A

Yarbay
04 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
124 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
5 ay
Yeni Ram, Bios güncelleme, Mavi ekran ve tam çözümü (Asus X370 Pro Anakart)
Arkadaşlar merhaba, yeni ekran kartı ve ram aldım. Bir çok sorun ile karşılaştım ve çözdüm. hataları ve adım adım çözümleri paylaşacağım.

  • Öncelikle Ana kartım Asus X370 Pro. Eski ekran kartım Asus Rx 480 8gb ve eski ve diğer slotlarda takılı olan Gskil 2*8 gb 2400 MHZ
  • Yeni aldığım Ekran kartı ise Nvidia Asus Tuf 4070 12 Gb Ramler ise yine Gskill 2*8 Gb 3200 mhz

Bu sistemde ilk olarak dikkat edilmesi gereken benim gördüğüm ve başta yapmadığım. Ekran kartını ve ramleri söküp Bütün elektirksek bağlantıları söküp bios pilini de çıkartmak lazım. Bundan sonra ise, Ramleri ikisini bir tarafa, diğer ikisini bir tarafa taktım. Ne yaptıysam kullanılabilir 16 gb dedi. Ama 32 gb gördü. Sonra bios pilini tekrar tekrar çıkartmamak için. Acaba Ekran kartını diğer PCI slotlarına taksam ne olur diye düşündüm. denedim. Sebebini bilmiyorum ama monitöre görüntü gelmedi. Bu durum ramlerden kaynaklıda olabilir. Bios pili ekran kartının altında kalmasın diye. Eski ekran kartlarında PCI 16x olmuyordu diğer slotlar. Bu kartta hepsi aynı imiş veya ben öyle anladım denememe rapmen olmadı ve kart çok büyük olduğu için bu diğer donanımları engelledi biraz.

Sonrasında çalıştı ama kardeşim oyundan atıyor mavi ekran hatası veriyor dedi. Babam Bilgisayar yeniden başlıyor arada dedi. Bu sefer Görev yöneticisinde ram hızları 933 Mhz gözüktü.

Bunların hepsinden sonra iyice araştırdım ve Anakart bios güncellemesini indirdim. Herşeyi söktüm. Bios bilini çıkarttım. sonra pili takıp, ekran kartını asıl yerine taktım Ramleri ise 3200 mhz, 2400 Mhz. 3200Mhz, 2400 Mhz şeklinde tekrar taktım. herşeyi yaptıktan sonra ekran kartının vidalarını taktım. kart büyük dikkat edin. giriş slotları zarar görmesin. Bu durumda çok sorun yaşayan oluyor. Mandalına dikkat edin kartı takarken açık olsun.

Bios güncel hali Asus sitesinden indirdim. bunu bir usb ye atın ve pc yi yeniden başlatın. sonrasında bendeki ana kartta F2 ile bios girdim. F7 ile gelişmiş ayarlara gireceksiniz. Buradan da Boot seçeneğini seçeceksiniz. Buradan asus Ez 3 Utility sekmesini tıkatın ve size usb veya internet seçeneği gelecek oradan da usb yi seçeceksiniz ve CAB uzantılı bir soyayı seçip güncelleyin ve kaydedip çıkın. Sonrasında tekrar yeniden başlatıp bios a girin yine F7 ile gelişmiş ayarlara gelin. Gelişmiş ayarlarda Ai Tweaker kısmına gireceksiniz. Bu ayar karttan karta değişkenlik gösterebilir. Burada nendeki anakartta "Ai overclock" kısmında D.O.C.P ve D.O.C.P standart seçeneği var. (bu bazı anakartlarda X.M.P olarak gözüküyor) Ben D.O.C.P standardı seçtim ve her ram için ayı veri ile giriş yaptı. sanırım Voltajını buna göre ayarlıyor. Bundan sonra ise Bilgisayarı yeniden başlattım. Görev yöneticisinde hız 2400 mhz ye yükselti. Ramler farklı olduğu için Mhz tam nasıl gözükür daha bilgili arkadaşlar konunun altına yazabilirler.

Bu sürece kadar ram hızları önce 933 mhz sonra 1866 mhz olarak gözüktü. En son 2400 mhz olarak gözüktü. Oyunlarda denedim atma bazen takılma vs kesinlikle görmedim. uzun denemelerde takılma atma yine olmadı. Yeniden başlatmadı.

