G

Yüzbaşı
05 Aralık 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
14 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
10 yıl
android güncellemesi yapınca imei değişti
merhaba arkadaşlar ben ucuz olsun diye note 2 telefonumu abd'den getirtmiştim. Vergisini verip pasaport kaydı da yaptırdım ama sonra anakart patladı ben de buradaki bir telefoncudan anakart değişimi yaptım. 3 4 ay telefonu sorunsuz kullandım. Daha sonra odin ile android güncellemesi yaptığımda kayıtlı imei numaramın değiştiğini gördüm. Şu anda telefonum aramalara kapalı. *#06* yaptığımda başka bir imei çıkıyor, telefonun arkasındaki imei ise hala kayıtlı olan imei. Doğal olarak anakart değişince imei numarası da değişti diye düşünüyorum. Adamlar rootlayıp yazılımsal olarak kayıtlı imei numaramı yazmışlar. telefon ettim ve bana yollamamı istediler. imei numarasını boxa yazacaklarmış. Şimdi benim sormak istediğim.

1. bu imei numarası sadece yazılımsal olarak mı değişiyor? anakartın içine kalıcı olarak çakma gibi bir şey olamaz mı?
2. boxa yazmak ne demek, bunu yaptıklarında ben tekrar odinle android güncellemesi yaparsam eski kayıtlı imei'im tekrar uçar mı?
3. bu sorunum yüzünden telefonu sürekli rootlu olarak mı kullanmak zorundayım?

Telefoncuya sordum ama yanıtlardan pek bir şey anlamadım. Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Teşeşkkürler.
G
11 yıl
Note 2 açılmıyor ama hdd\u0027sini silmek istiyorum
Note 2'm bozuldu ve açılmıyor arkadaşlar. Önceleri şarj almıyor galiba diye düşündüm ama başka bir note2'nin bataryasıyla değiştirdim yine tık yok. İçinde servisin görmemesi gereken çok özel fotolarım var. Açılmadığı halde hdd'sini silmenin bir yolu yok mudur? Komple her şey uçsun gitsin önemli değil.
G
13 yıl
Ofis için güçlü bilgisayar
Arkadaşlar Muhasebe ofisi için iki adet bilgisayar toplayacağım. Toplama sitelerine girdim ama son yeniliklerden pek haberim olmadığı için modası geçmiş bir şey toplamak istemiyorum.

Grafik tabanlı hiçbir uygulama çalıştırılmayacak, sadece internet ve muhasebe programı ama ileriyi düşünerek beni 4, 5 sene götürebilecek güçlü bir şey istiyorum. 4 GB ram'li olmalı. Fazla gürültü yapmamalı. Rahatlıkla yıllarca kasmadan çalışmalı.
Geleceğe yönelik olduğu için ddr3 destekli bir anakart olmalı mı sizce? Sistem öneriniz nedir?

Ayrı bir not olarak arada mp3 dinlemek için kendiliğinden hoperlörü olan kasalar var mı? Ofisteki masalarda hoperlör kalabalığı istemiyorum çünkü. Bunun için başka çözümler var mı?

Şimdiden teşekkürler.
G
14 yıl
Foto Mak. alacağım. Ne alayım?
Merhaba arkadaşlar. Dijital fotoğraf makinası almaya karar verdim ama ne alayım bilmiyorum. Profesyonel SLR istiyorum ama bir de SLR'den sonra çıkan bir üst teknoloji varmış. Aynasız mıymış neymiş. O da olabilir. Beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz? Hangi marka iyidir?
G
14 yıl
İlk defa uydu alacağım. Yardım lütfen.
Arkadaşlar ben uydu sistemleri hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Yazlıkta televizyon iyi çekmediği için bir uydu alıcısı almaya karar verdim. Çanak olarak komşunun çanağını kullanacağım. Televizyon ise tüplü yani crt. Şimdi benim ne almam gerekiyor. En ekonomik çözüm nedir bu durumda? Ben şöyle bir cihaz beğendim acaba iyi midir:http://www.hepsiburada.com/Liste/minton-5860bc-kart-ve-modul-girisli-dijital-uydu-alicisi/ProductDetails.aspx?productId=evmin5860bc&categoryId=155057

