T

Yüzbaşı
17 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
35m2 ofis-dükkan için soundbar hoparlör tavsiyesi 1000tl altı fiyatla
Arkadaşlar merhaba,

Ses sistemleri bölümünde araştırdım ama çok detay var. Sinema sistemi gibi birşeyler aramadığım için bana daha basit birşeyler yetecek sanrım. Çünkü eklediğim resimdeki kolon diye belirttiğim yerde bildiğini JBL GO bluetooth hoparlör var. İdare ediyor ama söyle daha büyük hoparlörlü, sesi daha doygun ve bazen müzikle coşmak istediğimde ofisi sesiyle dolduracak bir cihaza ihtiyacım var. Resimde kolon diye yazdığım yere, soundbar ya da tek parça bir hoparlör bulabilir miyim aradığım bütçede. Ne tavsiye edersiniz. Temiz sesli, kablosuz bağlantısı olan bir cihaz çok güzel olur.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
T
6 yıl
Lenovo IP520\u0027de, i7 8550u ve i5 8250u fiyat farkı 355tl. Değer mi?
Herkese merhaba. Laptop siparişi vermeyi düşünüyorum bu gece veya yarın. Forumdaki güncel konuları okudum.
Lenovo V330 derken Lenovo IP 520 modeline yöneldim.

İ7 8550u olanı 3290tl
İ5 8250u olanı 2935 tl

Arada 355 lira fark var.

İllüstratör, PS gibi Adobe programları ve ofis programları kullanıyorum iş için. Oyun oynamıyorum 8-9 yıldır. 4gb MX150 ekran kartı bazı popüler oyunları oynayabiliyor diye oyunları de denerim. Basit video edit programları da kullanabilirim

Sizce 355 lira vereyim mi i7 farkı için? Optik sürücü yerine 128 veya 256 SSD takmayı da düşünürüm garantisi bitince.

Bugece sipariş vermeyi düşünüyorum, bilgi rica ediyorum sizden.

IP520 düşünme sebebim 4gb MX150 ekran kartı olması, 8.nesil işlemcisi olması. IPS ekranı varmış fakat HDMI ile daha büyük monitöre bağlayıp kullanıyorum, çift ekran çalışıyorum, biraz parlak olması ve görüş açısı iyi olur diye düşünmem. Harddiskten tıkırtı sorununu okudum ama sorun değil benim için, stand üstünde duracak. Kucakta kullanmıyorum.
T
6 yıl
40-60m mesafede etkili, pratik, tercihen sesi az bir tüfek veya tabanca seçimi için yardım
Herkese merhabalar,

Sizlerin yardımıyla ihtiyacıma uygun bir havalı silah almayı düşünüyorum. Kendim de outdoor sektöründeyim ve hobilerimizde kullandığımız ürünleri yetilerimizi geliştirmeyi sağlayan bizimle bütün olan bir uzuv gibi görürüm. Buzdolabı almaktan farklı birşeydir hobi-spor ürünü almak, ihtiyaçları doğru belirlemek gerekir. İşte bu sebeple, çevremdeki pek çok insana ilgi alanım dahilindeki hobilerde ürün seçerken doğru ürünlere yönlendirmeye çalışıyorum. Sizlerden de havalı silahlar konusunda bilgi rica ediyorum.

20ga Bora Br-20 ateşli tüfeğimle ve tabanca ile poligonda hedef atıcılığı yapıyoruz. Avcı değilim, hedef atışları yapıyoruz arkadaşlarla. Ateşli tüfeğimi kullanamadığım zamanlarda, bağ bahçede atış yapabileceğim, insanları rahatsız etmeyecek, pratik bir havalı silah arayışındayım.


Havalı silahtan beklentilerim ve durumum şu şekilde (Bütçem max 1300TL)

1 ) İlk başta PCP düşünmüyorum, kurmalı bir tüfek veya tabanca olabilir. İleride PCP'ye heves edersem bütçemi yüksek tutup ortalamanın üstünde PCPbir tüfek almayı düşünebilirim. Şimdi alacağım kurmalı silahı kardeşime veya bir arkadaşıma devreder onun da bu hobiye başlamasına vesile olabilirim. Yani boşa gitmez PCP'ye geçerken.

