Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1313
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WOW CLİENT DÜSÜRME HERKES OKUSUN
T
17 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Versiyon Dusurme Kilavuzu

Kilavuz, WQW surumunu gerekenden yuksek sekilde kurulmasi ya da hem orjinalde oynayarak hem de eski surumu koruyarak tekrar WT'de kullanilan surume nasil dondurecegimizi anlatmaktadir.

WQW, harddisk uzerinde ortalama olarak 4.5 gb ila 5 gb arasinda yer kaplamaktadir. Eger ki bilgisayarinizda yeterli yerinizin oldugunu dusunuyorsaniz, yuksek surumu komple kaldirmadan, kopyalayarak eski surumu yeni surum ile beraber kullanabilirsiniz. Bunun sebebi ise WQW'un dizin mantigi ile calisacak sekilde programlanmasindan dolayidir. Bilgiler, WQW'un kurulum yapildigi dizin kaydi disinda, kayit defterine ya da herhangi Windows tabanli bilgi tutulan bolume bilgi kaydedilmeden, tumuyle WQW klasoru icerisinde tutulmaktadir.

Versiyon dusurme sirasinda yapilmasi gerekenler :

1. Giris

Oncelikle varolan surumun, WT'de kullanilmasi gereken 1.8.1 (maksimum 1.8.4 ile calisabilmekte fakat en iyi sekilde 1.8.1 ile yapilandirilmaktadir) versiyonun uzerinde olmasi durumunda, oldugundan emin olunuz. Su anda orjinalde oynuyor ve orjinal olani halen kullanmak istiyorsaniz, "World of wcrft" dizinini tamamiyle ayni isimi tasimayacak sekilde (Ornek : "World of wcrft 1.8.1", vb...) bir kopyasini aliniz. Aldiginiz kopya klasorun icerisinde "Repair.exe" isimli dosyanin oldugundan emin olunuz. Yok ise asagidaki linkten cekerek, WQW klasorunun icerisine atiniz.

Download [Repair.zip]

2. Versiyon dusururken silinmesi gereken dosyalar :

"c:\...\World of wcrft\WQW.exe"
"c:\...\World of wcrft\Data\patch.MPQ"
"c:\...\World of wcrft\Data\patch-2.MPQ" (mevcut ise bu dosya da silinmelidir.)
"c:\...\World of wcrft\WDB" (klasorun icerigi silinmelidir. Klasor direkt olarak silinmemelidir.)
"c:\...\World of wcrft\WTF" (klasorun icerigi silinmelidir. Klasor direkt olarak silinmemelidir.)
"c:\...\World of wcrft\Interface\AddOns" (klasorun icerigi silinmelidir. Klasor direkt olarak silinmemelidir.)

Yukaridaki dizin tek kurulum icin verilmistir. Ikinci kurulum icin, dosyalari "World of wcrft" dizini yerine "World of wcrft 1.8.1" diye adlandirdigimiz dizinden silmeniz gerekmektedir.

3. WinMPQ programi:

WinMPQ, ucuncu parti yazilimdir. WQW tarafindan kullanilmasi gereken dosyalar, Data dizininde MPQ formatindaki sikistirilmis paketlerin icerisine yerlestirilmistir. WinMPQ programi ile WQW icerisindeki dokular, muzikler vb. dosyalar bu paketlerin icerisinden bilgisayariniza aktarilabilmektedir. Dikkatli kullanilmasi gerekmektedir. Aksi taktirde MPQ dosyalari zarar gordugunde WQW'u bastan kurmak zorunda kalabilirsiniz.

Versiyon dusurmekte ise su sekilde ise yaramaktadir :

Asagida verilen WinMPQ isimli programi cekerek diskinizde herhangi bir yere aciniz. Versiyonu dusurmek istediginiz dizindeki Data klasorunun ("c:\...\World of wcrft\Data\") icerisindeki "base.mpq" isimli dosyayi WinMPQ ile acmamiz gerekmektedir. Menu'den File, sonra da Open'i secerek gelen pencereden "base.mpq" dosyasini seciniz. Programin alttaki bolumu bir liste ile dolacaktir. Bu listenin en alt kisminda "WQW.exe" gorunmektedir. Drag & Drop (Surukle ve Birak) teknigi ile "WQW.exe" isimli dosyayi surukleyerek WQW klasorunun icine atiniz.

Bu sekilde versiyonu 1.0.0'a geri cekmis bulunmaktayiz. Herhangi bir problem cikmasina karsi Repair.exe'yi calistirarak programin butunlugunu kontrol ettirmenizi tavsiye ediyoruz.

Download [WinMPQ.zip]

4. a. Diskinizde tek WQW versiyonu var ise :

Butun islemleri tamamladiktan sonra tek yapmaniz gereken, asagidaki adresten patch yukleme islemlerini sirasiyla yapmanizdir. Islemler bittiginde, oyuna girmeye hazir olacaksiniz.

b. Diskinizde iki farkli WQW versiyonu var ise :

Bundan sonraki yapmaniz gereken islem ise versiyonu 1.8.1'e yukseltilecek olan dizini, ana dizin ile gecici bir sure icin degistirmek.
Bunun sebebi ise Patch dosyalarinin calistirildiginda Windows'un kayit defterinde WQW'un yuklu oldugu dizine bakarak, o dizine yukleme yapmasindan oturu gelmektedir. Elimizde 1.10 (orjinal icin, esas kurulum > "c:\...\World of wcrft\") ve 1.0.0 (1.8.1 icin ayrilan kurulum > "c:\...\World of wcrft 1.8.1\") versiyonu oldugunu kabul edelim. "c:\...\World of wcrft\" isimli dizini yeniden adlandirarak sonuna "_" isareti ekleyelim. 1.0.0 icin ayirdigimiz dizinin ise sonundaki 1.8.1 ibaresini silerek sadece "World of wcrft" seklinde gorunmesini saglayalim.

Bundan sonra asagidaki linkten takip ederek patch islemlerine baslayiniz. Patch ve diger kurulum islemleri bittiginde ise tum yaptigimiz yeniden adlandirma islemlerini geri alacagiz. "World of wcrft" isimli klasorun ismini "World of wcrft 1.8.1" olarak degistiriniz. "World of Warcraft_" olan klasorun ismini ise "World of wcrft" olarak degistiriniz. Tum islemler bittiginde iki farkli surumun ayni anda bilgisayarinizda olmasi islemi bitmis demektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tresurehunter -- 6 Temmuz 2007; 12:10:21 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.