S

Yüzbaşı
26 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
62 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
3D Yazım İşlemi
Merhabalar
Elimde bastırmam gereken bir STL formatında bir takım parçalar var. Amacım yapmak istediğim bir mekanik sistemin parçalarını çıkarttırmak. İşin o kadar aciliyeti yok bu konuyu bir nebze fiyat ve yaptırılabilecek yer araştırması gibi yorumlayabilirsiniz.
Elinde 3D yazıcı olan ve ya beni yazdırabileceğim bir yere yönlendirebilecek olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Tabi önceliğim uçuk fiyatlı olmaması.
S
8 yıl
Lityum iyon şarj devresi
Merhaba
Panasonic NCR18650B 3400mAh Li-İon pillerden 6 adet seri bir hücre oluşturdum bu hücre için Li-İon şarj devresine ihtiyacım var.
Şarj olduktan sonra otomatik kesime geçip bekleme akımı sunabilen bir sistem olursa sevinirim.
Şimdiden tskler.
S
9 yıl
LAMBALI AMFİ MALZEMELERİ
Merhabalar

Yaklaşık 4 sene önce giriştiğim lambalı amfi projem uzun bir süredir rafa ayırmak zorunda kaldım.
Zaman ayıramadığımdan ve başka projelerim olduğundan dolayı lambalı amfilerle ilgilenip parça bulamayan ve ya piyasadaki fiyatlar yüzünden temin edemeyen arkadaşların işine yarayacağını düşündüm.
Bende bu sayede diğer projelerime yönelebilirim.

Elimdeki malzemeler:

3 ADET Generel Electric Firmasının ürettiği meşhur JAN-GE 5751 (12AX7,12AU7 ile eşlenik ve performansı daha iyi) lambalı transistör.

1 ADET Özel sarım trodial güç trafosu.
Giriş:220V
Çıkışlar: 2x275(125mA) 2x6.3V(4A)

4 ADET 9pin BA Şase montajlı seramik göbek tüp soketi
----------------------------------------------------------------

3 ADET JAN-5751 için 120TL

4 ADET SOKET için 50TL

1 ADET TRAFO için 80TL


Fiyatları elimden geldiğince ucuz yazdım, 4 sene önce daha yüksek fiyatlara almıştım.

Resim isteyen arkadaşlar P.M. atabilirler.

Konunun yeri burası değil 2.el malzeme kısmı ama ne yazık ki elektronik kısmındaki bir çok arkadaş oraya bakmamakta en azından ben bakmıyorum ondan dolayı konuyu buraya açtım ve amacım aslında ticari değil tamamen yeni projelere başlamak için imkan sağlamak.
Bölüm yetkililerinden ricam konuyu silmemesidir, şimdiden teşekkür ederim.
S
9 yıl
KARAKTER LCD Yİ NEGATİF YAPMAK
Merhaba
Aklima taklidi elimde 2x8 yeşil yüzey Siyah yazili LCD mevcut. Biz bunu Nasil siyah yüzey yeşil yazilu hale getire biliriz. Forumda yapildigini gördüm ekrandaki yansitici filmi ters çevirmek gerekiyormus fakat hangi film olduğunu tam olarak anlayamadim. Yardimci olabilecek var mi?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=58327017&p=1#58327017
S
10 yıl
SMPS DEVRELER ILE UĞRAŞANLAR ICERI
Öncelikle herkese Merhaba.
Güç elektroniği ile ilgili tecrübe ve bilgilerim sınırlı. Kendimi biraz eksik hissediyorum bu konuda ve bütün bilgilere açığım. Elinde SMPS sistemler hakkında teorik ne tür bilgi olursa olsun paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.
S
11 yıl
Projeleri Olan Yardım Bekleyenler İçeri
Selam arkadaşlar. Bir süredir elektronikten uzak kaldım. Tekrar bir giriş yapayım diyorum. Okul Projesi olan,yardım bekleyen, yaptırmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirsiniz. Elimden gelen tüm desteği sağlarım. Bir süredir aktif olarak konulara yorum bırakmasam da her gün formu mutlaka bir sefer kontrol ederim. İletişime geçmek isteyen arkadaşlar P.M ve ya yorumla bana ulaşabilir. Geçmiş dönemde projelerini yaptığım arkadaşların işlerine ait video'ları göndermemle fikir sahibi olabilirsiniz. Herkese kolay gelsin, iyi forumlar....
S
11 yıl
Uzun Bir Arada Sonra...
Merhaba arkadaşlar...
Uzun bir aradan sonra tekrar forma bakayım dedim. Tabi bu süre zarfında eskisi kadar aktif bir şekilde olamasam da gene de forumu takip ediyordum. Genel olarak dikkatimi çekti,forumun genel olarak enerjisi düşmüş gibi. Merak ettim nerede o aktif arkadaşlar?
S
11 yıl
Şansızlık mı desem bilemedim...
Bu gün akrabamın arabasına ikinci el bir teyp bağladım daha doğrusu ustaya götürmüş nigde'de adam bağlamış pioneer'ın bir teyp'i deh-2350ub mi neydi. Hayatımda duyduğum en kötü sesti. Neyse rica etti düzeltirmisin diye gittik tekrar bağladım. Fark ettim ki aletin 2 çıkışı arızalı diğer 2 çıkış sağlam. Yalnız power-amp katındaki soğutucu block anormal bir şekilde ısınıyordu. Bağlantıyı sağlam olan 2 çıkışa çektim ses güzelleşti ki zaten araba ticari 2 hoparlöre sahip. 15 dk geçti power-amp katındaki block ısınmamaya başladı ses gitti hiç bir şekilde ısı yok. Sanırım dedim cıkış yandı. Eve geldim aleti komple parçaladım. TDA7384 kullandığını gördüm ve önceden alet tamir görmüş gene 7384'ü değiştirmişler lehimler çok kötüydü. Bir türlü entegreyi sökemedim,biraz zorladım vs sonunda halloldu ama Sinir bozucu. Elimde patlaması vs bu entegreyi sökmenin vs daha pratik yolları yok mudur? Malzeme elimde olmadığından ötürü aleti ona yolladım tekrar aldığında vs ya ben montajını yaparım ya da aldığı elektronikçi yapabilir. Alet sorunsuz çalışıyor sadece ses yok. Sizce başka bir sıkıntı varmıdır gene de fikrinizi almak istedim.
S
11 yıl
ISD1730 Hakkında Yardım(Sorun Çözüldü)
Merhaba arkadaşlar ISD1730 ses kayıt ent. ile datasheet'inde bulunan Aux girişli ses kayıt devresini yaptım. Sistem şuan kayıt yapıyor,silmek istediğimizde hafızasını siliyor. Fakat play tuşuna bastığımda sürekli bir parazit duyuyorum acaba sorun ne olabilir yardımcı olabilecek ve ya daha önce bu entegre üzerinde çalışmış ve elin de şema olupta paylaşabilecek arkadaşlar varmı? Gerçekten canımı sıktı,yardımcı olursanız çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
S
11 yıl
Thevenin Teoremi
Merhaba arkadaşlar. Thevenin Teoremini bana anlatabilecek ve ya bir kaynak sunabilecek biri varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.