2 ) Sakin küçük biryerdeyim, evimizin bahçesi ve faresi bol büyük bir meyve bahçemiz var. Normalde ilaçla mücadele ediyoruz farelerle. Alacağım silahla en fazla 20-30 metreden bu fareleri hedef alabilirim diye düşünüyorum. Havalı tüfekle DÜRBÜNSÜZ 20-30 metreden bu fareleri vurmak mümkün olur mu acaba? Havalı bir tabanca da bu imkanı sunar mı?

3 ) Atış alanını gittiğimizde 40-60 metredeki 30x30cm hedef kağıdına veya şişelere atış yapılabilir mi DÜRBÜNSÜZ olarak?

4 ) Pratik mümkün olduğunca sorunsuz olsa iyi olur. Yani ihtiyacın olunca al yanına kur ateş et. Sıkılınca evin balkonundan bahçedeki çelik hedefe, kağıda ateş edebileyim diyorum. Sesi ne kadar az olsa o kadar iyi benim için.

5 ) Uzak mesafe ile ilgili bir beklentim yok, 40-60 metre atışta tahribat gücü yüksek olsun isterim. 5,5mm veya 6,35mm hangisi iyi olur? Yivsiz av tüfeğimle sığır kuru sığır kafatasına ateş ediyorum arasıra. Kasap bir arkadaşım var ve kuru sığır kafatası bulabiliyorum bolca. Arazide tüfekle ateş ettiğimizde kemikleri köpekler, tilkiler yiyor zamanla. Alacağım havalı tüfek de ahşap ve kemikte etkili olsa, tahribat seyri için iyi olacaktır.

6 ) Forumlardan ve Youtube videolarından, öğrendiklerimle Hatsan 135 vortex 5.5mm ve Gamo IGT 5.5mm gibi silahlara yöneldim şu an için. Doğru yolda mıyım bilmiyorum, belki de istediğim mesafede güçlü bir kurmalı tabanca da vardır?


Özetle ;
60metreye kadar, tahribatı yüksek, sesi mümkünse az, pratik kullanımlı bir silah arıyorum.


Zahmet edip okuyanlara ve fikirleriyle yönlendirenlere şimdiden teşekkürler.
T
6 yıl
Galaxy S7 ve S7 Edge telefonunda Android 7.0 Nougat güncellemesinden pişman olan var mı?
Bu konu ile ilgili detaylı bir tartışma göremedim. Yabancı sitelerde "neden 7.0'a güncellemeli, neden güncellememeli" tarzında yazılar buldum sadece.

Eski telefonlarımı da hiç yeni android versiyona geçirmedim yavaşlama şikayetlerini okuduğum için. Hatta S3, S4 sahibi arkadaşların telefonlarını yavaşladığı için orijinal android sürümlerine döndürme işi de bana kalmıştı.

Yeğenim Samsung P580 tabletin sürüm güncelleme uyarılarını kabul etmiş ve istemeden Nougat güncellemesi yapıldı. Tablette sorun yok ama S7 için meraktayım.

S7 ve S7 Edge ile ilgili tek görebildiğim %10 batarya süresinin azaldığı. Durum böyle olunca güncelleme yapsam mı diye düşünmeye başladım.

Yavaşlama, donma, hata gibi sorunlar var mı sizin tespit ettiğiniz?

T
6 yıl
Gittigidiyor 33 günde iademi yapamadı, 3 destek görevlisi aynı şeylerle oyalayıp kaçıyor
Herkese merhaba,

Konu artık eziyetle karışık ilginç gelmeye başladı ve acaba nasıl sonlanacak daha kaç yeni görevli "bizzat bu konu ile ilgilenmeye çalışıp kaçacak" merak ettiğim ve filmin sonunu görmek istediğim için paylaşıyorum.

Netten çok alışveriş yaparım, işim de e-ticaret üstüne ama GG'de bişeyler oluyor sanırım. Garantipay ve BKMexpress ile ödeme hataları aldım, paralar çekildi ama GG siparişlerime yansımadı falan ama asıl takıldığım müşteri hizmetlerinde 3 kişi beni aynı şeyler aynı cümlelerle oyalıyor bunu görmenizi istedim.

