K

Çavuş
03 Haziran 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
7 yıl
Ddr 3 775 pin anakart için ram desteği
Herkese merhaba efendim,
elimde Intel core 2 quad q8300 bir işlemcim ve Ati hd 4590 (1024 mgbyt) paylaşımlı bir ekran kartım ayrıca 230 wat değerinde casper marka bir güç kaynağım var.
Asus'un "ASUS P5G41T-M LX" anakartını almak istiyorum ikinci el olarak.
Sorum ise şu ;
Bu anakart 1333 mhz oc desteği sunuyor, ben direk oc olmadan 1333 mhz değerinde çalışan bir ram alsam sistem de kullanabilir miyim ?
Bir diğer sorum ise "ASUS P5G41T-M LX" bu anakartımı yoksa "Gigabyte GA-G41MT-S2P" bu anakartımı tercih etmem daha iyi olur ikisi arasında 49 Tl'lik bir rakam farkı var.
İlginiz ve cevabınız için teşekkürler.
K
9 yıl
Yeni Sv Yeni Heyecan !
Merhaba kıymetli forumdaşlarım.

Gameforce firmasının dağıtımını yaptığı Metin2 oyunun da bu hafta yeni bir sunucu açılıcak.
Açılan sunucu için belirlenen isim 'Karadeniz' dir.
Öyle zannediyorum ki çeşitli zamanlar içinde bir çok metin2 kullanıcısı yada eski oyuncular oyuna bir den çok kez geri dönüş yapmak istemiş,ancak sunucuların içinde bulunduğu hal ve çeşitli olumsuzluklardan dolayı bu fikrinden ya vazgeçiş yada yeni bir sunucu gelene kadar erteleme kararı almıştır.
Benim bir fikrim var arkadaşlarım !

Yeni açılan sunucuya hep beraber katılabilir ve kendi loncamızı kurup birlikte oynayabiliriz.
Bunun için ts3 sunucusu kiralayabilir yada ücretsiz olan raidcall'da kendimize bir oda açabiliriz.

Eğer ki benim gibi bu fikri benimseyen forumdaş sayısı fazla olursa loncamız içinde bir rütbe sistemi bile oluşturabiliriz.

Örneğin gönüllü seçilen kullanıcılar Facebook,İnstegram,Twitter gibi sosyal mecraları kullanarak tanıtımımızı gerçekleştirebilir.
Yine seçilen gönüllü kişiler ts3 veyahut raidcall'da üye listesindeki kişilerin günlük yoklamalarını alabilir.
Haftada bir gün belirlenen saatte toplantı yapabilir loncamız hakkında konuşur ve istek,öneri,şikayetlerimizi dile getirebiliriz.
Yeterli donanıma sahip arkadaşlarımızla let's play başlığı altında video çekip oyuncu kitlesine ulaştırabiliriz.

Karadeniz sunucusu 4 kasım tarihinde açılıcak.
Bu zamana kadar katılmak isteyen kullanıcıların post altına katılmak istiyorum ibaresini yazması yeterli olacaktır bir üye listesi oluşturabiliriz.

Değerli fikirilerinizi ve eleştirilerinizi esirgemeyin lütfen.

Sağlıcakla kalın.
K
9 yıl
İngilizce anım için çeviri lütfen yardım ?
Arkadaşlar lise 4.sınıf tayım ingilizce dersinde öğretmen anılar ile ilgili konu anlatıyordu daha sonra sınıftan rastgele 6 kişi seçip ya 3erlli grup olarak yada kişisel anı yazıp getirmemizi istedi tabi kimse grup olmak istemeyince iş bana kaldı şansıma tüküreyim :)
Baya bi uğraştım ama yazamadım malum Google translate'in kendine hayrı yok bende sizden yardım isteme kararı aldım.

Anı şu şekilde bunu çevirip yazabilecek olan var ise yardımınızı lütfen esirgemeyin.



"Merhaba değerli öğretmenim

Öncelikle daha samimi bir anlatım için tek nefeste bitirmeye karar verdim.