Umarım size de faydası olur. Biraz zahmetli bir iş, Ama Bilgisayar tamircisine götürüp para vermekten iyidir. Eskiden beri yapmıyorsanız. Dikkat edin. Zira yeni ramler tek yönlü takılıyor ve bunları da kırabilirsiniz.
A
6 yıl
Grafik veya Makina tasarım Dizüstü tavsiye alabilirmiyim.
Merhaba arkadaşlar bir süredir catia, ansys solid ve matlab gibi programları kullanmak için dizüstü bir cihaz almayı istiyorum. Bu noktada Dell, hp, monster gibi markalar ön planda ancak yeterince seçenek bulamadım. Bu konuda yardım alabilirmiyim. Başka bir nokta ise oyun bilgisayarı almayacağım. Bundan sebep ekran kartı ve işlemcisi bahsettiğim işe yönelik olmalı.

Bu konuda yarımcı olabilirseniz sevinirim. Bu arada belirtmeyi unuttum 10000 tl ye kadar çıkabilirim
A
6 yıl
Akıllı saatler hakkında tavsiye alabilirmiyim?
Merhaba arkadaşlar. Spor yaparken kullanmaya yönelik ve android telefon ile senkronize çalışabilen Türkçe menülü saatleri inceledim ama birçok bilmediğim özellikler var.

Almayı düşündüğüm saat Casio WSD-F20 ancak birçok özelliği var ama kalp sensörü yok gözüküyor. Ayrıca bu cihaz kalbin altına bağlanan bir bant ile senkronize çalışırmı. Yani telefon ile çalışırken başka donanımlar ile beraber çalışırmı.

Ayrıca bu saat yerine başka tavsiyeleriniz olurmu ne dersiniz. Bİraz özellik ve fiyatlar konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim
A
7 yıl
Huawei p10 plus almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi
Merhaba arkadaşlar çok uzun süredir hep sony kullandım. hatta sadece ilk telefonum motorola idi sonra hep sony kullandım. Şimdi ise huawei p 10 plus hoşuma gitti. bir iki sorum olacak.

Öncelikle hepsiburada sitesinde 3000 tl ye ve var sadece Huawei Türkiye garantisinde sanırım sorun oluyormuş. e bir yerde 4000 bir yerde 3000 olunca alayım hepsiburadadan diye düşündüm. Sizce sorun çıkarmı ve ilk defa normal mağaza dışından alacağım.

Başka bir sorum isebu ısınma güncelleme sorunu konuşulmuş ana konuda bu güncellemeyi yapmak sorunları ortadan kaldırmak kolaymı.

Huawei ye dönme nedenim ise, Sony nin bu kalın çerçevesi artık gözüme kötü geliyor. kaçıncı telefon oldu hala aynı. diğer sorun ise fotosunu beğeniyor bazı arkadaşlar ancak. aynı fotoyu diğer sağlam markalar ilke denedim. sonyde çok dikkatli çekmek gerekiyor ki yine bir bulanıklık var. Yakınlaştırdığımda çektiğim fotoyu huawei daha ayrıntılı gibi. Iphone 7 s te çok güzel çekiyor. İşlemci ve genel özellik olarak baya güzel. İşlemci gücü iyi 960 krin baya övülmüş.

Evet arkadaşlar ne dersiniz. Biraz yardımcı olurmusunuz.
A
7 yıl
Yeni bir telefon alacağım yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar. her ne kadar telefon piyasasını takip etsemde birçok konuda bilgi eksiğim mevcut. Öncelikle İlk telefonum motorola e 365 idi sonrasında aralıksız sony kullandım. Şuana kadar xperia Z kullanıyordum oda iflas etmek üzre. İlk aklıma gelen Xperia xz premium. Cihaz güzel ancak baya iyi yeni cihazlar var. 3500 civarı fiyatları. aşağı olan yerlerde var. Sizce bu fiyata. Huawei, Htc vs başka modeller düşünülebilirmi. Ek olarak kesinlikle samsung almam. Yarı fiyatına verseler yine almam. Tamamen ıvır zıvır dolu ve zayıf bir telefon olarak görüyorum. Ayrıca dayanıklı olmasını istiyorum.

artı ve eksileri ile neler tercih edilebilir.
A
7 yıl
Catia hakkında bir sıkıntım var yardımcı olabilecek biri varmıdır.
Merhaba arkadaşlar ben Catia 2017 indirdim kurdum. Çalışıyor ancak bir sıkıntım var resimli olarak ifade edeyim. Öncelikle ben Catia yı tam ekran olarak açmadığımda yani alttaki resimdeki gibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Hiç sorun yok yani araç çubukları yerinde ve ekrana çektiğimde mesela Profile komutunu çekersem ayrılıyor üstteki çubuğa götürdüğümde o kısma yerleşiyor.

Ancak tam ekran yaparsam yani alttaki resimdeki gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >


Evet bu resimdeki gibi tam ekran yaparsam araç çubuğu gidiyor. Kullandıklarım yukarıda duruyor ancak ekrana çekemiyorum ve çektiğimde o kısımdan ayrılıp ayrı bir pencere gibi gelmiyor üzerine tıklatıp boşa tıklarsam geliyor ama oda bir süre sonra kayboluyor herhangibir yere çekmesemde kayboluyor. Normal tam ekran yapmadan kullandığımda hiçbir sıkıntı olmuyor. Acaba sıkıntı nedendir.