Ekran görüntüsü aldım isimleri gizleyip. 3 yetkilinin aynı sözlerini aynı renkle işaretledim. 3 defa derdimi anlattım, tamam haklısınız bizzat ilgileniyorum, iadenizi yaptıracağım deyip ortadan kayboluyolar.


Mesajları alttan yukarı doğru okuyunuz lütfen.


< Resime gitmek için tıklayın >
https://store.donanimhaber.com/3e/96/5a/3e965a4beacb18308c971af3bf90d7e4.png
T
7 yıl
Haftasonu yapılan yurtdışı alışverişinde banka döviz kuru yüksek midir?
Merhabalar, bildiğiniz gibi bankalar mesai saatleri dışında döviz ve altın kurlarındaki makası açıyor alım satımda. Yani mesai saatleri dışında çok daha pahalı satıyor, çok daha ucuza alıyor döviz ve altını.

Küçük harcamalarda farkedemedim kur fazlalığını. Bununla ilgili nette bilgi de bulamadım. Konuya hakim birisi var mı acaba? Mesai dışında fazladan kur hesaplanması durumu oluyor mu?
T
7 yıl
silinsin
silinsin
T
7 yıl
Eticaret XML Entegrasyon Firmaları ve Yazılım Destek Grubu
Herkese merhabalar. DH bünyesinde daha önce paylaşımda bulunduğumuz Eticaret konularına yeni bir başlık ekliyoruz ENTEGRASYON, XML

Diğer konularımız İdeasoft Kullanıcıları Grubu, Tsoft Kullanıcıları Grubu

ÖNEMLİ :
1) Bu konunun amacı Eticaret XML Entegrasyonu kullanan DH forum üyelerinin birbiriyle yardımlaşmasıdır.
2) Sistemleri iyi veya kötü yönleri ile tartışmak, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap bulabilmek ve kullanılan sistemlerden en iyi verimi alabilmek amacımızdır.
3) Konuya firma reklamı yapma amaçlı yazı yazanlar ve rakiplerini karalamayı amaç eden kötü niyetli mesajlar hemen sırıtır ve silinir. DH moderatörleri bu konuda sağolsunlar hemen yardımcı oluyorlar, temiz bilgi akışı konusunda hassaslar.
4) Şikayetler acildir ve dile hemen getirilir ama memnuniyetleri dile getirmekte pek aceleci davranmayız. Şikayetler kadar kullandığınız sistemin iyi yönlerini de paylaşın ki hizmet sunan firmalar daha ileri gidebilsin.
T
7 yıl
silinsin
silinsin
T
7 yıl
Kredi kartımdan habersiz para çekilmiş
Merhabalar,

Bugün farkettim ki Finansbank kredi kartımdam 2 defa izinsiz harcama yapılmış. Toplam 50 TL'lik bir çekim. Yurtdışından, internet üzerinden çekim yapılmış, kart bilgilerim kopyalanmış.

Hemen Finansbank'ı aradım; durumu bildirdim, kartımı kapattılar ve harcama itirazı talebimi aldılar. En az 45 gün beklemem gerekeceği, bu sürede bu borcu ödemem gerektiği ve eğer itirazım kabul edilirse paramı geri alacağım söylendi. İtirazım kabul edilmezse borç bana ait.

Araştırdım bunun gibi çok şikayet var. 2000-4000 lira çekim yapılmış 18 seferde. Genel olarak "Türk Telekom Avea" notu var çekimlerde. Kimisinin itirazı kabul olmuş kimisinin olmamış ve ödediği para için isyan etmiş.

Türkiye'de 40 milyon kredi kartı bilgisinin çalındığına dair haberler vardı, başıma geldi ve önlem almalıyım diyorum.
- İlk olarak yurtdışı alışverişe kapatacağım kartlarımı, çünkü yurtdışı alışverişlerde telefonuma işlem onay kodu gelmiyor, örnek Amazon, Aliexpress v.b.
-Tüm kartlarımı kapattırıp, yenilerini istemeyi düşünüyorum. Yurtdışı ve yurtiçi alışverişe sadece sanal kart bilgilerimi kullanmayı planlıyorum.

Benden çekilen tutar 50 lira fakat ya 5-6 bin lira çekseler ve itirazın kabul olmasa ne yapsın insan.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.