M

Er
12 Kasım 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 yıl
Veritabanı seçerken aklıma takılan sorular...
İyi günler...
Uzun süredir C# alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve şimdiye kadar kendi çapımda küçük projeler üretip, veritabanı olarak .txt dosyaları kullandım. Bilgileri dosyaya yazmak ve okumak çok pratik ve kolaydı.
Daha profesyonel şekilde kendimi geliştirebilmek adına MSSQL veya MYSQL den birisini seçmeye çalıştım. Fakat MSSQL Server Studio programını indirip biraz kurcaladıktan sonra kafama takılan bazı noktalar oluştu.

Bilgisayarımda projelerimi çalıştırırken server kurulu olması gerekiyor. Peki ben programı tamamlayıp sonradan kullanıcılara (müşteriye) dağıttığımda, o kullanıcıların da bilgisayarına server mı kurması gerekecek?

Ya da localde hazırladığım asp.net projesini hostinge yüklemeye çalıştığım zaman sıkıntı yaşayacak mıyım?

Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.
M
2 yıl
2 Kişilik takımlarla oynanan oyun tavsiyesi
Merhabalar, online olarak uzak mesafedeki arkadaşımla eş olarak oynayabileceğim, ama diğer takımların da 2şer kişilik takımlardan oluştuğu bir oyun var mıdır?
Özellikle oyunu oynarken diğer taraftan da telefondan taktik-strateji konuşabileceğim bir oyun arıyorum.
Şimdiden teşekkürler...
M
3 yıl
Bu soğutucunun modeli nedir? Yeni sistemime uyumlu mudur?
Arkadaşlar sürekli arıza yaşadığım sistemimi yenileyeceğim. Eski sistemimde AM3+ tipi anakart ve işlemci vardı. Aşağıdaki fotoğrafta da CPU soğutucusunu ekledim.

Sorum şu: Bu soğutucu AM4 anakartlarda kullanılabilir mi? Soğutucunun model ismini hiç bir yerde de göremedim. Bilen varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
3 yıl
Anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum, uyumlu marka - model nedir?
Malesef son 2 aydır masaüstü bilgisayarımda anormal arızalar oluşmakta. Taşınma sonrası olduğu için parçalardan birinde fiziksel zarar olduğunu düşünüyorum.
Yaptığım testlerde CPU ve RAM sorunsuz görünüyor.

Şu an piyasada bulunmadığı için ASUS M5A97 R2.0 Anakartımın yerine aynısını alamıyorum. Aşağıda belirttiğim sisteme uyumluluk gösterebilecek anakart tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

İşlemci: AMD FX 8350 (Soket: AM3+)
RAM: DDR3 CORSAIR 2x8 GB
Grafik Kartı : AMD RADEON R9 200

SAMSUNG SSD 860 EVO (250 GB)
WDC WD10EZEX HARD DISK (1TB)
M
4 yıl
Localhostta çalışan basit asp.net sayfası hosta yükleyince hata veriyor
Bir kaç gün önce kullanmaya başladığım turhost hosting hizmetinde html sayfalarını sorunsuz şekilde kullandım. Fakat visual studio'da hazırladığım çok basit bir asp.net(c#) projemi yüklediğimde web.config hatası aldım. Bu arada projeyi klasör olarak yayınlayıp, dosyaları ftp ile yükledim.

Çoğu videoda belirtilen <customErrors mode="Off"/> düzeltmesini de yaptım.

Hatanın ekran görüntüsü aşağıda:

Server Error in '/' Application.
Configuration Error
Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: The CodeDom provider type "Microsoft.CodeDom.Providers.DotNetCompilerPlatform.CSharpCodeProvider, Microsoft.CodeDom.Providers.DotNetCompilerPlatform, Version=2.0.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" could not be located.

Source Error:


An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Source File: C:\Inetpub\vhosts\damgasoft.com\httpdocs\yan\web.config    Line: 38


Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.7.3690.0


< Resime gitmek için tıklayın >
Yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.