Sanırım günlerden cuma idi.Hava yağmurlu ve sıkıcıydı.Elektirikler kesik ve hava soğuktu.Babam o gün izinli,annem ise evde değildi.
Babamla birlikte son çaylarımızı içiyorduk.Babamın telefonu çaldı arayan okulumun müdürüydü.Devamsızlığım ile ilgili bilgi vermek için aramıştı.
Babamın konuştukça sinirlenen yüz ifadesinden ters giden bir şeylerin olduğunu anlamıştım.Telefonu kapattı ve kızgın bir biçimde beni azarlamaya başlamıştı.
Karşılıklı konuşmalar artık yerini bağırışmalara bırakmıştı.Ve son sözü yine babam söylemişti defol git bu evden işe yaramaz serseri.
Ne demek defol git ? Bu laf çok zoruma gitmişti ve üstüme siyah çeketimi alıp evden çıkmıştım.Apartmanın önünde ceplerimi yokladım,sadece iki lira ve bir iddia kuponu vardı.
Yağmurun altında yavaş adımlar la nereye gideceğime karar vermeden yürüyordum.Bir ara geri dönüp özür dilemeyi düşünmüştüm ama yapamazdım olmazdı.
Kuponda ki maçları kontrol etmek için bir tekel bayine girdim.İlk defa işler yolunda gidiyordu.340 lira ikramiye kazanmıştım.Tekrar mahalleye dönerek parayı oyunu oynadığım bayiden tahsis ettim.
Bir lokantaya oturup karnımı doyurmuştum.Sanırım biraz fazla kalmıştım ki garson sonunda uyarmıştı -efendim başka bir arzunuz yoksa dışarıda bekleyen müşterilerimiz var.
Çaresiz tekrar kalkıp sokaklarda geziyordum.Ve nihayet telefonum çalmıştı arayan annem di.Nerde olduğumu soruyor eve gelmemi istiyordu.
Ben okulu bıraktım anne deyip telefonu kapatmıştım.Şehrin merkezine inip dükkanlara bakarken bir telefoncuda eleman aranıyor yazısını gördüm içeri girip görüştüm.
Ve hemen o dakika işe başlamıştım.Akşam olduğunda yine çaresiz eve dönmek zorunda kaldım.Yaşım daha 16 ydı.Ne yapabilirdim ki ?
Babama sert bir şekilde karşı gelip ben okumuyıcam iş buldum diyip odama geçtim.Yatağımın üzerinde uzun zamandır istediğim telefonu görünce ne yapacağımı bilemedim derken babam içeri geldi.Bu aralar biraz yorgun ve asabi olduğunu söyleyerek benden özür diledi.Bende elini öpmüş ve bir daha ona karşı gelmeyeceğimi söylemiştim.

İşte öğretmenim benim anımda bu.Başı kötü sonu güzel ama ders dolu bir anı."

Şimdiden teşekkür ederim herkeze iyi forumlar efenim.
K
10 yıl
Ekran da oluşan yatay satırlar gecikme problemi
Merhabalar değerli forumdaşlarım sizlere bir sorum olacak umarım bilgilerinizi benimle paylaşırsınız.

Sorunum şu şekilde 3-4 gündür ekran çalışır vaziyette iken özellikle videolardaki hızlı geçişlerde ekranın dikeyleme olarak tam ortasında yatay bir çizgi beliriyor ekranın diğer tüm kısımları geçişi sağlarken bu kısım 2-3 sn lik bir 3cm kadar satır halinde geçmiyor arada sırada düzeliyor ama genelde bu şekilde.

Denediğim çözüm yolları ise şu şekilde;

1) Ekran ile ekran kartı arasındaki bağlantılar kontrol edildi yedekleri denendi.
2) Ekran kartı kontrol edildi.
3) Detaylı bir tarama yapıldı pc de.
4) Ekran kartı sürücüsü güncellendi.
5) Ekran içi ve kasa içindeki tozlar dikkatli bir biçimde temizlendi ama nafile :(

Şimdi bir ek notta bu sorun başlamadan bir kaç gün önce Youtube'dan bir kaç tane 4 k ve 2 k video izlemiştim ara bellek ful olmasına rağmen ekran donarak ilerliyordu acaba bu zarar vermiş olabilir mi?

Ekran kartım Ati(AMD) Radeon HD 4590 1 gb paylaşımlı
İşlemci İntel Core 2 Quad Cpu ( 4 çekirdek )
Ram 4 Gb DDR 2
HDD 500gb
İşletim sistemi Windows Professional 64 bit Orjinal

Birde ekran kartı ısısı boşta iken 70 derece yükte 105 leri buluyor malesef :(

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
K
10 yıl
Sınıf kapatma yönetmeliği bilgisi olan ?
Merhabalar arkadaşlar öğrenim görmekte bulunduğum okulun 11 d sınıfından başarı ile mezun oldum lakin sınıfta kalan öğrencilerde oldu.
Sınıf mevcudumuz 12 den 9 kişiye düştü bu durumda müdürün sınıfı kapatma yetkisi var mı bizlere bu şekilde söylüyor sınıfı kapattığını ve hepimizi 2 şerli olarak başka sınıflara dağıttıgını iddia ediyor.
Hangi sınıfta olduğumuzu sordugumuzda ise pazartesi günü öğrenirsiniz cevabını vermekte.
Şimdi ben sözel sınıftaydım dağıtmakta olduğu sınıflar ise eşitağırlık sınıfları bu konuda bilgisi olan kişiler lütfen yardımcı olurmusunuz.