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
G
14 yıl
ikinci disk bölümünden windows 7 kurmak?
Arkadaşlar benim netbook'da Windows 7 starter denilen saçmalık yüklü ve ben bunu kaldırıp elimdeki Ultimate versiyonu kurmayı düşünüyorum. Netbook'un harddiski 2 bölüme ayrılmış durumda. Şimdi ben bu ikincil bölüme Windows 7 diskindeki dosyaları atıp setup'ı çalıştırsam kurulum problemsiz gerçekleşir mi, yoksa illa bootable bir disk mi gerekiyor? XP ve Vista bu şekilde kurulabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Boot edilebilir USB, Harici HDD filan uğraşmak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
G
14 yıl
ağda formattan önceki klasörler gözüküyor
iki bilgisayarım var biri masaüstü biri laptop. İkisinde de Vista yüklüydü ve bunların arasında da ağ ve dosya paylaşımı vardı. Laptop'a format atıp windows 7 kurdum, gayet güzel de oldu. Lakin vista yüklü masaüstü bilgisayardan ağ bağlantılarıma girip laptop'a baktığımda hala formattan önceki klasörleri görüyorum. Bazılarının üzerinde de çarpı işareti var. Silinmiş anlamında sanırım. Sayfayı ve bağlantıyı yenilememe rağmen bu düzelmedi. Masaüstü bilgisayarın laptoptaki yeni sistemi ve yeni klasörleri düzgün görmesi için ne yapabilirim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
G
15 yıl
Samsung 3510 235 TL
Telefon almak için birkaç gündür mağazaları geziyorum. Samsung 3500 aldım (260 TL). Ancak bir ara Samsung 3510 almayı düşündüğüm için fiyatlarına baktım.

İstanbul Cevahir Teknosa'da 235 TL olduğunu gördüm, oradaki satıcı diğer Teknosalardan daha ucuz olduğunu, kampanya olduğunu söyledi. Diğer teknosa'ları gezdiğimde de gerçekten fiyatın 249 TL Olduğunu gördüm. Belki çok fazla bir fark yok, 14 TL çok değil ama yine de müzik telefonu almak isteyen arkadaşları bilgilendirmek istedim. Gerçekten çok güzel bir telefon herkese tavsiye ederim. Belki internetten daha ucuza blunabilir ama ben uğraşmak istemedim.

Ben anneme aldığım için daha orta yaş grubuna hitap edem S3500 aldım. Her şeyiyle çok hoşuma gitti. Onu da kesinlikle öneririm. Çelik metalik kasa, ses ve görüntü kalitesi süper. 3510 'un tek fazlası üzerinde müzik kontrol tuşlarının olması ve daha ince. Bence almayı düşünenler fazla düşünmesin. iki model de tercih edilebilir.

Hem müzik kontrol tuşu hem kızaklı şık bir şey olsun istiyorsanız Samsung 3200 alabilirsiniz. Tabi onun fiyatı biraz daha pahalı, 340, 350 TL civarında.

Bence bu üç modeli de tereddüt etmeden alabilirsiniz. Estetik olarak size hangisi hitap ediyorsa artık. Düşüncelerim bunlar, umarım faydalı olmuştur.
G
15 yıl
2mp kamera, mp3, en fazla 300 tl ?
Annemin telefonu bozuldu. Şimdi 2 mp kameralı, mp3 player'ı radyosu olan güzel bir telefon istiyor. En fazla 300 tl2lik bir bütçe var. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Bende Sony Ericsson w610i var, ben çok memnunum ama tuşları ince olduğu için anneme başka bir şey düşünüyorum. Belki bir üst modeli falan olabilir. Sony Ericson olmasını tercih ederim açıkçası çünkü çok memnunum. Tabi bütün önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.
G
15 yıl
Rapid linkleri neden [code] etiketleri arasında veriliyor?
Gezdiğim, gördüğüm bütün sitelerde bu şekilde veriliyor. [code]rapid... [/code[ şeklinde yani. Bunun nedenini araştırdım bulamadım. Sizce neden böyle? Neden link olarak verilmiyor direk üzerine tıklansın diye. O siteden yönlendirme olduğunun anlaşılması mı istenmiyor? Evetse neden?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.