Sistem yeni bir sistem kasasından monitörüne kadar. Ekran kartı rx 480.

Ancak kullanırken sürekli sıkıntı çıkartıyor. Bilen ve yardımcı olabilecek biri varmıdır.
A
7 yıl
Tek Pc de farklı amaçlı ekran kartı olurmu ?
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir Pc topladım İşlemcisi ryzen 1700, anakart asus Prime x 370 pro, ekran kartı ise rx 480

Sorum şu, Anakarta ayrıca tasarım programları için ekran kartı takmak mümkünmüdür. bu üzerindeki ekran kartı ile beraber çalışırmı. Şuan yeni teknolojileri yakip etmiyorum. Belki yeni bir gelişme vardır diye sorayım dedim.
A
7 yıl
ASUS Prime X370 pro kulaklık bağlama ses sorunu
Arkadaşlar öncelikle Anakartım Asus Prime X370 pro ve 5+1 ses sistemim var ve bu sistemi anakarta nasıl bağlamak gerektiğini biliyorum ama logitech G30 kulaklığıda aynı anda arkaya bağlamak istiyorum Zira önden girişlere bağladığımda kulaklıkta ses dalgalanması cızırtı ve ses sisteminin boğulması gibi şeyler oluyor. Hatta önden kulaklık girişini bağlayınca arkadaki

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeşil ile gösterilen kabloyu sökersem kulaklıktaki sorun ortadan kalkıyor. Eğer sökmezsem kasanın önündeki girişte güzel ses alamıyorum

Ayrıca Kulaklığı arkaya takmak istersem ses sistemini 7+1 seçersem o zaman hoparlör girişlerinden yeşil girişi Maviye takarsam o zaman kulaklıkta ses sistemide aynı anda arkada takılı oluyor sorunsuz çalışıyor ama sistemin 7+1 değil ve ses biraz değişiyor dikkatli dinleyince.

Yani arya girişe bir aparat varmıdır kulaklığı ona bağlasam ve hoparlör gişiri ile oynamasam veya kasanın önünden taktığımda hoparlörlere yani 5+1 e programda geçtiğimde hoparlörlerde bir sıkıntı olmasın.
A
7 yıl
Oyun çalışıyor ekran gelmiyor (Yardım)
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Far Cry Primal ve birkaç oyunda oyuna giriyorum. ekran kararmış birşekilde kalıyor. Ctrl alt del yapıyorum ana ekrana geliyorum bazen oyun arka ekranda açılıyor açılış devam ediyor, hatta ana menüye geliyor. ne zaman asıl oyun ekranına gelmek için esc yapsam veya fareye tıklatsam ekran kararıyor. Windows uyumluluk modu ile ilgili değil sanırım. Zira onuda denedim. Oyun çalışıyor ama ekran kara şekilde duruyor. Çözen veya bilen varsa yardım edebilirmi.
A
7 yıl
Bu Sistemi Topladım
Birkaç değişiklik ile bu sistemi topladım.

AMD Ryzen 7 1700 Soket AM4 + Wraith Soğutucu 3.0GHz - 3.7GHz 20MB 65W İşlemci
THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA
ASUS PRIME X370-PRO AMD X370 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz Anakart
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Transcend 240GB 220S Serisi Sata3.0 (550MB Okuma/450MB Yazma) Alüminyum Kasa SSD
GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4 2400Mhz CL16 1.2V AMD Ryzen Uyumlu Dual Kit Ram
ASUS RX480 8GB STRIX GAMING GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran kartı
Windows Home 10 32-bit/64-bit Türkçe oem
VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS GAMING MONİTÖR

Toplam Maliyeti ise 7247 TL

İstanbula ve birçok yere sordum ya parça yoktu ya fiyatı farklı idi. Ha daha uygundu ama en sonunda gittim vatandan aldım çok başım ağrıdı. Windows ürün kodu meselesinde ise araştırdım ve sorun yaşayan insanlar ile karşılaştım ve bu kod microsft un sitesinde satılmıyor. Ofis, windows ve virüs programlarını orjinal alıyorum genelde. Kimsenin hakkını yemeyelim dedim. Anakart 180 tl fark ediyordu bu kart ile bu yazdığımı aldım zira 2066 ya kadar oc siz ram desteği vardı. Ha o kadar fiyata değermi derseniz bence değmez. Kardeşlerime aldım ileri yönelik değiştiririm diye düşündüm. Bazı noktalardan kısıp Nvidia 1080 alınabilirdi ileri yönelikbu eskirse sağlam bir nvidia düşünebilirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.