Eğer ki böyle bir hakkı yok ise her türlü yoldan hakkımı arayacağım şimdiden ilginize teşekkür ederim iyi forumlar.
K
10 yıl
2 Tv den birinde yayın kesiliyor uzmanlar içeri lütfen! (Çözüldü)
Öncelikle merhabalar değerli forumdaşlar bu gün sizlere bir sorum olacak evimize yeni bir Philips 47inç Smart tv aldık evdede bir adet daha önceden var olan d smart kutu vardı.

Şimdi salon ile oturma odası yan yana yapan müteait iki duvar arasına paralel olarak bir tane çıkış koymuş yani tek kablo çatıdan geliyor ama hem salona hemde oturma odasına çıkıyor.

Sorun şu ki salondaki smart tv yi açınca kendinden uydu alıcılı yandakı d smartın yayınını kesiyor d smartı açıncada içerdeki tv nin ikisini açıp aynı anda izleyemiyoruz bunun çözümünü bilenler var ise lütfen bana yardımcı olabilirler mi ? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum iyi günler efenim.
K
10 yıl
Şu an ki ruh halinizin sesi ?
Arkadaşlar genelde herkezin bir müzik kitaplığı vardır. Sorun şurda ki benim kitaplık biraz karışık!

Cengiz kurtoğlundan tutun İndila ya Rihanna'dan Serdar ortac'a kadar uzanan çok sesli bir klasör. Ne tarzda müzik dinlediğim belli değil her türlü müzik var.

Asıl tuhafı şu ki az önce Muazzez ersoy dinlerken bir anda Shakira'ya geçebiliyorum

Sanırım her insanı her dakikasında anlatacak bir müzik var. Siz de mi böylesiniz yoksa ben mi tuhafım ?

Ve şu anda dinlediğim müzik isehttp://www.youtube.com/watch?v=E0F_o6N4iio :)

Siz şu an ne dinliyorsunuz linki ile birlikte yollarmısınız ?
< Resime gitmek için tıklayın >
K
10 yıl
Biosa giremiyorum ?
Merhabalar değerli dostlar elimde Casper marka bi minibook modeli şu şekilde : CN-TKP-847C biosa girmek için fn+f2 yapmamı söylediği yazıyor ama yaptığımda sistem onarılıyor bölümüne geçiyor bir türlü biosa giremedim acil yardımlarını bekliyorum işletim sistemi windows 8
K
10 yıl
Bios Bilgisi Olanlar İçeri
Merhaba arkadaşlar bu gün teyzem Casper marka laptop u Windows 8 den Windows 7 ye çevirmemi istedi kabul etttim aldım pc yi geldim eve şimdi Windows 8 yüklü pc lerde formattan önce bir kaç bioss ayarı lazım bildiğiniz üzere lakin bu lanet makinede bir türlü biosa giremiyorum.
İlk açıldığında tuş kombinasyonunu yazan anakart ekranı çok hızlı 1 sn de geçiyor ve okunmuyor.Orada fn+press+f2 bide press+f10 gibi bir şey yazıyor ikisinide denemem rağmen giremiyorum ve direk açılış ekranına giriyor.

Sizden ricam biosa nasıl gireceğimi acil olarak anlatabilirmisiniz birde windows açık iken biosa girmeye yarayan bir program var mı ?

Model no : CN.TKP-847-C

Şimdiden çok teşekkürler lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
K
10 yıl
Download\u0027lar yarıda kesiliyor yada başlamıyor
Merhabalar öncelikle hemen sorunuma geçmek istiyorum,arkadaşlar İzmir'de 8 mgbts sınırsız(50gb akn ) li Doping internet kullanmaktayım.
Daha düne kadar normal bir şekilde internetten dosya vb indirmeleri yapabiliyordum lakin bu gün video dosya gibi şeyleri indirmeyi başlattığımda ilk olarak geç başlıyor,daha sonra normal bir hızda takribi 30 ile 100 megebayt arasında indirmeden sonra indirme duruyor daha sonra biraz daha iniyor ve sonrasında hiç inmiyor ağ hatası yada indirme başarısız olarak sonuclanıyor.
Sorun tarayıcıda değil chrome/mozilla/i explorer gibi birden fazla browser da denedim ama hepsinde aynı hata var ve ayrıca oynamakta bulunduğum bir kaç oyunun pacherlarıda aynı sorundan muzdarip.
Öncelikle modemi resetlemeyi denedim arayüz ayarlarını güncelledim belki wifi den kaynaklanıyor dur diye wifi yi kapattım ama çözüme ulaşamadım.
Bu arada bağlantıyı kablo ile yapmaktayım.

Eğer ki bana yardımcı olabilicek bilgileriniz var ise lütfen benimle paylaşırmısınız.

Herkese keyifli forumlar dilerim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.