektedir. Menu'den File, sonra da Open'i secerek gelen pencereden "base.mpq" dosyasini seciniz. Programin alttaki bolumu bir liste ile dolacaktir. Bu listenin en alt kisminda "WQW.exe" gorunmektedir. Drag & Drop (Surukle ve Birak) teknigi ile "WQW.exe" isimli dosyayi surukleyerek WQW klasorunun icine atiniz.

Bu sekilde versiyonu 1.0.0'a geri cekmis bulunmaktayiz. Herhangi bir problem cikmasina karsi Repair.exe'yi calistirarak programin butunlugunu kontrol ettirmenizi tavsiye ediyoruz.

Download [WinMPQ.zip]

4. a. Diskinizde tek WQW versiyonu var ise :

Butun islemleri tamamladiktan sonra tek yapmaniz gereken, asagidaki adresten patch yukleme islemlerini sirasiyla yapmanizdir. Islemler bittiginde, oyuna girmeye hazir olacaksiniz.

b. Diskinizde iki farkli WQW versiyonu var ise :

Bundan sonraki yapmaniz gereken islem ise versiyonu 1.8.1'e yukseltilecek olan dizini, ana dizin ile gecici bir sure icin degistirmek.
Bunun sebebi ise Patch dosyalarinin calistirildiginda Windows'un kayit defterinde WQW'un yuklu oldugu dizine bakarak, o dizine yukleme yapmasindan oturu gelmektedir. Elimizde 1.10 (orjinal icin, esas kurulum > "c:\...\World of wcrft\") ve 1.0.0 (1.8.1 icin ayrilan kurulum > "c:\...\World of wcrft 1.8.1\") versiyonu oldugunu kabul edelim. "c:\...\World of wcrft\" isimli dizini yeniden adlandirarak sonuna "_" isareti ekleyelim. 1.0.0 icin ayirdigimiz dizinin ise sonundaki 1.8.1 ibaresini silerek sadece "World of wcrft" seklinde gorunmesini saglayalim.

Bundan sonra asagidaki linkten takip ederek patch islemlerine baslayiniz. Patch ve diger kurulum islemleri bittiginde ise tum yaptigimiz yeniden adlandirma islemlerini geri alacagiz. "World of wcrft" isimli klasorun ismini "World of wcrft 1.8.1" olarak degistiriniz. "World of Warcraft_" olan klasorun ismini ise "World of wcrft" olarak degistiriniz. Tum islemler bittiginde iki farkli surumun ayni anda bilgisayarinizda olmasi islemi bitmis demektir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.